Board index Evropsko prvenstvo u košarci 2025.

Grupa A - Riga (Por, Est, Tur, Češ, Let, Srb)

Koje reprezentacije prolaze dalje?

Poll ended at 27 Aug 2025, 16:50

Portugal
4
3%
Estonija
8
7%
Turska
30
25%
Češka
16
14%
Letonija
30
25%
Srbija
30
25%

Total votes : 118

Re: Grupa A - Riga (Por, Est, Tur, Češ, Let, Srb)

Postby fontaneros » 04 Sep 2025, 19:05

MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Bogun » 04 Sep 2025, 19:05

Odlična je vest ovo oko Avramović, drago mi je da se vraća u pogon. U novonastalim okolnostima posle povrede Bogdanovića verovatno drugi najbitniji igrač u našoj rotaciji. Treba nam njegovih 20-25 minuta po utakmici, jer ovo što gledamo od Vasilija, neodoljivo podseća na ovo:

Image

Možda sam ovo trebao da stavim u spoiler?

Pit Bull wrote:Ne treba nesto previse ocajavati, ali bilo je ocigledno da je Turcima vise stalo da dobiju nego nama.

Ili makar Atamanu
.

Larkin nije izlazio iz igre, a Sengun, Osman i Osmani gulili preko 30 minuta, plus rotacija skracena na 7-8 igraca.

I skroz legitimno. Za reprezentaciju koja ima dvije medalje u svojoj istoriji, put do polufinala koji vodi preko Svedske i izvjesno Poljske/Gruzije/BiH bi suludo bilo propustiti. Ako tako bude, oni su u osmini finala i cetvrtfinalu favoriti za dvocifren broj poena i imaju na talonu polufinale tj. dva pokusaja da osvoje tu medalju.

S druge strane, nama mozda i nije lose sto cemo ici stazom kojom idemo do polufinala. Sa povredom Bogdanovica i svim problemima koje imamo, te pokusaja da se uspostavi nova dinamika i hijerarhija u napadu, mislim da je Finska kao protivnik bolja opcija od Svedske. Jer cemo se protiv Finaca morati malo i oznojiti. Za cetvrtfinale vjerovatno da nam dolazi Izrael/Francuska/Spanija, ali ne mislim da je tu bilo ko prijetnja... Bar ne ozbiljna. Francuzi su ostali i bez Sara. Tu Jokica nema ko sacuvati, a svakako kamenjare u napadu.

Ako dodjemo do polufinala, kapiram da cemo biti u optimalnom ritmu za Njemacku.

Da se nadovežem na ovaj boldovani deo.

Skroz si u pravu kada se pogleda prvih pet po minutaži u oba tima:
Larkin - 39:18
Šengun - 36:13
Osmani - 34:48
Osman - 33:32
Jokić - 32:42

Nama je samo Jokić odigrao preko 30 minuta na utakmici.

Turci su ovo stvarno odigrali kao da je finale. Pogledaš rotaciiju, pogledaš reakcije Atamana posle pobede, reakcije igrača kojima je rodbina utrčala na teren da se grle i ljube, samo je falilo da krenu da padaju baloni sa plafona dvorane i da pucaju konfete iz topova, a sa razlgasa da krene: "We are the Champions".

Mi smo utakmici pristupili kao da je u pitanju bilo koja utakmica grupne faze, dok na primer, mnogo smo bili naoštreniji protiv Letonaca da pobedimo.

