Board index Evropsko prvenstvo u košarci 2025.

Grupa A - Riga (Por, Est, Tur, Češ, Let, Srb)

Koje reprezentacije prolaze dalje?

Poll ended at 27 Aug 2025, 16:50

Portugal
4
3%
Estonija
8
7%
Turska
30
25%
Češka
16
14%
Letonija
30
25%
Srbija
30
25%

Total votes : 118

Re: Grupa A - Riga (Por, Est, Tur, Češ, Let, Srb)

Postby Everton804 » 30 Aug 2025, 03:13

Kakva Letonija, momci nemaju ideju u napadu, da nema pogace bili bi gori od CG, sve ispod 10 je bruka
16.1
Everton804

Postby NEDJA » 30 Aug 2025, 05:56

Dosta slicna utakmica kao protiv Juznog Sudana. Istina, slabiji je Portugal od Juznog Sudana, ali nisu uopste za potcenjivanje, nisu slucajno skoro dobili Spaniju.
Bas su igrali fizicku utakmicu, mnogo su nas tukli, rekao bih da nismo bili spremni na to, a pogotovo je bila prisutna nervoza posle idiotskog poteza Petruseva.
Nije lose imati ovakvu utakmicu, da se ne uljuljkamo pred mnogo teze utakmice.
Velika steta za Bogdana, da sacekamo proznozu ali ce verovatno propustiti preostale utakmica u grupi. 1/4 se igra za nekih 10 dana, ako nije nista ozbiljnije, trebalo bi tad da bude spreman.
Micic ogromno razocarenje, izgubio sam nadu u njega, totalno je u kontraritmu.
Nadam se da ce se Guduric probuditi, sad ce imati mnogo vecu minutazu i slobodu, jako nam je potreban.
Slazem se sa Bogunom da ne verujem Tristanu da ce biti neki x faktor kad dodje crvsce
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Nikola » 30 Aug 2025, 06:25

Povreda Bogdana je prilika za Jovica da se i definitivno dokaze kao drugi covek ovog tima, sto ovog leta on realno i jeste.
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Bojdo » 30 Aug 2025, 06:59

Nikola wrote:Povreda Bogdana je prilika za Jovica da se i definitivno dokaze kao drugi covek ovog tima, sto ovog leta on realno i jeste.

Da, prateci pripremne i dosadasnji dio prvenstva, Jovic je u formi i dosada je bio možda i najbolji igrač.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby V.M. Varga » 30 Aug 2025, 07:23

Jović je zategnut kao sajla, odlično se kreće i nudi, odlično trči tranziciju, odličan je iz spot-up situacija. Ispoštovali su ga Jokić i Bogdan, pa i ostatak ekipe, u situacijama kad baš i nisu morali.

Ali još uvek nije neko kome daš loptu u ruke da nešto iskreira. On je egzekutor u tranziciji i onoga što mu tim ponudi. Savršen je uz Jokića i Bogdana i višak koji generišu i pažnju odbrane koju uzimaju. Ali neće napraviti to sam za sebe.

To što Bogdan nije forsirao, i uzeo svega 9 šuteva iz igre, pogodio 7 i podelio 8 asistencija, samo znači da mu je ego sređen i da ne vija titulu najboljeg strelca, već da je bio u modu razigravanja ostalih.

Bez Bogdana će biti daleko veća pažnja na Joviću i daleko manje otvorenih situacija. Ako ne daj bože Bogdan ne bude mogao trebaće da polude dvojica od trojica Gudura, Aleksa, Vasa. Jer ti postaje potreban neko ko može da kreira igru sa loptom u rukama.
V.M. Varga

Postby Bogun » 30 Aug 2025, 08:07

Naša spoljna linija bez Bogdanovića podseća na ekonomsku politiku koju sporvodi (PK)AŠ, odnosno na ekonomskog tigra.

Što se tiče današnje utakmice, odmorio bih Bogdana bez obzira na sve. Čak i ako bude 100% spreman da igra, mada tada znam da od preskakanja utakmice nema ništa jer će tražiti da igra.

