Board index Fudbal Domaći fudbal

Mozzart Bet Prva Liga Srbije

Mozzart Bet Prva Liga Srbije

Postby Hajzenberg » 03 Aug 2023, 00:04

Vreme je da i ''Druga'' liga dobije svoj poseban topik a ovo ponajviše radim zbog Slobode :biggrin:

Na nižim ligama predlažem diskusiju pre svega o trećem i četvrtom rangu, odnosno srpskim i zonskim ligama.

Dakle, više informacija na zvaničnom sajtu kao i wiki strani za koju je nemoguće postaviti link a ne znam zašto.

Prva liga - zvanični sajt, statistika, golovi, raspored i sve živo...

5 klubova sa reflektorima, u prvom kolu 5-6.8. pod svetlošću istih igraju Mačva, Metalac i Sloboda, a tu privilegiju će imati i Kolubara od drugog kola kada je domaćin te Dubočica na novom stadionu od 19.8. od trećeg kola u kome će u večernjem terminu igrati i ovi iz prvog kola što znači da ćemo biti svedoci činjenice da će se u tom trećem kolu čak pola utakmica igrati u terminu koji nije dnevni i to je zaista raritet za rang takmičenja.

Ko su favoriti, ko će se boriti za opstanak, mnogo je nepoznanica, Novosadista je napisao da Inđija figurira kao jedan od baš favorita a ako se OFK Beograd preko noći prebaci iz trećeg u prvi rang to je najava da će MSL imati čak 6 ligaša dogodine ako niko ne ispadne iz najjačeg ranga i onda se polako vraćamo tamo gde smo ''nekoć'' bili. Kolubaru naravno ne otpisivati, naprotiv, vrlo moguće i da se ekspresno vrate.

Za razliku od prošle sezone kada se naslućivalo ko bi mogao da ''rikne'' ovaj put je baš mnogo nezahvalno bilo šta prognozirati. Upravo Sloboda, Mačva i Metalac najavljuju da neće biti ispod crte posle 30-og kola, tu su ovi vojvođanski ligaši koji su svi redom osim Vršca igrali u plej ofu, pojačano Nemanjino ubsko Jedinstvo koji sada ima pod patronatom još jedan klub u višem rangu nego lane (Vrelo sport u SL Zapad), buđavi Grafičar, zatim RNB o kojem će pisati više naše kolege i ne mogu svi među 8 pa se shodno tome očekuje baš ''klanje''. Naravno, Dubočica sa sve novim stadionom, pojačano Smederevo i tako redom. Mladost GAT je izgleda zvanična filijala Vojvodine isto kao što je to i Kabel u trećoj ligi. Mnogo neizvesnosti i trebaće da prođe par uvodnih kola da bi se neke stvari raščistile. Da ako se i AS udostoji da prenosi više mečeva nego prošle sezone.

Što se Slobode tiče bilo je nekih promena u igračkom kadru, ponajbolji igrač Ristić koji je posle Požege zadužio dres Slobode je posle jedne sezone otišao u RKG, dva igrača iz odbrane koji su prevalili 33 godine otišli su u redove lokalnog zonaša Jedinstvo Putevi, očekuju se neki dolasci ali gro tima je sačuvan i najavljuje se ulazak među 8. Najveća promena je trener, umesto Kostića koji je otišao u Vršac stigao je Blažo Bulatović, sin pokojnog odnosno ubijenog nekadašnjeg genseka Bate Bulatovića, vodio BG srpskoligaše i zonaše, ako znate nešto više o njemu slobodno i napišite, u biografiji mu stoji da je sa jedva tridesetak godina života prvi u našoj zemlji došao do neke pro licence ili čega već. Deluje mi ozbiljno, tek, videćemo.

Ostaje da se vidi da li ćemo biti kraljevi remija, ono prošle sezone je bilo za Riplija a pogotovo kada je reč o mečevima završenim rezultatom 0:0, moglo se i tada među 8, nije bilo sreće ali u plej autu je lagano izboren opstanak. Prvo kolo, subota 5 avgust, 8 uveče, još vreme da posluži i stiže veliki rival sa Karaburme, biće žestoko u svakom pogledu.

To je to za uvod, nastavak sledi i slobodno piskarajte, valjda ima ljudi ovde iz tih gradova gde obitavaju sadašnji drugoligaši a uglavnom više su pisali i na nižim ligima totalni zaluđenici za fudbal a da nisu iz mesta odakle su članovi PLS, nebitno sasvim.
Hajzenberg

Re: Mozzart Bet Prva Liga Srbije 2023/24

Postby Monogamija » 03 Aug 2023, 07:08

Bravo Hajz i administracijo za ovu temu. I ja bih da dodam nešto za dnevnik. Neverovatna je činjenica da prvoligaši imaju bolje uslove od mnogih superligaša, paradoks ili ne, ali tako je. Mislim da će biti dosta zanimljiva liga, ne bih otpisao ni Inđiju, zadržali su kostur tima od prošle godine i još nadogradili. Metalac je odradio odličan prelazni rok i ovih par utakmica što sam ispratio igraju lep fudbal i po izjavama ljudi iz kluba, željni su da se vrate u SLS i uradiće sve kako bi sledeće godine ugostili najbolje ekipe u Srbiji. U prvom kolu odmah pa na Grafičar. Po mom mišljenju, pored Metalca, glavni favoriti za borbu gore su Inđija, Jedinstvo Ub i ne bih da spominjem međutim moram, OFK Beograd. Prva tri su mi tu zbog sistema rada klubova, a ovaj poslednji zbog zna se već čega.

Hajz, aj leba ti okači onaj sajt ponovo gde može da se pretplati za gledanje utakmica PLS. imao sam ga ubeleženog međutim volšebno je nestao.

EDIT insports.tv našao sam.
Borjan - Stojković, Degenek, Savić, Rodić - Jovančić, Krstičić - Srnić, Ben, Marin - Pavkov
06.11.2018. Crvena Zvezda 2 - 0 Liverpul

SINIŠA MIHAJLOVIĆ 20.02.1969.-16.12.2022. Večna ti slava ljudino!
Monogamija

Postby Hajzenberg » 03 Aug 2023, 08:58

Ma u subotu uveče potop u najavi i to u celoj nam zemlji :colera:

Moraće pod pokriveni zapad da se šćućurimo i to je to, a kako je tek igrati pod takvim nebom...

Insports nije prenosio utakmice u plej ofu i plej autu, valja sad videti prenose li od prvog kola.
Hajzenberg

Postby djukinjo » 03 Aug 2023, 09:33

Bice zanimljivo ove sezone. Sto rece Monogamija dosta klubova ima bolju infrastrukturu od superligasa i ako se zakuva moze biti liga i gledanija od superlige.

Bas iz tog razloga voleo bi da u vrhu budu Sloboda,Smederevo,Macva i Dubocica. Sto kaze Hajz Arena bi morala da prenosi minimum dve utakmice po kolu.

Dve tri godine nisu menjali sistem takmicenja i odmah se malo dobilo na kvalitetu. Sredile su se i Srpske lige ima dosta dobrih timova i bas se mora dobro raditi jer ko ispadne imace muka da se vrati.
djukinjo

Postby Estebán » 03 Aug 2023, 10:12

Teško je bilo šta prognozirati ove sezone za razliku od prošle kada se očekivalo od IMT-a i Želje da se domognu Superlige shodno igračkom kadru i ulaganjima.

Inđija se dobro pojačala, oni su mi možda i prvi favorit za plasman u Superligu, a i ne kriju ambicije. Sa druge strane, mislim da je Novi Sad odradio najslabije prelazni rok, dosta je tu srpskoligaških igrača, pa čak nekih iz zone, pitanje kako će izgledati na ovom nivou. Kakve su najave bile GAT se koliko-toliko konsolidovao, pristojan sastav.

Teško je prognozirati bilo šta, biće baš neizvesno, pogotovo u borbi za prvih osam, posle kada krenu plej-of i plej-aut neko će se već raspasti ili dići ruke od sezone, kako je bivalo i prethodnih.

Pohvale za temu, nadam se da će biti aktivna tokom cele sezone.
Estebán

Postby Monogamija » 03 Aug 2023, 10:13

Tako je @djukinjo čim postoji kontinuitet nečega počinje da se dobija na kvalitetu. Posebno treba uzeti u obzir da se nijedna ekipa nije prošetala u prethodnih nekoliko godina, dosta tu ima približnih ekipa po kvalitetu.
Borjan - Stojković, Degenek, Savić, Rodić - Jovančić, Krstičić - Srnić, Ben, Marin - Pavkov

Monogamija

Postby Koridor » 03 Aug 2023, 12:55

Koridor

Postby R'N'B » 03 Aug 2023, 13:22

Konačno tema za najgledljiviju ligu u Srbiji :biggrin:
Bravo Hajz :okk:
Što se tiče plasmana u SLS, po meni, tu neće biti neke velike neizvesnosti. Kolubara je prihvatila "ponudu koja se ne odbija" i tako je verovatno osigurala brz povratak u elitu. Drugu vizu može da dobije OFK-a, ako majka firma tako odliuči :biggrin:
Ako ne OFK-a, ima ko će - Inđija, naravno. Dugogodišnji učesnik baraža sada sigurno hoće nešto više. Ostalih "13 nesrećnika" će se boriti za to 4. mesto, odnosno potencijalni wild card, a neki i za goli prvoligaški život.

Image

Ako se pogleda "karta lige", vide se "praznine" kod npr. gradova kao što su: Loznica, Pirot, Bor, Zaječar, Čačak, Kraljevo, Priboj...
Bilo bi dobro kada bi se liga "rešila" tzv. filijala.

Što se tiče Radničkog, nemam bilo kakvu prognozu za sada, jer nisam gledao ni jednu pripremnu tekmu. Nadam se da možemo da ponovimo plasman u play off, a posle je sve moguće. Npr. prošle sezone smo baš na početku play off-a pretekli Inđiju, da bi oni posle završili u baražu. Zato će i biti klanje za prvih 8 mesta.

Mislim da ove sezone neko iz PLS-a može da iznenadi u Kupu, recimo da prezimi i probije se do polufinala. Tu dosta zavisi i od žreba, ali svakako navijam za to.
TRI BILBORDA ISPRED NOVOG SADA, U VOJVODINI
Raspiši izbore, pak se spremaj za iste
Srbija se umirit ne može!
R'N'B

Postby Novosadista » 03 Aug 2023, 15:26

Vec vidim da ce ovo biti jedna od aktivnijih tema, verovatno sa vise upisa od teme vezane za superligu :okk:

Da odgovorim @rolerkoster na post iz teme Nize lige, a i da ostavim ovde misljenje i prognoze.

Sto se tice RFKNS, katastrofalan prelazni rok, otislo je 15-16 igraca, a dovedeno je skoro isto toliko. Sve to u razmaku od 3-4 dana. Igraci koji dolaze su uglavnom prolazili omladinsku skolu Vojvodine ili neke superligaske ekipe, pa bi ubrzo zavrsili u srpskoj ligi ili zoni i sada su kod nas. Svi znamo kako prolaze ekipe koje promene prvih 11 i citavu klupu u istom prelaznom roku, a nasi genijalci su to uradili nedelju dana pre pocetka prvenstva. "Obecavajuce" nema sta. Vec sam vise puta pisao o tome ko nam je usao u klub nakon fuzije i da ocekujem da zavrsimo u beton ligi za koju godinu, po drugi put da pocnemo od nule.

Sto se tice stadiona na Detelinari, navodno od pocetka prolecnog dela treba tamo da pocnemo da igramo, iako ne verujem bas u to, ali najavio je cak i gradonacelnik taj termin.

Glavni favorit za ulazak u visi rang je definitivno Indjija, za sam vrh ce se boriti i Kolubara, OFK, Graficar i Jedinstvo Ub. Najozbiljniji kandidat za ispadanje je Tekstilac, dok ce ostatak lige biti izmedju plej ofa i plej auta kao i predhodne godine :biggrin:

Bice zanimljiva sezona pred nama, ocekujem da odem na gostovanja u Smederevo, Leskovac, Sabac, na Karaburmu i na pivo sa forumasima u Uzice i na Novi Beograd :biggrin: Ono sto me najvise brine su termini, samo nek se sto manje nek se igra petkom i ponedeljkom.

Sve u svemu ocekujem dosta neizvesnu sezonu sto se tice borbe za opstanak, dok u borbu za sam vrh sem pomenute petorke ne verujem da iko moze da se umesa.
Novosadista

Postby rolerkoster » 03 Aug 2023, 18:18

Novosadista hvala na odgovoru.Bas bedak sto su takav prelazni rok uradili,nadam se da ce te ostati u PLS-u bez problema i da zaigrate na Detelinari kao sto su obecali.Mislio da sam ja jedini lud da mi je PLS zanimljiviji od SLS-a.Gledacu kada se ne poklapa sa Partizanom da odgledam Radnicki NBGD sa kumom kada odem kod njega,on zivi blizu stadiona na T,Bunaru.Valjda ce Arena prenositi 3.kolo Dubocica-RFKNS,otvaranje novog stadiona u Leskovcu.
rolerkoster

Postby grobar_Zvornik » 03 Aug 2023, 18:36

Подкаст који се бави овогодишњим учесницима ПЛС-а. Па ко воли и има времена, може погледати.

https://www.youtube.com/@uzicepodcast/videos

Лично сматрам да и Јединство има амбицију да се умјеша у борбу за врх.

Због Остоје, навијаћу да Смедерево што боље прође и надам се да се поново неће вратити у нижи ранг.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Estebán » 04 Aug 2023, 09:14

Novosadista wrote:Najozbiljniji kandidat za ispadanje je Tekstilac, dok ce ostatak lige biti izmedju plej ofa i plej auta kao i predhodne godine

Tekstilac je filijala IMT-a, ne znam baš da li će rukovodeći kadar superligaša dozvoliti ekspresan povratak Odžačana u srpskoligaško društvo. Solidno ih je namestio Mirjačić, došla su i neka pojačanja u poslednjih desetak dana, videćemo kako će izgledati na početku prvenstva.
Estebán

Postby Novosadista » 04 Aug 2023, 15:51

Filijala vladajuce stranke pre svega, jedan clan stranke sto se slepao godinama kod nas u upravi je sada tamo pa nacujem s vremena na vreme ponesto, ocekujem raspad sistema do zimske pauze i fenjer, ali videcemo
Novosadista

Postby Monogamija » 04 Aug 2023, 23:01

Bitno obaveštenje:

YouTube kanal Prva liga Srbije će prenositi utakmice PLS. Nama ostaje da uživamo.

Monogamija

Postby Hajzenberg » 04 Aug 2023, 23:23

Gde si pronašao to :okk: pošto na zvaničnom YT kanalu ne mogu da nađem tu ''obavijest'' :beyond:

Ako bude tako znači slična priča kao sa kao sa Arkus rukometnom ligom koja ide na YT nezavisno od RTS i AS koji prenose tek i samo i ponešto od domaćeg rukometa te odbojkaškom Super ligom i KLS koje doduše idu na sajtu Digital score tv a KLS je takođe pre toga išla na YT.
Hajzenberg

Next

Return to Domaći fudbal