Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Ostale lige širom sveta

Re: Ostale lige širom sveta

Postby fontaneros » 29 Mar 2025, 19:09

Lete visoko isanbulski orlovi
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Inzaghi » 29 Mar 2025, 20:33

Prvi poraz Galate ove sezone u ligi

Image
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby Inzaghi » 30 Mar 2025, 12:44

Samo AEK PAOK ima prenos od 18 sto se tice plejofa za titulu.

A ne treba propustiti ni derbi u Ajndhovenu

Inzaghi

Re:Ostale lige širom sveta

Postby Hajzenberg » 30 Mar 2025, 18:50

Za ljubitelje kladionica krenuli su Norvežani gde znamo da golovi prednjače, Švedi takođe startovali mada ću ovaj put više o Norge. U principu, klubovi iz obe zemlje su rasturili tekuću evropsku kampanju pa su Norvežani ne samo u top 15 nego ubedljivo i u top 12 pa će makar u sezoni 26/27 imati 3 zagarantovana tima u grupama/ligama i sigurno se neće raspasti kao Srbija dok Šveđani tek hitaju ka top 15 gde možda neće skorije stići ali i oni su napravili ozbiljnu evropsku priču.

Skoro sam opširno o Bodeu na temi LE, Molde zamalo da dođe i on do 1/4 finala u LK a ono što je najveći problem za njihovu narednu evropsku sezonu je to što će imati 5 ekipa pa se sve deli sa 5 ali sigurno neće propasti kao mi ali još veći problem je što neće biti Moldea koji je ili sam ili u kombinaciji sa Bodeom doneo toliko bodova svojoj zemlji u zadnjih 5 godina da su oni stigli skoro pa do 40,000 bodova na Uefa listi :blue: Molde je zadnjeg dana prethodnog prvenstva izgubio zadnje kolo a trebao mu bod za LK i to od Stromgodseta koji nije baš vapio za bodovima a onda je Molde 7 dana posle toga na penale izgubio kup od Fredrikštada. Zato će Rozenborg, pomenuti Fredi te Bran i Viking morati nešto da uzmu i neke bodove da osvoje da bi nadomestili Moldeov izostanak a Molde će verovatno želeti da lišen Evrope ponovo preuzme primat u prvenstvu mada su danas startovali porazom kući.

Ono što je veoma ako ne zapanjujuće ali i više nego lepo pogledati, stadioni su im puni, i oni kapaciteta 5-8 i oni od 12-16 hiljada, juče bacih pogled na prve odigrane mečeve a sve zbog kladionice, imaju izveštaji na YT, sve je to sa oko 80-90% kapaciteta popunjeno. Slično je i u Švedskoj. Valerenga koja se vratila u ligu bez problema skoro pa napuni stadion sa sve 15-ak hiljada ljudi (danas ubedljivi protiv prošle sezone odličnog Vikinga) a upravo Molde možda ima procentualno među najmanje gledalaca jer na onom Aker stadionu gde je svojevremeno i Partizan igrao bude otprilike pola kapaciteta od nekih valjda koliko se sećam 11-ak hiljada gledalaca. Ranije su se i norveška liga a pogotovo tamošnji stadioni "omalovažavali" u smislu da su to kopije engleskih stadiona te PL sa Aliekspresa :lollol: ali to ne samo da nije tako nego je miljama odnosno svetlosnim godinama ispred nas recimo. Bran u Bergenu lagano okupi 15 hiljada i to samo u kvalifikacijama protiv Astane gde su glupo ostali bez Evrope i tako redom a gde smo to pa mi :laugh:

Još im se i reprezentacija povampirila pa ispred Austrije i Slovenije ušla u A LN a pre par dana na gostovanju u Moldaviji i na "gostovanju" Izraelu zbirno spakovala rivalima 9 komada pa će Haland, Serlot, Edegard i društvo itekako imati šanse da se domognu SP ako ne protiv Italije kao jedinog rivala u grupi a ono preko baraža ali ipak su im realnije šanse da vide EP 2028 nego naredno SP i da se tako domognu konačno prvog reprezentativnog učešća na nekom prvenstvu u ovom veku :blue: jer davno je bila dvehiljadita i ono EP gde su i sa nama igrali. Ja baš gotivim igru na gol više, ovo što Bodo radi, zajebi donekle taktiku, na gol više pa šta bude.

Evo kako je tu juče bilo recimo u Dramenu (poznatom po hokeju i rukometu) gde je domaći Stromgodset izgubio od nekad čuvenog Rozenborga pred 8-9 hiljada ljudi i kako je Fredrikštad pred desetak hiljada ljudi ubedljivo pobedio ekipu Brana koja se do zadnjeg trenutka borila sa Bode Glimtom za titulu. Znači em puni stadioni em maltene može svako svakoga da dobije, pa kud ćeš lepše i bolje. Bonus je izveštaj sa Valerenge :biggrin: pa eto, koga zanima može i ovu ligu da zaprati, ako ništa drugo a ono zbog kladže.

Vlada "Norveška" na aparatima :lollol:

Hajzenberg

Postby fontaneros » 30 Mar 2025, 19:07

1. Min i Jaremcuk, 1:0

Jedina dobra stvar kod ovog gasenja SK je to sto ovi preuzimaju i grke
fontaneros

Postby Inzaghi » 30 Mar 2025, 19:13

Nista nije dobro kod arene. Nista.

Poraz AEKa to je to u borbi za titulu.
Inzaghi

Postby fontaneros » 30 Mar 2025, 19:19

Gori sve, Cikinjo za 2:0

FCSB dolazi do egala protiv vukova
fontaneros

Postby Inzaghi » 30 Mar 2025, 19:23

A i sto nema prenosa nema veze sa SK
Inzaghi

Postby Inzaghi » 02 Apr 2025, 15:10

Kakav spektakl u Heraklionu u kupu. Obe navijacke grupe, papirici, dnevni termin. Sve sto covek moze zeleti od fudbala.
Inzaghi

Postby fontaneros » 02 Apr 2025, 21:02

Ja se jos cudim kako to da je dvorana praznjikava, a oni mucenici otisli na fudbal

Kad ono Osimen resio da ih i tu isprangija
fontaneros

Postby Inzaghi » 02 Apr 2025, 21:55

Inzaghi

Postby Sezione » 03 Apr 2025, 06:05

I treneri postali pickice folirantske

Kakvi su ovo srednjevekovni stitovi pandurima? Izgledaju kao da su ispali iz strongholda
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby rolerkoster » 05 Apr 2025, 02:25

Jel ovo Ofiju prvo finale kupa?Gorece Krit ako slucakno ih uk..a da osvoje kup protiv Pirejaca.
rolerkoster

Postby Inzaghi » 05 Apr 2025, 06:15

Super League Greece
Runners-up (1): 1985–86

Greek Cup
Winners (1): 1986–87
Runners-up (1): 1989–90
Inzaghi

Postby Inzaghi » 05 Apr 2025, 15:47

Zivkovic na areni?! Nisam ispratio da je presao. Evo prenosi AZ Fejnord.
Inzaghi

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal