soniko wrote:Zajebite price o ulaganju.
Ne znam ljudi koliko ko ima godina, imate li pojma o svakodnevnom zivotu sad i prije petnaest godina.
Ako nemate, pitajte roditelje, ulazu li danas vise novca, i koliko u svakodnevne obaveze, hrane, ogreva, zabave, kulture, rezija, nego sto su ulagali prije petnaest godina?
Naravno da ulazu, logicno je, novac je izgubio vrijednost, sve je skuplje, sto puta sam rekao da mi je bolja bila tri puta manja plata prije petnaest godina nego ova danas.
Tako da ta suvoparna poredjenje koliko novca se daje ne sluze nicemu.
Ulaganja su dobra, ali nisu najvaznija.
Najvaznije je npr, da imas takav sistem skolstva i skolskog sporta koji ce voditi strucni ljudi i talentovanoj djeci obezbjediti da se bave sportom koji vole i da ih na tom prvom koraku obucavaju strucni ljudi.
To moze obezbjediti drzava kojoj je stalo do svojih gradjana.
A kod nas, djeca do petog razreda ne udju u salu za fizicko jer je direktor izdao termine stranackim drugarima, starim prdonjama da se izduvaju i popiju gajbu piva na terminu.
To sto vucic daje 200 000 ne daje zbog sportista vec zbog svog marketinga, dovoljno bi bilo da se ne petlja u sve vec pusti struku da radi svoj posao.
Ovo sto se tice školstva, školskog sporta to je pre svega bitno zbog zdravlja same nacije,a ne toliko zbog kasnijeg profesionalnog sporta.
Da nam deca ne bi sa 15 god.postajali invalidi,mada još više je važnije da nam deca više čitaju knjige i da nam ne postanu tupavi ko Amerikanci da ne znaju stvari iz opšte kulture i istorije svog naroda.
Sto se uslova tice sporta sada i nekada ,navešću ti primer iz ličnog iskustva.Pre nekih 15 god.sam trenirao fudbal u jednom Beogradskom klubu i taj klub je imao jedan glavni i jedan pomoćni teren,koji je vise licio na livadu nego li na teren.Sada taj klub ima jedno 5,6 travnatih terena .
Dakle što se tiče uslova nebo I zemlja razlika sada,isto važi i za sport generalno.Nduporedivo više se ulaže u sport sada nego li tada.
E sad sto se u pojedinim sportovima loše radi,što se meša politika,što ima klubastva,ličnih interesa,manjak talenta druga je prica.
U tim borilackim sportovima je mnogo više dece nego li pre 15-20 god.puno se ozbiljnije radi,uslovi mnogo bolji,ide se stalno na pripreme,u inostranstvu itd.
@Srbine ne zezaj ,sport u SFRJ bio loš.

Taj sport je iznedrila izmedju ostalog Evropske prvake u klupskoj konkurenciji u fudbalu,vaterpolu,kosarci,rukometu.Da ne pričam o reprezentacijama.
Naravno imao si odlične pojedinačne takmičare,ali je akcenat bio na timskim sportovima.
Na vrhuncu smo imali najjaču kosarkasku,rukometni,vaterpolo ligu na svetu i fudbalsku ligu u top 5 u Evropi.
Srbine brate kojih 15 medalja dal si realan.Lepo ti je čovek napisao da raspadom SSSR,SFRJ imaš još novih 20 država kandidata u raznim sportovima.
Naša realnost je 5-7 medalja,a ako se posreci to može da ide i do 8-10 u najboljem scenariju po meni.
Zajedno kad bi se spojili SFRJ mislim da bi bili oko 20 medalja ,a ne mi sami .