Board index Paris 2024

Sportisti Srbije na OI - Pariz 2024

Re: Sportisti Srbije na OI - Pariz 2024

Postby Dexi » 28 Jul 2024, 12:54

soniko wrote:Zajebite price o ulaganju.
Ne znam ljudi koliko ko ima godina, imate li pojma o svakodnevnom zivotu sad i prije petnaest godina.
Ako nemate, pitajte roditelje, ulazu li danas vise novca, i koliko u svakodnevne obaveze, hrane, ogreva, zabave, kulture, rezija, nego sto su ulagali prije petnaest godina?

Naravno da ulazu, logicno je, novac je izgubio vrijednost, sve je skuplje, sto puta sam rekao da mi je bolja bila tri puta manja plata prije petnaest godina nego ova danas.

Tako da ta suvoparna poredjenje koliko novca se daje ne sluze nicemu.

Ulaganja su dobra, ali nisu najvaznija.

Najvaznije je npr, da imas takav sistem skolstva i skolskog sporta koji ce voditi strucni ljudi i talentovanoj djeci obezbjediti da se bave sportom koji vole i da ih na tom prvom koraku obucavaju strucni ljudi.
To moze obezbjediti drzava kojoj je stalo do svojih gradjana.

A kod nas, djeca do petog razreda ne udju u salu za fizicko jer je direktor izdao termine stranackim drugarima, starim prdonjama da se izduvaju i popiju gajbu piva na terminu.

To sto vucic daje 200 000 ne daje zbog sportista vec zbog svog marketinga, dovoljno bi bilo da se ne petlja u sve vec pusti struku da radi svoj posao.

Ovo sto se tice školstva, školskog sporta to je pre svega bitno zbog zdravlja same nacije,a ne toliko zbog kasnijeg profesionalnog sporta.

Da nam deca ne bi sa 15 god.postajali invalidi,mada još više je važnije da nam deca više čitaju knjige i da nam ne postanu tupavi ko Amerikanci da ne znaju stvari iz opšte kulture i istorije svog naroda.

Sto se uslova tice sporta sada i nekada ,navešću ti primer iz ličnog iskustva.Pre nekih 15 god.sam trenirao fudbal u jednom Beogradskom klubu i taj klub je imao jedan glavni i jedan pomoćni teren,koji je vise licio na livadu nego li na teren.Sada taj klub ima jedno 5,6 travnatih terena .

Dakle što se tiče uslova nebo I zemlja razlika sada,isto važi i za sport generalno.Nduporedivo više se ulaže u sport sada nego li tada.

E sad sto se u pojedinim sportovima loše radi,što se meša politika,što ima klubastva,ličnih interesa,manjak talenta druga je prica.

U tim borilackim sportovima je mnogo više dece nego li pre 15-20 god.puno se ozbiljnije radi,uslovi mnogo bolji,ide se stalno na pripreme,u inostranstvu itd.

@Srbine ne zezaj ,sport u SFRJ bio loš. :krsti: Taj sport je iznedrila izmedju ostalog Evropske prvake u klupskoj konkurenciji u fudbalu,vaterpolu,kosarci,rukometu.Da ne pričam o reprezentacijama.

Naravno imao si odlične pojedinačne takmičare,ali je akcenat bio na timskim sportovima.

Na vrhuncu smo imali najjaču kosarkasku,rukometni,vaterpolo ligu na svetu i fudbalsku ligu u top 5 u Evropi.

Srbine brate kojih 15 medalja dal si realan.Lepo ti je čovek napisao da raspadom SSSR,SFRJ imaš još novih 20 država kandidata u raznim sportovima.

Naša realnost je 5-7 medalja,a ako se posreci to može da ide i do 8-10 u najboljem scenariju po meni.

Zajedno kad bi se spojili SFRJ mislim da bi bili oko 20 medalja ,a ne mi sami . :biggrin:
Last edited by Dexi on 28 Jul 2024, 12:58, edited 1 time in total.
Dexi

Postby Foteljas » 28 Jul 2024, 12:57

Dexi wrote:fudbalsku ligu u top 5 u Evropi.

