Board index Paris 2024

Sportisti Srbije na OI - Pariz 2024

Re: Sportisti Srbije na OI - Pariz 2024

Postby V.M. Varga » 27 Jul 2024, 22:47

Nekome je maksimum maksimuma i sam taj plasman na OI, i imaš onih koji "samo" za to potroše više truda, više znoja kroz celu svoju karijeru nego neki koji su jednostavno poneli prirodni talenat i napravili više. Oni su ostvarili san samim time što su i stigli do OI. Da ne pričamo da su to naši državni šamponi i nešto više. Jer nije dovoljno biti najbolji u državi (osim u par specifičnih disciplina) da bi bio na OI.

Nešto što najviše mrzim kod navijačkih mentaliteta tokom OI je kada se pametuje i očekuje nešto u nekom sportu, a da taj sport taj što pametuju nije pogledao ni jednom od prethodnih OI. Ne poznaje pravila, ne bi na slici znao da prepozna najveće favorite u tom sportu. Niti poznaju njihove mane i kvalitete. Ali zato zna šta bi neko naš trebalo da uradi u tom sportu...

Ali tu je da da svoje mišljenje i pametuje na taj dan kad se uključi u prenos samo zato što igra neko iz istog plemena, a u suprotnom ne bi ni znao da se tog dana održava ta disciplina. A zatim pljuje i povraća po tom istom, jer je eto nije ostvario očekivanja dotičnog. To ono baš bolesno.
Last edited by V.M. Varga on 27 Jul 2024, 22:53, edited 1 time in total.
V.M. Varga

Postby Tegi » 27 Jul 2024, 22:52

V.M. Varga wrote:Nekome je maksimum maksimuma i sam taj plasman na OI, i imaš onih koji "samo" za to potroše više truda, više znoja kroz celu svoju karijeru nego neki koji su jednostavno poneli prirodni talenat i napravili više. Oni su ostvarili san samim time što su i stigli do OI. Da ne pričamo da su to naši državni šamponi i nešto više. Jer nije dovoljno biti najbolji u državi da bi bio na OI.

Nešto što najviše mrzim kod navijačkih mentaliteta tokom OI je kada se pametuje i očekuje nešto u nekom sportu, a da taj sport taj što pametuju nije pogledao ni jednom od prethodnih OI. Ne poznaje pravila, ne bi na slici znao da prepozna najveće favorite u tom sportu. Niti poznaju njihove mane i kvalitete.

Ali tu je da da svoje mišljenje i pametuje na taj dan kad se uključi u prenos samo zato što igra neko iz istog plemena, a u suprotnom ne bi ni znao da se tog dana održava ta disciplina. A zatim pljuje i povraća po tom istom, jer je eto nije ostvario očekivanja dotičnog. To ono baš bolesno.

+2010
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Olimp » 27 Jul 2024, 23:42

Opet napadaji totalne ne realnosti :)
Grozan dan jer Milica i Sara nisu prošle dalje :)
Ljudi oni su naši kandidati desetog reda sa minimalnim šansama koje je bilo teško nazvati turistima

Da vam bude lakše nijedan džudista ni bokser neće uzeti medalju.

Nemoj ae sekirate.

Prvi dan polovičan. Od dva realna kandidata za medalju ali opet teška jedno finale jedan mali podbačaj.

Ako uđe. finala sjajan početak.

Veslanje nebitno. Nije za ozbiljne rezultate. Plivanje još manje. Vi padate u nesvijest jer plivaća štafeta nije u finalu. Jako bitno :) :)
Olimp

Postby Koridor » 27 Jul 2024, 23:46

Objektivno tezak.
Zorana kao jedan od kandidata za medalju nije uspjela ninu finale proci.
Sara kao neko od koga sepuno ocekivalo pala je na startu.
Koridor

Postby Zappa » 28 Jul 2024, 06:08

09:30 Mikec - pištolj 5 mesto ili bronza
10:00 Buncic - džudo ispada prvo kolo
11:15 Kovacevic - puska nema plasmana u finale
12:00 Lajovic - tenis prolazi u drugo kolo
12:05 Japan - vateropolo pobeda
17:00 Francuska - odbojka poraz
17:15 SAD - kosarka poraz 12-25 razlike
21:15 Portoriko - kosarka zene pobeda

RTS uspešan dan naših sportista :biggrin:
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

Postby Olimp » 28 Jul 2024, 06:47

Koridor wrote:Objektivno tezak.
Zorana kao jedan od kandidata za medalju nije uspjela ninu finale proci.
Sara kao neko od koga sepuno ocekivalo pala je na startu.

Problem je ako ste puno očekivali od nje, ja nisam.
Djevojka se jedva plasirala sa zadnjeg kvalifikacionog turnira.
Da je ovo košarka ona bi bila Portoriko.
Olimp

Postby Olimp » 28 Jul 2024, 06:49

Zappa wrote:09:30 Mikec - pištolj 5 mesto ili bronza
10:00 Buncic - džudo ispada prvo kolo
11:15 Kovacevic - puska nema plasmana u finale
12:00 Lajovic - tenis prolazi u drugo kolo
12:05 Japan - vateropolo pobeda
17:00 Francuska - odbojka poraz
17:15 SAD - kosarka poraz 12-25 razlike
21:15 Portoriko - kosarka zene pobeda

RTS uspešan dan naših sportista :biggrin:

Ovo je sve realno.
Olimp

Postby octopus » 28 Jul 2024, 06:52

Olimp wrote:Problem je ako ste puno očekivali od nje, ja nisam.

Problem je što ljudi ne prate, nisu u materiji nimalo i dođu ovde nama koji pratimo decenijama da pametuju. Ja na EP u fudbalu nisam ostavio nijedan komentar, jer sam smatrao da ništa ne mogu doprineti. Ali ljudi nemaju osecaj. Pročitaju par vesti ili naslova i odmah sve znaju. Od takvih će danas nastati haos na forumu ako Mikec izduva za medalju.
octopus

Postby Gunde Svan » 28 Jul 2024, 07:24

Ja koliko sam primetio, na ovom podforumu su ljudi koji prate. Ovo je jedino mesto na internetu na srpskom jeziku gde se mali sportovi kvalitetno prate. Ljudi koji ne prate, a imaju nerealna očekivanja su svuda oko nas među ljudima koji ove sportove isprate jednom u četiri godine, a ne među nama koji solidan deo svog slobodnog vremena posvećujućemo praćenju i malih sportova. I realno je bzvz merenje nečijeg staža ovde kao merila nivoa kompetencije za bilo šta. Sa druge strane, razumem da nerviraju napadi na sportiste zbog projektovanih očekivanja, bez realnog uporišta. Ja sam juče bio razočaran baš zbog toga što sam na osnovu nekog praćenja i analize žreba očekivao da Sara i Milica prođu protivnice od kojih su poražene. Medalje od njih očekivao nisam. Od Zorane da, jer njoj ta medalja zbog cele karijere pripada, pratio sam izjave nje i njene sestre tokom priprema, i mislio sam da je spremna, ali eto.
Srećno Damiru danas, jasno je kakva su finala streljaštvo, sve je moguće, bronzu bih potpisao odmah.
Gunde Svan

Postby Dexi » 28 Jul 2024, 07:30

Apsolutno.Suvise se ovde sve shvata tragično ili pak kad se postižu rezultati euforicno.I umesto da ljudi uživaju prateći sportove koje vole ,dolazi do stresa ,nervoze.

Meni je gust bio sinoć da pogledam Lupulesku jer volim stoni tenis,kao i danas Mikeca.Jos kad se postigne rezultat bude ekstra :okk:

Kao sto neko rece različiti su ciljevi naših sportista ovde,razliciti kvaliteti ,mogućnosti.Nekome je uspeh veliki što su uopšte I stigli na OI,I za to je neko sigurno uložio trud neki,nekome je cilj da se bori za medalju itd.

Drugo i mnogi drugi se spremaju,svima je cilj uspeh na OI,konkurencija je ogromna.

Lepo je videti da imamo takmicarku u stonom tenisu,boksu,kajaku jer ih nismo imali ranije mnogo bez obzira sto nisu u vrhu u tim sportovima.I tu Lupulesku,I strelce,borce sve njih cu da pratim i da bodrim.

