Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Fudbalska Reprezentacija Srbije

Postby Bogisa91 » 27 Nov 2024, 11:17

Deluje da on u klubu igra na malo drugačijoj poziciji nego u reprezentaciji.
Bogisa91

Postby stihl » 27 Nov 2024, 12:50

У клубу има тренера за разлику од репрезентације.
stihl

Postby stihl » 27 Nov 2024, 16:06

stihl

Postby Duh sa sekirom » 27 Nov 2024, 16:20

Jeftinije su pljuge u Srbiji
Duh sa sekirom

Postby werbatim » 28 Nov 2024, 18:04

Bilo je ovde kukanja sto se ne igra u crveno-plavo-belo kombinaciji.

Evo, devojke sad igraju u toj kombinaciji, verovatno ce to preci i na ostale selekcije.
werbatim

Postby Fudbaloman » 02 Dec 2024, 17:17

Bio sam "(ne)opravdano odsutan" mesec dana, pa nisam stigao da prokomentarisem poslednja desavanja oko nase fudbalske reprezentacije. Sto se Danske tice, jos jednom se pokazalo da ne umemo kada se lomi, da ne znamo kako da materijalizujemo cak i kada izdominiramo u igri sto je u poslednje vreme bila prava retkost, te da nismo kalibar za nesto vise, nemamo mentalitet i karakter za to. Nikad blize nismo bili jednom 1/4 pa makar to bilo i polunebitno takmicenje kakva je LN, i ni tu nismo uspeli da probijemo barijeru i prodjemo grupu. Dakle, prokletstvo se nastavlja :colera:

Naravno, sve to u LN, bilo je iskljucivo bitno samo zbog prvog sesira za SP sto bi bilo, ajde da ne preteram ali 50% posla sto se plasmana tice. Ovako, ja ne vidim nacin na koji cemo mi otici u Kanadu, Meksiko i SAD. Mi ne mozemo preko selekcija kao sto su Francuska, Nemacka, Italija, Spanija, Engleska koje ce nam verovatno upasti. O barazu i papazjaniji sa 16 timova gde ce na kraju samo 4 da dopune putnike tek da ne pricam. Znamo svi koliko smo sposobni da u 3 ili 4 dana odigramo dva meca na visokom nivou. Ni kada je razmak bio mesec dana, nismo to mogli pa smo od sjaja (Norveska) zacas dosli do ocaja (Skotska). Tako da polako se pripremajte da nas na sledecem SP izvesno nece biti osim ako se neko malo cudo poput Portugala u gostima opet ne desi. A mi za takva cuda nemamo kapacitet na svakih 3-4 godine, eventualno na svakih 20, makar do sada je tako bilo :laugh:

I na kraju da promentarisem Austriju za ostanak u LN, bilo bi jako bitno ostati deo te elitne A divizije, licno mislim da nam je od svih potencijalnih rivala gora opcija bila jedino Ukrajina ( nesto slicno Danskoj, ne umemo s njima ni u teoriji ), mada svakako ni zahuktala Grcka pogotovo sa nasim Jovanovicem koji nas zna i odlicna Turska ne bi bili Bog zna kakav izbor ali stil igre bi nam vise odgovarao i otvorio prostora. Austrija nije napadacka selekcija, igra nesto poput Danske, a mi sa takvim, videlo se po ko zna koji put, ne umemo.

P.S. Da zene nisu izasle u trobojnoj kombinaciji protiv Svedske, mi nijednom u ovoj Puminoj garnituri ne bi videli kako izgledamo sa crveno-plavo-belo verzijom, s obzirom da od NG Pume vise nema. Iako su nam jos pocetkom godine obecali da su "poslusali" glas narod i da ce vratiti tradicionalne tri boje, iz potpuno nejasnog razloga mi smo opet nastupili na EP oba puta kao skroz crveni i sto je jos gore ponovili smo to u sva tri domaca meca LN, iako je recimo prvi mec protiv Spanije cija je aktuelna gostujuca garnitura potpuno zuta apsolutno bila pogodna da izadjemo u trobojci. Jedva cekam lakrdiju sad u januaru/februaru kada objave novog sponzora u rangu nekog Kapelija ili Djivove ili Eree sa sve objasnjenjem kako Najk i Adidas nemaju interes na nasem podrucju zbog malog trzista i jeftine prodaje dresove, a isti taj Najk i Adidas sponzorisu reprezentacije poput Madjarske, Slovacke, Svedske, Norveske, Grcke itd., sa priblizno istim podrucjima ili cak i manjim od nas, te im tamo to nije problem. Time ce po ko zna koji put zamaskirati svoju nesposobnost da Savezu obezbede renomiranog sponzora. Ostaje mala nada da je dolazak Radujka sansa da se na tom planu desi neko pozitivno iznenadjenje, deluje da zaista hoce da uvede neki red u nasu organizaciju.
Fudbaloman

Postby Fudbaloman » 06 Dec 2024, 17:51

Ostalo je jos tacno 7 dana do jednog novog i nesvakidasnjeg "online" zreba kvalifikacionih grupa UEFA za SP 2026, u Kanadi, Meksiku i SAD. S obzirom da nazalost znamo da je Srbija u drugom sesiru (a tako je malo falilo za prvi) i da se sa timovima iz istog nece moci sastati, mozemo napraviti analizu ostalih i malo bolje pribliziti sanse Srbije u nadolazecim kvalifikacijama. Pa idemo redom:

1.SESIR cine: Spanija, Holandija, Francuska, Hrvatska, Portugal, Danska, Italija, Nemacka, Engleska, Belgija, Svajcarska, Austrija.
Od timova odavde, Srbija se posle raspada velike Jugoslavije, nikad u kvalifikacijama ni za EP ni za SP jedino nije sastajala sa Holandijom, Nemackom i Engleskom. Sta vise, sa Holandijom kao Srbija jos uvek nemamo ni zvanican mec, jer je poslednji odigran jos pod SCG imenom na SP u Nemackoj 2006. Protiv Nemacke nismo igrali jos od pobede u Juznoj Africi sto ce uskoro 15 godina. Dok je jedino Engleska zahvaljujuci minulom letu sveza, ali je dobro napomenuti i da je to tek bio prvi zvanican mec protiv nje kao Srbija, dok je poslednji susret i to prijateljskog karaktera pre toga bio jos davne 2003. godine. Najcesce smo se u kvalifikacijama za oba velika takmicenja sretali sa Portugalcima i Belgijancima, po cetiri odnosno tri puta (Portugal za EP 2008., EP 2016., EP 2021., SP 2022., a Belgija za SP 2006., EP 2008 i SP 2014.). Svakako bi nam najlaksi rivali iz ovog sesira bili Hrvatska, Svajcarska i Austrija, dok bi ubedljivo najteze bilo sa Francuskom, Portugalom, Nemackom, Spanijom i Engleskom.

3.SESIR cine: Skotska, Slovenija, Republika Irska, Albanija, Severna Makedonija, Gruzija, Finska, Island, Severna Irska, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Izrael.
Jedine reprezentacije koja nam mogu doci iz ovog sesira a da ih nikada nismo imali u bilo kojim kvalifikacijama su Island i Izrael, sa svima ostalima smo makar jednom igrali. Najcesce sa Republikom Irskom (EP 2000., SP 2018., SP 2022.), Slovenijom (SP 2002., EP 2012.), Makedonijom (EP 2000., SP 2014.) i Finskom (EP 2004., EP 2008.). Iz ovog sesira jasno je, najvece mine su dobro organizovana i tvrda Skotska, uvek dobra Republika Irska, nadolazeca i sve bolja Gruzija. Najpovoljniji protivnici odavde cini se bili bi nikad gore Crna Gora, Bosna i Hercegovina ali i Island i Severna Irska, ali ako izuzmemo nepotrebne politicke tenzije, onda jedini povoljni ostaju Island i Severna Irska.

4. SESIR cine: Bugarska, Luksemburg, Belorusija, Jermenija, Kazahstan, Azerbejdzan, Estonija, Kipar, Farska Ostrva, Letonija, Litvanija.
Odavde se nikad nismo sastali sa Belorusijom, Kiprom i Letonijom. Ubedljivo najcesce smo igrali sa Litvanijom (SP 2006., SP 2010., EP 2021., EP 2024.). Upravo bi Belorusija uz Kipar i Farska Ostrva bili najpovoljniji izbor, a svaka od bivsih sovjetskih republika ovde nam izaziva posebnu stomacnu mucninu tako bi bilo dobro izbeci ih, sto zbog putovanja, sto zbog neprijatnih iskustava iz proslosti. Ne treba zaboraviti ni Luksemburg koji je napredovao kao ni Bugarsku koju dvaput nismo dobili u proslim kvalifikacijama.

Pod uslovom da upadnemo u grupu sa 5 reprezentacija, sto je kako sam shvatio manja sansa, onda
5. SESIR cine: Moldavija, Malta, Andora, Gibraltar, Lihtenstajn, San Marino.
Ovde se nema sta puno dodati, ni sa kim nismo igrali vise od jednom osim sa Maltom dva puta (SP 1998., EP 2000.), a sa Andorom, Gibraltarom i Lihtenstajnom nijednom do sada. Najtezi protivnik bila bi Moldavija ( u kvalifikacijama za EP 2024., Poljacima uzeli 4 boda u dva meca, Cesima bod i bili cak do kraja u samoj igri za plasman), najlaksi svakako Gibraltar i San Marino.

Elem da zakljucim, ono malo sto je falilo, jedan gol, da zavrsimo u prvom sesiru moze na kraju mnogo da nam presudi. Mislim da bi nam prvi sesir doneo plasman na SP vec s jednog nogom kakvu god grupu da bi izvukli. Ovako, bice tesko i mnogo ce zavisiti od zreba, pre svega iz prvog sesira. Neki najtezi i najlaksi put, da sumiramo, izgledao bi ovako:

NAJTEZE: Spanija/Francuska/Portugal/Nemacka/Engleska
Skotska/Republika/Irska/Gruzija
Luksemburg/Bugarska/Kazahstan
Moldavija (eventualno sa 5)

NAJLAKSE: Austrija/Svajcarska/Hrvatska/Belgija
Island/Izrael/Severna Irska
Belorusija/Kipar/Farska Ostrva
Gibraltar/San Marino (eventualno sa 5)

Nadam se da sam napravio dobru i korisnu analizu, ostaje nam samo da pozelimo srecu nasima. Inace, sto se nekog osecaja tice, iz prvog sesira osecam Englesku opet nazalost sto bi znacio i kraj svakih nasih nada o direktnom plasmanu. Imali smo dosta srece u nekim prethodnim zrebovima, tesko da ce nas pogledati opet.
Fudbaloman

Postby Hajzenberg » 06 Dec 2024, 19:57

Već je pisano a reći ću još jednom. Jako je komplikovana procedura žreba zbog svih ovih sranja koje je UEFA priredila zbog mečeva u LN koji slede u martu mesecu i žreb će biti faktički jednim delom i neregularan zbog toga što će četvrtfinalisti LN moći da ''biraju'' sa kime da budu u grupi a sve u zavisnosti od ishoda tih mečeva u LN koje trebaju da odigraju.

Iz trećeg šešira nam može doći samo 5 ekipa a to su Gruzija, Irska, Škotska, Slovenija i Island. Tj. šanse da izvučemo jednu od tih ekipa su 5/6, odnosno 80 i kusur posto a šansa da izvučemo bilo koju od drugih 7 ekipa su 17%, tako nešto. Jednostavno pravila žreba koji je poludirigovan a ovih 5 timova što sam ih naveo igraju baraže razne u LN pa zato potpadaju kao naši prioritetni rivali.

Iz četvrtog šešira nam mogu zapasti prvenstveno Bugarska i Jermenija pa se onda žrebaju svi ostali ako ne izvučemo jednu od ove dve selekcije.

