Board index Paris 2024

Muška odbojka - Pariz 2024

Re: Muška odbojka - Pariz 2024

Postby NEDJA » 02 Aug 2024, 22:45

Tegi, nazalost to je daleka proslost. Nasa labudova pesma je bila kad smo postali evropski prvaci u Francuskoj 2019. Od tad ide prilican pad i jako negativan skor protiv najboljih reprezentacija
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Lester Bo » 02 Aug 2024, 22:49

Milutinov Tata wrote:
Jos samo da podsetim da smo do olimpijskog i evropskog zlata 2000. i 2001. dosli sa dve ubedljive pobede protiv Italijana i Rusa u zavrsnici.

A izgubili prve 2 od istih u grupi u Sidneju.

Italijanima smo tada u polufinalu puno toga naplatili, još nas i suštinski u polufinalu SL u traumatičnim meču dobili par meseci pre tih okršaja.

Protiv Holandeza je u Sidneju bilo najklimavije, na razliku beše peti set rešen nekim blokom.
Lester Bo

Postby Tegi » 02 Aug 2024, 22:54

NEDJA wrote:Tegi, nazalost to je daleka proslost. Nasa labudova pesma je bila kad smo postali evropski prvaci u Francuskoj 2019. Od tad ide prilican pad i jako negativan skor protiv najboljih reprezentacija

Pred EP 2021. sam napisao da je to poslednja šansa da uzmemo medalju. Poslednja godina u kojoj smo mogli da igramo sa najboljim ekipama, posebno zato što su Italijani podmladili tim i promenili selektora dan nakon Tokija.

Povratak Kolakovića sam protumačio kao početak podmlađivanja reprezentacije uz rutinski plasman sa novim sistemom odlaska na OI. A on je došao samo da bi popravio odnose među senatorima posle zahtevnog Kovača, a od novih igrača dobili smo Nedeljkovića prinudno zbog Lisinčevih problema i Mirana Kujundžića koji ne bi video teren da se Uroš nije raspao. Nama je Ivović od 34 godine lider ekipe na ovim Igrama. A npr. pomenute 2019. bio je rezerva, ulazio je samo kada je Urošu padala koncentracija na prijemu.

Lestere, ako se ne varam, protiv Holandije je bio ključan Vujevićev as o sajlu na 13-13, verujem da se Tata seća tačnog rezultata. To je bilo prvo veliko takmičenje na kom se dodir sajle nije smatrao servis greškom i poenom za protivnika.

Olako smo prokockali sjajnih 25 godina. Mnoge bronzane medalje i uspehe u Svetskoj ligi smo potcenjivali, smatrali ih podrazumevajućim polu-uspesima. Boričić je bio mag marketinga, nakon njegovog odlaska iz saveza to se baš survalo.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby NEDJA » 02 Aug 2024, 22:59

Tegi, posto si upuceniji, kako objasnjavas od tog finala toliki uspon Slovenije kad im je okosnica tima jos starija od nasih igraca?
da zivim za Partizan

za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Zappa » 02 Aug 2024, 23:12

Olako smo prokockali sjajnih 25 godina. Mnoge bronzane medalje i uspehe u Svetskoj ligi smo potcenjivali, smatrali ih podrazumevajućim polu-uspesima. Boričić je bio mag marketinga, nakon njegovog odlaska iz saveza to se baš survalo.

+10000
Boricic i Zoran Avramovic ozbiljne glave
.
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

Postby Tegi » 02 Aug 2024, 23:38

Ako poredimo sa finalom iz 2019., dobili su ogroman apgrejd na poziciji korektora. Njihov startni korektor je tada bio veteran Mitja Gasperini, sada su dočekali na toj poziciji Tončeka Šterna koji još uvek nema kvalitet nekog Andersona ili Mihajlova iz najboljih dana, ali kada je u ritmu donosi im i sjajan servis i najjači im je napadački adut kada se uđe u duge poene. Imao je brutalnu statistiku u VNL-u.

