Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Italijanska liga

Re: Seria A

Postby mali_buda » 18 Jul 2011, 00:08

Amauri i Melo višak u Juventusu
IZVOR: B92 | AK
Italijanski gigant Juventus je od afere “Kalčopoli” u senci, a ovoga leta u klubu najavljuju povratak u vrh.

Image

Igrači “stare dame” spremaju se za američku turneju gde će se spremati za novu sezonu, a novi trener Antonio Konte ne računa na napadača Amaurija i veznog fudbalera Felipea Mela.

Melo je ćesto bio meta kritika, od trenutka kada je došao u Juventus, dok je Amauri drugu polovinu prošle sezone proveo na pozajmici u Parmi.

Italijanski mediji uveliko spekulišu da su dva fudbalera na izlatnim vratima iz “crno-belog” tima. Navodno obojicu igrača traži nekoliko brazilskih klubova, sa tim da je Đenoa isto tako zainteresovana za usluge Amaurija.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Unexpected » 18 Jul 2011, 12:22

ponedeljak 18.07.2011 | 11:55
Montolivo bez kapitenske trake
Izvor: B92, Beta

Uprava Fiorentine oduzela je kapitensku traku Rikardu Montolivu, pošto je odbio da potpiše novi ugovor, javili su italijanski mediji.

Reprezentativcu Italije ugovor sa Fiorentinom ističe na leto sledeće godine, a kapiten ’viole’ je postao pre dve godine.

Lokalni mediji navode da će novi kapiten ekipe koju trenira Siniša Mihajlović biti Alesandro Gamberini.

Za Montoliva su interesovanje za sada pokazala tri najtrofejnija italijanska kluba Inter, Juventus i Milan.

Montolivo je u Fiorentinu došao 2005. godine, a do sada je za taj klub odigrao 189 utakmica i postigao 13 golova.
The End.
Unexpected

Postby Unexpected » 19 Jul 2011, 22:04

utorak 19.07.2011 | 22:21
Roma dovela Hosea Anhela iz Hihona
Izvor: B92, Beta

Italijanska Roma saopštila je da je potpisala višegodišnji ugovor sa Hoseom Anhelom, doskorašnjim članom španskog Sportinga iz Hihona.

Finansijski detalji transfera nisu objavljeni. Anhel je bio član mlade reprezentacije Španije koja je prošlog mesca osvojila prvo mesto na Evropskom prvenstvu.

Iako se za njega interesovao prvak Evrope Barselona, Anhel se opredelio za Romu jer, kako je naveo njegov menadžer Alfredo Martines, želi da radi sa trenerom italijanskog kluba Luisom Enrikeom.

Anhel će u timu Rome zameniti doskorašnjeg levog beka Jona Arnea Risea, koji je otišao u engleski Fulam
The End.
Unexpected

Postby KKP » 19 Jul 2011, 22:24

Htela ga je Barsa, ali je ipak završio u Romi, gde će verovatno biti starter, kao zamena za Risea, koji je otišao u Fulam, dok je ppitanje koliko bi igrao u Barsi...
KKP

Postby mali_buda » 21 Jul 2011, 17:43

KKP wrote:Francuski reprezentativni napadač Đibril Sise (29) prešao u Lacio iz Panatinaikosa.

Jesu li navijaci Lacija postali tolerantniji prema tamnoputim igracima? Secam se kad je Liverani igrao za Lacio, dao je gol i odlucio pobednika, a navijaci mu posle utakmice polupali auto :roll:
mali_buda

Postby nolinjo » 21 Jul 2011, 18:24

mali_buda wrote:
KKP wrote:Francuski reprezentativni napadač Đibril Sise (29) prešao u Lacio iz Panatinaikosa.

