Board index Paris 2024

Sportisti Srbije na OI - Pariz 2024

Re: Sportisti Srbije na OI - Pariz 2024

Postby Dexi » 11 Aug 2024, 15:26

@foteljas ozbiljna i dobra analiza :okk: .Nema sta tu da se doda i oduzme.

Slažem se da je nekih 8-10 moglo da se dostigne,pa čak i Oskarevih 12 + :biggrin: .

Basketasi,Komarov,povreda Micica,mogli smo uz malo srece i u kajaku,Angelina da se nije povredila i eto 10 medalja.

Slažem se da se mora bolje raditi u pojedinim savezima,da se u nekim koji imaju rezultate daju veća sredstva,a ovi koji nemaju rezultata da se ta sredstva umanje.

Slažem se da se i za neke naredne igre smanji ogroman hajp,da se bude skromniji,mudriji u izjavama,da se ne prave onakve baksuzne reklame itd. :colera:

@Tremi mozda Odbojkaši neće uspeti,ali optimista sam što se tiče rukometa ,da tu imamo šansu da odemo u LA 28'.

I ovih uslovno rečeno samo 5 medalja će dosta pomoći da se smanji pritisak pred LA I očekivanja nerealna.

A biće kandidata verujem i više nego li sada.Angelina i Adrijana očekujem do LA da se učvrsti u svetskom vrhu u svojim disciplinama.Perisicka je mlada.

Borci će imati manji pritisak ,pa očekujem i bolje rezultate,kajak,Veslanje isto.
Dexi

Postby Rajs » 11 Aug 2024, 15:27

Ko je Oskar?
NBA Fantasy Champion (2019)
Premier League H2H Fantasy Champion (2021)

OSTOJA ODLAZI
Rajs

Postby SrbijaNS » 11 Aug 2024, 15:31

Možda ovo nisu naše najbolje OI, nisu ni najuspešnije, ali su zato najslađe, ubedljivo.

1. Prvo Arunovićka konačno uzima medalju, posle svega što je osvojila, samo joj je ovo falilo, i na kraju, kad je delovalo da će joj medalja izmaći, uzima zlato i upisuje se u zlatnu istoriju našeg olimpijskog sporta.
2. Novak, zlato posle 21 godine nadanja, čekanja, i čega sve ne, i to na njegovoj "najlošijoj" podlozi, sa 37 god, protiv mladog lava koji je u neviđenoj formi, koji preti da poruši mnoge rekorde. Pa ne može bolje.
3. Košarkaši su pokazali da su najbolji tim na svetu, napravili najveći preokret u istoriji OI, namučili su USA kao niko nikad, i zaslužili i više od ove bronze.
4. I na kraju vateprolisti koji 3 godine nisu osvojili medalju, nakon što SMO ih svi otpisali, ovako osvojiti 3. uzastopno zlato, nemam reči, ne znam ni šta bih napisao.

Naravno, tu je i Perišićka, ali ovo su mi 4 situacije koje su mi doneli najviše radosti od svih Igara koje sam gledao (od Atlante).

I pozdrav za najjači forum u istoriji interneta. Pojedinci sa ovog foruma su pravo blago i hvala na svemu, samo tako nastavite. :blue: :blue: :blue: :blue: :blue: :blue: :blue:
SrbijaNS

Postby Woodoo » 11 Aug 2024, 15:51

Rajs wrote:Ko je Oskar?

obraćator.
Woodoo

Postby Bogisa91 » 11 Aug 2024, 16:10

Broj medalja me ne zanima toliko koliko u kojim sportovima se uzimaju. Da mi je neko ponudio pre OI da će mo uzeti samo dve medalje odnosno zlato Novaka i zlato košarkaša i nijednu više prihvatio bi. Ovako je na kraju ispalo odlično samo je moglo bolje da nije bilo onoga sa Amerima u kosarci.
Bogisa91

Postby СрбинПодгорица » 11 Aug 2024, 16:21

Игре ко игре су резулатски су неуспјешне и дупло слабије од прошлих. На крају је извучено и ватерполисти направили подвиг, Перишић и кошаркаши очекивано до медаље. Само штета што су кошракаши покрадени. Ђоковић потврдио да је најбољи икда, стријелци коначно злато. Ипак када се види које смо медаље узели прихватљиво је.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby Arsen Lupin » 11 Aug 2024, 16:36

Ne treba zaboraviti ni rukomet kao sport u koji treba ulagati , zadnji put su rukometasi bili na oi 2012 u londonu
Arsen Lupin

Postby grobar_Zvornik » 11 Aug 2024, 16:51

Што би се рекло свему дође крај, па тако и Олимпијским играма.