Licemerno je sada zameriti pojedincima sto su odmah ispali,ili što će poput odbojkaša, kosarkasica ispasti brzo ,a ovamo ste se radovali da nas bude što više na OI.

Voleo bih da Mikec danas uzme medalju ,značilo bi puno i za ostale sportiste,ali i forumase da se opuste malo :biggrin: Voleo bih da neko i u tom džudo donese medalju jer vidim da se dosta ulaze u taj dzudo i da imamo dosta takmičara,ali i ako se ne uspe boze moj.

Ipak za mene su glavni kandidati naši Djokovic,Spanovic,košarkaši,basketasi,odbojkasice to su po meni pojedinci i ekipe koje svojim kvalitetom mogu da pojure čak i zlato.E tu ako se ne uzmu medalje možemo da govorimo o nekom neuspehu.To su sportovi i takmičari koje cu pratiti jer svakako svojim kvalitetom su možda i prvi favoriti u svojim disciplinama.

Ove dve male atletičarke strasno bih voleo da makar još jedna od njih uzme medalju.To je po meni nekih 5,6 medalja koje bi po kvalitetu trebali da uzmemo.

Rvanje, tekvondo ja zaista ne pratim te sportove osim na OI ,čak i pravila učim tokom istih i ne znam dal ima naših takmičara ozbiljnih za medalju tu.Iz ranijih olimpijada vidim da smo tu uzimali makar 2 medalje.

U onoj mojoj računici o 10 medalja sam ubraja i njih kao osvajace,a dal je to realno zaista ne znam.

I jos jedna stvar mislim da ne treba u tim pojedinačnim konkurencijama ,pa i u ekipnim sportovima previše gledati i oslanjati se na rezultate od pre OI.

Mnogim sportistima,ekipama sve je podređeno, ceo režim rada da se napravi uspeh,osvoji medalja na OI.U tom smislu mnogima od njih su razna EP,SP prolazne stanice u kojima postižu i slabije rezultate mozda.
Dexi

Postby Koridor » 28 Jul 2024, 07:36

octopus wrote:
Olimp wrote:Problem je ako ste puno očekivali od nje, ja nisam.

Problem je što ljudi ne prate, nisu u materiji nimalo i dođu ovde nama koji pratimo decenijama da pametuju. Ja na EP u fudbalu nisam ostavio nijedan komentar, jer sam smatrao da ništa ne mogu doprineti. Ali ljudi nemaju osecaj. Pročitaju par vesti ili naslova i odmah sve znaju. Od takvih će danas nastati haos na forumu ako Mikec izduva za medalju.

Nigdje nisam rekao da sve znam.
Niti da sam strucnjak za streljastvo, ali ako Zorana juce nije podbacila ja cu sad pojest telefon.

To sto ti negdje ne pises je tvoj izbor.
Ovo je forum, nije naucno-istrazivacki institut.
Koridor

Postby octopus » 28 Jul 2024, 07:36

Gunde, ti si od prvog posta pokazao da ti je ovde mesto. I nebitan je staž na forumu. Pricam generalno o ljudima, koji se u sve super razumeju, prosečne Srbende. U redu je i da svako komentariše ali nije u redu da se nabijaju tenzije drugima i da se iz ličnog nepoznavanja materije pravi loša atmosfera na forumu. Ono juče je bio više nego ocekivan dan. Čak i da Mikec nije ušao u finale, dan ne bi bio katastrofalan.

Ljudi, pravite lošu atmosferu drugima koji uživaju u OI. To je jedino što zameram. Kvalitet komentara uopšte nije tema moje kritike, već defetisticki narativ.
octopus

