Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby Bane » 30 Apr 2011, 12:03

@Pain
Hoces reci da Blekburn ili Aston Vila ne bi otkinuli Zvezdu i Partizan? Slaba je to liga. Pa selekcija nase lige je bez problema dobila Japan na njihovom terenu, a japanski fudbal je pojam za Kinu.

Lazovic u tandemu sa klasicnim spicem je odlicna kombinacija. Pre bih probao sa onim iz Anderlehta, igra odlicno.
Bane

Postby Felipao » 30 Apr 2011, 13:45

Dalton wrote:@Pain
Hoces reci da Blekburn ili Aston Vila ne bi otkinuli Zvezdu i Partizan? Slaba je to liga. Pa selekcija nase lige je bez problema dobila Japan na njihovom terenu, a japanski fudbal je pojam za Kinu.

Lazovic u tandemu sa klasicnim spicem je odlicna kombinacija. Pre bih probao sa onim iz Anderlehta, igra odlicno.

Ne upravo to i kazem,Vila bi unistila Partizan.Jebesh ti reprezentacije liga,njihove lige su prepune stranaca za razliku od nashe gde ono malo stranaca igra u Zvezdi i Partizanu...I japanski fudbal jeste bio godinama pojam za kineski ali to vishe nije slucaj uskoro ce cak kinezi da zajebu japance ako nastave ovim tempom...
Felipao

Postby Bane » 30 Apr 2011, 13:59

Uskoro da, ali trenutno ta liga nije jaca od recimo liga skandinavskih drzava. Mislim da broj stranaca nije merilo jacine lige. Ali sve jedno, Ne bih voleo stranca u nacionalnom timu sem ako nije poreklom odavde ili je kao klinac dosao u Srbiju.
Bane

Postby Felipao » 30 Apr 2011, 14:03

Dalton wrote:. Ali sve jedno, Ne bih voleo stranca u nacionalnom timu sem ako nije poreklom odavde ili je kao klinac dosao u Srbiju.

Pa i ja slicno gledam na tu tematiku al nekako mi je Kleo izuzetak :smile:
Felipao

Postby Fića » 06 May 2011, 13:36

Pižon našao špica?
Selektor Srbije nekoliko dana na Kipru snimao Miljana Mrdakovića koji će najverovatnije dobiti poziv za junsko okupljanje.

Mrdaković je najbolji strelac kiparske lige, a pred očima Vladimira Petrovića je potvrdio odličnu formu golovima u kupu i šampionatu. Njegov Apolon će se boriti za pehar u kupu Kipra.

"Zadovoljan sam onim što sam video, Mrdaković je dao golove", prokomentarisao je Petrović.

Sam igrač se nada da bi mogao da se vrati u reprezentativne planove.

"Odluka je na selektoru, ali sam veoma dirnut što me je zvao i čestitao mi nakon meča", kaže srpski napadač koji je bio u Belgiji još kao omladinac, zatim OFK Beogradu, Austriji, Ukrajini, Izraelu, Portugalu, Kini i sada na Kipru.

Odigrao je i tri meča za Srbiju u onom neuspešnom učešću na OI 2008. godine.

:sarcastic:
Fića

Postby kocic » 06 May 2011, 20:02

jadan je otac koji ima takvog potomka... jadan i tuzan :tap:
vratite kezu!!!
kocic

Postby Stoxan » 26 May 2011, 10:23

Pižon sa petoricom debitanata

Selektor Srbije za mečeve sa Južnom Korejom i Australijom pozvao: Mrdakovića (Apolon), Damjanovića i Petronijevića (Borac), Jovanovića (Rad) i Vilotića (Crvena zvezda)

Selektor Vladimir Petrović u petak saopštava imena igrača koji će predstavljati Srbiju u pripremnim mečevima protiv Južne Koreje (Seul, 3. jun) i Australije (Melburn, 7. jun), a “Sport” eksluzivno saznaje ko je sve od naših reprezentativaca dobio australijsku vizu.

Na spisku za Seul i Melburn nalaze se imena 24 igrača (21 plus tri golmana), a interesantno je da će prvi put dres Srbije obući i petorica debitanata: Miljan Mrdaković (Apolon), Dušan Petronijević i Jovan Damjanović (Borac, Čačak), Branislav Jovanović (Rad) i Milan Vilotić (Crvena zvezda).

Istina, među putnicima je i Bojan Šaranov, golman OFK Beograda, koji nije imao prilike da debituje za najjači tim Srbije a već se nalazio na spisku selektora Petrovića.

Neko će možda reći mnogo igrača za “prvi put” ali oni koji poznaju rad Vladimira Petrovića, odnosno njegovu ne samo trenersku nego i igračku karijeru, shvatiće da je on veliki igrač, kasnije i legenda našeg fudbala postao zahvaljujući hrabrosti da u najtežim trenucima donosi najbolje odluke.

Tako i sada kada je u koži trenera i kada zbog objektivnih okolnosti ne može da računa na nekoliko standardnih reprezentativaca: Nemanju Vidića, Branislava Ivanovića, Miloša Krasića, Nikolu Žigića, Marka Pantelića, Miloša Ninkovića i Nenada Milijaša.

