Withnail wrote:Kakav je taj Musah? ima li materijala da bude na nivou potrebnom za topk klubove?
Bas mi se svideo Milan u poslednje dve sezone i ocekivao sam da ce sad napraviti iskorak ali sad kad amerikanci drze sve u svojim rukama to mi deluje da ne moze na dobro izaci...mislim vec dovode Pulisica jer je njihov, sad jos ako je ovaj na toj liniji
Musa mi se ne sviđa baš koliko Holanđanin i RLC, djeluje malo divlje, ali ima potencijala, može biti i pogodak i promašaj, kao manje-više svaki igrač od 20 godina. Valjda je ideja da odmijeni povrijeđenog Benasera do novembra - decembra, a da posle toga bude u konkurenciji za startera, mada sam očekivao nekog ko je malo čvršći defanzivno. Moguće da lupam, nisam ga gledao 5 puta
Ne sviđa mi se upravo to što je definitivno dijelom odabran zbog pasoša, čak se pominjalo da je i Mekeni opcija na sredini, cirkus kriterijumi. Pretpostavljam da o trenutnom interesovanju za Musu dovoljno govori što ga Valensija prodaje za 18-20 miliona, iako mu je ugovor do 2026, a klauzula 100 miliona.
Rekoše da je plan da nakon ovoga dođe još 4-5 pojačanja, kao što je DM pomenuo. Pred početak roka se pričalo da je budžet 50 miliona + prihod od prodaja. A za sad na 6 pojačanja (5 + Musa) nisu potrošili ni pare od Tonalija.
Gleda se Singo iz Torina kao konkurencija Kalabriji desno, a ideje su Mesijas + 5-6 miliona, ili direktna trampa za Pobegu (koji je već proveo sezonu u Torinu). Sem toga, tražiće se rezervni lijevi bek nakon što Balo-Ture ode, tu se još niko ne pominje.
Što se mene tiče, rok će definisati pojačanja u napadu, a traži se neko na sve tri pozicije, jer Rebić i Origi nisu u planovima, Pioli neće ni da ih vodi na turneju po SAD.
Dandžuma na pozajmici je opcija jer je relativno jeftin i može da bude rezerva i Leau i špicu (kao što je bio Rebić), u špicu se pominje Taremi (iskreno super igrač, ali Porto traži 25-30 miliona za njega, a ima još samo godinu ugovora), i ostaje desno krilo, koje je rak rana evo treću sezonu.
Opcija broj 1 je Čukvueze za kog mislim da bi razbio u Italiji, ali je problem kao i sa Taremijem, Viljareal traži 30+ miliona za igrača koji će biti slobodan na ljeto 2024. Sjutra je sastanak sa Viljarealom na kom će Dandžuma vjerovatno biti dogovoren, a tema broj 2 će biti Čukvueze, mada sumnjam da tu ima prostora za dogovor, tako da pretpostavljam da će se do kraja nedelje znati više, pominju se rezervne opcije tipa Ekitike iz PSŽ, Isaksen iz Midtjilanda, ranije Bakajoko iz PSV-a i Belgijanac Doku.
Mislim da će profil pojačanja u špicu i na desnom krilu dosta reći o tome jesu li Amerikanci išta naučili iz prošlog ljeta, kad su škrtarenjem postigli da ekipa od šampiona Italije uđe u LŠ samo zahvaljujući Juventusovoj kazni.