Houdini wrote:Mene podseća na 2001., kad me isto sve plašilo, ali smo rutinirali..
Ne znam neću ništa da pišem, da ne baksuziram..
Ona ekipa iz 2001.godine je pored kvaliteta bila strašno i mentalno jaka tako da je na krivine koje su došle kako u polufinalu i u finalu to na kraju izgledalo rutinski.
Španci su nas dobro načeli u polufinalu ,tada par klinaca igrača njihove čuvene generacije 80,Gabrahosa i ovi ostali nešto iskusniji,neka ekipa bi se tada skroz pogubila kada naiđe na tvrd otpor prvi put na prvenstvu,pa još polufinale,a to koliko su već tada bili ozbiljni govori da su nas u grupi samo godinu dana kasnije u Indijanapolisu pobedili.
Slična priča i u finalu gde Turci na krilima publike dolaze do rane prednosti,mnoge ekipe bi izgubile glavu u Abdi Pekčiju,neverovatno koliko smo se mirno vratili u utakmicu i kasnije u drugom poluvremenu prelamali,nikakva džinovska serija,sve mic po mic,tiho ubistvo.
E sada ono što nas najviše zanima , činjenica ova naša ekipa je sada već isuviše iskusna,videćemo da li je spremna i mentalno da se izbori i dokaže da je najkvalitetnija.
Ja iskreno ne očekujem šetnju ,nema teorije da ti u utakmicama protiv Letonije,Turske i kasnije svi se nadamo 4 utakmice negde ne naiđeš na tvrdo,da te neko malko ne izbaci iz zone komfora...e tu je bitno da je ekipa mentalno jaka ,da se ne ponovi Italija iz 2022.
Šansa je ogromna nikada u ovoj meri pre prvenstva po meni favoriti nismo bili.
Nešto najbliže ,ali ne na nivou ovoga ,malopre pomenutoj 2022 u Pragu i Berlinu i po meni 2015.