Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Španska liga

Re: Primera

Postby irriducibili » 10 Mar 2012, 23:14

Vec je 2-2! :jos:
irriducibili

Postby irriducibili » 10 Mar 2012, 23:33

Drugi gol Ronalda za 2-3! Jos 15 minuta...
irriducibili

Postby Houdini » 10 Mar 2012, 23:35

gledam kako Betis igra sa Realom, kakav bunker i ostale JSL gluposti, napadaju kad god mogu. sjajan mec, pun tempa 3:2 za Real, Ronaldo 2 komada.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby nolinjo » 10 Mar 2012, 23:35

Ronaldo the best right winger in history of football only in this season 40 goals
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby mali_buda » 11 Mar 2012, 00:16

Odgledah drugo poluvreme i istinski sam uzivao. Betis je fenomenalna ekipa, koja je ove godine prilicno namucil i Barsu na Nou Kampu. Igraju bez respekta, napadaju cim im se ukaze prilika, nema mnogo taktiziranja. Veceras su olako primili golove, inace po svemu prikazanom su zasluzili bod.

U poslednjim sekundama susreta, sudija je komotno mogao da pokaze na penal, jer je Ramos onaj sut zaista blokirao prvo rukom...
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby nolinjo » 11 Mar 2012, 00:25

penal ko suza ...ali real 20 pobeda u poslednjih 21 odigranih utakmica ,veliki ,najveci ,jedini Jose Mourinho !
Jedaj moj brat
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby VMJunior » 11 Mar 2012, 00:32

Real osvojio 70 od mogucih 78 bodova.
Da li su 88 golova cak 50 vise od Valensije,Malage,Bilbaa,Levantea su koji u vrhu lige...
Malaga je zauzela poziciju broj 4. iako ima samo 12 pobeda i cak 10 poraza.
VMJunior

Postby CRNO_BELI » 11 Mar 2012, 12:56

Ipak, nekada najbolji fudbaler sveta (pravi) Ronaldo ističe da Mesiju nedostaje jedna stvar kako bi zaista postao najveći.

“Mesi jeste fantastičan fudbaler. Ipak, da bi postao legenda kakve su Zidan ili Maradona, Mesi mora da ostvari postignuća i u reprezentativnom dresu.”

“Do tada ga ne možemo porediti sa velikim šampionima. Dok ne osvoji titulu svetskog šampiona sa Argentinom ostaće samo sjajan fudbaler.”
rekao je Brazilac Ronaldo.

sportske.net

To je to. Zuber objasnio. :okk:
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da trčiš sa najboljima. - Dule
CRNO_BELI

Postby nolinjo » 11 Mar 2012, 13:49

kakav prodor huanfrana .uzo loptu probio 3 igraca po desnom boku,vukao loptu jedno 50 metara i ubacio za falcaaaaaaaaaaa

velikog Tigra

vamos madrid

ali kadar nevera ,trenutak kada dijego simeone vodi navijanje oko 86 minuta ,njegov tim napada vode 10 al on trazi jos jace jos vise ,i u 90 2:0 u 93 falkao kadja stativu ...to su trenuci kada ekipa pokazuje kvalitet i karakter
Jedaj moj brat
nolinjo

Postby VMJunior » 11 Mar 2012, 14:02

Ne znam za Maradonu,ali Zizu ne moze biti ispred Mesija!
Jednostavno ne moze,greh je staviti Zidana ispred Mesija.Cak i da "zazmurim na jedno oko" ne bih mogao da stavim Mesija iza Zizua.
Jeste Zidan bio majstor,jeste bio veliki,sigurno jedan od najboljih fudbalera Evrope koje sam gledao ali nije to Mesijev nivo.Apsolutno nije!
Ni u najboljim godinama nije pravio takvu razliku kao sto radi Mesi.
A o osvojenim klupskim trofejima da ne pricamo,Mesi ga ozbiljno "sije" vec sa 25 nepunih godina,ej sa 25 godina a Zizu je cak 10 proveo u Juventusu i Realu iz Madrida kad su imali najjace timove u svojim zemljama i medju najjacima u Evropi!Kad je Zidan imao 25 godina mislim da je imao 0 osvojenih trofeja u karijeri.
Po individualnim priznanjima Mesi je apsolutno svako priznanje dobio vise puta od Zidana i to je dobio svaki moguci individualni trofej.
O broju golova i nacinu na koje je mnogo njih davao i to i na velikim mecevima da ne pricamo,resavao finala Lige Sampiona,samo je Realu dao 15 golova,znao je da krene sa pola terena i da im da gol.Obara covek sve mogu rekorde.