Svakako mislim da je odnos snaga između dve reprezentacije sličan onom koji je postojao između Srbije i Rusije 2017. godine, odnosno imam osećaj da ih sigurno dobijamo ako se sretnemo u finalu ili utakmici za treće mesto.
Oni su odigrali na gornjem nivou svojih mogućnosti, mi smo takođe odigrali vrlo dobru napadačku utakmicu, ali imamo prostora da se unapredimo defanzivno, to je činjenica.
PKAŠ
Bogun

Postby Radovan III » 04 Sep 2025, 19:33

Finci u 1/8.Ako prođemo u1/4 na Francuze.Ako prođemo u1/2 na Švabe.
Bogdan aut.Vasa bolje da je aut.Aleksa načet.
Ko je kleo nije dangubio...
A ima malo i do našeg bahaćenja.Kad smo otišli skromno ,ponizno bez kurčenja ispalo je dobro.
Kad smo išli kao ovaj put SP 19, EP 22 nije dobro prošlo.
Radovan III

Postby Olimp » 04 Sep 2025, 20:43

Pa nije kurčenje imati samopouzdanja i reći da si prvi favorit kad jesi.
Tako je bilo i 2001

Sjebala nas povreda i to je to.
Olimp

Postby Hajzenberg » 04 Sep 2025, 21:15

Znači od onog meča sinoć pa sve do potencijalnog četvrfinala (ma ko nam bio rival) imamo čak 7 dana razmaka uz naravno taj meč sa Fincima prekosutra. Puno vremena za odmor, pripreme, rehabilitaciju...da smo sinoć dobili onda bi red vožnje posle subote bio utorak...petak...nedelja.
Hajzenberg

Postby Ćoba » 04 Sep 2025, 21:45

Hajzenberg wrote:Znači od onog meča sinoć pa sve do potencijalnog četvrfinala (ma ko nam bio rival) imamo čak 7 dana razmaka uz naravno taj meč sa Fincima prekosutra. Puno vremena za odmor, pripreme, rehabilitaciju...da smo sinoć dobili onda bi red vožnje posle subote bio utorak...petak...nedelja.

Daleko bolje satnice utakmica, više dana odmora i malo teži žrijeb. Po meni je sve ok, možda ispadne i bolje da imamo prave utakmice do polufinala taman da se iskristališe ko šta radi od bekova i ko koliko može.
Ćoba

Postby Ziks96 » 04 Sep 2025, 21:47

Old school wrote:
Ziks96 wrote:Otresli nas Turci = egal do kraja izgubili jer smo promasili zicer

Ma kakva egal utakmica?!
Lepo Kartmen dole objasnio. Očekivao sam da će svi fasovati po 20 razlike, kakvi koji Turci palci.
I Nemce sam očekivao da ćemo unakaziti sa stoka razlikom.
Došli smo sa najboljim i najdominantnijim igračem NBA u poslednjih 5-6 godina i brdom dobrih igrača. Jednim Bogdanom, Micićem 2x MVP EL. Mi prve dve ni sa Bogdanom nismo kidali.
Micić u kakvoj god da je formi nije valjda zaboravio košarku, klasa je večna? Šta je sa Gudurićem? Zabo je milionski ugovor, ovo je slabo za te pare.

Onda ne zivis u realnom svijetu moram da ti kazem ili se apsolutno nimalo ne razumijes u sport. Cuj 20 razlike svi, pa sta bi Ameri trebali da rade, da tresu 50 svakog iole lakseg protivnika? Kakve stvari vi ljudi pisete ovo je stvarno nerealno.

Kakve ima veze ko je zabo koliki ugovor, evo Vasa strahovito zaklao Jevreje pa je raspad? Procitas 3 nerealno optimisticna komenatara i odma to je to najjaci smo gazimo sve, a u stvari se ponesto malo pitaju i drugi timovi puni superstarova.
Last edited by Ziks96 on 04 Sep 2025, 21:51, edited 1 time in total.
PKAŠ
Ziks96

Postby Radonjaa » 04 Sep 2025, 21:49

Nešto mi se čini da će Letonci u polufinale
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby fontaneros » 04 Sep 2025, 21:50

1/1

I ako stignu tu, letece perje i seldzucima
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Olimp » 04 Sep 2025, 21:50

Radonjaa wrote:Nešto mi se čini da će Letonci u polufinale

I ja tako mislim

I da dodam da nije isključeno da Gruzini iznenade Francuze.
Olimp

Postby Ćoba » 04 Sep 2025, 21:51

Radonjaa wrote:Nešto mi se čini da će Letonci u polufinale

Domaći teren, slaba Litva, slaba Grčka… vrla lako moguće. A ne bi bili bez šansi ni protiv Turaka.
Ćoba

Postby NEDJA » 04 Sep 2025, 21:51

Gruzini nemaju nikakve sanse. Dzile nemac pojma
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Tegi » 04 Sep 2025, 22:21

Džikić da je Poljak, Turov i Šljonsk bi mu bili vrhunac karijere. Ovako radi trenersko-menadžerski lobi.

Kao italijanski fudbalski treneri koji na račun jedne polusezone 20 godina uspevaju da prevare klubove da im daju posao.

Pričao je Nemanja Jovanović Jogi koji nam je i preporučio Sterlinga, Majka i Miltona. Pre par godina je dobio otkaz na SMU, obratio se Dekiju Milojeviću za pomoć pošto je formirao porodicu i našao se u potencijalnoj besparici, Deki okrenuo dva broja i ovaj dobio posao na UCLA. Mislim, kao i svako drugo zanimanje, lična poznanstva su presudna.

Zato preporuka da se posluša Tomas Isalo i njegova beseda kod Edina. Dečko će postati NBA šampion.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Hezonja » 04 Sep 2025, 22:37

Tegi wrote:Pričao je Nemanja Jovanović Jogi koji nam je i preporučio Sterlinga, Majka i Miltona. Pre par godina je dobio otkaz na SMU, obratio se Dekiju Milojeviću za pomoć pošto je formirao porodicu i našao se u potencijalnoj besparici, Deki okrenuo dva broja i ovaj dobio posao na UCLA. Mislim, kao i svako drugo zanimanje, lična poznanstva su presudna.

Zato preporuka da se posluša Tomas Isalo i njegova beseda kod Edina. Dečko će postati NBA šampion.

U NCAA je to pogotovo izrazeno. Mnogo neznalica radi tamo za ogroman novac, jer poznanstva ili su jednom regrutovali nekog 'bisera'.

Tegi wrote:Zato preporuka da se posluša Tomas Isalo i njegova beseda kod Edina. Dečko će postati NBA šampion.

Koliko je u stvari dobar izbor partnera kljucan u zivotu jednog muskarca. :)
Hezonja

Postby familija » 05 Sep 2025, 02:06

Grci odrase Spance koji su u kanalu...sta osta od njihove reprezentacije...mada se vratise..ali Grci ipak dobise
Mada to ceka i Grcku,Tursku i nas..
Dobro pojavio se Sengun..ali generalno nemaju igraca..
Ovim pravcem kako ide evroliga i NBA..reorezentativna kosarka je u kanalu velikom...
Sto se tice ove zavrsnice...
Osmina - Finska
Cetvrtfinale - Francuska
Polufinale - Nemacka (Italija,Slovenija)
I finale..Litva, Letonija, Grcka, Turska...

Ne racunam Finsku..to bi trebalo rutinski da prodjemo...
A tri utakmice sa najtezim protivnicima..
Sreda-Petak-Nedelja...(10,12,14 sep)...
Jokic ce isporuciti svoje..nebitno koliko koseva,asisrltencija i skokova..kroz samu igru i dobro pozicioniranje u igri..on ce doneti te prednosti...
Ali spoljna nasa linija ne uliva poverenje da moze izneti te tri utakmice...
Vasa Micic je odlaskom u NBA i izborom Oklahome sebe unistio...od najboljeg igraca Evrolige dospeo je do stadijuma da uopste ne zna sta igra i kako igra..totalan raspad..mada njemu treba kontinuitet i radna temperatura..a mi za to nemamo vremena...
Idemo korak po korak..
Subota Finska.. :okk:
"NIJE VAZNO KOLIKO PUTA PADNES, VAZNO JE DA SVAKI PUT USTANES!"
familija

PreviousNext

Return to Evropsko prvenstvo u košarci 2025.