Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Italijanska liga

Re: Italijanska liga

Postby Cvele » 28 May 2025, 00:12

Pit Bull wrote:Evo od mene bold prediction da ako Inzagi ode nece ni u top 3 zavrsiti sljedece sezone u Italiji.

Nije nemoguće.

Može i top 3 možda, ali titula svakako ne.
Cvele

Postby Pit Bull » 28 May 2025, 00:26

Koliko je neka ekipa dobro ili lose vodjena, najbolje se vidi u prvoj sezoni nakon sto trener ode.

Ja kad sam rekao proslo ljeto da Milan ove sezone nece biti u top 4, ljudi su rekli da sam lud i da imaju ubjedljivo drugi najbolji tim u Italiji.

Tako su i navijaci Milana cijelu proslu sezonu bljuvali vatru po Pioliju da nije u stanju da izvuce maksimum, da ima tim koji treba da se bori za skudeto i otpustise covjeka koji je zavrsio drugi u Seriji A, prije toga ih dovukao do polufinala LS, a prije toga uzeo skudeto poslije decenije i kusur.

Mislili su da ce dobiti upgrade sa Fonsekom, a na kraju su ostali i bez top 6 i bez Evrope. :laugh:

Ja sam cak i optimistican bio sto se njih tice... :roll:

To je kad precijenis svoje mogucnosti i mislis da imas tim za bolje, a ustvari je tim zesci kurton po individualnom kvalitetu gdje trener izvlaci i preko maksimuma. I onda se navijaci umisle...

Slicna je prica sa Interom...

Vidjecemo sta ce Juventus napraviti u narednim danima i ko ce biti potvrdjen za trenera naredne sezone, ali oni su mi rani kandidat broj jedan za skudeto.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby rolerkoster » 28 May 2025, 09:12

I po meni je Juve favorit za Skudeto sledece sezone,mada tek pocinje prelazni rok,a bice zanimljiv i trenerski.Gasperini za koji dan ce se znati da li napusta Atalantu,licno bi mi bilo zanimljivo da ga vidim na klupi Intera(vezuju ga za Inter kao prosle sezone za Romu),nikada u karijeri nije vodio tim koji se bori za titulu.Bice intaresantno kako ce Atalanta izgledati bez njega,jer ovih 8 sezona kako siu postali veliki klub,vodio ih je Gasperini,a odlaze im i Lukman i verovatno jos koji igrac.Do sada im je to lepo islo da ne oseti kada ih napusti neki od nosilaca igre.U ovoj ranoj fazi pre prelaznog roka,po meni je Juve favorit,pogotovo ako ih Konte preuzme.
rolerkoster

Postby Gerzovo » 28 May 2025, 10:41

Vodio je Gasperini Inter.
Gerzovo

Postby Malkovic » 28 May 2025, 11:32

Иронијом судбине, ако би дошао на место Инзагија за десет дана, нашао би се у сличној ситуацији као када је 2011. године дошао у Интер - са неким трофејним ветеранима и играчима на ловорикама који су пред завршетком каријере, са неким "половњацима" које је претходни тренер (Мурињо - Леонардо, Инзаги) реанимирао и неким млађим играчима али који због управљачке природе и финансија власника Интера сутра могу бити продати Барселони или Јунајтеду.

Једино што би Гасперини имао 14 година више и једно деветогодишње успешно искуство у средини са мање притиска. Осећај ми говори да та прича не би била успешна ни по Интер ни по Гасперинија.
Данас пламсаш само од крви најбољих
што су мачу дали своја тела справна;
блештећи у духу и у чистој вољи,
божанствена света земљо Православна
Malkovic

Postby Starks » 28 May 2025, 12:29

Image
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby Houdini » 28 May 2025, 13:48

Pit Bull wrote:Evo od mene bold prediction da ako Inzagi ode nece ni u top 3 zavrsiti sljedece sezone u Italiji.

ja sam poprilicno siguran da ce Alegri u mirnoj sredini, sa Marotom iza ledja i kvalitetnim kadrom, uzeti titulu sledece godine i pokazati da je uz Kontea najbolji italijanski trener.. ali ajde da vidimo..

iako je Alegri favorit za klupu, Fabregas bi takodje bio interesantno resenje, ali njemu bi trebalo neko vreme jer nema iskustva vodjenja velike ekipe..
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Stefanm992 » 28 May 2025, 14:06

totalni haos oko trenera , sto je i za ocekivati

realno bi konte i alegri bili garant visokog plasmana i odvratnog fudbala , ko njih uzme bice favorit , ali je generalno sve u magli - partija saha sd-ova ovog leta
Stefanm992

Postby Malkovic » 28 May 2025, 15:37

Паладино дао оставку.
Данас пламсаш само од крви најбољих
што су мачу дали своја тела справна;
блештећи у духу и у чистој вољи,
божанствена света земљо Православна
Malkovic

Postby Cvele » 28 May 2025, 16:23

Malkovic wrote:Једино што би Гасперини имао 14 година више и једно деветогодишње успешно искуство у средини са мање притиска. Осећај ми говори да та прича не би била успешна ни по Интер ни по Гасперинија.

Isto
Cvele

Postby Pit Bull » 28 May 2025, 19:47

Nigdje nisam procitao ni naznake za Gasperinija i Inter.

Navodno je Roma done deal sa njim.Svi italijanski mediji pisu o tome jutros da je informisao Perkazija da odlazi, a ni Ranieri nije demantovao.

https://football-italia.net/gasperini-on-verge-of-roma-agreement/

U Italiji danas pisu i da svi oko Kontea zele da ostane u Napoliju i da prednjaci njegova zena koja je porucila navijacima da ce uciniti sve sto moze da ga ubijedi.

Cak je i ADL za svoje standarde smeksao i najavio je dolazak KDB-a i Davida da stavi do znanja Konteu ozbiljnost projekta.

To sve pod pritisak stavlja Juventus gdje je Konte bio vec vidjen jer navodno Atalanta pikira Tudora kao prvu opciju umjesto Gasperinija, te se lako moze desiti da Juventus ostane i bez Tudora i bez Kontea. Zanimljiva situacija u svakom slucaju.

Alegri je takodje navodno imao dogovoren dvogodisnji ugovor sa Napolijem jer nisu htjeli da im se ponovi scenario Spaleti, ali sad Alegri ulazi u pricu i za Milan i za Inter ako Konte ostane.

Show na trenerskom marketu.

U medjuvremenu, Baroni ce iz Lacija u Torino.
Pit Bull

Postby Radonjaa » 28 May 2025, 20:00

Do juče je bila priča da je Alegri Milanu tek treća opcija nakon ostanka Konseisaa i dolaska Inglezea, maloprije Di Marcio javlja da se u narednih 48 sati može očekivati dogovor Alegrija i Milana.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Houdini » 28 May 2025, 20:42

vec nekoliko dana ide da je prvi Marotin pik Alegri, zaista ne vidim logiku da neko preuzme Milan ispred Intera u ovoj situaciji, cak i ako je bivsi trener u pitanju..
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Pit Bull » 28 May 2025, 20:48

Evo u zadnjih 10 minuta su svi redom italijanski insajderi poceli objavljivati da je Alegri rekao DA Milanu.

To dovodi do zakljucka da:

1) Konte informisao Napoli da ostaje, pa samim time i Napoli informisao Alegrija da nece biti novi trener.

2) Alegri nece da rizikuje i ceka Inter, jer ne postoji garancija da ce Inzagi izgubiti finale. Vjerovatno je Milan stavio ultimatum Alegriju da mora odmah odgovoriti ako hoce posao, a moze se desiti da Inzagi dobije PSZ i da ostane. I onda Alegri opet ostaje bez posla... Ovako uzima Milan u dosta komfornoj situaciji.

Iz ugla Alegrija, meni Milan cak ima i vise smisla od Intera cak i da ne mora cekati.

Bice u identicnoj situaciji kao Konte u Napoliju ove sezone. Nece igrati Evropu, a imace top 4 ekipu po kvalitetu, mozda i jace. Znaci otvoren lov na skudeto, a pri tome nema pritiska jer ce i top 4 i LS biti uspjeh za prvu sezonu. Mnogo teze podbaciti nego napraviti uspjeh.

A u Interu ce instant ocekivanja biti da se osvoji titula i sve osim toga je neuspjeh, a pri tome ima u podsvijesti da je Inzagi dva puta u tri sezone isao do finala LS i da se nece bas tolerisati ispadanje u nekoj 1/16.

Tako da ima smisla ovo.

Drago mi je zbog Tudora ako ostane u Juventusu. Zasluzio je... Zadnja cetiri posla je odradio velemajstorski i zasluzio je sansu od pocetka. Juventus uveo u LS, prije toga Lacio preuzeo u katastrofalnoj poziciji i dovukao ih do LE... Prije toga u full sezoni Marselj doveo do LS pozicije, a prije toga sa Veronom bio najugodnije iznenadjenje Serie A.
Pit Bull

Postby Houdini » 28 May 2025, 21:13

steta ako je istina, prizeljkujem Alegrija vec 6 godina.. najbolji trener u Italiji..

inace ne znam otkud vam to da se ceka sta ce da se desi u finalu LS po pitanju Inzaghija.. njega Marota zeli i sa "zero tituli", sve od Inzaghija nazalost zavisi, tacnije da li zeli pare ili karijeru u Evropi..

nego sta bih dao da vidim najveceg ikada opet u Interu..
Studenti u saopštenju
Houdini

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal