Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Engleska liga

Ko će osvojiti Premier Ligu u sezoni 23/24?

Liverpul
3
7%
Mančester Siti
16
36%
Mančester Junajted
8
18%
Arsenal
10
23%
Čelsi
0
No votes
Totenhem
0
No votes
Njukasl
7
16%

Total votes : 44

Re: Premier liga

Postby lord_slawe_ » 31 May 2011, 11:12

Skols u penziji, postaje trener
IZVOR: B92 | AK
Vezni igrač Mančester junajteda Pol Skols odlučio je da završi igračku i počne trenersku karijeru na “Old Trafordu”.

“Ovo nije odluka koju sam doneo jednostavno, ali osećam da je sada pravo vreme da prestanem da igram”, rekao je Skols koji je za Junajted od 1994. godine odigrao 675 utakmica i postigao 150 golova.

Skols će se od sledeće sezone priključiti trenerskom timu Mančester junajteda.

“Nisam mnogo rečit, ali ću vam reći da je igranje fudbala sve što sam ikada želeo u životu da radim. Bila je čast imati tako dugu i uspešnu karijeru u Mančester junajtedu. Biti deo tima koji je pomogao klubu da osvoji rekordnu 19. titulu bila je privilegija”, rekao je 36-godišnji Skols.

Skols u timu Junajteda na oproštaju Gerija Nevila (Beta)
“Želim da se zahvalim navijačima na odgormoj podršci tokom moje karijere, želim da se zahvalim svim trenerima i igračima sa kojima sam sarađivao tokom godina. Ali najviše želim da se zahvalim Ser Aleksu Fergusonu koji je bio sjajan menadžer. Od dana kada sam došao u klub njegova vrata su uvek bila otvorena i znam da će ovaj tim osvojiti još mnogo trofeja pod njegovim vođstvom”, naveo je legendarni vezni igrač.

Skolskova uloga u trenerskom timu još uvek treba da bude određena, iako bi moglo da bude slobodno mesto u rezervnom timu, gde Voren Džojs radi sam otkako je otišao Ole Gunar Solskjer.

Igrač koji je najviše poznat po svojoj borbenosti i fantastičnom šutu ipak će odigrati još jedan meč za Junajted, oproštajni u avgustu.

“Šta još mogu da kažem o Polu Skolsu, a da ranije već nisam rekao? Nedostajaćenam zaista neverovatan igrač. Pol je uvek bio potpuno posvećen ovom klubu i ja sam oduševljen što će se pridružiti trenerskom timu. Pol je uvek bio inspiracija za igrače svih godina i znamo da će se to i nastaviti”, izjavio je Ser Aleks Ferguson.

Skols je sa Mančester junajtedom osvojio deset titula u Premijer ligi, tri FA kupa, dva Liga kupa, tri Komjuniti šilda (Superkupa Engleske), dve Lige šampiona, po jedna Interkontinentalni kup i Svetsko klupsko prvenstvo.

Dres reprezentacije Engleske nosio je 66 puta i postigao 14 golova. Četiri puta bio je igrač meseca u Premijer ligi, tri puta u najboljem timu sezone PL, a 2008. je uvršten u Englesku fudbalsku kuću slavnih.

lord_slawe_

Postby Withnail » 31 May 2011, 14:00

Veliki car i igrac Pol Skols

:blue:
Withnail

Postby Stoxan » 31 May 2011, 19:14

U petak posle utakmice Belgija - Turska znaće se da li će Gus Hidink biti novi trener Čelzija. On je Abramovičev prvi favorit. I u tom smislu njih dvojica imaće satsanak posle utakmice. Ukoliko Hidink odbije, prvi favorit je Hari Rednap.
On je inače ušao u sukob sa vlasnicima Totenhema zbog prodaje zvezda tima, pre svih Luke Modrića (Mančester j. ponudio 25 miliona funti za njega)

Čelzi je ostao i bez jednog od svojih vodećih skauta Stiva Hjustona, koji odlazi stopama bivšeg sportskog direktora Arnesena u Hamburg.
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Felipao » 01 Jun 2011, 23:41

Official: Gerard Houllier steps down as manager of Aston Villa
Midlands club reveal they have already begun the process of finding a replacement for the Frenchman as they are aware of the importance of being fully prepared for next season

The Frenchman took charge at Villa Park in September last year after the departure of Martin O’Neill, but was forced to miss the club’s final five league fixtures due to ill health.

The 63-year-old suffered from heart problems while in charge of Liverpool and following this latest health scare, the club have announced his departure by mutual consent.

"I would like to thank Gerard for his considerable efforts over the past nine months and for the dedication, commitment and work ethic he has demonstrated as Villa manager," chief executive Paul Faulkner said in a statement on the clubs official website.

"We regret the circumstances of Gerard's departure and, naturally, we wish him well in his continued recovery.

"I know I speak for everyone associated with Aston Villa in expressing our hope that Gerard will return to full health as quickly as possible and we wish him all the best for the future.”

Faulkner also revealed that the club are already actively pursuing a new manager in a bid to ensure they are fully prepared for next season.

"As a Board we are very conscious of the need to ensure that the Club is prepared fully to meet the demands of the new season and, to that end, we have already embarked upon the process which will lead to the appointment of a new manager.

"We will update when appropriate and until such time as we can make an announcement there will be no further comment from the Club on this matter."

Houllier also commented on the decision, revealing that his health has improved recently and expressing his gratitude to Villa, claiming it isn't the end of his stint in football.

"I am extremely disappointed that I will not have the opportunity to manage Aston Villa next season,” he said.

"My health has improved considerably since I was taken ill on April 20. I now intend to take the next few months to concentrate on recuperating fully before I may return to football.

"I was very much looking forward to the prospect of my first full season as Villa manager and returning for pre-season training to prepare for the campaign ahead, a luxury that I did not have last season.

"I have been extremely touched by all of the messages I have received and by the reaction of people throughout the world of football.

"I am very grateful to the Villa fans for their genuine concern and encouragement and to the fans of clubs up and down the country for their kind sentiments.

"I would especially like to thank my assistant manager, Gary McAllister, my staff, the players and all at Aston Villa for their support and, of course, for their efforts in securing a very positive end to last season.

"It has been an honour to manage this great club and I wish everyone connected with Aston Villa every success for the future."

Trener je u pitanju pa sam zato stavio na temu lige.
Felipao

Postby Tumbas » 02 Jun 2011, 18:31

Moj tata je vaš kolega!
Tumbas

Postby Stoxan » 02 Jun 2011, 19:30

Ja mislim da ipak treba sačekati petak. Nakon sastanka Hidinka i Abramoviča znaće se ko (ni)je novi trener.

Mark Hjuz nije više trener Fulama
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Stoxan » 03 Jun 2011, 12:49

Evo najnovijih vesti u vezi Hidinka i Čelzija.

- On je odbio ponudu PSV-a da postane sportski direktor tog tima. Mediji spekulišu da je ovim potezom bliži Čelziju.

- U trku za Hidinkom uključio se i Ajaks, koji ga isto želi na mestu direktora, tj glavnog za prepoznavanje i dovođenje mladih talenata.. Na tome najviše insistira Krojf, a i sam Hidink je rekao da bi više voleo da radi u Amsterdamu, jer je tamo već živeo. Ali je malo verovatno da bi Ajaks imao toliko para da plati Turcima za izlazak iz Ugovora.

- Ukoliko danas Turci izgube, Hidink će biti bliži odluci da se priključi nekom klubu (Čelzi/Ajaks)

- Izvori bliski Holanđaninu su ubeđeni da on neće reći "da" Abramoviču. U najboljem slučaju on bi u Čelziju (ili Ajaksu) preuzeo funklciju sportskog direktora. Potpuno je isključena mogućnost da on radi puno radno vreme, bar dok ne završi sa Turcima. U tom slučaju našlo bi se neko privremeno rešenje na klupi.
Stoxan

Postby L-train » 04 Jun 2011, 13:33

signatura
Image
L-train

Postby Withnail » 04 Jun 2011, 16:16

Ko je ova voditeljka sto na SK vodi emisije pred utakmice Engleza? :inlove:
Withnail

Postby Stoxan » 06 Jun 2011, 12:13

Izgleda da je Hidink sve bliži odluci da napusti Tursku i preuzme Čelzi. Ovih dana stižu glasine i iz izvora bliskih Hidinku i iz turskog fudbalskog saveza da će Hidink reći "da" Čelziju. Cenu koju treba Čelzi da plati Turcima na ime obeštećenja je 3.5 miliona funti.
Stoxan

Postby Stoxan » 07 Jun 2011, 21:36

Dosadih ljudima sa Hidinkom i Čelzijem, ali još malo.

Španska serija se nastavlja. Hidink još ćuti, a dobio je rok do 14. juna da se izjasni. Njega u ovom trenutku mnogo više privlači uloga sportskog direktora nego trenera. Ukoliko bi postao sportski direktor trener bi bio Van Basten ili Zola.

Ukoliko propadne dil sa Hidinkom, trener Čelzija bi mogao biti Mark Hjuz.

Novi trener Fulama je Martin Jol
Stoxan

Postby Reaper » 08 Jun 2011, 16:57

Nema sanse da Abramovic uzme Hjuza. Mada, ko zna, mozda hoce da eliinise ekipu iz trke za titulu odmah tu negde u julu :D

Sto se tice glavnog skauta-to Celziju nije ni potrebno. I ja sam mogao da im skautiram Toresa, Luiza i kompaniju.

Nego, Arsenal je doveo prvo zvucno pojacanje. Drago mi je da je rec o iskunom igracu, a ne o nekom klincu od 16 godina :mj:
Reaper

Postby ZvezdaIznadSvega » 08 Jun 2011, 17:19

Jordan Henderson potpisao za L'pool, na pragu Downing, Wickham i Adam...ceka se stoper posto nam je scum ukrao Jones-a ispred nosa. Razgovori sa Matom u toku, on je voljan da obuce dres crvenih...
ZvezdaIznadSvega

Postby KKP » 08 Jun 2011, 17:38

ZvezdaIznadSvega wrote:Jordan Henderson potpisao za L'pool, na pragu Downing, Wickham i Adam...ceka se stoper posto nam je scum ukrao Jones-a ispred nosa. Razgovori sa Matom u toku, on je voljan da obuce dres crvenih...

Imaš temu "Letnji prelazni rok", nemoj ovde o transferima, preglednije je zbog onih koji čitaju... :cheers:
KKP

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal