Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Italijanska liga

Re: Seria A

Postby Houdini » 01 Aug 2011, 15:14

On kad je dosao posle krompirka bilo je cini mi se 11 bodova razlike izmedju Milana i njih, oni su stizali, stizali, i onda kad su izgubili od Milana skroz su pali, nakon 3 dana izgubili i od Salkea i tu je bio kraj. Da je taj Salke bio 7 dana ranije prosli bi ga bez problema. I dalje mislim da je Leonardo bio odlican izbor Moratija posle promasaja, ali kad covek vise voli menadzerski nego trenerski posao.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby mali_buda » 01 Aug 2011, 16:38

Za mene Leonardo nije uopste dobro resenje za veliki klub (pretpostavljam da je i on shvatio da ne moze praviti velika dela na klupi, pa je prihvatio odlicnu ponudu da predje na mesto direktora). Nije pokazao nista u Milanu, a kao sto @kocic rece, sve vazne i jake utakmice u Interu je gubio. Iskreno, posle onakvih postupaka Beniteza, skoro svaki trener bi posle njega dosao kao melem na ranu.

Ne znam sto izabrase Gasperinija. Verovatno su dugo razgovarali sa njim i moguce da su se "poklopili" u dosta stvari. Mozda pokusavaju da kopiraju gradske rivale, koji su izvukli italijanskog trenera iz prosecnog prvoligasa i odmah osvojili titulu.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Houdini » 01 Aug 2011, 17:07

Postoji prica da je Gvardiola vec rezervisan za sledecu sezonu ili onu tamo (u sta nisam bas siguran), i da su hteli trenera kao kratkorocno resenje. Bijelsa im je bio prvi pik, bilo je pregovora sa Mihajlovicem, na kraju je izbor pao na Gasperinija jer su ova dvojica valjda odbila.
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby kocic » 01 Aug 2011, 19:55

veoma moguce da je gasperini samo prelazno resenje u iscekivanju nekog velikog imena... voleo bih da je to gvardiola ali se plasim da ce inter morati da promeni 70% tima kako bi gvardiola moga dao uspostavi svoju igru... s druge strane dovodjenje bas mladih igraca idu u prilog ovoj tezi... videcemo u krajnjem slucaju sledeceg leta.
i dalje ne mogu da prezalim murinja.
vratite kezu!!!
kocic

Postby mali_buda » 01 Aug 2011, 22:13

Mogu da razumem da je Murinjo osvojio sve sa Interom, da je doslo do zasicenja, da je pozeleo novi izazov, ali ipak, nekako mi deluje da ga je Morati olako pustio. A, kad je vec trenera promenio, trebalo je malo da istumbaju i igracki kadar.

O Gasperiniju cemo suditi na osnovu igre i rezultata. Mozda bude i odlicno resenje, mada meni, u ovom trenutku, ne deluje tako. Gledajuci igracki kadar, Inter je verovatno i najjaci u ligi, ali potrebno je sve to sloziti i ukomponovati, da svakom stavis do znanja da je vazan deo ekipe, kao sto je Murinjo to uradio.
mali_buda

Postby Kantona » 01 Aug 2011, 23:16

Ne mozes Murinja da zadrzis. Ista ce stvar biti i sutra ako sa Realom osvoji LS, iste veceri ce otici. Odmah trazi novi izazov. Samo ne vidim koga bi mogao da uzme posle Reala. Manchester nije od onih klubova kojima treba "popravka" u vidu Murinja da mu donese trofeje, jedino ako nece da proba opet sa Chelsijem tamo gde je stao.
Kantona

Postby mali_buda » 01 Aug 2011, 23:23

Mozda bi mu Liverpool bio zanimljiv? Mada, deluje kao da "nishani" pozicije: trenera ManUTD, Celzija ili selektora Engleske/Portugala.

Pretpostavio sam da ga je tesko bilo zaustaviti, ali mi je nekako sve to olako zavrseno. Ali, da se ne udubljujem u ono o cemu nemam nikakav info. Lako je biti general posle bitke, ali veliku gresku su u Interu napravili imenovanjem Beniteza za trenera. Em bi bilo tesko svakom treneru koji bi dosao nakon Murinja, em Rafa ne mirise nikako Portugalca, sto mu je sigurno stvaralo dodatni pritisak i nervozu.
mali_buda

Postby Kantona » 01 Aug 2011, 23:37

Rafa je izabrao najgori trenutak da dodje u Inter i lose je poceo.
Po prici Dejana Stankovica (nezvanicno, cuo iz druge ruke), Rafa je prvo napravio veliki kiks sa pripremama, koje su tako uradjene da su se igraci masovno povredjivali. Maltene nije bilo igraca koji nije imao bar jednu povredu u prva 3 meseca. A drugo, dosao je posle Gazde Zozea kojeg su igraci voleli kao Boga u Interu. Lik je ladno Dejanu Stankovicu posle neke utakmice rekao "e pa ajde, lepo se provedi, vidimo se za 5 dana". Ovaj ga gledao zblanuto, nije imao pojma o cemu se radi i Zoze mu kaze "Pa zar ti nije sutra godisnjica braka (!?!?!?). Uzmi 5 dana slobodno, ja ti dajem, odvedi zenu negde, uzivajte". Kakav ludak! I onda dodje posle takvog lika neko da sprovodi svoje trenerske zamisli... U startu se samoubio.
Kantona

Postby mali_buda » 01 Aug 2011, 23:49

Ja negde procitah Stankovicev intervju u kojem je rekao da ih je Rafa ubijao na treninzima i da nije cudo sto je lista povredjenih igraca uvek bila puna.

Ne zna se ko je gluplji potez napravio, Inter angazovanjem Rafe ili Rafa prihvatajuci ponudu u tom momentu. Razumem da su ogromni novci u igri, ali ne razumem Rafu, koji preuzima tim od trenera kojeg organski ne podnosi, a koji je pre toga sve moguce trofeje osvojio i plus je ostavio neizbrisiv trag medju igracima koje Rafa treba da preuzme.

Nisam znao za taj Zozeov gest prema Stankovicu. Sigurno ima mnogo takvih stvari. Kazu da covek o svemu vodi racuna. Voleo bih da cujem jos neke njegove gafove. Da bi radio u velikom timu, ne samo da moras da budes veliki strucnjak, nego i veliki pedagog. Ona scena posle finala, kad se kod autobusa grle Materaci (koji je imao ne minutazu, nego sekundazu te sezone) i Zoze dovoljno govori o tome kako Murinjo ume svakom igracu da "udje pod kozu", odnosno da mu pokaze da je deo tima.
mali_buda

Postby Maki » 01 Aug 2011, 23:51

Kantona wrote:Ne mozes Murinja da zadrzis. Ista ce stvar biti i sutra ako sa Realom osvoji LS, iste veceri ce otici. Odmah trazi novi izazov. Samo ne vidim koga bi mogao da uzme posle Reala. Manchester nije od onih klubova kojima treba "popravka" u vidu Murinja da mu donese trofeje, jedino ako nece da proba opet sa Chelsijem tamo gde je stao.

Citala sam mnogo njegovih izjava da zeli bas sa Mancesterom da osvoji LS.Ja sam nesto ubedjena da ce on naslediti Fergija...
Maki

Postby Kantona » 01 Aug 2011, 23:56

mali_buda wrote:Nisam znao za taj Zozeov gest prema Stankovicu. Sigurno ima mnogo takvih stvari. Kazu da covek o svemu vodi racuna.

Zoze je fudbal izdigao na novi nivo, dao mu jos jednu dimenziju. Sto negde jednom procitah, ko je jos kacio postere trenera na zidove sobe dok se nije pojavio Murinjo? Fudbal je vapio za nekim revolucionarnim preokretom i Bog je poslao Murinja da unese dinamiku, zanimljivost, ma ceo show, uz sve trenerske kvalitete.
Kantona

Postby Maki » 01 Aug 2011, 23:58

Pa da,ne zovu ga dzabe "posebni". :blue:
Maki

Postby Kantona » 02 Aug 2011, 00:01

A ne ne, taj nadimak je on sam sebi dao! Covek je genije! :biggrin:
Kantona

Postby Maki » 02 Aug 2011, 00:06

Ja ga obozavam u svakom smislu. :inlove:
Maki

Postby Houdini » 02 Aug 2011, 00:28

:blue: :blue: :blue: Ja zaista smatram da je Mou najbolji trener na svetu, uz svo duzno postovanje ostalih velikana, ali Sir Alex je vec dugo u UTD-u, kao i Wenger, Guardiola ima Barselonu koja je sama po sebi ve cgodinama tim (da ne kazem da imaju sistem :) ), Hiddink je odlican... Ali Jose gde god dodje napravi ogroman uspeh, sjajan takticar, motivato, menadzer, sve :blue: :blue: :blue:

Hteo je Morati da ga zadrzi, i to bas jako, ali nije mogao. NJegov san je titula prvaka Spanije sa Realom, Man Utd i Portugal. Verujem da ce sve ostvariti.
Studenti u saopštenju
Houdini

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal