Zappa wrote:balkanski spijun wrote:Jednom konstatacijom cu da se nadovezem.
Mardona (pok)nije fudbaler sa najvise osvojenih trofeja,ali za sve njih je Bog I svi mu se klanjaju.
Šta li Bolkonski misli o Maradoni ?
Da li je Modrić bolji igrač od Maradone ?

Mlad sam sa bih pamtio Maradonu, ali iz priča starijih, nije bilo boljeg.
Ono što sam gledao po snimcima i dokumentarcima, meni deluje kao talentovaniji Mesi, ako je to moguće

Bio sam svestan da ga u Argentini i Napulju gledaju kao božanstvo, ali sam tek sada shvatio da je on bio globalni simbol generacije, ne samo kao fudbaler, već kao ličnost, i predmet divljenja u fudbalskom svetu.
To ne menja činjenicu da ga smatram autorom najsramnijeg poteza u istoriji reprezentativnih takmičenja.
Medjutim, na kraju, i to je jedna od njegovih humanističkih osobina, pokazatelj njegove potpuno ljudske osobine, ljudske nesavršenosti i nečega zbog čega je on bio toliko blizak širokim narodnim masama i zbog čega su ga promovisali kao svoj simbol.
Verovatno je jedino Maradona mogao da uradi tako nešto, a da na to većina gleda sa odobravanjem.
Na primer, ljudi se danas zgražavaju kad Ronaldo simulira penal u nebitnoj utakmici protiv Spala, ali nikome ne pada na pamet da se zgrozi nad potezom Maradone, jer Maradona nije fudbaler, Maradona je kult.
Osim, verovatno, Engleza