Skoro sam opširno o Bodeu na temi LE, Molde zamalo da dođe i on do 1/4 finala u LK a ono što je najveći problem za njihovu narednu evropsku sezonu je to što će imati 5 ekipa pa se sve deli sa 5 ali sigurno neće propasti kao mi ali još veći problem je što neće biti Moldea koji je ili sam ili u kombinaciji sa Bodeom doneo toliko bodova svojoj zemlji u zadnjih 5 godina da su oni stigli skoro pa do 40,000 bodova na Uefa listi

Ono što je veoma ako ne zapanjujuće ali i više nego lepo pogledati, stadioni su im puni, i oni kapaciteta 5-8 i oni od 12-16 hiljada, juče bacih pogled na prve odigrane mečeve a sve zbog kladionice, imaju izveštaji na YT, sve je to sa oko 80-90% kapaciteta popunjeno. Slično je i u Švedskoj. Valerenga koja se vratila u ligu bez problema skoro pa napuni stadion sa sve 15-ak hiljada ljudi (danas ubedljivi protiv prošle sezone odličnog Vikinga) a upravo Molde možda ima procentualno među najmanje gledalaca jer na onom Aker stadionu gde je svojevremeno i Partizan igrao bude otprilike pola kapaciteta od nekih valjda koliko se sećam 11-ak hiljada gledalaca. Ranije su se i norveška liga a pogotovo tamošnji stadioni "omalovažavali" u smislu da su to kopije engleskih stadiona te PL sa Aliekspresa

Još im se i reprezentacija povampirila pa ispred Austrije i Slovenije ušla u A LN a pre par dana na gostovanju u Moldaviji i na "gostovanju" Izraelu zbirno spakovala rivalima 9 komada pa će Haland, Serlot, Edegard i društvo itekako imati šanse da se domognu SP ako ne protiv Italije kao jedinog rivala u grupi a ono preko baraža ali ipak su im realnije šanse da vide EP 2028 nego naredno SP i da se tako domognu konačno prvog reprezentativnog učešća na nekom prvenstvu u ovom veku

Evo kako je tu juče bilo recimo u Dramenu (poznatom po hokeju i rukometu) gde je domaći Stromgodset izgubio od nekad čuvenog Rozenborga pred 8-9 hiljada ljudi i kako je Fredrikštad pred desetak hiljada ljudi ubedljivo pobedio ekipu Brana koja se do zadnjeg trenutka borila sa Bode Glimtom za titulu. Znači em puni stadioni em maltene može svako svakoga da dobije, pa kud ćeš lepše i bolje. Bonus je izveštaj sa Valerenge

Vlada "Norveška" na aparatima