by Grande Alessandro » 19 Apr 2021, 09:32
Čitam ovde komentare, pa čitam i na nekim drugim portalima...pa da priupitam...
Ide teza kako je glupo svake godine gledati npr. Liverpu-Real (baš je Klop to izjavio)...pa me interesuje da li je glupo svake godine gledati Arsenal-Liverpul? Ili Man. Utd-Liverpul? Ili Čelsi-Liverpul? Ili bilo koji drugi engleski, španski, italijanski etc derbi?
Onda ide konstatacija, kako treba da igraju i drugi, što se slažem...zato valjda i ostaje 5 praznih pozicija svake godine...ali...
Kada na tv-u imate imate meč LŠ između BATE Borisova i Reala, a na drugom kanalu Čelsi-PSŽ...šta gledate? Samo nemoj ono, pratim obe utakmice, interesuju me svi rezultati i slično...pitam koji meč gledate?
Mnogi, koji prate NBA, pominju da je to najbolje organizovana liga, na najvišem nivou u svakom pogledu.
Ako se ne varam, tamo nema ispadanja? Isti su timovi svake godine? Igraju u više navrata jedni protiv drugih, zar ne?
Pa onda, imamo istu situaciju i u evropskoj košarci već 5-6 godina, koliko već...
Ima još nešto...kada je Roman Abramovič kupio Čelsi, taj klub je postao jedan od omraženijih u evropi...zbog upliva novca..."plastika", kako neki vole da kažu...
Kakvo je sada mišljenje o Čelsiju? Još koliko klubova je u međuvremenu prodato/kupljeno? Da li su svi "plastični"?
Sve ovo je tako "normalno", da me pomalo iznenađuje vaše čuđenje i rezigniranost...
Mnogi će da kažu da fudbal gubi svoju draž...za mene je odavno, ali ne samo zbog promena koje su se desile, nego i zbog mojih godina, zbog obaveza (što privatnih, što poslaovnih), jednostavno zbog prioriteta u životu...
Mnogi će da kažu, novcem uništavaju fudbal...pa zar ne rade to sa svim sverama našeg života?
Dajte mi jednu stvar koju novcem danas ne možete da kupite? Mnogi će da kažu mir i sreću, mada su to individualne kategorije i ne bih tvrdio tako nešto...
Iz ugla klubova koji ovo organizuju...
Većina njih je u ozbiljnim finansijskim problemima. Oni najveći najbogatiji moraju da zarađuju više, da bi ulagali više!
Navijači hoće Mbapea, Halanda itd...pa za to treba novac!
Pogledajte samo koliko je transfera u poslednje vreme "završeno" tako što je igrač pozajmljen, pa je ubačene klauzula ili o obaveznom otkupu ili o mogućnosti otkupa...jednostavno, žive pare više nema...bar ne u tom obimu da isprati tržište i želje...
Sa moje strane, ovo je očekivano. Evolucija fudbala...sviđalo se nekome ili ne...
Možda lakše ovo mogu da prihvatim zbog toga što fudbal (sport) više nije tako dominantna svera mog života.
Moje mišljenje je svakako da je nešto moralo da se menja. Kako i kada i u kom obliku, nisam pametan...ali da je trebalo u to ne sumnajm...