Board index Paris 2024

Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Re: Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Postby Fudbaloman » 07 Jul 2024, 21:51

Hah, uspeo sam da pronadjem. Jedini sport koji Grci kao domacini 2004. nisu imali je upravo hokej na travi :jupi: I njima je to izgleda bio preveliki zalogaj. Zato su npr. ucestvovali u bejzbolu :lollol:
Fudbaloman

Postby Fudbaloman » 07 Jul 2024, 22:01

grobar_Zvornik wrote:Ма сем хокеја, не би имали женску рагби екипу...Голф, коњички, пар водених спортова...најлакше би плесаче нашли. Слађа Ђогани лајк дис.

Opet kazem, kad si domacin, to znas 7-8 godina unapred i imas sasvim dovoljno vremena da tamo gde si tanak nesto organizujes i spremis, ako nista, makar da mozes da ucestvujes. Ne verujem da bi bas toliki problem bio naci neke i spremiti za jahanje konja ili golf. Pogotovo ne za skokove u vodu i slicno. Imali bi verovatno najveci problem sa tim hokejom, jedrenjem, modernim petobojem i surfovanjem. To je nesto sto deluje kao najteze gde bi se snasli da smo domacini, jer svi ovi drugi sportovi nisu nemoguci. Ok, nije da prsti od golfera, ali nije ni da se ne bi nasao neko da se par godina spremi da bi ubacivao loptice u rupu :roll: Ili jos lakse, da dresira konja, imamo i ergele i ljubitelje konja i trenere, nije to problem. E problem je naci nekog ko surfuje i jedri, to zaista ne znam da postoji kod nas ni u kom obliku :lollol:
Fudbaloman

Postby Fudbaloman » 07 Jul 2024, 22:15

Valja napomenuti i da su Grci kao domacini najmanje medalja uzeli od svih domacina u novijoj istoriji. Sto i ne cudi s obzirom da su svi drugi domacini bili velesile pre i posle njih. Cak je i Brazil u Riju uspeo da uzme vise medalja nego Grcka u Atini. Mislim da je na grcki moral i jos neki veci uspeh od toga (16 medalja/ 6 - 6 - 4) uticao onaj skandal pred otvaranje sa Konstantinosom Kenterisom i Ekaterinom Tanu, koji su bili veliki aduti ne samo za medalje u atletici (on na 200 metara, ona na 100) vec i za zlatne, kada su hteli da izbegnu doping kontrolu tako sto su iscenirali saobracajku :question: Oni su napravili pravi bum u Sidneju sa zlatom i srebrom i smatrani su nacionalnim herojima i velikim zvezdama tada. Grcka je te 2004. godine imala nekoliko vrlo dobrih kolektiva, muska kosarka (postali prvaci Evrope godinu kasnije kod nas), muski vaterpolo (igrali 1/2 SP godinu ranije) pa cak i muska odbojka im nije bila losa, tog leta su postali prvaci Evrope u fudbalu pa se ocekivalo i od fudbalskog tima (iako mladog) da nastavi tim putem na OI, no niko nije ispunio ocekivanja. Medalju su im uzele samo vaterpolistkinje, tako da se moze reci da su izuzetno lose iskoristili domacinstvo sa kolektivnim sportovima gde su automatski imali plasmane svuda. Sem cuvenog hokeja naravno :jupi:
Last edited by Fudbaloman on 07 Jul 2024, 22:16, edited 2 times in total.
Fudbaloman

Postby Ciciban » 07 Jul 2024, 22:15

Fudbaloman wrote:
grobar_Zvornik wrote:Ма сем хокеја, не би имали женску рагби екипу...Голф, коњички, пар водених спортова...најлакше би плесаче нашли. Слађа Ђогани лајк дис.

Opet kazem, kad si domacin, to znas 7-8 godina unapred i imas sasvim dovoljno vremena da tamo gde si tanak nesto organizujes i spremis, ako nista, makar da mozes da ucestvujes. Ne verujem da bi bas toliki problem bio naci neke i spremiti za jahanje konja ili golf. Pogotovo ne za skokove u vodu i slicno. Imali bi verovatno najveci problem sa tim hokejom, jedrenjem, modernim petobojem i surfovanjem. To je nesto sto deluje kao najteze gde bi se snasli da smo domacini, jer svi ovi drugi sportovi nisu nemoguci. Ok, nije da prsti od golfera, ali nije ni da se ne bi nasao neko da se par godina spremi da bi ubacivao loptice u rupu :roll: Ili jos lakse, da dresira konja, imamo i ergele i ljubitelje konja i trenere, nije to problem. E problem je naci nekog ko surfuje i jedri, to zaista ne znam da postoji kod nas ni u kom obliku :lollol:

Lepo si objasnio, prosto mi je neverovatno da kod nas niko ne igra golf i ne jase konje... Za surfovanje i jedrenje morali bi da uvezemo neke Srbe iz Australije :biggrin: , koliko smo nesposobni verovatno bi imali problema i sa odbojkom na pesku :lollol:
Ciciban

Postby Loka » 07 Jul 2024, 22:22

Постоје једриличарских клубови. На улазу у Ђердапску клисуру постоје одлични услови за једрење. Дунав је ту широк неколико километара а кроз клисуру дувају ветрови и имаш појаву као фен, одатле долази Кошава. Зато је јужни Банат тако ветровит.
Loka

Postby Ciciban » 07 Jul 2024, 22:24

Pa onda me cudi kako nikad nismo izbacili bar jednog sportistu u jedrenju... Hrvati bas imaju uspehe u tom sportu.
Ciciban

Postby Loka » 07 Jul 2024, 22:25

Можда зато што нисмо довољно посвећени томе да унапредимо једрење. То што постоје услови не значи да морамо одмах да имамо успеха у једрењу.

Loka

Postby Ciciban » 07 Jul 2024, 22:31

Uspeh je osvajati medalje na OI, a ja bih bio zadovoljan da imamo bar jednog turistu u jedrenju bar na nekoj OI, ne trazim vise hehe
Ciciban

Postby Storm » 07 Jul 2024, 23:25

Kad vec neko pomenu Crnu Goru, ima 18 a ne 16 olimpijaca. Nisu na Wiki upisali dvoje plivaca koji su dobili vajld kard, a to su Jovana Kuljaca i Milos Milenkovic.
Pisalo se da pozivnicu cekaju u atletici za maraton Sladjana Pejovic i za disciplinu 100m Darko Pesic. Ako nisu dobili, onda je to za CG najmanje olimpijaca ikada.
Do sada je u Pekingu 2008 (na svojim prvim OI) imala 19, a sada ako ovako ostane 18.

Treba reci da je sada izostala zenska rukometna reprezentacija (jedina olimpijska medalja do sada: srebro iz Londona 2012, bilo bi i zlato da sestre Bonaventura nisu sudile kako su sudile) i da je to glavni razlog smanjenja broja. S obzirom da je ZRK Buducnost u ocajnom stanju i pred gasenjem, pitanje hoce li se tu i za LA i generalno ista popraviti na bolje.
Nevjerovatno je da vaterpolisti nemaju olimpijsku medalju a bilo je evropsko zlato, 2 evropska srebra, jedno svjetsko srebro, jedna evropska bronza.
2008 i 2012 porazi za bronzu od Srbije a 2016 cini mi se od Italije. Red bi bio da dodje ta olimpijska medalja, mozda bas sada kada se niko ne nada i kada kvalitetom mozda nije realno.
Od ostalih plasiranih, mozda bi bokserks Bojana Gojkovic mogla da dobije koji mec i pokusa cudo iz pozadine. Boksuje u kategoriji u kojoj boksuje i Sara Cirkovic.
Pohvale za jedrilicara Milivoja Dukica kome su ovo cetvrte OI. Ostali su dobili pozivnice: vec pomenuto dvoje plivaca i Danka Kovinic u tenisu.

Steta zvog nekompletnih kosarkasa i lose igre, jer se evo ispostavilo da se moglo igrati sa Letonijom. Sansa koja se tesko moze pruziti u skorije vrijeme.
Pricalo se da ce 16godisnja Nina Dragovic dobiti pozivnicu za ritmicku gimnastiku, medjutim nista od toga. Vjerujem da su za Los Andjeles realna prica ona, Andjela Berisaj i Zinedin Bacovic u tekvondou, a i iz boksa Bojana i jos po neko, selektor Ruzic iz Budve radi dobro.

Srecno crnogorskom olimpijskom timu uz nadu i zelju da se ajkule nadju na postolju sa delfinima a ako Bojana napravi cudo, jos bolje. Za malu zemlju poput Crne Gore je svaka medalja veleuspjeh.
Storm

Postby Fudbaloman » 07 Jul 2024, 23:44

[/quote] Lepo si objasnio, prosto mi je neverovatno da kod nas niko ne igra golf i ne jase konje... Za surfovanje i jedrenje morali bi da uvezemo neke Srbe iz Australije :biggrin: , koliko smo nesposobni verovatno bi imali problema i sa odbojkom na pesku :lollol:[/quote]
Pre 20-ak godina sam licno video golfera na fudbalskom terenu :lollol: Ma to nije problem, uvek se moze naci neko, sto ti kazes i neki nas iz Australije bi mogao da bude resenje.
Fudbaloman

Postby Fudbaloman » 07 Jul 2024, 23:51

Crnogorski vaterpolo je jedna od najvecih sportskih prevara na ovim prostorima. Nikad necu zaboraviti nosatog mafijasa kako je pun sebe sa kotrljajucim r izjavljivao posle one titule u Malagi 2008. "rekao sam da cemo biti i bolji bez Srbije u vaterpolu", a vaterpolo je odmah proglasen za nacionalni sport u kojem se ocekuje samo da se nizu uspesi. Epilog? Prvo i poslednje zlato, nijedno vise nikad. I to uz obilatu pomoc i skandalozno sudjenje u njihovu korist, ko se seca zna o cemu pricam. :roll: Od tada cak cetiri OI, nijedna jedina medalja, cak 9 SP, samo jedno srebro, i pazite sad, nijedno cak vise ni polufinale u preostalih 8 izdanja! :question: Jos samo tri medalje na preostalih 8 EP. Dakle od nacionalnog sporta i "uspjeha bez Srbije" nije ostalo ni slovo. I po cemu sad mi odavde da im zelimo postolje i po cemu bi zasluzili medalju? Ni po cemu. Sa Srbijom bi bili deo najdominantnije vaterpolo sile ikada u istoriji, a ovako su ostali daleko od uspeha kakve su bez Srbije ocekivali. Daleko im lepa kuca i sretan povratak istoj iz Pariza sto ranije, sto se mene tice :biggrin: Sto se rukometa tice i tu su 2012. ubrali plodove izdajnika odavde koji su prebegli tamo za malo para i nekretnina. Pocev od Katarine Bulatovic preko Bojane Popovic do Ane Djokic :lollol: I neka su, nikakav problem. Samo je jako zanimljivo da osim tog srebra u Londonu imaju jos samo dve medalje na 7 EP, ali i nijednu jedinu na cak 7 SP, gde nisu bili ni blizu. Sve u svemu, za 18 godina "nezavisne ekolosne drzave" na prste jedne ruke medalje u vaterpolu i zenskom rukometu, bez icega drugog, sto kolektivnog sto individualnog. I tih 18 ili 16 ili koliko vec im je previse, nisu za vise ni od Bosne i Makedonije, taman su taj rang u principu bez vaterpola koji izvlaci sve.
Last edited by Fudbaloman on 08 Jul 2024, 00:04, edited 2 times in total.
Fudbaloman

Postby Storm » 07 Jul 2024, 23:59

Ja licno razdvajam sport i politiku tamo gdje su timovi korektnog ponasanja, a vaterpolisti su korektni za razliku od rukometasica. Drugo, imam i privatne razloge sto zelim postolje za oba tima. :biggrin:

Tacno je da nije bilo rezultata u kontinuitetu posle Malage, a od 2020 nema cini mi se nijednog polufinala kamoli medalje.
Saglasan sam da su sudije navlacile za Crnu Goru 2008, ali treba biti korektan pa reci da su navlacile i za Srbiju u finalu 2016 u Areni.
Last edited by Storm on 08 Jul 2024, 00:03, edited 1 time in total.
Storm

Postby Fudbaloman » 08 Jul 2024, 00:03

Razdvajam i ja, pricam cinjenice samo. Palili su se kako su se "oslobodjenjem od Srbije" profilisali u vaterpolo velesilu, a ostali suvi prosek. A sto se Arene 2016. tice, mozda i jesu navlacile za nas, ali je to koliko toliko za ocekivati jer smo bili domacini, dok koliko ja znam Malaga se ne nalazi u CG, pa se postavlja pitanje zbog cega je navlaceno za njih toliko? Nova drzava, prvo takmicenje, pa jos "mrska Srbija" protivnik u finalu, bice da je bas tu politika imala presudnog uticaja i interesa da oni osvoje titulu :roll:
Fudbaloman

Postby Radonjaa » 08 Jul 2024, 06:28

Koliko se sjećam, izrazitije se navlačilo za nas u finalu SL u Nišu par godina posle Malage, bilo šteta da propadnu trubači pored bazena :biggrin:

Fudbaloman wrote:Sve u svemu, za 18 godina "nezavisne ekolosne drzave" na prste jedne ruke medalje u vaterpolu i zenskom rukometu, bez icega drugog, sto kolektivnog sto individualnog.

Ima Vukovićka evropsko srebro u skoku uvis, i Mrvaljević srebro na SP u džudou, uz par klupskih uspjeha, opet u vaterpolu (Primorac) i ženskom rukometu. Nemam ništa više da dodam, sve si rekao :biggrin:
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Re: Reprezentacije UZIVO

Postby Storm » 08 Jul 2024, 06:54

Nisam gledao utakmicu, ali iznenadjen sam pobjedom Portorika. Koliko god bili dobri i nezgodni, bolje za Orlove sto dolaze oni u grupu a ne Litvanija. Nisu ni oni isti tim kad ne igraju kuci.

Olimpijski kosarkaski turnir bez Italije, Litvanije, Slovenije i Letonije. Ko bi rekao...
Storm

PreviousNext

Return to Paris 2024