Board index Paris 2024

Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Re: Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Postby Los Leones » 04 Jul 2024, 12:32

Руку на срце, фудбалерима и тенисерима (част изузецима) ОИ и нису никад биле примарне.
Los Leones

Postby Чонси » 04 Jul 2024, 12:36

Los Leones wrote:Руку на срце, фудбалерима и тенисерима (част изузецима) ОИ и нису никад биле примарне.

Drugo je fudbal. Ženski fudbal je uvek bio top takmičenje bitnije i od SP. Tek u skorije vreme žensko SP dobija značaj ko muškog. Muško takmičenje je nebitno maltene jer je u23, ne može se porediti sa tenisom. Tenis jeste oduvek nekako u drugom planu jer nema para a dobar deo tenisera jesu razmažena derišta koja bi poseban status što nemaju na OI. Jebeš sportistu koji se vodi razmišljanjem da ne želi da učestvuje na najbitnijem sportskom takmičenju na svetu jer pare, ranking, i nema šanse nešto da uradi. Koje užasno razmišljanje. Zato većina tih igrača kojima seva paja za OI nikad i ne postanu šampioni.
Чонси

Postby Gromiko » 04 Jul 2024, 12:51

Ma i preteruje se sa tom pričom kako teniserima ne znače Igre. Sve bi se sestre Viliams, Federer i Nadal cimali sa dublovima da im je svejedno. Kada pogledate liste šampiona ne može da se kaže da su u pitanju neki bezveznjaci. Više su odustajali osrednji igrači koji ni ne očekuju medalju .
Fudbal je druga tema, prvo direktno se poklapa sa klupskim terminima a drugo klubovi nisu ni dužni da puste starije od 23.
Gromiko

Postby Los Leones » 04 Jul 2024, 12:54

Не пратим тенис, па не могу писати о том спорту.

Што се фудбала тиче, ниједном професионалном фудбалеру није сан да учествује на ОИ. Тачно је да су нека велика имена играла и освајала ОИ, али не умањује на чињеници да су им далеко битнија континентална и Светско првенство.

Делом је то кривица све три најбитније организације: ФИФА,УЕФА, МОК.
Los Leones

Postby leteceprase » 04 Jul 2024, 12:57

Ti osrednji zaradjuju pristojan novac od tenisa kad se odbiju svi troskovi al opet nedovoljan za neki luksuzan zivot. I zasto bi se on znojio na OI kad moze da ubode 1/4 neke Atlante ili Akapulka i uzme cistih 100k npr . Mislim nisam za da se propustaju OI ali mislim da im je to rezon. U nasem konkretnom slucaju Djere je lepo reko da ne moze i to je opravdano vidi se da je u teskoj dubiozi,Kecmanovica jedino moze da opravda to sto ne podnosi sljaku.
leteceprase

Postby Fudbaloman » 04 Jul 2024, 12:58

Ni meni. Vidim da ih mnogi opravdavaju sa "njima je to cist trosak i gubljenje vremena" i slicno, ali odlazak na OI je jedna privilegija za profesionalnog sportistu i nedostatak zelje za tim je zaista pokazatelj sportske lakrdije. Osetiti se deo tog globalnog skupa gde sve najbolje (osim fudbala) na svetu dolazi da se takmici i predstavlja sebe i drzavu je valjda specifican osecaj u sportskoj karijeri, s obzirom da zaista retki dodju u tu priliku. Ne zasluzuju uopste medijsku paznju ni podrsku kad se tako ponasaju. U redu je naravno da je u pitanju povreda, neka visa sila, bilo sta opravdano, ali to odsustvo interesovanja kao da je u pitanju opstinska sportska liga, sramotno.
Fudbaloman

Postby Fudbaloman » 04 Jul 2024, 13:01

Los Leones wrote:Руку на срце, фудбалерима и тенисерима (част изузецима) ОИ и нису никад биле примарне.

Ne mozes uporedjivati fudbal i tenis, kada je fudbal na OI jos davnih dana sveden na skoro omladinski nivo. Vrhunskim igracima su OI nedostupne i tu nije dozvoljeno da dolaze reprezentacije u svojim punim kapacitetima i ambicijama. FIFA nikako ne zeli da dozvoli da OI ugroze SP i zato je jos tada nadjen kompromis da fudbal bude olimpijski sport ali da predstavlja vise sansu uglavnom anonimnim i mladjim igracima. Tenis je na OI najnormalnija stvar koja okuplja sve najbolje sto taj sport ima, to se ne moze uporedjivati. Fudbalerima ne mogu da budu primarne ni da im je to najvece u karijerama, teniserima mogu.
Fudbaloman

Postby Ciciban » 04 Jul 2024, 13:15

Gledam sve drzave su podigle drasticno broj takmicara na OI u zadnjih nedelju dana osim nas, mi stojimo na istom, bas sam gledao ceska pre 2 nedelje imala 43 sportiste, sad imaju ladno 111 i nas pretekli u ovih par dana...
Ciciban

Postby Fudbaloman » 04 Jul 2024, 13:19

Da je fudbal na OI decenijama unazad prestiz i vrhunske takmicenje, i te kako bi mnogi fudbaleri stasavali u svom fudbalskom razvoju sa zeljom da jednog dana osvoje i OI. Medjutim, kada znate da je to trecerazredni fudbalski dogadjaj uglavnom nedokazanih fudbalera iz mladih reprezentacija i sa tim rastete, onda naravno da nikome OI u fudbalu nisu u fokusu kao nesto o cemu sanjaju dok igraju. S druge strane cak i sa tim pravilom o samo 3 igraca preko 23 godine koja mogu da upadnu, mi smo u bliskoj proslosti imali poprilican broj i trenutnih i kasnije svetski poznatih igraca koji su imali zelju i nastupali su za svoje reprezentacije. Tako su u Atlanti bili Simeone, Krespo, Raul, Morijentes, Karanka, Nesta, Kanavaro, Bufon, Dida, Roberto Karlos, Ronaldo, Kanu, u Sidneju Pirlo, Pujol, Eto, Ronaldinjo, u Atini Ronaldo, Kjelini, Maskerano, Tevez, u Pekingu Mesi, Aguero, opet Ronaldinjo, Tijago Silva, Marselo, u Londonu Nejmar, Mane, Suarez, Kavani, Alba, De Hea, Aspilikueta, Mata. Primetno je da su u Riju i Tokiju nekako najslabiji odzivi bili, osim Nejmara, Bruna Fernandesa i Dani Alvesa, ostalo slabo, pre svega jer su Nemci, Francuzi i Spanci dolazili bez ikakvih zvezda. U svakom slucaju kao sto vidimo mnogo igraca je ucestvovalo, cak i vise nego sto se ocekuje s obzirom na to na cega je fudbalski turnir sveden. E sad to sto je nemoguce da on okupi stvarno najjace reprezentacije u startu, to nije do igraca.
Fudbaloman

Postby Fudbaloman » 04 Jul 2024, 13:21

Ciciban wrote:Gledam sve drzave su podigle drasticno broj takmicara na OI u zadnjih nedelju dana osim nas, mi stojimo na istom, bas sam gledao ceska pre 2 nedelje imala 43 sportiste, sad imaju ladno 111 i nas pretekli u ovih par dana...

I ja to isto bas danas gledam. Bili smo na 23. mestu, sad smo skoro na 30., stojimo, dok nas ostali preticu :colera:
Fudbaloman

Postby Foteljas » 04 Jul 2024, 13:22

Bitno je da smo prebacili stotku, a slobodno nek nas preticu sa tim turistima u atletici...

Veci je problem sto nama otpadaju takmicari i to oni koji mogu potencijalno do medalje u borilackim sportovima.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Ciciban » 04 Jul 2024, 13:29

Ehh sta bih ja dao da mi imamo 20 turista iz atletike kao neki, pa kad se pojavimo na otvaranju a mi onako sa brojnom delegacijom, bas izgleda mocno, ko te pita posle da l su turisti ili nisu...:), mislim da smo mi u top3 drzave u Evropi koje imaju 30+ kvalifikovanih sportista i manje od 6 iz atletike, blagi uzas koliko smo netalentovani za kraljicu sportova.
Ciciban

Postby Gromiko » 04 Jul 2024, 13:31

Osim domaćina iz Evrope Italija , Nemačka i Holandija iz Evrope imaju više timova od nas.

Italija ima obe odbojke i 2 muška i jednu ženku ekipu za odbojku na pesku i muški i ženski vaterpolo. U igri su i za mušku košarku.
Nemačka muška i ženska košarka, ženski basket, ženski fudbal, oba hokeja na travi, oba rukometa muška odbojka , dve ženske i jedna muška ekipa odbojke na pesku. Dakle sa 11 ekipa su broj jedan u Evropi.
Holandija muški basket, oba hokeja, ženski rukomet, ženski vaterpolo, ženska odbojka, jedna ženska i dve muške ekipe odbojke na pesku.

Mnoge zemlje sa dosta manje učesnika imaju dosta više disciplina od nas što je jelte i logično obzirom na procenat koji nam ide na timski sport.
Gromiko

Postby Fudbaloman » 04 Jul 2024, 13:32

Ciciban wrote:Ehh sta bih ja dao da mi imamo 20 turista iz atletike kao neki, pa kad se pojavimo na otvaranju a mi onako sa brojnom delegacijom, bas izgleda mocno, ko te pita posle da l su turisti ili nisu...:), mislim da smo mi u top3 drzave u Evropi koje imaju 30+ kvalifikovanih sportista i manje od 6 iz atletike, blagi uzas koliko smo netalentovani za kraljicu sportova.

Bravo brate Ciciban :bravo: To ja stalno pricam, cekam da nas na jednim OI docekam sa 150 ljudi pa neka 50 budu turisti. Dusa boli kad gledam Madjare kako do 180 skoro idu a mi jedva 110. Ok je da budu 20-30 ispred nas ali ne i 70. Previse je. A o atletici pricam vec danima ovde, pa sam i dosadan. Tezak debakl, sramotno malo kvota u eri najveceg atletskog procvata. Neko da debelo odgovara za to. Kojekakve zemlje po 20-ak atleticara salju a mi ni blizu.
Fudbaloman

Postby Ciciban » 04 Jul 2024, 13:33

A Spanija svetska sila u kolektivnim sportovima nema? :biggrin:
Ciciban

PreviousNext

Return to Paris 2024