by CRNO_BELI » 28 Aug 2011, 15:29
Ovo je strasna demonstracija sile od strane Sitija. A i ne cudi me kad pogledam sve te igrace koji igraju za nih. Ove sezone ja ih nisam gledao do danas, ali na osnovu prosle sam znao da imaju dobre napadace i da im fali samo malo kreacije u veznom redu. E pa sad su i to dobili sa Nasrijem. Dzeko nevjerovatan, ali Aguero, Nasri i Silva kljucni igraci.
Ipak, ja cu se usuditi da kazem kako oni nece uzeti titulu. Imam osjecaj da Mancini nije dovoljno dobar trener da moze sve ove zvijezde da kontrolise i da je rezultat ove danasnje igre iskljucivo baziran na kvalitetu igraca, a ne na nekom trenerskom "zanatu". Ako dodje trenutak da ovi igraci budu nezainteresovani za utakmicu (a to se moze desiti kad si previse ubijedjen da ti niko nista ne moze), onda Mancini nije u stanju da nesto promijeni.
P.S. Savicu je potrebno najmanje 10 kg misica kako bi postao sjajan stoper u Premier ligi. Njegova fudbalska inteligencija je veca od bilo kod stopera Sitija, ali bez misica se u ovoj "surovoj" Premier ligi ne moze.
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić
Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da trčiš sa najboljima. - Dule