Board index Evropsko prvenstvo u košarci 2025.

Pripremne utakmice

Re: Pripremne utakmice

Postby Ćoba » 21 Aug 2025, 21:27

Realno od te 2001. nije ni bila ovolika razlike u kvalitetu u odnosu na ostale. Ajde što smo mi na vrhuncu sa ovom generacijom ali su i ostali baš došli mršavi na ovo prvenstvo, prije svega mislim na Francuze koji bi u ful sastavu bili ozbiljan rival. Njemaci su i dalje dobri ali promjena selektora ih je oslabila taman toliko da nisu više top ekipa.

Ipak strah postoji i možda ne bi bilo loše jednu se okliznuti u grupi ili barem da stari lisac Svetislav malo posloži karte da bude neizvjesno do kraja protiv Turaka npr.

Šteta što ovakvi nismo nikad stali na megdan Španiji u prajmu…
Ćoba

Postby Lester Bo » 21 Aug 2025, 21:41

Houdini wrote:Mene podseća na 2001., kad me isto sve plašilo, ali smo rutinirali..
Ne znam neću ništa da pišem, da ne baksuziram..

Ona ekipa iz 2001.godine je pored kvaliteta bila strašno i mentalno jaka tako da je na krivine koje su došle kako u polufinalu i u finalu to na kraju izgledalo rutinski.

Španci su nas dobro načeli u polufinalu ,tada par klinaca igrača njihove čuvene generacije 80,Gabrahosa i ovi ostali nešto iskusniji,neka ekipa bi se tada skroz pogubila kada naiđe na tvrd otpor prvi put na prvenstvu,pa još polufinale,a to koliko su već tada bili ozbiljni govori da su nas u grupi samo godinu dana kasnije u Indijanapolisu pobedili.

Slična priča i u finalu gde Turci na krilima publike dolaze do rane prednosti,mnoge ekipe bi izgubile glavu u Abdi Pekčiju,neverovatno koliko smo se mirno vratili u utakmicu i kasnije u drugom poluvremenu prelamali,nikakva džinovska serija,sve mic po mic,tiho ubistvo.

E sada ono što nas najviše zanima , činjenica ova naša ekipa je sada već isuviše iskusna,videćemo da li je spremna i mentalno da se izbori i dokaže da je najkvalitetnija.

Ja iskreno ne očekujem šetnju ,nema teorije da ti u utakmicama protiv Letonije,Turske i kasnije svi se nadamo 4 utakmice negde ne naiđeš na tvrdo,da te neko malko ne izbaci iz zone komfora...e tu je bitno da je ekipa mentalno jaka ,da se ne ponovi Italija iz 2022.

Šansa je ogromna nikada u ovoj meri pre prvenstva po meni favoriti nismo bili.
Nešto najbliže ,ali ne na nivou ovoga ,malopre pomenutoj 2022 u Pragu i Berlinu i po meni 2015.
Lester Bo

Postby Doda » 21 Aug 2025, 21:47

Micić
S.Jović
Aleksa
Bogdan
Gudurić
Vanja
Dobrić
N.Jović
Davidovac
Petrušev
Jokić
Milutinov

Ovako i nikako drugačije
Demokratski rob wrote:Звезда није ћаци клуб и снс стуб ослонац...увек изнад сваке власти и политике.
Doda

Postby veljkos161 » 21 Aug 2025, 21:49

Imam utisak da je Stojaković mnogo potcenjen igrač u srpskim košarkaškim krugovima.
Kad se već osvrćemo na turnir iz 2001. Verovatno jer se rano povukao iz reprezentacije a nije ni ostavio trag u večitima pre odlaska u NBA.
Mada to sad nije tema pa malo skrećemo.
Ako ne uzmemo zlato ove godine, koliko god ironično zvučalo, mogla bi slična sudbina i Jokića da sačeka :biggrin:
A verovatno govorimo o dvojici najboljih naših košarkaša moderne ere.
Jokić zapravo i svih vremena bez konkurencije.

@Doda jesi li lud da bi Davidovca pre Tristana :biggrin:
To ni kratkoročno ni dugoročno nema nikakvog smisla.
Verovatno animozitet neki iz perioda u Partizanu :laugh:
Last edited by veljkos161 on 21 Aug 2025, 21:50, edited 1 time in total.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Bogun » 21 Aug 2025, 21:50

Lester Bo wrote:
Houdini wrote:Mene podseća na 2001., kad me isto sve plašilo, ali smo rutinirali..
Ne znam neću ništa da pišem, da ne baksuziram..

Ona ekipa iz 2001.godine je pored kvaliteta bila strašno i mentalno jaka tako da je na krivine koje su došle kako u polufinalu i u finalu to na kraju izgledalo rutinski.

Španci su nas dobro načeli u polufinalu ,tada par klinaca igrača njihove čuvene generacije 80,Gabrahosa i ovi ostali nešto iskusniji,neka ekipa bi se tada skroz pogubila kada naiđe na tvrd otpor prvi put na prvenstvu,pa još polufinale,a to koliko su već tada bili ozbiljni govori da su nas u grupi samo godinu dana kasnije u Indijanapolisu pobedili.

Slična priča i u finalu gde Turci na krilima publike dolaze do rane prednosti,mnoge ekipe bi izgubile glavu u Abdi Pekčiju,neverovatno koliko smo se mirno vratili u utakmicu i kasnije u drugom poluvremenu prelamali,nikakva džinovska serija,sve mic po mic,tiho ubistvo.

E sada ono što nas najviše zanima , činjenica ova naša ekipa je sada već isuviše iskusna,videćemo da li je spremna i mentalno da se izbori i dokaže da je najkvalitetnija.

Ja iskreno ne očekujem šetnju ,nema teorije da ti u utakmicama protiv Letonije,Turske i kasnije svi se nadamo 4 utakmice negde ne naiđeš na tvrdo,da te neko malko ne izbaci iz zone komfora...e tu je bitno da je ekipa mentalno jaka ,da se ne ponovi Italija iz 2022.

Šansa je ogromna nikada u ovoj meri pre prvenstva po meni favoriti nismo bili.
Nešto najbliže ,ali ne na nivou ovoga ,malopre pomenutoj 2022 u Pragu i Berlinu i po meni 2015.

Koja je bila razlika na kraju?
PKAŠ
Bogun

Postby Niksicanin » 21 Aug 2025, 21:50

Ако ко од форумаша иде на ЕП да изнабада Баљевца што ју је бугарка умјесто главе.
Плаћам ручак у ресторану по избору.
Niksicanin

Postby Doda » 21 Aug 2025, 21:50

Pre svega zbog defanzive
Jer je Tristan gori od Jokića defanzivno, a to je jako teško
Demokratski rob wrote:Звезда није ћаци клуб и снс стуб ослонац...увек изнад сваке власти и политике.
Doda

Postby Pit Bull » 21 Aug 2025, 21:51

Bitno je samo da se ne poleti previse.

2019. smo otisli na SP uvjereni da smo apsolutno prvi favoriti i da nam niko ne moze stati na put, pa nas je Argentina osamarila u cetvrtfinalu.

Prije tri godine smo bili jos veci favoriti na EuroBasketu sa onim timom, pa smo otpali jos i ranije u osmini finala od Italije.

Ta Italija nas je osamarila i na Svjetskom prvenstvu, samo srecom je tada Litvanija u grupi dobila SAD, pa je tako dosla nama na megdan, jer bi u suprotnom vrlo vjerovatno i na SP zavrsili put u 1/4 protiv Amera zbog tog poraza od Italije.

Tako da ne treba letiti previse. Nokaut faza takmicenja na EuroBasketu je sama po sebi jebena. Trebas dobiti cetiri meca u nizu da bi uzeo zlato. Svakome se moze desiti los suterski dan i da upadnes u problem. Zbog toga odbrana mora biti konstantno na visokom nivou i tu ne smije biti opustanja. A da na los dan mozemo izgubiti od 5-6 selekcija, mozemo sigurno. Mora da se poklopi puno stvari, medjutim ispadali su i veci favoriti od Srbije na turnirima, a i mi sami u zadnje vrijeme nekoliko puta.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby veljkos161 » 21 Aug 2025, 21:54

Doda wrote:Pre svega zbog defanzive
Jer je Tristan gori od Jokića defanzivno, a to je jako teško

Tristan barem nešto donosi, Davidovac ne donosi ništa.
On ako se dobro sećam najbitnije utakmice jedva da je i igrao na igrama prošle godine. Protiv Amerike ni sekunde.
Ako grešim, neka mi ljubitelji njegovog lika i dela oproste. Ili ako ovo zvuči grubo.
A, Tristan sjajno ofanzivno oružje iz drugog plana i još mlad i uvodi se u celu priču sa reprezentacijom.
Pite, ja mislim da smo sada veći favoriti prilično nego 2022.
Bogdan faktor, nadošli Jović, bolja hemija, jača uigranost...
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Doda » 21 Aug 2025, 21:58

Ma dobro, svakako u završnici EP očekujem rotaciju od maks 8-9 igrača

Ne bih sad vodio Tristana, ima vremena za njega.

Šteta što Smailagić ne može.

Mada bih razmislio i Dobrića da ostavim van 12.
Doda

Postby BumBumCarroll » 21 Aug 2025, 22:00

Doda wrote:Micić
S.Jović
Aleksa
Bogdan
Gudurić
Vanja
Dobrić
N.Jović
Davidovac
Petrušev
Jokić
Milutinov

Ovako i nikako drugačije

Tako je gosn Dodo.
BumBumCarroll

Postby Lester Bo » 21 Aug 2025, 22:06

Bogun wrote:

Nekih 10-15 razlike za nas,oni su poveli dvocifreno na početku utakmice.
Lester Bo

Postby Houdini » 21 Aug 2025, 22:10

Lester, ova ekipa je pokazala koliko je mentalno jaka na OI, pre svega mislim na mec sa Australijom..
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Lester Bo » 21 Aug 2025, 22:39

Houdini wrote:Lester, ova ekipa je pokazala koliko je mentalno jaka na OI, pre svega mislim na mec sa Australijom..

U neku ruku da,dosta specifična utakmica i specifičan protivnik.

Utakmica koja u bilo kom ekipnom sportu kada su OI u pitanju ti daje odgovor na pitanje da li si bio uspešan ili nisi.

Mi smo iz te situacije i rasterećenosti gde nemaš više gde na -24 uspeo da ako ne grešim već prepoloviš tu razliku do poluvremena i tu se već videlo da će se u najmanju ruku izboriti za neki egal meč.
Last edited by Lester Bo on 21 Aug 2025, 22:41, edited 1 time in total.
Lester Bo

Postby Bogun » 21 Aug 2025, 22:40

Lester Bo wrote:
Bogun wrote:

Nekih 10-15 razlike za nas,oni su poveli dvocifreno na početku utakmice.

Da ne cepidlačimo onda oko tog prvenstva koje je plitkopotokovano. :biggrin:
PKAŠ
Bogun

PreviousNext

Return to Evropsko prvenstvo u košarci 2025.