Ове године у односу на неке претходне, нисам баш испратио све што сам желио, обавезе су учиниле своје. У складу са тим ће бити и овај лични усврт на урађено, дакле подложан оспоравању.

Главни ми је утисак да нисмо искористили потенцијал који смо имали и да једноставно нисмо били прави. Очекивао сам да надмашимо Токио, чврсто вјерујући да је то реалност српског спорта. Имали смо за то сасвим изгледне шансе, кандидате и резултате, али нисмо успјели. Једноставно, неке од наших главних узданица су подбациле. Очекивао сам 10 медаља, освојили смо дупло мање. Посљедња два дана су поправила утисак, али суштински говорећи није било добро. Превише киксева.

Много ми је драго што су одбојкаши наступили, без обзира на чињеницу што нису прошли групу. Много је важно за нашу репрезентативну одбојку да смо имали обје селекције на турниру.

Највећа жеља на овим Играма ми се ипак остварила, Новак Ђоковић је освојио оно што му је недостајало. И то на какав начин. На париској шљаци је тукао Надала, а у финалу и Алкараза. Једна од најдражих спортских побједа коју сам доживио за ових 30 година праћења спорта. Због свега што је урадио и што представља.

Друга велика жеља ми је била да се и ватерполисти врате на "велику сцену". Нисам очекивао да могу до злата, а црви сумње су се гомилали након Јапана и Аустралије још више, али сам очекивао да могу до медаље. До те мјере да бих велике новце оставио у кладионици за ту тврдњу. Успјели су надмашити очекивања свих нас. Потврдити зашто имају бесконачан кредит у нашим поимањима спортских вриједности.

И трећа велика жеља ми се испунила. Сара Ћирковић је по први пут наступила на Играма. Један сам од ријетких, а могуће и једини, који је и лично познаје и зна колико се трудила у протеклих 7 година да до овог дође. Нажалост заустављена је на првом кораку. Може се о разлозима, али бих рекао да је неискуство кључан.

Четврта жеља је била да кошаркаши туку Амере. То се нажалост није остварило, али смо свједочили епској утакмици о којој ће се причати наредних деценија, а да смо задња три и по минута одиграли боље, вјероватно би се причало вјечно.

Пета жеља и уједно максимално очекивање било је да Тијана Бошковић освоји олимпијско злато. То се није десило, а одбојкашице свакако спадају у ред оних које су разочарале на овом турниру. Само једна побједа у четири меча је премало за екипу која је деценију и по у самом врху на највећој смотри.

Друго највеће разочарење су баскеташи. Отишли су са ореолом сигурних кандидата за медаљу, тј. готово извјесних олимпијских шампиона, а себи су дозволили да губе од двије најлошије екипе на турниру. И даље сматрам оно чиме сам "смарао" на теми баскета. Ми смо уз Летонце далеко најјача екипа на турниру, али сви смо видјели на што је то личило. А потенцијални разлог сам наводио, па се не бих понављао.

Треће велико разочарење је Ивана Шпановић. Уз дужно поштовање за све што је до сада урадила у каријери, радост коју је приредила, чињеница да није могла ни финала видјети говори сама за себе. А ово јој је била посљедња шанса за злато и тешко ми је вјеровати да ће још 4 године бити у атлетици. Баш лоше издање.

Четврто разочарење је Зорана Аруновић у појединачној конкуренцији. Сматрам да је могла и морала боље. Прије свега, имајући у виду њен квалитет и квалитет конкуренције. Вратило јој се у миксу, али ја јој не могу заборавити релативан распад система на почетку Игара.

