Foteljas wrote:Fudbaloman wrote:No da Srbi ne mogu da iznedre neku gimnasticarku ili dizaca tegova sposobne da odu na OI, u to niko ne moze da me ubedi.
A kad smo ih imali? Ni za vreme SFRJ koliko se secam. Doduse, imali smo dizaca tegova u Atlanti 1996, uzeo je bio poslednje mesto, a cini mi se da se NIN sa njim sprdao u stilu "da je olimpijski pobednik Naim Sulejmanoglu bio podigao tezinu koja je jednaka zbiru njegove tezine, tegova koje je podigao i jos 50 kg pride"
Salu na stranu, kukati sto nemamo vise takvih, po meni nema svrhe. Neki primarni cilj treba da nam bude da stalno imamo bar 100 sportista, ali da bude glavno da se broj medalja ustali na bar ovih 8-9 sa zadnje dve olimpijade, i da se u perspektivi ide i na dvocifren broj.
Ok, bio zadnji ali je bio, sta fali? Neka neko bude i zadnji. Macevalkinju smo imali u Sidneju, sta je falilo sto je otisla? Cak je prosla cini mi se jedno kolo

Pojavili smo se, promovisali malo i u svetu tih sportova, nema tu niceg lose. Nemam nista protiv da neki dizac tegova ode i sada i bude zadnji, jer se od njega nista ne ocekuje, vec je odlican uspeh sto je dostigao nivo da se pojavi u tom drustvu. S druge strane imam protiv kada veslackom paru od kojeg ocekujem da se umesa za medalje se prevrne camac ili Cavicu udje voda u kostim a dosao kao prvak Evrope.
O nekoj granici i primarnom cilju i ja govorim. Evo da je samo jedan kolektiv omanuo i da smo ostali na standardna 4 kao i uvek, mi bi ostali ispod 100. Pa jel to treba da nas zadovoljava? Kada bi podigli standard na 130, onda i kad nesto omane mi necemo nikako moci ispod 110-115. To je sustina, podici standarde.