Iz prvog šešira imamo 6 potencijalnih rivala a to su: pobednici mečeva FRA-HRV, NEM-ITA, POR-DAN i ŠPA-HOL, te 2 od preostale 4 ekipe a to su Engleska, Švajcarska, Austrija te Belgija. Pre par dana neki naši mediji su slavodobitno objavili da nam ne mogu zapasti Englezi i Švajcarci jer oni sigurno idu u grupe od 5 ekipa i nemaju nikakve baraž mečeve u martu ali to uopšte nije tačno :biggrin: pravila žreba vele da ako ENG ili SUI budu izvučene pre Belgije ili Austrije onda nam neko od njih ipak može biti rival i to u grupi sa 5 timova a ne sa 4 tima. Mi u teoriji a i u praksi gotovo sigurno idemo u grupu od 4 ekipe ali postoji neka šansa da budemo u grupi i sa 5 timova i onda bi u junu startovali kvalifikacije umesto u septembru.

Već je najavljen prenos žreba na FIFA sajtu, pitanje da li će neka televizija prenositi, sve ili mnogo toga je obavijeno velom tajnosti a sve ovo nema šanse ''ručno'' da se odradi nego će morati kompjuterski da ide imajući u vidu ogroman broj ograničenja u raznim segmentima.

Ipak nas može skupo koštati rezultat iz Leskovca a za 7 dana ćemo znati šta i kako.
Hajzenberg

Postby Fudbaloman » 06 Dec 2024, 21:41

Koja papazjanija covece. Dakle mi prakticno po tim racunicama vec otpadamo u startu sa sansama za laksu grupu na neki nacin. Vec imena Gruzije, Bugarske, Jermenije asociraju na probleme koje tradicionalno imamo sa takvima. Prvi sesir kao kljucan je isto ocigledno vec unapred odredjen sa nekim od azdaja. Plus to da nam sledi grupa od 4 tima najverovatnije sto znaci samo 6 meceva u citavim kvalifikacijama i jedan jedini kiks van prvog sesira te izbacuje iz price, a znamo da cemo gotovo kiksnuti negde sigurno. Mi i da bi teorijski dosli u neku poziciju da se borimo za direktan plasman moramo imati maksimalnih 12 bodova iz treceg i cetvrtog sesira, pa tek onda uopste i pomisliti da ugrozimo ove iz prvog koji nam upadnu. Kolika je sanda da budemo bezgresni sa ostalim sesirima? Znamo i sami. Nismo taj kalibar. Mi smo za EP u nikad laksoj grupi od raspada Jugoslavije imali jedva 50% pobeda u 8 meceva, samo je pozitivna okolnost prolaznosti bila ta koja nas je spasila. Sve u svemu jedan jedini gol protiv Danske vrlo lako moze da presudi u nasem neucescu za 2 godine. Tako malo a tako kljucno. Imali smo sve na tacni, igrali kuci, imali vise od igre i opet nismo uradili posao. Niko nam nije kriv. Ova promena kvalifikacionog formata nam nikako ne ide na ruku a gotovo obezbedjuje da nijedna sila iz Evrope nece uci u situaciju da propusti SP kao sto je to bio slucaj sa Italijom dva puta uzastopno. Osim ako zaista ne bude bas neke senzacije jer ce ovo biti prve kvalifikacije u kojoj je nemoguce da u makar jednoj grupi imamo slucaj dva favorita tipa Spanija/Italija ili Francuska/Holandija, gde prolazi samo jedan. Toga nema, i svi favoriti ce otici. Ostaje par mesta za sve druge, a ta mesta popunice takmicarske i iskusne ekipe. Mi nismo ni jedno ni drugo.
Fudbaloman

Postby Fudbaloman » 09 Dec 2024, 19:07

Forumasi, hocemo li da licitiramo polako protivnike? :biggrin: Blizi se zreb, a nama je bukvalno taj dan, dan D! Prakticno cemo odmah znati (pod uslovom da saznamo prvi sesir) da li ce nas biti na SP. Ne bi bilo lose da prognoziramo ili prizovemo nesto. Mozemo i po modelu odnosno procentualnoj izvesnosti spram analize koju nam je Hajzenberg dao, a mozemo da budemo i veliki optimisti pa prizovemo neke koji nam prema sansama u malom procentu mogu dopasti. Sve u svemu, nikad cudniji zreb i nikad sudbonosniji po nas, tako mi se cini, unapred vec.
Fudbaloman

