Board index Evropsko prvenstvo u košarci 2025.

Pripremne utakmice

Re: Pripremne utakmice

Postby Nikola » 21 Aug 2025, 22:50

Nemci prezivese Spance u produzetku. Vodili su celu utakmicu, ali ovi se vratili.
Odlicna atmosfera u hali za razliku od nekih mesta veceras...
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Lester Bo » 21 Aug 2025, 22:54

Bogun wrote:
Da ne cepidlačimo onda oko tog prvenstva koje je plitkopotokovano. :biggrin:

Pa dobro i napisao sam na kraju je to izgledalo rutinski,jer si bio mentalno jak i naravno igrački kvalitetan da budeš najjači kada je to najvažnije ni ne uđeš u neizvesne završnice utakmica koje si loše otvorio,gubio sitno na poluvremenima, bio i dalje u rezultatskom egalu sve do završnica 3/4 ,kako polufinale,tako i finale.
Lester Bo

Postby kocha popovich » 21 Aug 2025, 23:06

V.M. Varga wrote:Grehota bi bila da Topić ne ide na EP. Toliko

Posebno ako je ovo realna slika Vasinog trenutnog stanja. Vidi se da hoce i da ga frustrira sto ne moze, ali najveca rupa na terenu je bio veceras.

Verujem da ce voditi i Vanju i Davidovca i Dobrica, ali realno bi Tristan morao da dobije mesto umesto jednog od njih trojice. Lakse utakmice moze da igra koliko i oni, a u tezim tesko da ce iko od njih i videti parket osim par minuta.
KP: Ja sam protiv svakog nacionalizma, jer je nacionalizam najnizi oblik drustvene svesti.
kocha popovich

Postby Milutinov Tata » 21 Aug 2025, 23:08

Nama bi sada pre svega dobro dosla laganija utakmica u 1/8 finala, da to odradimo pa da se fokusiramo na zavrsnicu, gde sa ovakvim igracima je realno da jednu nekoga bas nakantamo, tako da nam ostaju 2 utakmice gde treba prelomiti na nasu stranu. Pesic je pokazao da zna da spremi utakmice i kada ide sve kako treba na parketu nema problema. Plasi me samo da ne udjemo u nekoj utakmici u minus fazu, da li ce on uspeti da odreaguje na pravi nacin. Ali da prstimo od kvaliteta tu dileme nema, nama su igraci koji su odlucivali klupskog sampiona Evrope poslednjih godina, dzokeri sa klupe.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Tegi » 21 Aug 2025, 23:43

Lester Bo wrote:
Houdini wrote:Lester, ova ekipa je pokazala koliko je mentalno jaka na OI, pre svega mislim na mec sa Australijom..

U neku ruku da,dosta specifična utakmica i specifičan protivnik.

Utakmica koja u bilo kom ekipnom sportu kada su OI u pitanju ti daje odgovor na pitanje da li si bio uspešan ili nisi.

Mi smo iz te situacije i rasterećenosti gde nemaš više gde na -24 uspeo da ako ne grešim već prepoloviš tu razliku do poluvremena i tu se već videlo da će se u najmanju ruku izboriti za neki egal meč.

Sreća pa je FIBA Peti poludeo na prelasku iz prve u drugu, a ne iz treće u četvrtu četvrtinu.

Nama je tada na parketu pretežno bila petorka Micić-Gudurić-Marinković-Davidovac-Milutinov. Čini se da su nam sada igrači uloge u dosta boljoj formi u odnosu na Lil i Pariz, pa ne čudi nikada veća klanica za mesto u 12 ko zna koliko godina unazad. Sećam se da je 2010. Duda poveo u Kajzeri 13 igrača i tek tamo prelomio da uvrsti Mačvana umesto Raduljice.

A sećam se da je kružio mit da je Željko pred EP 2005. ostavio Šćepanovića, Pavlovića i Bojana Popovića na šuterskom treningu kako bi procenio ko će ostati u 12. :biggrin: Sigurno je neistinito, ali znam da Saši to precrtavanje nikako nije leglo. Zato ne treba smetnuti sa uma da ćemo imati baš ozbiljan posao u kvalifikacija za SP i da će nam neko ko bude otpao kao 13. ili 14. igrač možda trebati u prozorima kao lebac. :biggrin:

Inače, meni deluje da Vasa uopšte nije povređen, već jako nespreman i da se čeka poslednji trenutak da se eventualno dovede u red.

Btw,
Spoiler: pokaži
Image

Uz Koraća, prvi veliki jugoslovenski igrač.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby balkanski spijun » 22 Aug 2025, 05:24

Micic ,trenutni nivo rekreativac.Greota da mladi Tepic neode,pored ispusene mustikle Micica.

Takodje i Tristan.Dvojac koji treba da ide.
balkanski spijun

Postby druga generacija » 22 Aug 2025, 06:53

Moj utisak:
Balsa i Topic otpadaju sigurno. Ako Micic ne moze idu Davidovac i Dobric, ako Vasa ide onda jedan od Zvezdinog dvojca otpada.

Inace Spanija - Nemacka utakmica sa puno intensiteta i tenzija. Prava takmicarska. Steta sto mi nismo imali jos jednu takvu pored meca sa Nemcima. Inace Spanija koga kod posalje imace na parketu uvek pet solidnih igraca, koji su u tehnicko taktickom smislu dobro obuceni. Na EPu sa najvise stepen im fali kreacije, ali uposte se nebi iznenadio da budu u 1/2 finalu.
druga generacija

Postby V.M. Varga » 22 Aug 2025, 07:25

Tristan ide sigurno, ne bi Kari trošio minute na njegovo uigravanje sa nosiocama u završnici priprema da nije tako. Očito ga priprema za ulogu. Možda čak i ozbiljniju nego što se očekuje.

Tegi wrote:

A sećam se da je kružio mit da je Željko pred EP 2005. ostavio Šćepanovića, Pavlovića i Bojana Popovića na šuterskom treningu kako bi procenio ko će ostati u 12. :biggrin: Sigurno je neistinito, ali znam da Saši to precrtavanje nikako nije leglo. Zato ne treba smetnuti sa uma da ćemo imati baš ozbiljan posao u kvalifikacija za SP i da će nam neko ko bude otpao kao 13. ili 14. igrač možda trebati u prozorima kao lebac. :biggrin:

Tad se Pavlović "uvredio" i više nikada nije zaigrao, ono oko raspada države i biranja su samo bili izgovori.

A recimo zaboravlja se da je Pavlović odjavio reprezentaciju 2003 spremajući se za NBA.

Zajeban je ego igrača, pogotovo u reprezentaciji moraš obigravati, titrati, jer imaš limitiran broj igrača na koje se može računati u budućnosti.
V.M. Varga

Postby NEDJA » 22 Aug 2025, 07:47

Upravo ovo sto je Coba napisao, mi smo na vrhuncu i kompletni, a drugi su ili oslabljeni ili slabiji nego pre. Zaista bi bilo veliko iznenadjenje da ne uzmemo zlato. Bice izazova, ali imamo bas puno opcija u napadu, dovoljno je da odbrana bude korektna i nece biti problema.
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby lakys11 » 22 Aug 2025, 07:56

Po meni, Tristan prije dede, definitivno. Ne može on više da doprinese u odbrani, naročito nakon velikog odsustva zbog povrede, koliko može Tristan u napadu.
lakys11

Postby NEDJA » 22 Aug 2025, 08:00

Ma, Tristan ide 99%, glupo uopste o tome diskutovati
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Tegi » 22 Aug 2025, 08:02

V.M. Varga wrote:A recimo zaboravlja se da je Pavlović odjavio reprezentaciju 2003 spremajući se za NBA.

DV-a su tada odbili Pavlović, Radmanović, Čabarkapa i Miličić dok se Krstić teže povredio na pripremama.

Bilo je u planu da ih bukvalno sve stavi u 12 i da se uz nosioce Stojakovića, Jarića, Gurovića i Vujanića ta ekipa u Švedskoj pripremi za Atinu i EP 2005., uz priključivanje Bodiroge i eventualno još par igrača iz njegove generacije. Tu bi bili i ozbiljni rotacioni igrači poput Rakočevića, Drobnjaka,Milojevića, Tarlaća, Koturovića, ali je i tu došlo do povreda i nezadovoljstva ulogama i zapalo se u situaciju da se vode igrači kvaliteta za koje je do tada bilo nezamislivo da se nađu na konačnom spisku.

Otprilike:
Pg: Jarić, Vujanić
Sg: Stojaković, Rakočević, Pavlović
Sf: Gurović, Radmanović
Pf: Drobnjak, Čabarkapa/Milojević
C: Krstić, Tarlać/Koturović, Miličić

Naravno, stvari su potpuno vađene iz konteksta, pa se DV posle par godina optuživao da je vodio Ostojića, Avdalovića, Perovića, Bogavca, Aškrabića...

Sve u svemu, na vreme se Kari sklonio i poslao Duleta i Željka u pogibiju pošto je već u Indijanapolisu ta kombinacija "Grci" + zvezdice sa drafta + par veterana bila pred eksplozijom.

Naravno da Tristan ide. Treba zanemariti šta Kari priča, već gledati kako rotira. Dve dileme su na stolu: Vasa ili Top i Dobrić ili Davidovac. Vasi je u prvom poluvremenu sinoć baš legao onaj rng i otvoren teren, kada su Slovenci odlučili da pokažu bar malo karaktera u drugom poluvremenu, on u pozicionoj košarci nije mogao ništa da uradi.
Last edited by Tegi on 22 Aug 2025, 08:12, edited 2 times in total.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby fontaneros » 22 Aug 2025, 08:08

Nazalost brat Smajli se povredio pa ide Diego

Steta, nikako da odemo u full na jedno prvenstvo... Al ne mari, tu je Bogdan
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Teodoras » 22 Aug 2025, 10:15

Давидовац > Вукчевић
Мицић > Топић
Јасно као дан...

Немојмо бити "глупаци"..каже старац Кари-Фочо :biggrin:
Teodoras

Postby Lester Bo » 22 Aug 2025, 10:17

Tegi wrote:Sve u svemu, na vreme se Kari sklonio i poslao Duleta i Željka u pogibiju pošto je već u Indijanapolisu ta kombinacija "Grci" + zvezdice sa drafta + par veterana bila pred eksplozijom.

Naravno da Tristan ide. Treba zanemariti šta Kari priča, već gledati kako rotira. Dve dileme su na stolu: Vasa ili Top i Dobrić ili Davidovac. Vasi je u prvom poluvremenu sinoć baš legao onaj rng i otvoren teren, kada su Slovenci odlučili da pokažu bar malo karaktera u drugom poluvremenu, on u pozicionoj košarci nije mogao ništa da uradi.

U suštini onih 10 koji su igrali protiv Nemačke su sigurni.

Od ostalih 5 igrača,Balša aut i ove 2 dileme,gde ja verujem da će prednost dati Vasiliju i Dobriću,jednom zbog iskustva,a ovaj drugi je spremniji u ovom trenutku i potrebniji za ono što mi igramo.

A oko ovog gore nešto mi govori da će slično i sada da uradi i da će ostaviti novom selektoru fino lomatanje kroz nimalo slatke kvalifikacije koja počinju već u novembru.
Lester Bo

PreviousNext

Return to Evropsko prvenstvo u košarci 2025.