A ako Bogdan ne igra, istumbao bih startnu petorku jer Letonci vole da trče i šutiraju, a igra sa tri visoka bi im otvorila prostor za tako nešto.
Spolja: Avramović - Marinković - Dobrić (eventualno Gudurić umesto Vanje ili Ognjena da imamo malo više kreacije).
Unutra: Jović - Jokić.

Posle bih forsirao petorku sa Petruševom na 4 i Milutinovom na 5, jer Letonci nemaju visinu mimo Porzingisa (koji teško da je u stanju da odigra preko 25 minita protiv 2 teške petice), da im dodatno opteretimo unutrašnju liniju gde je sledeći najviši igrač Šmits.

Mada čisto sumnjam da će Pešić nešto menjati u postavci, očekujem da krenemo sa 2 mala i 3 velika.

Živo me zanima da li je Vasilije Mason odmrmorio svoje.
PKAŠ
Bogun

Postby fontaneros » 30 Aug 2025, 08:08

Ocekivano, danas bez treninga

Tesko Bogune da ces danas moci da uparis Petruseva i Kiklopa :D
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Old school » 30 Aug 2025, 08:35

Ne znam šta da mislim ali povreda zadnje lože je mnogo zajebana stvar. Sem ako nije neka mikro ruptura mogao bi da bude kraj turnira za Bogdana. Pauza je kod ove povrede min. 10ak dana.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby Bogun » 30 Aug 2025, 09:25

fontaneros wrote:Ocekivano, danas bez treninga

Tesko Bogune da ces danas moci da uparis Petruseva i Kiklopa :D

Koliko sam ukapirao, dobio je jendu utakmicu uslovno, a ne utakmicu suspenzije.

Videćemo, nisam se udubljivao u materiju dalje od naslova iz medija.
PKAŠ
Bogun

Postby Гроф Тинторето » 30 Aug 2025, 09:27

Everton804 wrote:Kakva Letonija, momci nemaju ideju u napadu, da nema pogace bili bi gori od CG, sve ispod 10 je bruka

Tako je, svaka pobeda ispod 10 razlike u ovoj grupi je ravna porazu, ali ne i neuspehu :D
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Sezione » 30 Aug 2025, 09:31

Kako je Bogdan?
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Dexi » 30 Aug 2025, 09:40

U danasnjem mecu je kljuc njihov sut za 3 pts.Ukoliko krenu da pogadjaju onda moze biti nesto neizvesniji mec,u suprotnom treba ocekivati sigurnu i laganu pobedu.

Oni ni nemaju unutrasnju igru i kod njih se svi izvlace na sut za tri i Porzingis i Smits i Grazulis,Bertans da ne pricamo.

Mi treba da odigramo maksimalno na Jokica i Milutinova ,maksimalno spustati loptu dole i koristiti tu prednost u igri.Cak i Jovic kad je na trojci treba da koristi igru na niskom postu.

Kvalitetniji smo i ako udjemo konacno fajterski u mec dobijamo lagano veceras. :okk: Ocekujem da Gudura da mnogo veci doprinos sada kada tu nema Bogdana.

Ocekujem reakciju celog tima.
Dexi

Postby Гроф Тинторето » 30 Aug 2025, 09:56

Mi ionako lose branimo sut, to ako ne regulisemo protiv Letonije ima da bude ubacuju frizidere :biggrin:
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby fontaneros » 30 Aug 2025, 10:49

@ Bogun

Mea culpa, ja sam lose procitao.. 1 tekma ali uslovno

Dobro je
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Milutinov Tata » 30 Aug 2025, 10:50

Da vidimo kako cemo danas reagovati na jucerasnju utakmicu i probleme sa Bogdanom, tu se pokazuje karakter i da li imamo ono sto je potrebno da bi bili najbolji kada je najpotrebnije. Valjda je ono sinoc dovoljno Petrusevu da se "smiri", a i Micicu da se "pogleda" u ogledalu.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

PreviousNext

Return to Evropsko prvenstvo u košarci 2025.