grobar_Zvornik wrote:stihl wrote:Никад, деведесетих када смо имали квалитет играча међу првих пет на свијету, имали смо смијешне селекторе.
Намјерно смо саботирни ...
Ми смо у фудбалу увијек били један велики рацку. Заваравамо се деценијама теоријама како смо некакав фактор, како имамо играче свјетске класе, а уствари никад ништа велико нисмо урадили. И по свој прилици, нећемо.
Написах на другој теми шта мислим о потезу Баждара. Његово право је да бира за кога ће да игра. Јасни су мотиви због којих је одабрао БиХ. Сисица је јер је то одлучио након одлуке да игра за Србију. Што се каже, не можеш бити и Србин и Бошњак, једно од та два можеш.
По мени, никаква штета. И да се одмах разумијемо, исто бих написао и да је ријеч о Немањи Јовићу, кога пуно више цијеним, јер је комшија. И још гомилу њих који су имали у животу срећу да потрефе менаџера и обезбиједе се.
A kakve tacno veze ima to sto nikad nista veliko nismo uradili sa igracima svetske klase? Koliko je igraca svetske klase imala Engleska pa je za svoje standarde i ocekivanja, kao i status u svetu fudbalu sta tacno uradila? Osvojila jedno crno-belo SP 1966. na kontroverzan gol, do dan danas nerazjasnjen ili ti bolje receno evidentno nepostojeci. To sto nisi uradio nista veliko ne znaci i da nisi imao igrace svetske klase. Cemu autosovinizam i omalovazavanje? Imala je ova zemlja ohohoh igraca pa i svetske klase i imace ih. I nista se mi ne zavaravamo. Ako iskljucimo ono klasicno botovanje ili namernu sprdnju, u bilo kakvim ozbiljnim debatama i misljenjima, koliko to ljudi u ovoj zemlji misli da smo mi veci faktor u fudbalu od onog kakvog jesmo? Jako mali, ako su bas toliko nerealni. Niko ovde ne misli da smo mi ne znam kakav faktor, svi vrlo dobro znamo gde nam je decenijama mesto i zato nas i boli, sto znamo da imamo talenat i kvalitet za vise od toga, a ne micemo se sa tog mesta. Da mi mislimo da smo neki faktor, zar bi bili stalno iznova i iznova besni i razocarani na nas fudbal?! Pa ne! Naprotiv, umisljali bi da smo sjajni i kakvi treba, zar ti nije to samo po sebi malo kontradiktorno? Mi zelimo da budemo veci faktor a svesni smo da nismo dovoljno dobri. I da, to ne znaci da nismo sabotirani. Uvek smo bili sabotirani sto iznutra, sto iz svoje kuce sto se kaze, sto spolja. Za ovo unutra svi znamo koji su nam problemi, a za ovo spolja, zar nije sabotaza kada posle 2,5 godina sankcija te sateraju da krenes iz pocetka sa poslednjeg mesta u Evropi, kao da te nije bilo 25 godina i kao da pre toga nista nisi znacio u fudbalu? Jel to nije sabotaza? Pa te ionako finansijski neravnopravnog i ratom i sankcijama unazadjenog dodatno vrate jos 30 godina unazad, pa se ti juri sa Engleskom, Nemackom ili Spanijom. Ajde Francusku recimo da vratimo tako, trebalo bi im poprilicno da se vrate u voz u kojem su pre toga bili. O sudijama i nepravednim kaznama koje vaze cesto samo ovde za nas a za "gospodski Zapad" ne, da ne pricamo. Tako da sabotirani jesmo, da smo veci faktor od onog kakav smo ne umisljamo, a igrace svetske klase jesmo imali i dace Bog imacemo. Dovoljno je to sto jedini istocno od Berlina uz Rumuniju imamo klub koji je ima status prvaka Evrope a bez njih sami i titulu prvaka sveta. Sto je nemaju Rusija, Madjarska, Austrija, Turska ili Ceska? Sta mislis umisljaju li tamo mozda da su veci faktor nego sto jesu? Turska da nema para, u fudbalu bi bila Moldavija, posto im je reprezentacija istorijski jedna velika nula a klubovi i pored bogatstva ne mogu nista da urade. Nisu mogli ni u doba "jednakosti" i finansijski postenijih vremena a ne mogu ni sada. Tako da, dosta omalovazavanja srpskog fudbala bas toliko.