Board index Fudbal Domaći fudbal

Mozzart Bet Prva Liga Srbije

Re: Mozzart Bet Prva Liga Srbije 2023/24

Postby Hajzenberg » 26 May 2024, 22:35

Roleru, još samo da ti oko ove kruševačke ujdurme napišem par redaka, onoliko koliko sam čuo i koliko znam a verovatno bi nam Neđa mogao nešto više o tome.

Neko iz uprave Trajala (direktor ili već ko) je u upravi Napretka :biggrin: a prava papazjanija je na relaciji Trajal-Jedinstvo 1936. To Jedinstvo je prošle godine na silu ugurano u treću ligu, brat predsednika Trajala je valjda predsednik u kancelariji i kapiten na terenu tog kluba :lollol: povezani su k'o pupčanom vrpcom, dinastija Gašić. Oni su valjda negde tu iz okoline KŠ (Mijatovac) ali im je valjda prošle godine uz podršku ministra Bate sagrađen neki prikladan stadiončić baš u gradu Kruševcu i bila bi katastrofa ako bi se i oni u nekom bližem periodu plasirali u savezni rang imajući u vidu da Trajal ima navodno opasne ambicije oličene čak i u pokušaju da se domogne Super lige a znamo da je zadnjih par godina išao između druge i treće lige non stop.

Mala smo mi zemlja i velika je konkurencija i pre svega veliki su troškovi da bi gradovi poput Kruševca ili Inđije imali po dva tima u prve dve lige a pogotovo što su to surogat klubovi a ne potpuno nezavisni jedni od drugih a pogotovo se to odnosi na KŠ, tamo u Inđiji je izgleda problem na relaciji tamošnja dva kluba a vidimo da Železničar ipak kako stoje stvari neće u PLS zbog administrativnog ''propusta''. Drugo su ipak BG i NS mada bi i ovi drugi ostali bez dva kluba u saveznom rangu da je ispala Mladost GAT. Sledeće sezone u SL Istok su i Timok i Dinamo Vranje uz vesele Jagodince i Piroćance i bilo bi zaista katastrofa da nekakvo Jedinstvo osvoji tu ligu, ne samo ni dogodine nego ni skorije nadajmo se.

Valja ispratiti narednih dana šta će disciplinci u FSS odlučiti oko ovih kazni, da li će ih uopšte i biti i kada će važiti i da li će to uticati na tek završenu sezonu itd. itd. Ne znam šta bih još pametno rekao :biggrin: očajnička borba oko opstanka Slobode me je baš iscrpela pa uzimam neki kratkotrajni odmor ne samo od ove teme nego i od foruma uopšte pa polovinom juna kada počne EP verovatno ću imati ponovo vremena za neko piskaranje. Do slušanja :okk:
Hajzenberg

Postby grobar_Zvornik » 27 May 2024, 16:16

"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Hajzenberg » 03 Jun 2024, 22:05

Ala će da pršti od leta i jeseni u trouglu Sloboda-Borac-Javor :okk: dobrih gostovanja napretek. 8 stadiona u ''užoj'' Srbiji i samo Smederevo u dnevnom terminu a svi ostali sa reflektorima :blue: pored ova tri tima iz UE, ČA i IC tu su još Mačva, Dubočica, Radnik i Trajal koji će igrati na stadionu Mladost odnosno onde gde je domaćin Napredak. Još Voždovac i to je pola lige sa mogućnošću da igra pod svetlima. Ispali su Metalac i Kolubara koji su mogli da igraju u večernjim terminima ali zato ušli Borac i Trajal i plus ova tri tima iz Super lige. Do skora nezamislivo da drugo po rangu takmičenje ima takvu infrastrukturu, barem što se tih reflektora tiče.
Hajzenberg

Postby Novosadista » 03 Jun 2024, 22:14

Novosadista wrote:Mladost opstaje u ligi i tu nema dileme, informacija je proverena. Kolubara ce verovatno da ispadne i cetvrti putnik u nizi rang ce biti ili Sloboda ili Metalac.