Jedan od najvecih mitova pokojne SFRJ... :roll:
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Dexi » 28 Jul 2024, 12:59

Foteljas wrote:

U jednom momentu je zaista bila u top 5 liga u Evropi ako se gleda klupski koeficijent .
Dexi

Postby zvezdaraking » 28 Jul 2024, 12:59

Foteljas wrote:

da.

a sve ima na netu.
zvezdaraking

Postby Foteljas » 28 Jul 2024, 13:01

Dexi wrote:U jednom momentu je zaista bila u top 5 liga u Evropi ako se gleda klupski koeficijent .

Kao sto je i srpska liga sada 11. u Evropi... :roll:
Foteljas

Postby Dexi » 28 Jul 2024, 13:12

Nije valjda da poredis ovu sklopociju od lige sa ligom gde jedan Željo,Radnicki igraju 1/2 kup uefa,Hajduk isto,gde jedna Rijeka dobija jedan Real Madrid.itd.itd
Dexi

Postby Foteljas » 28 Jul 2024, 13:17

Nije valjda da ti smatras da je takva liga, gde su te "velemajstorske" ekipe pravile te podvige jednom u 50 godina zaista bila 5. u Evropi?

Jaca od Holandije, Belgije, Skotske, Portugala, SSSR, Francuske? (Englesku, SR Nemacku, Italiju i Spaniju da ne racunam, ili je bila jaca i od neke od tih liga?)
Foteljas

Postby Dexi » 28 Jul 2024, 13:29

Foteljas wrote:Nije valjda da ti smatras da je takva liga, gde su te "velemajstorske" ekipe pravile te podvige jednom u 50 godina zaista bila 5. u Evropi?

Jaca od Holandije, Belgije, Skotske, Portugala, SSSR, Francuske? (Englesku, SR Nemacku, Italiju i Spaniju da ne racunam, ili je bila jaca i od neke od tih liga?)

Ta liga je bila u rangu pomenutih liga,a jača od Škotska lige ,Portugalske sigurno.
Francuzi izuzev finala St.Etjena i nisu imali neki zapažen rezultat 70,80 tih u Evrokupovima.Sovjeti izuzev Dinama iz Kijeva ne znam dal su imali neki ozbiljniji rezultat u Evropi.

Ta liga je po koeficijentu u jednom momentu bila četvrta ili peta u Evropi,ispred Francuza,Portugalaca,Sovjeta.
Last edited by Dexi on 28 Jul 2024, 13:32, edited 1 time in total.
Dexi

Postby Hajzenberg » 28 Jul 2024, 13:32

Imate i te Uefa kalkulacije :lollol:
Hajzenberg

Postby zvezdaraking » 28 Jul 2024, 13:32

zvezdaraking

Postby bezvezarije » 28 Jul 2024, 13:41

Ja sam predviđao sve ovo. Dok se vi zamarate danima brojem sportista oće ili biti 112 ili 113, hrvati i kosari ima jake kandidate za zlata. Za Srbiju je uspjeh i jedno zlato na ovim ol.
bezvezarije

Postby Lester Bo » 28 Jul 2024, 13:45

Ajde, ajde, em imamo brojniju delegaciju, em itekako više potencijala da se uzme više medalja(pa i zlatnih) od tih Hrvata.

Na stranu što će jedan čika to proglasiti za nacionalnu pobedu.
Last edited by Lester Bo on 28 Jul 2024, 13:45, edited 1 time in total.
Lester Bo

Postby СрбинПодгорица » 28 Jul 2024, 13:45

Dexi wrote:
soniko wrote:Zajebite price o ulaganju.
Ne znam ljudi koliko ko ima godina, imate li pojma o svakodnevnom zivotu sad i prije petnaest godina.
Ako nemate, pitajte roditelje, ulazu li danas vise novca, i koliko u svakodnevne obaveze, hrane, ogreva, zabave, kulture, rezija, nego sto su ulagali prije petnaest godina?

Naravno da ulazu, logicno je, novac je izgubio vrijednost, sve je skuplje, sto puta sam rekao da mi je bolja bila tri puta manja plata prije petnaest godina nego ova danas.

Tako da ta suvoparna poredjenje koliko novca se daje ne sluze nicemu.

Ulaganja su dobra, ali nisu najvaznija.