Drugo, Kozamernik se na tom prvenstvu pojavio kao vrhunski igrač, danas je on jedan od najboljih blokera na svetu. I pritom predstavlja agresivni tip blokera, razbijača koji prolazi i teže lopte kroz sredinu i ima vrlo neprijatan hibrid flot i smeč servisa. Na takvog blokera uglavnom ide pouzdani rutiner koji prolazi samo ono što mora i orijentisan je prevashodno da upasivi protivnički napad. To mu je u Trentinu bio Podraščanin, ovde je Alen Pajenk.

Tako da bi kratak odgovor bio - dobili su dodatno na intenzitetu. Oni su uvek dobro stajali sa prijemom (pogledati treći set protiv nas) i uvek su vrhunski servirali. Sada su razvojem Šterna i Kozamernika dodatno dobili na servisu, pa i prvi tehničar od ove godine Ropret takođe ima lelujavi smeč-servis, ali i sposobniji su da dobijaju duge, "ničije" poene koji u egal utakmicama prave razliku. Teško je igrati protiv ekipe koja odlično servira, a ne možeš je pomeriti na servisu, a kada na to razviju sposobnost da ti uzvrate kada ih izbaciš iz komforne zone, to je ekipa koja se bori za medalje.

Recimo, njima je u prethodnoj deceniji ubedljivo najbolji igrač bio Tine Urnaut, stravičan igrač, Ali oni od njega više ne očekuju da igra odbojku iz 2015., već im veteranski završava posao, najstabilniji primač i jako precizan server, a u napadu prolazi samo ono što mora. Ivović na steroidima.

Takođe, oni su tek nakon tog finala protiv nas počeli da igraju VNL i nisu ga koristili za tankovanje i razigravanje drugopozivaca već su počeli da pobeđuju Amerikance, Brazilce, Argentince...da igraju veći broj mečeva sa najjačim evropskim ekipama.

U poslednjih x godina su odlučili da dovode samo proverene strane selektore. Đani, Kovač, Đulijani, sada Krecu koji je bio prvak Evrope sa Zaksom. Pre 2 godine su čak imali selektora Australijanca, ali su ga smenili pre prvenstva čiji su bili ko-organizatori. Voleo bih da znam razlog, ali u odbojci to nije retka pojava, mnogo je teže spremiti ekipu nego voditi je na turniru. Mi smo pre 20-ak godina smenili Gajića i Veska Vukovića u sred priprema. Grbić je takođe otišao jer se smatralo da ne može da oporavi ekipu 2 nedelje pre prvenstva.

Ovo jeste baš veteranska ekipa, ali budućnost im je svetlija od naše. Možič, Štalekar, Mujanovič, čekaju kao zapete puške. Primač, bloker i korektor, a pritom će Čebulj, Štern i Kozamernik biti tu i za sledeći olimpijski ciklus.

Slovenci su generalno jako atletični u svim kolektivnim sportovima i sve selekcije im igraju brzo, direktno, jednostavno, nikada se ne predaju... kao što Japanci igraju slično različite sportove. I kada na to dodaš taktičko znanje nekog Keka, Kokoškova, italijanske odbojkaške škole... ne čudi što se baš zlopatimo sa njima. Ako ništa drugo, u košarci su prizemljeni prethodne 2 godine. Kada su nam već uzeli ex-YU primat u odbojci, mnogo bi im bilo da nam i to uzmu.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby NEDJA » 03 Aug 2024, 05:25

Tegi, hvala na iscrpnom odgovoru. Boli sto je EX-YU reprezentacija preuzela primat u regionu a bili smo skroz dominatni. Secam se kad su se pojavili na EP 2013. da mi je bilo cudno da su nas toliko namucili. Sad imaju realnu sansu da krunisu svoj uspon olimpijskom medaljom.
Nismo cenili silne bronze, ko zna kad cemo ponovo docekati neku medalju. Ostaje veliki zal za propustenim prilikama na OI posle zlata u Sidneju. Veliki maler u Atini, u Pekingu tesan poraz u 1/4 protiv kasnijeg osvajaca SAD, u Londonu smo podbacili kao evropski prvaci a u Riju i Tokiju se nismo ni plasirali iako smo mogli mnogo vise nego ovde u Parizu
da zivim za Partizan

za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Storm » 03 Aug 2024, 06:44

Pored svih odbojkaskih elemenata koji su bez dileme na strani Slovenije ali i ostalih i jacih reprezentacija u odnosu na Srbiju, moj licni utisak je i to koliko svi oni igraju brzu i jacu odbojku.