Selektor je, dakle, odlučio da dve jake provere poveri i onima koji traže svoje mesto pod suncem nacionalnog tima, svestan da samo u susretima sa najboljima, a Južna Koreja i Australija su bili učesnici minulog SP u Južnoj Africi, možemo dobiti igrače spremne za iskušenja koja traži dres Srbije!

ORLOVI ZA SEUL I MELBURN
GOLMANI
Damir KAHRIMAN (Tavrija)
Željko BRKIĆ (Vojvodina)
Bojan ŠARANOV (OFK Beograd)
ODBRANA
Pavle NINKOV (Crvena zvezda)
Nenad TOMOVIĆ (Leće)
Neven SUBOTIĆ (Borusija D.)
Milan BIŠEVAC (Valensijen)
Milan VILOTIĆ (Crvena zvezda)
Slobodan RAJKOVIĆ (Vitese)
Aleksandar KOLAROV (Mančester S.)
Ivan OBRADOVIĆ (Saragosa)
SREDNJI RED
Dejan STANKOVIĆ (Inter)
Zdravko KUZMANOVIĆ (Štutgart)
Radosav PETROVIĆ (Partizan)
Marko MIRIĆ (Spartak ZV)
Veseljko TRIVUNOVIĆ (OFK Beograd)
Zoran TOŠIĆ (CSKA)
Adem LjAJIĆ (Fiorentina)
Miralem SULEJMANI (Ajaks)
Dušan PETRONIJEVIĆ (Borac, Čačak)
Branislav JOVANOVIĆ (Rad)
NAPAD
Ranko DESPOTOVIĆ (Đirona)
Miljan MRDAKOVIĆ (Apolon)
Jovan DAMJANOVIĆ (Borac,Čačak)

http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.ht ... debitanata
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Bane » 26 May 2011, 13:40

Kakav bre Jovan Damjanovic, pa taj loptu ne moze da pogodi a igra napadaca :tap: :tap: :tap:
Bane

Postby Diktator » 27 May 2011, 11:56

Pižon pozvao sedam debitanata
Izvor: B92

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović saopštio je danas spisak igrača za prijateljske utakmice sa Južnom Korejom i Australijom.

Na spisku su čak sedmorica fudbalera koji bi mogli da debituju.

Petrović je pozvao debitante Milana Vilotića, Dušana Petronijevića, Branislava Jovanovića, Ranka Despotovića, Miljana Mrdakovića, Jovana Damjanovića i Branu Ilića, koga je pozvao prošli put, ali igrač Vojvodine nije debitovao za nacionalni tim.

Reprezentacija Srbije igra u Seulu prijateljsku utakmicu protiv Južne Koreje u petak, 3. juna od 13 sati po srednjeevropskom vremenu, dok će protiv Australije igrati u utorak, 7. juna u 11.30 u Melburnu.

Na spisku selektora su 22 igrača:

Golmani: Bojan Šaranov (OFK Beograd) i Damir Kahriman (Tavrija).
Odbrambeni igrači: Nenad Tomović (Leče), Milan Biševac (Valensijen), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Ivan Obradović (Saragosa), Slobodan Rajković (Vitese) i Milan Vilotić (Crvena zvezda).
Sredina terena: Dejan Stanković (Inter), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Radosav Petrović (Partizan), Veseljko Trivunović (OFK Beograd), Marko Mirić (Spartak), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Adem Ljajić (Fiorentina), Brana Ilić (Vojvodina), Dušan Petronijević (Borac) i Branislav Jovanović (Rad).
Napadači: Ranko Despotović (Đirona), Miljan Mrdaković (Apolon) i Jovan Damjanović (Borac).

Reprezentativci će se okupiti u ponedeljak, 30. maja u sportskom centru u Staroj Pazovi, a na put u Južnu Koreju kreću 1. juna.
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby mali_buda » 27 May 2011, 12:03

Pola ovih igrača od stida ne bi sebe ubacili u reprezentaciju ni na nekom menadžeru....
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby gondolijer » 27 May 2011, 12:34

Ne pamtim kada sam nakon citanja spiska reprezentativaca morao da guglam i trazim igrace. Ovog Petronijevica sam trazio na netu, a za Despotovica se nadao da nije to taj. Tragikomedija.
Svakog dana od sad gledam postansko sanduce da vidim da nije i meni stigao poziv.
Last edited by gondolijer on 27 May 2011, 13:02, edited 1 time in total.
gondolijer

Postby KKP » 27 May 2011, 12:42

Ja mislim da je ovaj Pižon tragikomičan selektor, glupo je bilo šta reći, čovek se pogubio skroz, nema on veze sa ovim poslom, težak promašaj FSS, posle odlaska Antića...
KKP

Postby gondolijer » 27 May 2011, 13:06

Pitanje je koliko on sam sastavlja ove spiskove a koliko sluze za prodaju pojedinaca. U svakom slucaju ga to ne abolira.
gondolijer

Postby Kantona » 27 May 2011, 14:57

Skandalozan spisak. Iliev je pokraden, Stefan Babovic ostecen da ga tuzi do Strazbura.
Sramotno kakvi menadzerski puleni nose dres reprezentacije.
Kantona

Postby Burke » 27 May 2011, 19:13

Борац Чачак има више репрезентативаца од Партизана :lol:
Burke

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja