Tegi wrote:Osman 50% za 3, Osmani 67%, Sipahi 58%, Hazer 75%, Bitim 50% (doduše, on je do sada igrao samo garbage time). Sa druge strane, Larkin 30% za 3.
Već na prvi pogled je jasno da ovakva razlika u procentima počiva na tome što Larkin sam kreira svoje šuteve, dok ostali uzimaju šuteve koje im kreiraju Šengun sa 7apg i Larkin sa 4apg.
Dakle, ne smemo se kockati sa stavom: upasivićemo Šenguna i Larkina, pa neka nas dobiju igrači iz Evrokupa i donjeg doma EL (sa izuzetkom moćnog Osmana, naravno). Moramo u direktnom duelu nadigrati njihove najbolje naigrače, primorati njihovu osovinu Larkin-Osman-Šengun da rudari za svaki poen kao Jokić protiv Letonije. A ako nam to pođe za rukom i uvedemo utakmicu u svoj ritam, ne sumnjam da će Sipahi i Hazer promašiti sve i da ih ostavimo same u dvorani.
Da ne šetam kroz prošlost više, smorio sam sve žive.
Slažem se sa napisanim, s tim da bih forsirao i terao Osmana na šut sa distance i za tri poena iz driblinga, uprkos odličnim procentima šuta do sada na turniru. Svakako bolje to nego da dozvolimo zaletanje na obruč, što je njegov forte.
Ovde je ključ kako će proteći duel N. Jović vs Osman na oba kraja parketa. Kvalitet je na strani Nikole, ali je iskustvo na strani Džedija.
Očekujem igru sa 2 petice kada je njima Bona na terenu, pogotovo na PF, da ga napadaju Milutinov i Petrušev sa niskog posta, nešto slično što smo radili sa atletski moćnim četvorkama na OI.
(Meni lično je Petrušev mnogo više C mego PF)