Postby Fudbaloman » 28 Jul 2024, 07:42

Pojedinci ocigledno mesaju ocekivanja sa utiskom. Ako napomenemo da smo razocarani necijim nastupom, to ne znaci da se od tog takmicara ocekivala medalja ili ne znam koliko prolaza kola. Ne! To znaci da smo razocarani nastupom, ne porazom, nastupom! Kada dodjes na OI, onda valjda treba da pokazes najbolje od sebe, a ne da se prikazes kao zalutali rekreativac koji je juce uzeo reket u ruke ili juce naucio da pliva ili bilo sta slicno spram sporta o kojem se radi. Niko ovde nije blesav ni lud i svi dobro znamo od nasih 113 predstavnika koliko je kome sta realno da uradi na ovim OI. Takodje, ne vidim problem ni u tome da se nadamo da ce konacno neko da iskoci i uradi mozda i nesto sto je bilo u principu nerealno pre Igara, jer ako u kontinuitetu imamo izdanja gde nam favoriti podbacuju i od realnog naprave nista, onda je valjda ljudski i da se nadamo da ce konacno da se obrne situacija pa nam neko ko zaista nije bio ni po cemu favorit, donese medalju i obraduje nas iz petog plana. Mnogo je bitan Mikec, drugi dan je, mogao bi znatno da podigne delegaciju i da zamah, verujem da je i on toga svestan :okk:
Fudbaloman

Postby Dexi » 28 Jul 2024, 08:00

Ono što je neka naša realnost na OI je neka borba izmedju 4-6 medalja po meni.E sad povećanjem broja sportova,te i ulaganjem u neke male sportove mi smo došli do toga da očekujemo izmedju 8-12 medalja.

Ne znam za vas al meni je stvarno gust da ispratim nase sportiste i u tim malim sportovima,borilackim sportovima,jer ranije mi nismo ni imali ozbiljne takmičare u džudo,kajaku,rvanju,boksu ,da imamo tri ozbiljna takmičara u atletici :okk:

Još kad imaš Novaka u tenisu,I ekipne sportove to je onda vrh olimpijada ,naravno ako dodju I neke medalje :okk:

Svaka cast Madjarima ,I na njihovim uspesima u kajaku,plivanju ,ali njih objektivno nigde nema u ekipnim sportovima(osim vaterpola)I opet za mene jedna medalja u kosarci,tenisu,atletici,odbojci vredi kao 5 njihovih u nekom mačevanje,kajaku koje niko ne prati van OI.

Na nekoj od ranijih stranica pisalo se o drvenim medaljama na ranijim OI ,ali nekako svojstveno nama se zaboravlja koliko smo imali i sreće u nekim ranijim medaljama.

Setimo se samo prošlih OI i načina kako je Sebic došao do medalje,ili koliko su srece imali Zurabi i Tijana da prodju kroz repesaz do bronze,ili vaterpolisti da okrenu 7-10 protiv Spanaca u 1/2.

Da ne pričam u Riju sa koliko srece su prošli vaterpolisti u 1/4,ili da se kosarkasima namesti žreb,ili kosarkasice koje odigraju mec karijera u tom 1/4 protiv ogromnog favorita Australije itd.itd.

Osim kvaliteta ,mnogo je bitna sreća kao faktor,da ti se sve namesti.
Dexi

Postby DeniBer » 28 Jul 2024, 08:04

octopus wrote:Naravno da kvalitet igra ulogu, ali tu je bar 20 realnih kandidata, pored tebe kao najvećeg. A male su razlike. I kad se svi oni u zbiru stave naspram tebe, tvoje šanse da taj dan zablistas su minorne. Retki su šampioni poput naše Jasne ili onog Korejca sa pištoljem. Danas takvih dominatora u streljaštvu nema. Arsovicka upravo potvrdjuje ovo što pišem, mogla je uzeti i 2 medalje, ali zbog specifičnosti sporta i igre brojeva (verovatnoće), to se nije desilo. Nekome se i posreći u toj igri brojeva, poput Maksimovicke i Sebica, koji su zablistali taj dan, a objektivno nemaju kvalitet za OI medalju, za razliku od Zorane.

Andrea nikad nije bila kalibar da očekuješ medalju sa olimpijskih igara. Zorana jeste, samo što ima mentalni problem OI. Sama sebi je nabacila neverovatan pritisak i nije izdržala (opet).

Lazar daleko ispod potrebnog nivoa za ulazak u finale danas. To bi bilo ravno senzaciji.

A Ivana jeste kalibar za medalju i ozbiljan talenat, samo što je smara da trenira je druga priča.
DeniBer

PreviousNext

Return to Paris 2024