Postby Fudbaloman » 10 Dec 2024, 11:26

Nazalost, ni neke nove struje u Savezu nisu sposobne da reprezentacije obezbede renomiranog tehnickog sponzora, neverovatna nesposobnost.

https://www.b92.net/sport/fudbal/vesti/84580/srbija-ima-istog-sponzora-kao-zvezda/vest
Fudbaloman

Postby Bogisa91 » 11 Dec 2024, 12:04

Pa u principu i ako budemo drugi ide se u baraz na jednu utakmicu u polufinalu i finalu sve je moguce.
Bogisa91

Postby Fudbaloman » 11 Dec 2024, 13:05

Naravno da je moguce ali to nije put kojem smo mi skloni. Postoji ta jedna zanimljivost a to da nikada od raspada Jugoslavije i one Madjarske za 1998. pa sve do one cuvene Skotske i Norveske nismo igrali u barazima za velika takmicenjima. Mi smo ili isli direktno ili smo bili od 3. pa nadole, a najcesce 3. u svojim grupama. Od kada je format baraza promenjen i vise nije ona situacija gde izvucete jednog protivnika kuci i na strani pa ukupan rezultat odluci, mnogo je teze proci baraz. Vi sada imate dva protivnika, mozete sa oba igrati u gostima ako niste povlasceni, plus vam pobeda od 5:0 nad prvim ne znaci nista za drugi mec, sto je u ranijem formatu vec radilo posao posle prvog. Uostalom kad smo trebali da prevalimo to za EP 2021., nismo uspeli, dobili smo tezeg protivnika u gostima a izgubili od lakseg kuci. Dakle, nemam poverenja u baraz i nije slucajno to sto smo u toliko razliticih i evropskih i svetskih kvalifikacionih ciklusa, pa evo nije ih tesko ni izbrojati, od ukidanja sankcija i onih prvih za SP 1998. pa do poslednjih za EP 2024., to je tacno 14 ciklusa, mi samo jedan jedini put zavrsavali u klasicnom barazu, jer valja podsetiti i da smo u ovom poslednjem barazu zavrsili kao treci u svojoj grupi samo sto je po tom promenjenom formatu prolaznost tamo omogucila ona LN koju smo prethodno osvojili. Dakle dolazimo do zakljucka da smo prvi put u svih tih 14 ciklusa mi kao 2. zavrsili u svojoj grupi tek u ovim poslednjim za EP, iza Madjara nakon tog davno francuskog ciklusa za 1998. godinu jos. To mnogo govori, tradicija je protiv nas i zato sam sklon verovanju u to da cemo ili direktno ili necemo uopste, a za direktan prolaz znamo sta nas ceka ako ne budemo imali dosta srece.
Fudbaloman

Postby Milutinov Tata » 12 Dec 2024, 00:46

Opet nas ojadise

УЕФА жестоко казнила ФСС због пропуста на мечевима против Швајцарске и Данске

У саопштењу се наводи да је УЕФА одлучила да новчано казни ФСС за утакмицу са Швајцарском са укупно 119.750 евра због тога што су, како се наводи, навијачи Србије палили бакље, убацивали предмете на терен, направили штету на стадиону у Цириху, као и због скандирања порука, које, како се тврди у образложењу, нису прикладне за спортски догађај.

Такође, УЕФА је забранила ФСС да продаје улазнице својим навијачима за наредне две утакмице на гостујућем терену због "расистичког и дискриминаторског понашања" навијача на утакмици у Цириху.

УЕФА је за меч са Данском новчано казнила ФСС са укупно 53.250 евра због паљења бакљи, упада навијача на терен, као и због "дискринаторског понашања навијача". УЕФА наводи да је због оваквог понашања навијача Србије активирана условна казна. Србија ће због тога на првом наредном мечу као домаћин морати да смањи капацитет стадиона за 4.000 места, а на другом за 8.000.

Bice zanimljivo videti sta ce biti u Becu jer ce nasi sigurno kupiti regularno karte za utakmicu.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja