Board index Evropsko prvenstvo u košarci 2025.

Grupa A - Riga (Por, Est, Tur, Češ, Let, Srb)

Koje reprezentacije prolaze dalje?

Poll ended at 27 Aug 2025, 16:50

Portugal
4
3%
Estonija
8
7%
Turska
30
25%
Češka
16
14%
Letonija
30
25%
Srbija
30
25%

Total votes : 118

Re: Grupa A - Riga (Por, Est, Tur, Češ, Let, Srb)

Postby Foteljas » 03 Sep 2025, 13:37

Baxter Stockman wrote:Meni miriše na poraz večeras.

Dva puta kada smo imali 5-0 u grupi, posle nismo uzeli nikakvu medalju. Sa tog aspekta, ni poraz nije strasan.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Lester Bo » 03 Sep 2025, 13:52

A jbg sada ne može se povući paralela sa prethodnim prvenstvom,dok sa onim iz 2015.godine možda i može,ali verujemo da nam se neće ponoviti Litvanija.

Pre 3 godine si znao da iako su Finska i Poljska dogurali dosta na tom prvenstvu naša grupa je negde bila najtanja i znao si da ćeš morati da se oznojiš u osmini finala ko god da ti dođe,a u četvrtfinalu bi te čekala Francuska/Turska.

Sada ako bi dobili Tursku osmina finala Švedska,četvrtfinale Poljska/Gruzija/BIH,što je na papiru još lakše nego li što je bilo 2015.godine Finska pa ona Češka.
Lester Bo

Postby fontaneros » 03 Sep 2025, 13:55

Radonjicu, daj komentar za veceras
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Ćoba » 03 Sep 2025, 15:11

Tegi wrote:Kad smo kod Manile, Bogdan je u nokaut fazi imao dostao neobičnu raspodelu poena. Jak ulazak u utakmicu, odličan finiš druge četvrtine, tu bi već dolazio do 15+ poena i onda pasivnost u 2. poluvremenu, sa izuzetkom poslednjih 5 minuta protiv Kanade kada je odigrao simultanku na oba kraja parketa. Obično bi se početkom 3. četvrtine gurala lopta na Milutinova, a onda bi na prelasku iz 3. u 4. odlične partiture imali Avramović i Gudurić i tu bismo podizali prednost.

Htedoh reći, očigledno je Bogdan već tada imao nekih problema, da li sa povredom, spremom, pacifičkim virusima... ali nije imao goriva kao 2017. ili 2019. Naravno, bio je pravi lider i tada, dao je ozbiljan moralni pogon tada poludokazanim igračima poput Avramovića, Dobrića, Marinkovića, Gudurica, Davidovca, Petruševa, pomogao Milutinovu da konačno preuzme ulogu nosioca reprezentacije.

Bogdan je i 2017. u finalu ostao bez goriva na kraju, nešto slično kao i 2022.
Ćoba

Postby Zappa » 03 Sep 2025, 15:16

Kao sto napisa Coba, poraz i rezultat u ovom mecu manje je bitan..

Bitno je kako ce tim reagovati bez Bogdana sa najtezim protivnikom i kandidatom za medalju..
Koji igraci ce preuzeti ulogu..
Ocekujem dobru partiju Avramovica na Larkinu, kao sto i ocekujem losu utakmicu Gudurica i Micica..

Postovanje za Portugalce, zaslužili su drugi krug.. Borbena ekipa, tim bez kvaliteta, ali posten košarkaski tim
On nije vođa, on je podsticaj najnižim ljudskim instinktima, oličenje primitivnosti i beskrupuloznosti. Njegov režim nije politika, nego organizovani kriminal; Oni koji ga slede nisu heroji, već ljudi koji su izgubili moral i razboritost.
Zappa

Postby Ćoba » 03 Sep 2025, 15:18

Mi moramo pod hitno, najkasnije do četvrtfinala, jasno definisati ko je naš lider u bekovskoj liniji. Da li je to Gudura, Jović, Aleksa ili nekim čudom Vasa nije toliko ni bitno koliko je bitno da neko mora biti. I isto tako moramo definisati ko je to drugi skorer ekipe, da li neko od tih bekova ili možda N. Jović.
Ćoba

Postby Bogun » 03 Sep 2025, 15:26

2017. je imao nenormalnu potrošnju 32 minuta po utakmici. Finale praktično igrao bez izmene zbog situacije sa Jovićevom povredom iz polufinala.

Pritom mi te godine praktično nismo imali utakmicu gde smo u 20-25 minutu rešili protivnika, pa onda samo privodili kraju ostatak vremena, možda samo Britance i/ili Belgijance u grupi.

Tipa nije bilo kao sada u grupi da imamo šetnju kao protiv Estonije i Čeha, odnosno na SP23 gde smo imali šetnje sa Kinezima, Južnim Sudanom i čini mi se Portorikom pa da si mogao da doziraš minute nosiocima.

Tu su Bogdanović, Jović, Lučić, Mačvan, Kuzmić, Milosavljević i Marjanović morali maltene svaku utakmicu da gule na maksimalnoj projektovanoj minutaži.

Zanimljivo da je takođe i Slovencima Dragić skroz pao u drugom poluvremenu, a on je imao 28 minuta po utakmici na prvenstvu 4 manje od ovog.
PKAŠ
Bogun

Postby Ćoba » 03 Sep 2025, 15:27

Da i Dragić je pao i to je bio trenutak kad sam pomislio da ih možda možemo dobiti sli se pojavio fucking Prepelič. :roll:
Ćoba

Postby Dovla933 » 03 Sep 2025, 15:34

Lepo je rekao Pešić pre početka prvenstva da je naša grupa najjača, iako niko nije tako mislio.
Ne bih se iznenadio da Srbija, Turska i Letonija uz Nemačku budu polufinalisti..
Dovla933

Postby eric_cartman » 03 Sep 2025, 15:47

Zappa wrote:Kao sto napisa Coba, poraz i rezultat u ovom mecu manje je bitan..

Ako izgubimo večeras, ima takva nervoza da se uvuče i među igrače i među navijače, da će to biti neizdrživo.

Ali nema šanse da izgubimo, nas na ovom prvenstvu može da dobije samo Nemačka, i to ukoliko imamo baš loš dan.
eric_cartman

Postby Puta Tapar » 03 Sep 2025, 15:52

Ako nas Turci odvale aškamle, imam osećaj da će biti scenario iz 2019, Španija pa Argentina.
Puta Tapar

Postby Гроф Тинторето » 03 Sep 2025, 15:54

Proradice Vasilis veceras. I Guduric
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Bogun » 03 Sep 2025, 16:08

Tegi wrote:Osman 50% za 3, Osmani 67%, Sipahi 58%, Hazer 75%, Bitim 50% (doduše, on je do sada igrao samo garbage time). Sa druge strane, Larkin 30% za 3.

Već na prvi pogled je jasno da ovakva razlika u procentima počiva na tome što Larkin sam kreira svoje šuteve, dok ostali uzimaju šuteve koje im kreiraju Šengun sa 7apg i Larkin sa 4apg.

Dakle, ne smemo se kockati sa stavom: upasivićemo Šenguna i Larkina, pa neka nas dobiju igrači iz Evrokupa i donjeg doma EL (sa izuzetkom moćnog Osmana, naravno). Moramo u direktnom duelu nadigrati njihove najbolje naigrače, primorati njihovu osovinu Larkin-Osman-Šengun da rudari za svaki poen kao Jokić protiv Letonije. A ako nam to pođe za rukom i uvedemo utakmicu u svoj ritam, ne sumnjam da će Sipahi i Hazer promašiti sve i da ih ostavimo same u dvorani.

Da ne šetam kroz prošlost više, smorio sam sve žive. :biggrin:

Slažem se sa napisanim, s tim da bih forsirao i terao Osmana na šut sa distance i za tri poena iz driblinga, uprkos odličnim procentima šuta do sada na turniru. Svakako bolje to nego da dozvolimo zaletanje na obruč, što je njegov forte.

Ovde je ključ kako će proteći duel N. Jović vs Osman na oba kraja parketa. Kvalitet je na strani Nikole, ali je iskustvo na strani Džedija.

Očekujem igru sa 2 petice kada je njima Bona na terenu, pogotovo na PF, da ga napadaju Milutinov i Petrušev sa niskog posta, nešto slično što smo radili sa atletski moćnim četvorkama na OI.
(Meni lično je Petrušev mnogo više C mego PF)
PKAŠ
Bogun

Postby Dexi » 03 Sep 2025, 16:09

Dobra se prica povela prethodnih par stranica u vezi uticaja Bogdana i Jokica na tim.

Ne znam zaista zasto ovi igraci nekako sa Bogdanom pruzaju mnogo vise nego li sa Jokicem i zasto definitivno su rezultati bolji kad je Bogdan tu.

Mozda i oni ocekuju posto igraju sa jednim od najboljih (ili najboljim igracem na turniru)da on sve resava,pa i njemu onda prepustaju loptu,ne znam stvarno.

Ono sto znam ,ako zelimo zlato mi moramo da to odradimo timski kao u Manili.Kao sto smo tamo imali Milutinova koji je razvalio prvenstvo,Jovica kao otkrovenje,Aleksu koji je bio najbolji u finalu ,Dobrica i Petruseva sa vaznim rolama u nokaut fazi,S.Jovic sa svojom mirnocom,Vanja da pogodi neke suteve ,e tako moraju svi igraci da daju doprinos i sada.

Naravno i svaki igrac mora da dobije odredjenu ulogu.Naravno da ce na kraju dana Jokic biti igrac oko kojeg ce se najvise vrteti nasa igra,ali ako ostatak tima ne bude u ritmu necemo ispuniti cilj.

Recimo neko je napisao kako je kod Turaka to rasporedjeno.Imamo i primer Nemaca gde se tacno zna ko sta radi,gde imas dva lidera i glavna igraca,ali imas Obsta kojem je zadatak sut,Bongi da odradi dobru odbranu i pogodi poneki sut,Tajs zaduzen za prljav posao,Da Silva svaki igrac ima odredjeni zadatak i ulogu i zato igraju jako dobro.
Dexi

Postby Cvele » 03 Sep 2025, 16:15

Dexi wrote:Dobra se prica povela prethodnih par stranica u vezi uticaja Bogdana i Jokica na tim.

Ne znam zaista zasto ovi igraci nekako sa Bogdanom pruzaju mnogo vise nego li sa Jokicem i zasto definitivno su rezultati bolji kad je Bogdan tu.

Uzorak je užasno mali da bi se donosio takav zaključak.
Cvele

PreviousNext

Return to Evropsko prvenstvo u košarci 2025.