by T.Henry14 » 03 May 2013, 14:38
Biće zanimljivo leto u Španiji. I Real i Barsa se spremaju u veliku rekonstrukciju ekipe.
Real će vjerovatno angažovati Anćelotija koji će napraviti remont. Spominju se razna imena a najviše Geret Bejl, Gundogan, Verratti, Karvahal iz Leverkuzena, Kondogbia... Sa Murinjom će vjerovatno otići Di Maria, Koentrao, Essien, Xabi Alonso je upitan. Ja mislim da neće zbog Liverpula, a i kod kuće je. Ne znam šta će sa Pepeom. Varan ga je istiskao iz ekipe a ako dodje Karvahal onda će vjerovatno Ramos da igra štopera. "Njemci" Kedira i Ozil će takodje preživeti čistku, a od Modrića tek očekuju prave partije. Nadaju se da će ostati Ronaldo, bez njega koliko god da imaju dobre igrače bi teško dobijali Barselonu. U napadu će se osloboditi Iguaina (po meni greška), zadržaće Benzemu a potpuno će u vatru ubaciti talentovanog Moratu. Videćemo, ne vjerujem da će baš sve igrače dovesti, pre svega neće i Veratija i Gundogana i Kondogbiju, jer na toj poziciji već imaju Alonsa i Khediru. Konačno će imati par supertalentovanih igrača poput Varana, Morate, Veratija (ako dodje), Kondogbije (takodje ako dodje)..
Najbliže je ovakav sastav: Casillas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Alonso, Gundogan (Verrati) - Bale, Ozil, Ronaldo - Benzema.
Što se Barselone tiče, i oni će izvršiti rekonstrukciju, ja vjerujem ne toliko veliku. Njima prije svega treba trener koji će dati igračima novi motiv. Zatim svježa krv u vidu pouzdanog štopera koji će preuzeti Pujolov teret i dobar tehničar u napadu koji će malo odmeniti Mesija. Zato me neće začuditi ako realizuju transfere o kojima se dugo šuška. Očekujem u odbrani ili Hummelsa ili Vermalena. Danas pročitah da žele i malog Marquinjosa iz Rome. Volio bih kad bi zamenili desnog beka, ne vidim da Dani Alves više ima preteranog motiva. Pique i Alba su sigurni za sledeću sezonu. Vezni red je pun, tu ne očekujem pojačanje. Busquets i Mascherano bi bili zaduženi da pokriju tu jednu poziciju defanzivnog veznog, ispred Iniesta i ja očekujem Fabregasa. Evidentno je da Xavi više ne pruža one partije, stigle su ga godine. Nema više trčanja od 16 do 16, dubinskih lopti koje "otvaraju" odbranu. Fabregas ako ponovi igru iz Arsenala, to bi im bilo najveće pojačanje. On pored tehnike može i dosta da trči, pravi radnik. Od 16 do 16, nešto što im je trebalo protiv Njemaca. Tu je i mali Thiago, izuzetno talentovan igrač. Song možda i ode već na leto. U napadu neće preživeti Alexis, on vjerovatno odlazi. Očekujem da realizuju transfer Neymara, on bi donio novu živost. Što da ne i da istisne Mesija? I Messi je istiskao Ronaldinha.. Ne mislim da ga izbaci iz ekipe, ali da bude rame uz rame sa Messijem. Možda.. I treći bi vjerovatno bio Pedro, veliki radnik. Tu je i Tello, možda i Villa ostane.
Njihov mogući sastav: Valdes (možda i De Gea, Handanovič..) - novi bek, Pique, Hummels, Alba - Busquets, Iniesta, Fabregas - Neymar, Pedro, Messi.
Jedva čekam da vidim šta će ko uraditi.