Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Liga Evrope

Re: Liga Evrope

Postby fontaneros » 22 May 2025, 10:47

MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Old school » 22 May 2025, 11:25

Pit Bull wrote:Pa na najvisem nivou (Liga sampiona), Sporting je ponizio Mancester Siti ove sezone kao malo ko pod Amorimom.

Znaci on je u cetiri godine predanog rada tamo treci tim Portugala izgradio da bude dominantno prvi... Plus, da dodje u situaciju da u Ligi sampiona ima 10 bodova iz cetiri kola, demolirajuci Siti.

I meni je pokazatelj koliko je dobar trener druga titula u Sportingu. Jer je godinu prije toga imao neuspjesnu sezonu tamo i obecao je da ce ostati i opet osvojiti titulu. I isporucio je.

Tako da, sto se Amorima tice, bas nemam dilemu da je world class trener.

Samo to sto je neko dobar trener, ne znaci da je madjionicar. Sama cinjenica da je dovukao ovaj propalitet od Junajteda do finala LE i dao mu sansu isto nesto govori. Ova ista ekipa je izgledala isto ovako i pod Ten Hagom.

Stavi ovog Amorima na pocetku sezone u Liverpul, a stavi Slota u novembru/decembru u Junajted koji se raspada, dobio bi vrv. identican scenario za oba kluba.

Zivi bili pa vidjeli, ali ako Amorim dobije podrsku, ja mislim da ce biti trener koji ce vratiti slavu Junajtedu.

Samo to ne dolazi preko noci, nego bas suprotno. Treba istrpiti i prije svega, dati slobodu... Da se slozi tim, odrade pripreme... A ne da se pokusava sa nekom ekipom koja qrcu ne valja praviti nesto. Pri tome mi u ovom Junajtedu djeluje da je svlacionica uzasna i da tu treba zapoceti ciscenje sa nekim igracima prije nego sto se krene sve ostalo.

Junajted je pod Amorimom najslabija ekipa PL po rezultatima a da je on bio od početka šampionata bila bi mrtva trka za goli opstanka u PL.
Ne znam, možda je i dobar trener, perspektivan, možda ga treba "sačekati" ali na osnovu prikazanog u drugom delu prvenstva treba ga išamarati i odmah oterati.
Držiš na klupi Garnaća i Zirgzea do 71min. a igra ti od početka raspali Hojlund?
Luk Šo od početka?
Nije napravio samo taktičku grešku nego je ovim potezima napravio i lošu atmosferu svlačionice u najavi.
Svakako od odlaska Ser Aleksa Junajted više nema sistem, nema nikakav sistem. Kupuje besmislena šminkerska pojačnja kao na traci i menja trenere još brže.
Junajtedu je potreban Master reset (koji po redu), a problem nije samo u trenerima i igračim već i u vlasnicima, upravi itd.

Postekoglu je odigrao hazarderski sa čim je imao. Bez Kuluševskog, Medisona, sa potpuno ugašenim Sonom kog treba takođe odmah oterati, poveo pa se zatvorio i kako bude. Rizik i trud se isplatio.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby Produzenisamlekom » 22 May 2025, 13:39

Sigurno je da Amorim poseduje odredjeni kvalitet ,jer ne bi pravio rezultate sa Sportingom koje je pravio,ali to ne mora nista da znači...
Posebno me mora da znači ovo sto Pit prica.
Po ovome za sada nije pokazao apsolutno nista. U odnosu na prethodnika ekipa mu izgleda čak i lošije tako da mesta nekom prevelikom optimizmu teško da ima...
Ispada da bi UTD na leto treba da mu obezbedi nekih 500m za pojačanja da bi mogao da se uključi u neku ozbiljniju borbu u ligi za neki visoki plasman,jer on sa ovom ekipom očigledno da ne može bolje...
Ten Hag nije imao ništa bolje ekipe u prethodne dve sezone pa je imao bolje rezultate.
Andrea Trinkijeri
"Evropa ne može da kaže ne klubu koji ima dva miliona navijača. Ali i oni moraju da odluče šta žele da budu"
Produzenisamlekom

Postby Stefanm992 » 22 May 2025, 14:28

amorim igra svoju igru sa igracima koji nisu njegovi , ne moze se realno suditi

uvek se setim de zerbija koji pokusava da igra fudbal sa beneventom i gubi do te mere da postavlja negativne rekorde i sluzi za sprdnju a danas bi ga svi ( osim mozda 4-5 najjacih ekipa koje imaju zacementirana mesta svojim trenerima ) zeleli za trenera , cim je dobio ekipu po svojoj meri kao u sasuolu odmah se pokazalo na sta to lici

nece imati velike pare , jos manje ce smeti da ih trosi zbog FFP ali jednostavno uprava mu mora obezbediti pojacanja i igrace koji mu trebaju za igru , sa ovim ce tesko moci bilo sta ( inace kakve kombinacije je pravio ten hag , kakva su to epska bacanja para na entonija malasiju amrabata i slicne koji ne mogu da igraju LE kako treba , pa kad se setim da dovodi svog zemljaka za koga niko nije cuo da menja ronalda i tako dalje ...

totenhem je sinoc uz boziju pomoc izbegao strmoglavi pad u rekao bih najmanje 5 godina sredine tabele premijer lige bez evrope i bez zvucnih pojacanja , nivo nekog brentforda
Stefanm992

Postby Sezione » 22 May 2025, 16:10

Nekako mi draze sto je Totenhem uzeo

Ima vremena za Junajted, nek im se malo vlasnici zapitaju
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Nikola » 23 May 2025, 10:36

Bas ce ovi iz Ineosa da se zapitaju.
Kad smo kod njih, veliki United je spao na to da su porodicama clanova strucnog staba odlazak u Bilbao morali da placaju Amorim i Bruno.

Utakmica je potvrdila dva od nekoliko najznacajnijih problema tima ove sezone, a to su problemi u odbrani (sramotan broj primljenih golova iz prekida, kiksevi kako odbrane tako i Onane) i ocigledna neefikasnost i nekonkretnost u napadu sto je ponajvise rezultat toga sto nemamo spica. Jedina dvojica igraca koji su nesto opipljivo pokusavali da urade u napadu bili su Amad koji je u nekom trenutku ostao bez snage i Garnacho koji je em kasno usao, em je jos uvek je nedovoljno izbrusen da resava ovakve utakmice i takodje ima problema sa realizacijom (a mozda i ode tokom leta).

Sad dati leto Amorimu, videti koga mozemo da dovedemo (iako mi se imena poput Delapa ni najmanje ne dopadaju, a Cunha ciji je transfer vec maltene zavrsen mi takodje ne deluje kao nesto spektakularno), pa da covek krene ispocetka. Jedna utakmica nedeljno ce svakako biti osvezenje, jer ionako u CL nemamo sta da trazimo i to je jedino pozivitno sto moze ispasti iz ovog poraza.
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Previous

Return to Svetski i evropski fudbal