Jesu li navijaci Lacija postali tolerantniji prema tamnoputim igracima? Secam se kad je Liverani igrao za Lacio, dao je gol i odlucio pobednika, a navijaci mu posle utakmice polupali auto :roll:

djibrilu ce da oproste jer je silovao romu :thumbup: ...a sto se tice lacija ,oterali su musleru a doveli marketija
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby KKP » 21 Jul 2011, 18:44

Da, doveli su Marketija iz Kaljarija, reprezentativca, zato su prodali Musleru...
KKP

Postby nolinjo » 21 Jul 2011, 19:02

a ljuti rival roma je dovela poboljsanu verziju kufrea ,gabrijel hajncea iz marseja
Jedaj moj brat
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Sasa_Beli » 23 Jul 2011, 13:41

Juventus doveo Vidala :)
Sasa_Beli

Postby nolinjo » 23 Jul 2011, 13:47

Klaudinho wrote:Juventus doveo Vidala :)

13-14 miliona ,je dobra svota novca .ali igre vidala govore da ce on uskoro postati jedan od najboljih veznih igraca na svetu ,gde god da je igrao bio je glavni igrac (trazio ga je i bajern ove sezone al farmaceuti nisu hteli da pojacavaju rivala ,a nisu mogli da zadrze vidala) i moje misljenje je ma koga bude juve doveo ...vidal ce im biti najvece pojacanje
Jedaj moj brat
nolinjo

Postby Sasa_Beli » 23 Jul 2011, 13:56

Ja se iskreno nadam da ce Juve ove godine da se vrati u vrh i da se bori za Scudetto.
Sasa_Beli

Postby Unexpected » 23 Jul 2011, 14:20

subota 23.07.2011 | 14:28
Gabrijel Hajnce prešao u Romu
Izvor: B92, Tanjug

Argentinski defanzivac Gabrijel Hajnce novi je član Rome, saopštio je taj italijanski prvoligaš.

Tridesettrogodišnji bivši igrač Mančester Junajteda i Real Madrida zvanično je predstavljen pošto je prešao iz Olimpika, gde je proveo prethodne dve sezone.

"Velika je čast nositi dres Rome", rekao je Hajnce i dodao da je "lako reći 'da' takvom klubu". Hajnce je bio standradni član argentinske selekcije na poslednja dva prvenstva sveta - u Nemačkoj 2006. i u Južnoj Africi 2010. godine.

Njegovo odsutsvo iz selekcije Argentine na Kopa Amerike mnogi su protumačili kao verovatni kraj njegove internacionalne karijere.

Pre Hajncea, Roma je angažovala Bojana Krkića iz Barselone, kao i 19. godišnjeg napadača Erika Lamelu koji se smatra najperspektivnijim argentinskim igračem.
The End.
Unexpected

Postby mali_buda » 23 Jul 2011, 15:22

Fiorentina je na korak od dogovora sa Liverpulom o dolasku na pozajmicu Alberta Akvilanija.

Po pisanju Il Corriere dello Sport, Viola ce uplatiti milion eura, a imace mogucnost i da otkupe igraca za 11 miliona eura.

Pregovori izmedju dva kluba traju vec par sedmica, a glavna prepreka je bila velika plata igraca. Akvilani je pristao na znacajno smanjenje plate. Po ugovoru sa Englezima, njegova godisnja primanja su 3.6miliona eura, a spreman je da pristane na platu od 2.2 miliona eura :siroma:

U par intervjua, Sinisa Mihajlovic je isticao da zeli da promeni taktiku, ali da mu je za takvu promenu neophodan igrac poput Akvilanija.
mali_buda

Postby Jovan » 23 Jul 2011, 15:36

Klaudinho wrote:Ja se iskreno nadam da ce Juve ove godine da se vrati u vrh i da se bori za Scudetto.

Bili su blizu toga da dovedu Aguera, ali je Man. City uleteo sa jacom ponudom nakon zahteva Teveza da ode, i jbg. :trtmilojka:
Jovan

Postby Sasa_Beli » 23 Jul 2011, 15:44

Koga je sve do sada doveo Juventus. Nisam bas pratio iskreno.
Sasa_Beli

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal