by Pit Bull » 21 May 2025, 22:37
Pa na najvisem nivou (Liga sampiona), Sporting je ponizio Mancester Siti ove sezone kao malo ko pod Amorimom.
Znaci on je u cetiri godine predanog rada tamo treci tim Portugala izgradio da bude dominantno prvi... Plus, da dodje u situaciju da u Ligi sampiona ima 10 bodova iz cetiri kola, demolirajuci Siti.
I meni je pokazatelj koliko je dobar trener druga titula u Sportingu. Jer je godinu prije toga imao neuspjesnu sezonu tamo i obecao je da ce ostati i opet osvojiti titulu. I isporucio je.
Tako da, sto se Amorima tice, bas nemam dilemu da je world class trener.
Samo to sto je neko dobar trener, ne znaci da je madjionicar. Sama cinjenica da je dovukao ovaj propalitet od Junajteda do finala LE i dao mu sansu isto nesto govori. Ova ista ekipa je izgledala isto ovako i pod Ten Hagom.
Stavi ovog Amorima na pocetku sezone u Liverpul, a stavi Slota u novembru/decembru u Junajted koji se raspada, dobio bi vrv. identican scenario za oba kluba.
Zivi bili pa vidjeli, ali ako Amorim dobije podrsku, ja mislim da ce biti trener koji ce vratiti slavu Junajtedu.
Samo to ne dolazi preko noci, nego bas suprotno. Treba istrpiti i prije svega, dati slobodu... Da se slozi tim, odrade pripreme... A ne da se pokusava sa nekom ekipom koja qrcu ne valja praviti nesto. Pri tome mi u ovom Junajtedu djeluje da je svlacionica uzasna i da tu treba zapoceti ciscenje sa nekim igracima prije nego sto se krene sve ostalo.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