Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Italijanska liga

Re: Seria A

Postby CRNO BELI SVET » 27 Jul 2011, 22:43

U utakmici za treće mesto na Audi kupu u Minhenu, Internasional na penale dobio Milan, u regularnom delu je bilo 2-2.

Iako ne volim Milan, odajem im priznanje za dva fantastična gola, jednom rečju FUDBAL! :blue:

San koji sanjaš sam je samo san. San koji sanjamo zajedno je stvarnost.
CRNO BELI SVET

Postby Grande Alessandro » 29 Jul 2011, 19:56

Krasić - Vučinić kakav tandem!

29. jul 2011. 19:50 > 20:07

Srbin Krasić slaće centaršuteve na glavu ili noge Crnogorcu Vučiniću. Naime, Vučinić prelazi iz Rome u Juventus, tvrde italijanski mediji.

"Još samo potpis", tako je italijanski list "Gazeto delo sport" objavio vest o tome da će dosadašnji napadač Rome, Crnogorac Mirko Vučinić preći u Juventus.

Rimski "Korijere delo sport" ima sličan naslov: "Vučinić u Juventusu - dogovor je postignut", a torinski "tutosport" (inače list privržen Juventusu), vest o transferu objavio je pod naslovom: "Dolazi Vučinić!".

Zanimljivo, taj list je odmah napravio i fotomontažu kako Vučinić pozira u dresu Juventusa u društvu generalnog menadžera kluba Đuzepea Marote. Ta fotografija je delo navijača Juventusa koji su iskoristili Facebook da "promovišu" Vučinića u novom dresu.

Tako je još jedna fudbalska sapunica blizu okončanja. Italijanski mediji su danima i nedeljama pisali o tome kako Crnogorac napušta Romu, selili su ga i na Ostrvo (Totenhem, Mančester junajted), pa su pisali da ostaje...Sada je, gotovo izvesno, da on ostaje na "Čizmi", ali promeniće i grad i boje dresa.

Vučinić je već 11 godina u italijanskom fudbalu, u Italiji mu je rođen sin. Sada mu se ostvarila želja da ode iz Rima, a istovremeno da ostane u Italiji, tačnije - preseliće se u grad odakle mu je supruga.

Prema pisanju italijnanskih medija, Juventus će Romi platiti 18 miliona evra za Vučinića, koji bi trebalo da potpiše četvorogodišnji ugovor i godišnje zarađuje 3,5 miliona evra (nešto malo više nego što je bio plaćen u Romi).

Juventus će biti treći Vučinićev klub u Italiji, posle Lećea (2002-2006) i Rome (2006-2011).

Prošle sezone 27-godišnji Vučinić je u Seriji A odigrao 28 utakmica i postigao je 10 golova.

(MONDO - fotomontaža: Tuttosport)

Izgleda da je ovo već gotovo...
Posle Aguera i Rossija, koje nisu uspeli da dovedu, spao je izbor na Vučinića.
Šta znam...generalno mislim da će njegov učinak mnogo zavisti od igre celog tima i koliko će sve to dobro da se ukombinuje!
Tako da na kraju može i da ispadne dobar potez...

Juventus je morao da se potrudi da dovede nekog igrača svetske klase...
Pirlo je jedan od takvih igrača, ali potrebna su još bar dvojica...morao je to da bude špic i štoper, a i levo krilo...
Sa takva četiri igrača + Vidal i oni koji su dovedeni da krpe prvih 11 bio bi to tim koji bi mogao da se bori za prva tri mesta...ovako, mnogo će zavisti od Kontea i kako će to biti uigrano...
Interesovali su se na početku prelaznog roka za Sančeza (završio u Brasi) i Neimara (Santos), ali sasvim je logično da tu nisu imali šta da traže s obzirom na to u kakvom je stanju Italijanski fudbal, pa i Juventus...

Inače, izgleda da je i oko Lugana završene stvar da pojača mesto štopera.
Opet i ovo ide u prilog tome da se dovode ipak osrednji igrači...daleko od svetske klase.
Ostala je još pozicija levog krila...pominje se Vargas iz Fiorentine, ali vrlo moguće je da su to samo nagađanja...
Grande Alessandro

Postby Kantona » 30 Jul 2011, 10:58

Vucinic u ponedeljak potpisuje. Skroz zanimljiv tim pravimo. Najzad.
Kantona

Postby Sasa_Beli » 30 Jul 2011, 11:25

Vreme je da se Juve vrati u vrh :)
Sasa_Beli

Postby ИлићКапитен22 » 30 Jul 2011, 12:43

posto posle Partizana,najvise zivaca gubim na Juve,drago mi je zbog ovog poteza.Mnogo cenim Mirka kao igraca,strasan spic...:)
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby Unexpected » 30 Jul 2011, 12:58

Roma dovodi Stekelenburga
30. jul 2011. 09:48 > 09:49

Holandski reprezentativni golman pelazi iz Ajaksa u Romu.

Marten Stekelenburg napustiće Ajaks posle devet godina. Klubovi su se konačno dogovorili i 28-godišnji holandski reprezentativac staviće paraf na ugovor sa Romom, objasnili su „kopljanici“ iz Amsterdama.

Italijanski mediji tvrde da će „vučicu“ transfer koštati šest miliona evra.

Stekelenburg je branio gol Ajaksa 282 puta, a za reprezentaciju je odigrao 40 mečeva.

(MONDO, foto AP)

The End.
Unexpected

Postby Grande Alessandro » 30 Jul 2011, 17:05

Kantona wrote:Vucinic u ponedeljak potpisuje. Skroz zanimljiv tim pravimo. Najzad.

Da je zanimljiv jeste, ali...

Klaudinho wrote:Vreme je da se Juve vrati u vrh :)

...ne znam samo kako će do vrha :dunno:

Realno, Inter i Milan su dosta ispred (bar po igračkom kadru), a i Napoli je zadržao dobar deo tima...
Ja ću biti srećan ako budemo u prve tri ekipe...to će značiti da se Konte pokazao kao dobar trener i da se svako pojačanje isplatilo (što je ravno SF od kako je Marota zadužen za transfere)...
Grande Alessandro

Postby Felipao » 30 Jul 2011, 17:09

Koja crna prva 3? Juve tesko da ce do evrokupa... Roma i Lacio su kvalitetniji a bice kao i uvek neko iznenadjenje (tipujem na moju Parmu bez imalo shale,samo ako stigne kreativa i spic npr da ostane Amauri )
Felipao

Postby Grande Alessandro » 30 Jul 2011, 17:20

Eh te mlekadžije...koliko su samo igrača lansirali tamo krajem devetesetih-početkom 2000...
Teško da će se tek tako vratiti i predstavljati iznenađenje...ali i meni su jako zanimljiv tim...

Što se Juvea tiče, zanemaraš jednu činjenicu...oni ne igraju evropu ove godine, tj. u prevodu posvetiće se samo Seriji A...kup nikad nije bio zanimljivo takmičenje Italijanskim ekipama...
Znači igraće bukvalno samo na jednom frontu i po meni da su se još malo više potrudili i isprsili u ovom prelaznom roku, mogli su sigurno da budu u prve tri...čak i za titulu da se bore...
Grande Alessandro

Postby Felipao » 30 Jul 2011, 17:46

To za Juve si u pravu...A sto se tiche Parme,nisu oni daleko od vrha kao sto se chini...