Све остало ми је у складу са очекивањима. Сигуран сам да би Мићић и Топић узели медаље да су били здрави. Једнако тако био сам убијеђен да Мајдов, Вилагош, Немеш и Комаров исте неће узети.

То нам је што нам је. Четири године су пред нама, српским савезима, екипама и спортистима да извуку поуку и да се спреме да и у Лос Анђелесу имамо овако бројну делегацију. Е на ту ствар заиста можемо бити поносни. Пун је брод пловио оно вече Сеном.

И за крај, пошто на овој теми више нећу писати, овако јавно да се захвалим неколицини форумаша попут Олимпа, октопуса, цолеа,фотељаша, друге генерације, тремија (можда неког и изоставим) који већ годинама одржавају у животу ПДФ Остали и остали мали олимпијски спортови. Захваљујући њима многи од нас који слабије пратимо те мале спортове имамо увијек актуелне информације и осврте.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby tremi08 » 11 Aug 2024, 16:54

I nadam se da cemo prestati sa ovolikom (Kolicinski) naturalizacijom u borilackim sportovima. Jasno je da je trend takav, pa su evo i Albanci dosli do 2 medalje zahvaljujuci tome, ali se meni to ne svidja nimalo i nenormalno je da u rvanju od 5 takmicara, 4 budu stranci.

Da je do 50%, pa i nekako...

Jako volim rukomet, doslo je do promena u RSS, iako meni deluje da su kozmeticke i da opet imamo isto, samo drugu postavu botova, ali se nadam da ce momci otici na OI 2028. jer imamo kvalitet, i mnogo mladih talentovanih momaka koji su na pragu ili su vec u 16. Imamo kvalitet, samo trebaju kockice da se posloze i da botovi ne mesetare
tremi08

Postby fighter » 11 Aug 2024, 17:00

Bojim se da imamo kvalitet i srpski rukomet ne mogu u istu recenicu.
fighter

Postby Foteljas » 11 Aug 2024, 17:14

Tesko je biti objektivan. Mi smo ove Slovence kojima je mozda ukradeno finale pre dve godine bili izbacili iz baraza za svetsko prvenstvo. Na koje su oni onda otisli po pozivnici. I zahvaljujuci pravilima o gledanju gol razlike prilikom odredjivanja konacnog redosleda ekipa na SP i laksim ukrstanjima bili ispred nas. I zahvaljujuci tome su dobili najlaksu kvalifikacionu grupu za OI i otisli na iste.
Mi imamo kvalitet pojedinaca, ali ekipna kohezija, klupa i sve ono ostalo je nama u tom sportu rak rana vec decenijama.

grobar_Zvornik wrote:Пета жеља и уједно максимално очекивање било је да Тијана Бошковић освоји олимпијско злато.

Uh... :crybaby: Na ovo uvek nekako zaboravim. Trece vec igre za nju, a na svakim po jedan korak nize. U LA ce imati vec 31 godinu i pitanje je sta ce biti. Na kraju ispada da je i pored svega prava i najveca prilika za zlato bila u Riju, ali za njega u tom momentu vise nije bilo ni dovoljno snage a ni srece.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Gunde Svan » 11 Aug 2024, 17:48

Da li su Jakšić i Mandić prvi naši sportisti sa 3 olimpijska zlata?
Gunde Svan

Postby Tegi » 11 Aug 2024, 17:49

I Sava Ranđelović.

Nema tu mnogo šta da se proverava. Ako ne računamo Slovenca Štukelja, jesu.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby fontaneros » 11 Aug 2024, 18:01

SUTRA U 20H

Sa balkona Starog dvora sugrađanima će se obratiti osvajači medalja, zlatni vaterpolisti i strelci Zorana Arunović i Damir Mikec, osvajačica srebrne medalje u tekvondou Aleksandra Perišić, bronzani košarkaši, a očekuje se potvrda osvajača zlatne medalje u tenisu Novaka Đokovića.
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Gunde Svan » 11 Aug 2024, 18:47

Tegi wrote:I Sava Ranđelović.

Nema tu mnogo šta da se proverava. Ako ne računamo Slovenca Štukelja, jesu.

Da da, i Sava, tako je. Dakle ispisana istorija, lepo
Gunde Svan

PreviousNext

Return to Paris 2024