by octopus » 14 Aug 2024, 20:41
U trouglu SRB-SLO-CRO što se tiče baksuzluka i drvenjaka, najgore su prošli Hrvati. Krišto osvaja medalju, plače, raduje se i na kraju čelendž i ode medalja “dole”. Nama to da se dogodilo, ceo svet bi nam bio kriv. Jedan gimnastičar pao pri čemu je imao šanse za zlato. Drugi dobio za 0.1 ocenu manju od bronzanog na dojam sudija. Perkovic na drugi hitac izgubila srebro, a Kolak najgore 4. mesto. Černogoraz kiksnuo u 1. seriji kvalifikacija, posle toga nepogrešiv i za dlaku bez finala (i ubedjen sam bez zlata, ovo je već dojam a ne činjenica). Šapina za dlaku ostao bez medalje, a slobodno se može reci i bez zlata jer su oba poraza bila na žilet. Što se tiče Stojković, ona dominira u nižoj kategoriji a u pf je išla na nepobedivu, tako da je bronza došla po meri. Sinkovići su imali veliku sreću, ali ne zbog vrhunskog finiša, jer je tu reč o majstorluku, njihovom i trenerskom. Sreća se ogleda u tome da je kvota za dvojac bez jedva izborena od braće Loncaric i što ovi imaju kredit da biraju u koju će disciplinu. Posto su se prekontali za skul i konkurenciju u njemu, imali su šansu da na konto tudjeg napora upadnu u lakšu disciplinu. Matić apsolutna favoritkinja koja je opravdala očekivanja. Maričić i Gorsa su na proslim OI bili u finalu jedne, sad obojica u finalu druge discipline, red je bio da im se vrati i bronza nije premija, za razliku od uspeha u trapu nekad. U tekvondou da je bilo 16 disciplina (kao na SP) umesto 8, oni bi imali 12 predstavnika i realne 4 medalje. Mi bi isto kao i sad imali troje, Perisicku i ovu dvojicu dosta slabijih, a imali smo sad bolji skor od njih u ovom sportu, to niko ne pominje. Takodje, realna medalja je izostala u jedrenju ovaj put. Tako da kad se sve to sagleda, user Done Vekić uopšte nije veliki. I pored svih kikseva, atipičnih za CRO, osvojili su 2 medalje više od nas, prvih pratilaca.
Slovenija nema mnogo kandidata, pa da bi nas i Hrvate pratili, oni moraju da izvlace maksimum na LOI. Obzirom da nije bilo dvojice biciklističkih superstarova i da je kajak/kanu slalom zakazao, našli su se u problemu. Čeh odličan, ali konkurencija još bolja, 4. mesto. Šutej je pala kao i naša Španovicka, no i od nje se očekivala medalja jer se nije znalo u kakvoj je formi. Odbojkasi 1. u grupi otišli na raspoložene Poljake. A rukometaši porazeni u dva trilera i njima drvenjak. Tako da su dva zlata i srebro, na sve pobrojane okolnosti, više nego dobar ucinak za tako malu i “zimsku” državu.
Što se tiče Šadrine, reč krađa smo napisali milion puta. Zamolio prijatelja da pita poznanika, bivšeg amaterskog boksera, koji je van svih sistema i ni sa KiM nije u dilu. I rekao mu je da nije siguran za krađu, da je to teško primetiti na tv. Ali ova situacija je česta u boksu, da bokser dobije kaznu u vidu jednog poena i da to može uticati na poraz. Ali kad je nereseno, onda sudije taj poen ne uzimaju u obzir, jer proglašavaju na osnovu boksa odbosno slobodnog uverenja u kom se taj poen ne računa, pa je zato porazena. BSS tj. Borovcanin koriste ovu situaciju, jer javnost nije upućena u ovo pravilo i na taj način žele da steknu utisak da se dobro radi (i da zaslužuju i dalje mnogo para) a da im “zle sile” ne daju da Srbiji donesu medalju. Tako da ako je ovo tačno, mi po meni nijedan baksuzluk nismo doživeli na ovim igrama. Onaj klasičan baksuzluk, u vidu nedostatka sreće. Košarkaše ne računam, oni su uzeli svoju medalju. Bojdo je to na malo grub način rekao, ali bio je u pravu. Protiv Amera moraš da mnogo vodiš da bi ih dobio. Tu sam nekako nepravdu i pre meča ukalkulisao, da bi mi bilo lakše u slučaju nesrećnog poraza i uspeo sam u nameri. Možda je Cabolov mogao do bronze, ali nije imao jaku glavu nakon nasilne pauze Amera, pa tu krivim njegovu psihu a ne zlu sreću. Meni su zato ove igre i katastrofa, jer pored samo pet medalja, ti nisi imao neko jako polufinale, klasično 4. mesto ili žestok i uzbudljiv fajt u repasažu gde si za dlaku izgubio.