Sezona 2009-10 Trener Gvidolin,osrednji roster i osmo mesto u prvenstvu sa samo 3 boda zaostatka u odnosu na Juve koji je kao 7-i otishao u ligu evrope.Onda prosle sezone umesto nadogranje Gvidolin odlazi u Udineze (i videli smo sta je napravio) dok iz tog istog Udinezea dolazi retard Marino.Sa njim smo konstantno bili u zoni ispadanja dok najzad nije popio otkaz posle poraza na Tardiniju od poslednjeplasiranog Barija i dolazi relativno nepoznati Kolomba.Sa Kolombom na celu krecu sledeci rezultati:

Lacio-Parma 2:0
Parma-Inter 2:0
Udinese-Parma 0:2
Parma-Palermo 3:1

Bologna-Parma 0-0 (namestaljka,trebali smo da ih pokidamo)
Parma-Juventus 1:0 (maestralan gol Djovinka)
Cagliari-Parma 1:1

Samo jedan poraz protiv Lacija za pristojnu deobu 11-og mesta.Prelazni rok je za sada odlichan,vratio se Biabani iz Sampe kao i Kastelini,stigli su kao veliki talenti Sansone iz Bajerna tj Borini iz Celzija tj Santakrose iz Napolija,stigao je Valdes iz Sportnga u sklopu transfera Bozinova (retosa),otkupljen je atomski mrav Djovinko,iskusni Blazi.Fali nam josh kreator umesto Kandreve (zavrsi u Cezeni kreten) i spic umesto Amaurija (mozda i ostane) i to je vec odlicna ekipa.Tu su od starih snaga Mirante,Zakardo,A Lukareli,Paleta,Morone,Paladino,Galopa,Krespo,Modesto,Valiani itd.

Inache Juve smo dobili oba puta prosle godine 3:1(cini mi se,crveni Mela) i 1:0 a u Torinu vas bijemo vec 3 godine uzastopce,igracemo sad 2 januara u Torinu :maher: I imamo dal 5 uzastopnih pobeda :maher:
Felipao

Postby Houdini » 01 Aug 2011, 11:43

Da zapljunem nesto i u ovoj temi (kao navijac Intera) :D

Vrlo sam skeptican po pitanju Gasperinija i njegove taktike 3-4-3 ili u Interu modifikovane 5-4-1 (flashback Zacheroni 3-5-2). Moze doduse ovaj sistem lepo da legne, ako ostanu Snajder i Eto, jer trebaju tehnicki dobri igraci u sredini da bi ovo profunkcionisalo, ali samo moze. Jeste da su takticko umece Gasperinija hvalili i Grande Mou i SIr Alex, ali mene vise brine kako ce se on snaci u velikom klubu, gde je pritisak rezultata mnogo veci nego u Djenoi.

Zeleo sam Viljasa Boasa, ali je Moratiju to bilo puno para i odlucio se da istu sumu uplati za Rikija Alvareza i koliko god ovaj bio talenat mislim da ce to biti velika greska. Sa druge strane mislim da ce Luk Kastanjos da bude velika zvezda italijanskog fudbala, jer je decko zaista paklen igrac.

Milan je favorit broj 1 za scudetto, Inter 2, pa slede ostali. U svakom slucaju jedva cekam 6. avgust :)
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby kocic » 01 Aug 2011, 11:58

uopste se ne slazem da je milan najveci favorit... stavise i dalje ima daleko slabiju ekipu od intera... prosle godine su imali srece zbog debilnog beniteza i leonarda i prosralo ih je sa povredama stopera intera (samuel i lucio)... ove godine je najveca pretnja eliminisana (benitez, leonardo) i koliko vidim gasparini ima na raspolaganju 6 stopera... bice interesantna sezona.
vratite kezu!!!
kocic

Postby Houdini » 01 Aug 2011, 12:09

Slazem se da je igracki Inter ispred Milana, ali meni Gasperini sa svojom formacijom nikako ne uliva poverenje, a ne znam ni kako ce drzati svlacionicu (Snajder se juce bas iznervirao kad je bio zamenjen). Proslu sezonu je krompirko zajebo, dok je Leonardo po meni izvukao maksimum. U svakom slucaju bice interesantna sezona.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby kocic » 01 Aug 2011, 14:25

leonardo je prosle godine od 8 jakih utakmica izgubio 7... da ne pominjem petardu na meaci od salkea koga su prosle godine svi dobili... jedinu jacu utakmicu koju je dobio je protiv bajerna u minhenu ali mislim da ni on ne zna kako je dobio.
vratite kezu!!!
kocic

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal