Pit Bull wrote:Pa na najvisem nivou (Liga sampiona), Sporting je ponizio Mancester Siti ove sezone kao malo ko pod Amorimom.
Znaci on je u cetiri godine predanog rada tamo treci tim Portugala izgradio da bude dominantno prvi... Plus, da dodje u situaciju da u Ligi sampiona ima 10 bodova iz cetiri kola, demolirajuci Siti.
I meni je pokazatelj koliko je dobar trener druga titula u Sportingu. Jer je godinu prije toga imao neuspjesnu sezonu tamo i obecao je da ce ostati i opet osvojiti titulu. I isporucio je.
Tako da, sto se Amorima tice, bas nemam dilemu da je world class trener.
Samo to sto je neko dobar trener, ne znaci da je madjionicar. Sama cinjenica da je dovukao ovaj propalitet od Junajteda do finala LE i dao mu sansu isto nesto govori. Ova ista ekipa je izgledala isto ovako i pod Ten Hagom.
Stavi ovog Amorima na pocetku sezone u Liverpul, a stavi Slota u novembru/decembru u Junajted koji se raspada, dobio bi vrv. identican scenario za oba kluba.
Zivi bili pa vidjeli, ali ako Amorim dobije podrsku, ja mislim da ce biti trener koji ce vratiti slavu Junajtedu.
Samo to ne dolazi preko noci, nego bas suprotno. Treba istrpiti i prije svega, dati slobodu... Da se slozi tim, odrade pripreme... A ne da se pokusava sa nekom ekipom koja qrcu ne valja praviti nesto. Pri tome mi u ovom Junajtedu djeluje da je svlacionica uzasna i da tu treba zapoceti ciscenje sa nekim igracima prije nego sto se krene sve ostalo.
Junajted je pod Amorimom najslabija ekipa PL po rezultatima a da je on bio od početka šampionata bila bi mrtva trka za goli opstanka u PL.
Ne znam, možda je i dobar trener, perspektivan, možda ga treba "sačekati" ali na osnovu prikazanog u drugom delu prvenstva treba ga išamarati i odmah oterati.
Držiš na klupi Garnaća i Zirgzea do 71min. a igra ti od početka raspali Hojlund?
Luk Šo od početka?
Nije napravio samo taktičku grešku nego je ovim potezima napravio i lošu atmosferu svlačionice u najavi.
Svakako od odlaska Ser Aleksa Junajted više nema sistem, nema nikakav sistem. Kupuje besmislena šminkerska pojačnja kao na traci i menja trenere još brže.
Junajtedu je potreban Master reset (koji po redu), a problem nije samo u trenerima i igračim već i u vlasnicima, upravi itd.
Postekoglu je odigrao hazarderski sa čim je imao. Bez Kuluševskog, Medisona, sa potpuno ugašenim Sonom kog treba takođe odmah oterati, poveo pa se zatvorio i kako bude. Rizik i trud se isplatio.