by Pit Bull » 13 May 2025, 01:04
Ne bih se smio zakleti ni u jedan scenario, ali sve je otvoreno i sve moze da se desi.
Bez dileme, najuzbudljivija zavrsnica neke od liga petice. Imamo aktivnu borbu za skudeto, za cetvrto mjesto i za ispadanje.
Ja mislim da ce Parma otkinuti bodove Napoliju. Kao sto sam rekao neku vece, igraju za opstanak, odlicni su kod kuce protiv velikih ove sezone i faktor Kivua i cijele masinerije u Italiji ce mislim odraditi posao. Gledao sam Napoli-Djenova i nimalo mi uvjerljivo nisu izgledali. Inter ce rutinski sa Lacijom i mislim da ce onda mec Komo-Inter da odlucuje sampiona. Ovo sto Radonja kaze isto nije nemoguce ako npr. Parma pobijedi Napoli, pa u zadnjem kolu Inter remizira sa Komom.
Za cetvrto mjesto je ostala trka Juventusa i Rome ja mislim. Od Lacija ocekujem da izgubi od Intera... Juventus ako ne moze uzeti sest bodova iz meceva protiv Udinezea i Venecije, onda i ne zasluzuje top 4, a mislim da im nece nimalo biti lako u zadnjem kolu.
Sto se ispadanja tice
14) Kaljari 33 (vs Venezia, at Napoli)
15) Verona 33 (vs Komo, at Empoli)
16) Parma 32 (vs Napoli, at Atalanta)
17) Venecija 29 (at Kaljari, vs Juventus)
----------------------------------------------------
18) Lece 28 (vs Torino, at Lacio)
19) Empoli 28 (at Monca, vs Verona)
Venecija na papiru ima najtezi raspored i mislim da ce ispasti. Empoli ima cistiju situaciju od Lecea po rasporedu, dok ko zna... Moze da se desi da Venecija dobije Kaljari u gostima pa da se i njima iskomplikuje u teoriji.
+Bolonja-Milan direktan obracun za Ligu Evrope. Porazeni izvjesno ostaje i bez Evrope, mada kapiram da ne bi previse bili zainteresovani ni jedni, a ni drugi za Ligu konferenciija.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