by tremi08 » 11 Sep 2022, 22:41
Ovo za ovu godinu i ekipne sportove, ja se nadam da ce nam medalju doneti odbojkasice, i to zlatnu.
Sto se tice OI, na manje od 2 godine smo i deluje situacija jako jako lose no verujem da cemo da se izdignemo, pre svih vaterpolisti. Odbojkasi se verovatno nece ni plasirati, za kosarkase ostaje upitno.
Voleo bih da cujem i vase misljenje oko vaterpola, ali meni deluje da iako su u padu i ostale reprezentacije koje su godinama u vrhu sa nama, da nama ipak stoji veliki problem jer samo par igraca u timu igra u vrhunskim timovima (Jaksic, Mandic, Lazic, uz iskustvo Rasovica), golmane nemamo, ovi mladji momci nista specijalno nisu pokazali na ovom EP, mozda Radulovic, ne deluje optimisticno.
Pratim kosarkasice pa mogu da kazem da od ovog ciklusa ne treba ocekivati napad na medalju jer su stvarno ostale ekipe mnogo jace, a nama ce se i pre OI oprostiti Dabovicka verovatno, jer bi sa njom mozda i mogli da se borimo za medalju. Nama ce ciklus 2028. biti kljucan i verovatno doneti medalju ako ostane Marina jer dolazi par dobrih, odlicnih igracica, i to ne 1-2 nego 4-5 sigurno. U odbojkasice uvek verujem dok god imamo Tijanu u timu, ona je svetska klasa, poput Jokica u kosarci i jedna od 2 najbolje na svetu uz Egonu.
Za rukomet, i muski i zenski, sumnjam da cemo se plasirati, iako se vidi neki napredak pogotovo u muskom gde se ulaze za 50% vise u domacu ligu u odnosu na proslu godinu npr., ali opet to je sve slabo dok ne budu poceli nasi da igraju LS u obe konkurencije, a od toga smo jos daleko. U zenskoj sam siguran da necemo otici na OI, a za musku je otvoreno, videcemo.