Posle kvalitetnijeg prijema ide lakse, slazem se ali ide svakako ta lopta i brze, jaci su udarci, prosto kad poredim kao da nije isti sport u pitanju. Zao mi je zbog nikakve buducnosti muske reprezentacije (a i klubova) Srbije, prva lijepa sjecanja me vezu uz uspjehe iste i krivo mi je sto je postao suvi prosjek koji izgleda ne moze vise dobiti jaceg od sebe, a kamoli biti u konkurenciji sa njima.
Dobro je da su igrali na OI, mala nada se pojavila nakon zrijeba da bi se mogli proci ali kao 2 od 3 trece (eto, dotle smo dosli).
Ako se dobije veceras (a nadam se da hoce), bukvalno ce se ispostaviti da su dobili losijeg, izgubili od jaceg i to je to. Suvi prosjek.
Negdje se i ocekivao jedan neizvjesniji poraz, doduse protiv Slo a ne protiv Fra. Tih 0-3 je presudilo. Jos one izjave Kovacevica kako ne zna kako sada stalno gubimo od njih a nekad ih redovno dobijali. Isto je govorio posle Japaba.
To cetvrtfinale bi bio uspjeh ali i siguran kraj za ovaj tim. Steta.

Nadam se da ce bar neko pokusati da uradi nesto ne bi li se popravilo stanje. Mada, bivsi igraci uglavnom samo konstatuju da je lose i niko nema zelju da pokusa da uradi nesto, bar da proba. Doduse, Miljkovic je valjda onomad htio pa nije bio prihvacen.
Storm

Postby Novosadista » 03 Aug 2024, 07:55

Na sve ovo bih dodao primer situacije od pre par godina kada su nasa 2 mlada i prespektivna igraca otisli kao sampioni Srbije iz Vojvodine u Olimpiju iz Ljubljane.

U pitanju su tada mladi talenti Nemanja Masulovic i Vuk Todorovic. Danas obojica kao rezervisti u nasoj reprezentaciji. Valjda i to govori malo o njihovim usponu i ulaganju u domacu ligu.
Novosadista

Postby Noodles » 03 Aug 2024, 08:24

Mislim da postoji i odredjena fizicka inferiornost nasih igraca, ne samo manjak talenta. Uros je igrao na foru pa i da ne kazes nista, ali pogledajte recimo Kujundzica, Jovovica, Petrica nekad Janica. Sve je to "slabasno" da bi se igrala odbojka na vrhunskom nivou ( olimpijska medalja ) sto bi rekao Andjus, oni i ne lice na odbojkase.
TRI POENA, TRI POENA... NEMOJTE SE LJUTITI ŠTO SAM ZAĆUTAO ZA TRENUTAK...
Noodles

Postby Storm » 03 Aug 2024, 08:38

I to, da. Fizicki bas inferiorni. Gledam Slovence i Francuze u mecevima protiv Srbije, gromade od momaka.
Storm

Postby Pit Bull » 03 Aug 2024, 13:08

Ocekivanja od Poljska-Italija?
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby grobar_Zvornik » 03 Aug 2024, 13:15

Добијају Пољаци.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Tegi » 03 Aug 2024, 13:23

Pit Bull wrote:Ocekivanja od Poljska-Italija?

Ako je za kladionicu, preskoči.

Lagan poraz obe ekipe vodi na 6. mesto i Sloveniju u četvrtfinalu, a verujem da obe ekipe očekuju da se ponovo sastanu u završnici. Kriće se karte prilično.
Tegi

Postby Pit Bull » 03 Aug 2024, 13:25

Zahvaljujem.

Preskocicemo. :biggrin:
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

PreviousNext

Return to Paris 2024