Najvaznije je npr, da imas takav sistem skolstva i skolskog sporta koji ce voditi strucni ljudi i talentovanoj djeci obezbjediti da se bave sportom koji vole i da ih na tom prvom koraku obucavaju strucni ljudi.
To moze obezbjediti drzava kojoj je stalo do svojih gradjana.

A kod nas, djeca do petog razreda ne udju u salu za fizicko jer je direktor izdao termine stranackim drugarima, starim prdonjama da se izduvaju i popiju gajbu piva na terminu.

To sto vucic daje 200 000 ne daje zbog sportista vec zbog svog marketinga, dovoljno bi bilo da se ne petlja u sve vec pusti struku da radi svoj posao.

Ovo sto se tice školstva, školskog sporta to je pre svega bitno zbog zdravlja same nacije,a ne toliko zbog kasnijeg profesionalnog sporta.

Da nam deca ne bi sa 15 god.postajali invalidi,mada još više je važnije da nam deca više čitaju knjige i da nam ne postanu tupavi ko Amerikanci da ne znaju stvari iz opšte kulture i istorije svog naroda.

Sto se uslova tice sporta sada i nekada ,navešću ti primer iz ličnog iskustva.Pre nekih 15 god.sam trenirao fudbal u jednom Beogradskom klubu i taj klub je imao jedan glavni i jedan pomoćni teren,koji je vise licio na livadu nego li na teren.Sada taj klub ima jedno 5,6 travnatih terena .

Dakle što se tiče uslova nebo I zemlja razlika sada,isto važi i za sport generalno.Nduporedivo više se ulaže u sport sada nego li tada.

E sad sto se u pojedinim sportovima loše radi,što se meša politika,što ima klubastva,ličnih interesa,manjak talenta druga je prica.

U tim borilackim sportovima je mnogo više dece nego li pre 15-20 god.puno se ozbiljnije radi,uslovi mnogo bolji,ide se stalno na pripreme,u inostranstvu itd.

@Srbine ne zezaj ,sport u SFRJ bio loš. :krsti: Taj sport je iznedrila izmedju ostalog Evropske prvake u klupskoj konkurenciji u fudbalu,vaterpolu,kosarci,rukometu.Da ne pričam o reprezentacijama.

Naravno imao si odlične pojedinačne takmičare,ali je akcenat bio na timskim sportovima.

Na vrhuncu smo imali najjaču kosarkasku,rukometni,vaterpolo ligu na svetu i fudbalsku ligu u top 5 u Evropi.

Srbine brate kojih 15 medalja dal si realan.Lepo ti je čovek napisao da raspadom SSSR,SFRJ imaš još novih 20 država kandidata u raznim sportovima.

Naša realnost je 5-7 medalja,a ako se posreci to može da ide i do 8-10 u najboljem scenariju po meni.

Zajedno kad bi se spojili SFRJ mislim da bi bili oko 20 medalja ,a ne mi sami . :biggrin:

Мислим на индивидуалне да није био најбољи у СФРЈ. Екипни је био добар.
Ја говорим да радимо добро и паметно било 15 медаља. По резултатима такимчара ми би требали имати барем 2 медаље у стрељаштву,очекујеш Баскет, Новака, Ивану, одбојкашице, кошаркаша значи само 7 очекиваних да не кажем подразумијеваних. Плус још пар реалних.
Мада када се задовољаваш мрвицама то се и добије.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby Perate » 28 Jul 2024, 14:04

Ljudi ja ne znam sta je vama. Lazar je uvek bolje pucao trostav. Necu vise ulaziti na forum sa ovolikim pesimizmom, ovo je uzasno. Evo ovako: Mikecu i Zorani je najveca sansa u miksu, to smo svi znali. Sara je premlada da bi uzela medalju. Jedino je Milica po meni razocarenje. DOSTA PESIMIZMA!
Perate

Postby grobar_Zvornik » 28 Jul 2024, 14:07

Foteljas wrote:

Било је тих митова још. Попут оне четврта војна сила у Европи...
Само ми је занимљиво да људи још у то вјерују. Додуше, неки вјерују и да је у Бањалуци однос жене мушкарци 7:1.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

PreviousNext

Return to Paris 2024