Takodje da dodam da Tekstilac cilja baraz pa da proda taj dvomec, iako kako god se okrene slabiji su od bilo koga u superligi (a bogami slabiji su i od vecine timova iz prve lige). Vec sam pisao kako je njihov sportski direktor sada dosao u RFK NS nedavno nakon promene uprave. Po informacijama koje imam Smederevo ove sezone ne zeli u superligu, tako da ce to verovatno biti Indjija. Macva moze da iznenadi i tamo je isto stranacka uprava tako da ko zna sta ce se desiti.

Otprilike su se sve informacije koje su dolazile do mene sa par strana (od fudbalskih radnika da tako kazem :biggrin: ) ispostavile kao tacne osim one za Tekstilac. U medjuvremenu se pojavila prica da ce doci do fuzije sa nama ili da nece dobiti licencu za superligu (mozda to ispeglaju preko neke navodne kazne), te da ce ostati 1 upraznjeno mesto u najvisem rangu. Opet kazem da imam informacije iz vrha fudbalskog saveza Vojvodine i da mi ljudi kazu da su poprilicno sigurni da Tekstilac nece igrati superligu dogodine. Sve u svemu, krece letnja igranka
Novosadista

Postby Hajzenberg » 03 Jun 2024, 22:19

Poledica reče pre par dana na skupštini FSS da je u poluvremenu jedne utakmice zadnjeg kola u plej autu PLS bilo pretnji u svlačionicama ili službenim prostorijama jednog kluba i da se to istraži ali naravno svi ostadoše gluvi na to, je l' to bilo u meču GAT - RFK NS :biggrin: ovde kod mene nije bilo pretnji gostima osim nas iz publike :biggrin: nije bilo sigurno ni u Vršcu ni u Leskovcu.

Videćemo za Tekstilac, baš sad nešto napisah na temi Super liga i bilo bi fino da ne igraju prvi rang, ti verovatno imaš sa lica mesta verodostojnije informacije pa da vidimo šta nam naredni dani i nedelje donose.
Hajzenberg

Postby rolerkoster » 05 Jun 2024, 11:20

Nseretni Javor uvej na...e,ako Tekstilac odustane opet verujem da Ivanjicani nece opstati u SLS-u,vec ce za zelenim stolom udji neki 5.tim.Ako se gleda po istoriji,Ivanjicani svaki put kada su ispali,eksoresno su se vracali u SLS.Bice bas zanimljiva sledeca sezona u PLS-u,koga ce gurati na prva dva mesta.Slabo sam pratio i SLS prosle sezone,a kamoli PLS,zahvaljuci vasim izvestajima na ovoj temi sam bio koliko-toliko informisan.Predvidjam da ce Javor po tradiciji da se ekspresno vrati,mada verovatno ce ga krasti,ovako gledajuci timove uopste nemam predstavu ko ce se boriti(gurati)na prva dva mesta.U ovoj zemlji je sve moguce,pa i da se Trayal gura,da KS ima dva superligasa.Jedino predvidjam da ce Vozdovac biti u donjem delu tabele,tj da se bori za opstanak.Voleo bi da Smederevci udju,pa da se onaj stadion malo nasminka,stave reflektori,itd...
rolerkoster

Re: Mozzart Bet Prva Liga Srbije

Postby grobar_Zvornik » 09 Jun 2024, 07:53

"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

grobar_Zvornik

Postby Hajzenberg » 26 Jun 2024, 16:08

Skinut sufiks 23/24 :biggrin: krećemo u nove pobede...juče Sloboda krenula sa pripremama koje će isključivo obaviti na svom terenu i u svom gradu (čak ne ni na Zlatiboru) pa čim bude novih vesti oko pojačanja i oko svega toga eto me. Biće dobrih pripremnih mečeva, igraće se i sa Ilićevim Nižnjim Novgorodom i sa još nekim strancima, domaćim superligašima i prvoligašima, finansijska konstrukcija se polako zatvara a za koliko će to biti dovoljno videćemo. Piskavac je produžio na još godinu dana, tj. za ovu novu sezonu.
Hajzenberg

Postby Monogamija » 27 Jun 2024, 07:12

Svu sreću Slobodi ove godine želim. Najiskrenije se nadam ulasku u plej of, jer sa Piskavcem to i nije neizvodljivo, pod uslovom da uprava napravi prave poteze po pitanju dovođenja igrača.
Borjan - Stojković, Degenek, Savić, Rodić - Jovančić, Krstičić - Srnić, Ben, Marin - Pavkov
06.11.2018. Crvena Zvezda 2 - 0 Liverpul

SINIŠA MIHAJLOVIĆ 20.02.1969.-16.12.2022. Večna ti slava ljudino!
Monogamija

Postby grobar_Zvornik » 04 Jul 2024, 20:23

grobar_Zvornik

Postby grobar_Zvornik » 05 Jul 2024, 19:53

grobar_Zvornik

Postby Hajzenberg » 11 Jul 2024, 21:14

Sloboda - Spartak 0:2 (Zlatibor)
Sloboda - Mladost Lučani 1:1 (Tara)
Sloboda - Željezničar Sarajevo 2:3 (Zlatibor)

Sinoć na Zlatiboru posle 44 godine duel Užičana i tima sa Grbavice, samo sat-dva pre početka meča policija donela odluku da se zbog ''bezbedonosnih'' razloga igra bez publike :lollol: na kraju je ispalo sumnjivo samo to što je došlo iz keca u dvojku :biggrin:

Doveli nekog klinca Hrkala iz Famosa, Hrasnica koliko znam nije srpska ali igrač možda jeste Srbin :roll: dosta igrača na pripremama kao potencijalna pojačanja, radi se punom parom ali uopšte nemam predstavu za šta to može biti dovoljno a ionako ima još gotovo čitav mesec do gostovanja Grafičaru u prvom kolu. Jebena Mladost će igrati barem 3 utakmice SL na popularnom Begluku (OFK, Tekstilac, Jedinstvo) pa će se teren svakog vikenda arčiti a taman su ga sad doveli u red za ove MOSI igre koje su u toku u mom gradu.
Hajzenberg

Postby Monogamija » 11 Jul 2024, 21:37

Iskreno mislim da će Javor ekspresno otići gore, neće Lazović dozvoliti da mu se ukalja ugled Matisa tako da verujem da će svom silinom napasti ulazak u SL. Koliko sam ispratio, Voždovac će nastaviti trend igranja sa mladim igračima, Zemun je počeo sa pojačanjima i videh da su se rastali sa 3-4 igrača. Kao politički podobne klubove možemo izdvojiti Trajal, Radnički, Mladost GAT, Grafičar (mada čisto sumnjam u njihovu borbu za viši rang, a takođe radovi na stadionu stoje skoro 8-9 meseci). Mišljenja sam da će se Smederevo maksimalno naoštriti za borbu za SL. Što se tiče Radnika, deluje mi da će završiti kao Dinamo iz Vranja, ispadanje u srpsku ligu istok.

Učesnici su Zemun, Železničar (Indjija), Trajal (Kruševac), Borac ( Čačak), Radnik (Surdulica), Voždovac (Beograd), Javor (Ivanjica), Inđija (Inđija), RFK Grafičar (Beograd), Radnički (Sremska Mitrovica), Mačva ( Šabac), Smederevo (Smederevo), OFK Vršac (Vršac), GFK Dubočica (Leskovac), Mladost GAT (Novi Sad),i GFK Sloboda (Užice).

Ono što je dobro za ovu ligu je mali broj klubova iz Beograda.
Borjan - Stojković, Degenek, Savić, Rodić - Jovančić, Krstičić - Srnić, Ben, Marin - Pavkov

Monogamija

Postby djukinjo » 12 Jul 2024, 04:57

Sloven Ruma umesto Zelje iz Indjije igra.
djukinjo

Postby Monogamija » 12 Jul 2024, 05:15

djukinjo wrote:Sloven Ruma umesto Zelje iz Indjije igra.

Hvala na ispravci, kopirao sam tekst sa neke stranice, a najcrnje je što je vest od pre par dana

Monogamija

PreviousNext

Return to Domaći fudbal