Pravljenje tolike razlike na terenu na najvecem mogucem nivou fudbala dugo nije vidjeno.

Mozda se neko sa mnom ne slaze,verujem da ima takvih,ali to je jednostavno NEUPOREDIVO sa ovim sto radi Mesi.

Ono sto je debelo na strani Zidana to su uspesi sa reprezentacijom Francuske gde je bio sampion i vice-sampion planete i prvak Evrope i to 1 od najzasluznijih igraca.
Mozda po necijim kriterijumima Mesijevo mesto u vrhu zavisi od 6-7 utakmica na SP koje je izuzetno specificno takmicenje po mnogo cemu,po mojim ne.

Ja licno nisam bio toliko fasciniram Zidanom kao sto sam Mesijem.
Jednostavno,da mi neko postavi pitanje koji mi igrac treba u timu za borbu za milion evra ja bih uzeo Mesija,da mi zivot zavisi od toga bez trunke razmisljanja bih uzeo Mesija.

Zanimljiva tema,bas me zanimaju i druga misljenja.
VMJunior

Postby Zlaja » 11 Mar 2012, 14:07

VMJunior wrote:A o osvojenim klupskim trofejima da ne pricamo,Mesi ga ozbiljno "sije" vec sa 25 nepunih godina,ej sa 25 godina a Zizu je cak 10 proveo u Juventusu i Realu iz Madrida kad su imali najjace timove u svojim zemljama i medju najjacima u Evropi!Kad je Zidan imao 25 godina mislim da je imao 0 osvojenih trofeja u karijeri.

Mislim da ce biti zanimljivo poredjenje Zidana i Mesija u 30, 31, 32, 33. godini zivota...
U mladim godinama Mesi ga sije...
Zlaja

Postby nolinjo » 11 Mar 2012, 14:23

mesi prvo mora da bude bolji od ronalda ..a on to nije i nece nikada biti zasto ,zato sto ne zna da izvede slobodnjak na nacin na koji to radi ronaldo i ne zna da da go glavom jebiga nema srece sto je skracen ...

a da mesi je davno odavno bio isprozivan od strane maradone ,sa jednim jedinim razlogom,zato sto se mesi razgoropadi protiv nekih malih ekipa i protiv ekipa koje prsnu u obrani u 5 minutu i onda se tu zavrsava njihova igra ,i onda mesi stupa na snagu zabija im pet komada jer je brzi od ostalih i onda krece celokupno svetsko onanisanje na mesija ...e pa mesi nije bolji od runija nije niti ce ikad biti zasto ,zato sto runi igra obranu zato sto igra desnog beka ako to zatreba igra veznog ako to zatreba igra spica ako zatreba ...i kad gubi runi se bori trci juri gine lomi ...mesi kad gubi njega nema nigde ,video mnogo puta videcete to i do sad (sta je mesi radio u milanu protiv intera ,ne znam ,cini mi se da nije ni igrao utakmicu a bio je na spisku ...)

mesi je zavrsio kod mene odavno bilo je *(sad ne mogu da sa sto posto sigurnoscu tvrdim-kapiten ) protiv bolivije u gostima rezultat 6:1
za boliviju ...fala lepo dovidjenja prijatno -mesi nije bolji od runija ,nije bolji za tim nije bolji timski igrac ,on je bolji dribler i brzi igrac sa fantasticnom idejom u glavi ali on za ekipu bolji igrac nije ,zasto zato sto ceo tim zivi za njega .disu dodaju mu loptu ,stavljaju ga tamo gde on voli najvise da igra,cak i kada je jedno vreme bio katastrofalan ,ali i tad je igrao na svojoj poziciji nije bilo razmisljanje mlad je mora na klupu -svi drugi moraju na klupu kad igraju lose ali ne i mesi (pisem ovo iz istog razloga zato sto je mesi igrao a krkic sedeo na klupi iako je krenuo sa 10 golova u 10 utakmica iako je imao 16-17 g -ok sad je propao ali u to doba i sa takvom igrom je morao da igra )...

za razliku od runija koji kad ne daje golove on ide na bok,ili iza spica ili na zadnjeg veznog ako treba

tek kad prodje runija moze da se meri sa ronaldom -a za istoriju cemo lako -ako u ovom trenutku kao jedan od *(posto on nije bolji od ronalda ,nije bolji ne zato sto ja tako kazem vec zato sto je tako ) -predje u neki klub ...evo naprimer Palermo -ne mora Napoli ,tamo je jedna ikona vec ostavila trag,evo Palermo -znaci ode u palermo mali klub,donese 2 titule ,donese kup uefa - i onda ode na prvenstvo sveta i bude sampinjon ,jednom ,sasvim dovoljno

e tad cemo da razmatramo da li je najbolji igrac u istoriji ili nije ...za sad prvo treba da bude bolji od runija ili ronalda

*(a sto se tice golova ,pogledajte golove i procente golova na utakmicama ronalda )
Jedaj moj brat
nolinjo

Postby harper lee » 11 Mar 2012, 17:22

Mesi je bez diskusije genijalan igrac i ova poredjenja njega sa Runijem su komicna. Meni cak i nije nikakav kriterijum to sto sa reprezentacijom nije osvojio nista. Duvao ga je i Krojf na svetskim prvenstvima pa nije bolji igrac od njega bio Mario Kempes ili Paul Brajtner. Jedino sto imam kao rezervu je cinjenica da je Mesi do sada ipak igrao samo u jednom prvenstvu i to u jednom timu koji je u tom prvenstvu maltene nenadmasan, ako izuzmemo Real. Setite se debelog Ronalda. Ono sto je on radio u Barsi je do tada bilo maltene nevidjeno u svetskom fudbalu. U Italiji ipak to vise nije bilo to, cak i pre nego sto su ga italijanski stoperi unistili batinama. Mnogo je velika razlika.

Medjutim, koliko god bio genijalan tesko ga je porediti s Maradonom. El Pibe je bio jedini covek-tim u ovom delu istorije fudbala koju pamtim. Nenadmasan fudbaler. Koncept.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby CRNO_BELI » 11 Mar 2012, 19:34

Zuber je bio moj omiljeni igrac i jedini fudbaler koga sam dozivljavao kao uzora. Valjda je to tako zato sto sam bio mlad i sto sam svoje prve fudbalske korake dozivio u vrijeme kada je Brazilac dominirao svjetskim fudbalom. Danas, vise nikoga ne gledam na taj nacin.

Mesi je ubjedljivo najbolji igrac koga sam ja gledao u svom zivotu. I ono sto je nevjerovatno kod njega je cinjenica da on vec traje duzi niz godina, sto nije bio slucaj sa igracima (Zuber, Ronaldinjo..), koji su imali potencijala da eventualno nadmase jednog Maradonu. Po meni, ce Mesi postati najbolji igrac svih vremena, ukoliko predvodi Argentinu do zlata na SP, ili ukoliko predvodi neki drugi evropski klub do LS..

Sto se tice ovog citata, postavio sam ga vise zbog Maradone, a ne Zidana. Zidan je isto bio jedan fenomenalan igrac, ali nije ni blizu jednom Mesiju. Njega bih prije mogao porediti sa Cavijem, nego sa Mesijem..

Maradonu sam gledao samo na snimkama, tako da i ne mogu bas da tvrdim nesto o njemu. Ali iz price mnogih ljudi, prvenstveno ujakove price (koju mnogo cijenim) sam dosao do zakljucka da El Pibe nije bio samo najbolji fudbaler te i te godine, te i te decenije, vec je on donio revoluciju u fudbal..
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da trčiš sa najboljima. - Dule
CRNO_BELI

Postby Napredpartizan » 11 Mar 2012, 20:09

Barsa dobila Rasing u gostima 2-0 sa 2 gola Mesija... I dalje je +10...
Napredpartizan

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal