Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby bekrinjo » 30 Mar 2011, 01:03

Gledao sam EL,jel ima neki snimak tog ponistenog kola koji spominjete?
bekrinjo

Postby lord_slawe_ » 30 Mar 2011, 01:11

Žurnal: 'Orlovi' pred izbacivanjem?
IZVOR: B92, ZURNAL.RS
Srbija je na korak do izbacivanja iz kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2012, piše Sportski žurnal. Razlog su neredi navijača u Talinu.

www.zurnal.rs
Neredi su pratili još jednu utakmicu Orlova u inostranstvu. Na gostovanju u Estoniji uhapšeno je više navijača koji su na stadion ušli sa srpskim zastavama i transparentima.

Na jednom je pisalo 'Sloboda ili smrt', a reakcijom policije navijači udaljeni su sa Lakok arene i uhapšeni. Zajedno sa navijačima iz Srbije na utakmicu u Talin došli su i Rusi.

U momentu kad je reagovala policija nije bilo poznato da li je reč o grupi koja je došla iz Rusije ili o pripadnicima ruskog naroda koji žive u Estoniji. Podrška Srbiji je, ipak, bila očigledna. Nosili su transparent "Rusi i Srbi zauvek braća“ napisan na ruskom jeziku.

Osim ovih incidenata, drugih problema sa navijačima srpskog tima nije bilo, a sve je bilo završeno u 17. minutu utakmice, kad je i poslednji navijač iz grupe izveden sa tribina, prenosi žurnal.rs

Zbog kazne koju je UEFA izrekla Fudbalskom savezu Srbije posle incidenata u Đenovi na utakmici sa Italijom, u Estoniju nije mogla da putuje organizovana grupa navijača pod vođstvom FSS. Našem savezu je zabranjeno da do kraja kvalifikacija prodaje ulaznice (pet odsto kapaciteta stadiona) za utakmice na kojima su 'Orlovi' gosti.

Niko, međutim, ne može da zabrani da navijači pojedinačno kupuju ulaznice od organizatora utakmice. Na taj način su i oni koji su došli na utakmicu u Talin kupili ulaznice.

Ostaje, ipak, pitanje da li će UEFA hapšenja i udaljavanja sa stadiona u Talinu videti kao kršenje zabrane izrečene jesenas i upozorenja koje je nedavno Mišel Platini izrekao prilikom posete Srbiji.
lord_slawe_

Postby kocic » 30 Mar 2011, 14:18

pizon nije samo amater u trenerskoj profesiji nego je i izuzetno glup covek koji je zagrizao vise nego sto moze da proguta... apsolutno je jasno da je krpa od coveka koga ce tole da otrese kao slinu posle nedostatka rezultata za koje ce biti iskljucivi krivac. ali koga jebe kad nema oci da vidi da se taj lane raspada u liverpulu i da oni jedva cekaju da mu vide ledja.
sikaniranje kacara je tek za pricu... veseljko, miric Image

ne treba precenjivati neke igrace... taj lazovic nema sta da ponudi reprezentaciji, lukovic kao neka alternativa mozda i ima ali sulejmani sigurno ima... u situaciji u kakvoj smo bili on bi imao mesta bar na klupi kao alternativa na boku... daleko je korisniji kada se vrsi pritisak na zadnju liniju od beskorisnog laneta i mozemo da nagadjamo sta bi bilo da smo imali 11 igraca na terenu.
s druge strane nasi igraci su pali od nekog 60-og minuta.... tu pre svega mislim na vezni red kome je bila dusa u nosu... strasno
brkic nije za osudu nego za katran i perje.
vratite kezu!!!
kocic

Postby Torshavn » 30 Mar 2011, 16:28

Klaudinho wrote:Kakva je Brkic rupa , ko nama brani :x

Svako ispucavanje panika , nismo dali sigurne golove , ono na kraju nisam ni video najbolje.

A ko bi drugi trebao da brani? Teren je bio takav kakav je bio, klizav, pa je i logicno zasto je oprezno ispucavao ...

EDIT: Sto se tice komentara o reprezentaciji Estonije, ljudi su veoma napredovali od tog poraza od BiH, a i tada su uzeli bod Turskoj, cini mi se ...
Last edited by Torshavn on 30 Mar 2011, 17:15, edited 1 time in total.
Vojvodina jedna jedina, pola bela pola crvena ...

Nasa istorija je jebala kevu Ajnstajnu mnogo pre neutrina. U Srbiji je proslost neizvesnija od buducnosti, ali to nije razlog da svaku izmisljotinu proglasavamo za istinu. OFK nije BSK.
Torshavn

Postby Hamilkar » 30 Mar 2011, 17:14

Tole jeste indirektno kriv jer je postavio Pizona, al sigurno mu on nije rekao: "ajde zonpi da guramo veleljka, treba da ga prodamo sa 30 i kusur godina"... Potpuno podrzavam smenu Antica, ali ako je on mogao da dobije otkaz zbog poraza od Grka u prijateljskog i remija sa Slovenijom, Pizon je za ovu blamazu zasluzio smrtnu kaznu. Ovako smo se obrukali kao protiv Azerbejdzana, ali oni su bar imali Gurbana Gurbanova :D ... Ovi su jos veci slepci!
Kako smo Djuku odavno potrosili, a strani treneri su macka u dzaku, mislim da postoji samo jedan covek koji bi svojim autoritetom pre svega mogao da dovede ovu ekipu tamo gde joj je mesto, odnosno medju 7-8 ekipa u Evropi. To je naravno Sinisha...
Smej se i obrazovaćeš mnogo ljudi...
Hamilkar

Postby 71:70 » 30 Mar 2011, 17:27

Za mene glavni i jedini krivac kod gola je debilni bisevac koji je pravio jedan od najglupljih faulova koje sam ja u zivotu video, a zatim se i pomerio iz zivog zida.
Ofsajd jeste bio, ali sudijama treba jeb... i sve po spisku zbog uzasne reakcije.
Sta je svirao, kada je svirao i kako je svirao je bruka za opstinsku ligu a ne za uefino takmicenje!
71:70

Postby Burke » 12 Apr 2011, 20:00

Selektor Petrović: Stojketa ću zvati kad prestane da provocira

Pižon smatra da bi zbog Stojkovića ceo stadion navijao protiv svoje zemlje

Selektor srpskih fudbalera Vladimir Petrović Pižon rekao je da golman Partizana Vladimir Stojković ne igra za reprezentaciju zato što nije naš najbolji golman i zato što je, umesto fudbalu, više posvećen stvarima van terena.
Pižon je naglasio da će Stojković ponovo dobiti njegov poziv kada bude prestao da provocira porukama na majicama i polemikama koje nemaju veze sa onim što se dešava na terenu.

Selektor našeg tima je ipak istakao da će "protiv Italije biti teško".

- Oni su bivši šampioni sveta, znaju da igraju, ali mi ćemo imati pomoć publike i sigurno je da možemo do dobrog rezultata. Ali meč sa Italijanima je u oktobru i do tada ćemo znati kakva nam je pozicija u grupi - zaključio je Petrović.

Petrović je dodao i da je sve ono što se u poslednje vreme dešavalo oko Stojkovića, na neki način, uticalo da on izgubi reprezentativni status "jer je nacionalnom timu potreban mir, a ne da zbog jednog igrača ceo stadion navija protiv svoje zemlje", kao što je to bilo jesenas protiv Estonije u Beogradu, kada je naša reprezentacija izgubila sa 3:1.

Žao mi je zbog Danka

- Stojković je dobar golman i nemam ništa protiv njega. Ipak, u ovom trenutku je, po mom mišljenju, Jorgačević naš najbolji čuvar mreže. On brani u kvalitetnoj ligi kakva je belgijska i iz nedelje u nedelju ima jake utakmice u kojima potvrđuje formu, dok Stojković u Partizanu ima dva-tri jača meča godišnje, što nije dovoljno da ostavi pečat - ocenio je Petrović u intervjuu za Tanjug.

Selektor naše reprezentacije je precizirao da bi Stojković trebalo da se usredsredi na utakmice, a ne na ono što prenose mediji.

- Stojkovićev zadatak je da brani i da prestane da diskutuje sa drugima, da diže majice sa porukama... Igrač kad dođe u reprezentaciju treba da se koncentriše na utakmicu, a ne da gleda šta pišu novine - objasnio je Petrović.
Petrović je prokomentarisao i situaciju oko Danka Lazovića i Aleksandra Lukovića, koji su uoči utakmica sa Severnom Irskom i Estonijom odlučili da se oproste od reprezentacije.

- Žao mi je što je Lazović doneo takvu odluku, jer mislim da bi on sa 28 godina još mnogo mogao da pruži reprezentaciji. Poštujem Dankovu odluku, jer smatram da je poštenije da se igrač oprosti od reprezentacije, nego da se pridruži timu, a da ne da svoj maksimum - rekao je Pižon.

Klupa "orlova" je san

O otkazu Aleksandra Lukovića, selektor ima bitno drugačiji stav.

- Bolje bi mu bilo da razmisli kako je igrao protiv Estonije, jer je direktno kriv za dva gola. Osim toga, selektor ima pravo da sastavlja tim, a Luković nije bio na spisku - otkriva Petrović.

Selektor je naglasio da nije ni slutio da će njegovih prvih šest meseci biti tako turbulentno, ali da je i dalje veliki optimista kada je u pitanju plasman na Evropsko prvenstvo.

- Poziv da preuzmem našu reprezentaciju stigao je iznenada. Uvek mi je bio san da postanem selektor svoje zemlje. Što se tiče kvalifikacija, preživeli smo svašta. Na mom debiju protiv Estonije nisam verovao da je moguće da navijači zbog jednog igrača navijaju protiv svoje zemlje, a zatim je usledila Đenova... U svakom slučaju, i dalje smo u igri - rekao je Petrović.
Burke

Postby kezman » 12 Apr 2011, 20:18

Mislim da mu je ovde mesto a i cekao sam da neko zvanican objavi

Preminuo čuveni golgeter Aca Petaković

Aleksandar-Aca Petaković, jedan od najboljih golgetera posleratne Jugoslavije i učesnik dva svetska prvenstva u fudbalu, umro je u Kraljevu.

Petković je rođen 1930. godine u Beogradu, karijeru je počeo u novobeogradskom Radničkom, gde je odigrao preko 600 utakmica i postigao više od 500 golova. Potom je igrao za OFK Beograd, francuski Lil, belgijski Standard iz Liježa i holandsku Fortunu.

Bio je trener kraljevačke Sloge, kao i klubova u Tunisu, Turskoj i Makedoniji. Ostao je upamćen po utakmici iz 1958. godine kada je Englezima, iako ga je čuvao čuveni Bobi Čarlton, dao 3 gola.

Upoznao sam ovog coveka . Gospodin koji se igracima obracao sa Vi i sa gospodo u ono vreme ..
Imao sam cast da ga slusam ... Znam da prati odnekud Barselonu i veceras ...
Veliki navijac Zvezde za koju nije smeo da igra ...

Dovidjenja cika Aco ...
kada su političko-udbaško-mafijaška šićarska goveda bez grama mozga, fudbalskog znanja i grobarskog gena rastera(va)li Partizanovce... sve ovo što se dešava je logičan i očekivan sled, i kao takvog ga treba tretirati -
mastro mostro
19/08/2012,
kezman

Postby bekrinjo » 19 Apr 2011, 12:55

Ajde da napisem na ovoj temi,amaterska reprezentacija Srbije koju predstvaljaju igraci Srpske lige Beograd na dobrom je putu da se plasiraju na Amatersko PE koje se igra u Portugalu...
Na kvalifikacionom turniru u Bugarskoj najpre su pobedili 2-0 ogovarajucu selekciju Severne Irske a juce su igrali 0-0 za Bugarima pa ce u zadnjem kolu sa Slovacima odlucivati o plasmanu za PE...

Sastav na oba meca:
Црнобрња, Давор Николић, Муратовски, Панић, Калуђеровић, Његић, Вукомановић, Јовановић, Живковић, Станојевић и Стефановић
Treneri:
Миликић и Томић
Selekcija FSB pred pocetak utakmice sa Severnim Ircima.JPG

Spoiler: pokaži
Zivkovic(broj 10) mi je burazer,otud moje naprasno interesovanje za fudbal :D
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
bekrinjo

Postby bekrinjo » 20 Apr 2011, 21:03

Квлификациони турнир Регионалног Купа УЕФА за аматере – Селекција ФС Београда на фналном турниру у Португалу:

Аматерска репрезентација Фудбалског савеза Београда победник је квалификационог турнира Регионалног Купа УЕФА за аматере који је данас завршен у Бугарској. У последњем колу овог такмичења Београђани и репрезентација Западне Словачке су у граду Мездра играли нерешено 0:0, а истовремено у другој утакмици Југозападна Буарска је победила у Тетевену Источну регију Северне Ирске са 2:0. Тако је дошло до ситуације у којој су доамћини и наша селекција имали идентичан скор у бодовима и исту гол разлику, па је о победнику турнира одлучивао жреб на коме је репрезентација ФС Београда имала више среће и путоваће на завршни, финални турнир овог такмичења који ће се одржти у португалском граду Брага од 21 – 28. јуна 2011. године. На том турниру осим наше, за победнички пехар бориће се још седам региналних селекција из Украјинне, Русије, Републике Ирске, Португала, Немачке и Турске, док ће осми учесник бити победник квалификација које се играју у Чешкој и где, осим домаћина, учествују репрезентације из Мађарске, Хрватске и Литваније. Овај успех су изборили Урош МИЉКОВИЋ, Стефан ЖИВКОВИЋ, Давор НИКОЛИЋ, Горан ПАНИЋ (капитен), Зоран КАЛУЂЕРОВИЋ, Жељко МУРАТОВСКИ, Стефан ВУЧЕТИЋ, Никола ДОПУЂА, Стефан СТЕФАНОВИЋ, Огњен ГОСТИЉАЦ, Ненад ЈОВАНОВИЋ, Никола ЦРНОБРЊА, Владимир МИЛОВАНОВИЋ, Стефан ЊЕГИЋ, Марко ЈЕРЕМИЋ, Игор СТАНОЈЕВИЋ, Дарко НИКОЛИЋ и Дејан ВУКОМАНОВИЋ са тренерима Владетом ТОМИЋЕМ и Јвицом МИЛИКИЋЕМ, а у стручном штабу били су још доктор Драган ОСТОЈИЋ, физиотерапеут Велибор МИТРОВИЋ, технилки секретар Душко МИЛАНОВИЋ и директор Аматерске репрезентације ФС Београда Георгије ВИДОВИЋ. Утакмицу у Мездри пратио је и члан Привременог органа руковођења у ФС Београда, Јован Шурбатовић.
bekrinjo

Postby Felipao » 29 Apr 2011, 22:36

Kleo sa dva gola srušio Liaoning, prvi na listi strelaca u Kini!
Sjajni bivši igrač Partizana a danas glavna uzdanica kineskog Gvangžua Kleo nastavlja da trese mreže po toj zemlji.

Drugoplasirani tim kineskog prvenstva savladao je tri pozicije slabijeg Liaoninga sa 2:1 a oba gola postigao je igrač koji je u jednom trenutku figurirao i kao prvi kandidat za poziv u reprezentaciju Srbije.

Kleo je sa dva nova pogotka na prvom mestu liste strelaca šampionata Kine i već je glavna zvezda fudbala u svim tamođnjim medijima.

Pizon je debil sto ne zove Klea.I ovako nemamo krstenog spica a covek sabija!
Felipao

Postby Bane » 30 Apr 2011, 00:03

Realno i Pantelic bi sabijao u Kineskom prvenstvu. Garantujem da bi nas osrednji superligas bio medju 10 najbojih tamo. Vise bih voleo da se Lazovic vrati, pored njega imamo i Zigica koji ima solidnu sezonu. Ruzno bi bilo da nam za reprezentaciju igra igrac koji je u Srbiji proveo 2 godine i ne zna 20 reci.
Bane

Postby mali_buda » 30 Apr 2011, 09:09

Nemoj Lazovica, molim te. Iako igra solidno u Zenitu i ima pristojnu karijeru, on je za mene prevara od igraca. Sem brzine, nema nista sto bi istaklo kao odlicnog igraca.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Fića » 30 Apr 2011, 10:56

A sta Pantelic ima? Lazovic je maradona za njega... Lazovic Kleo
Fića

Postby Felipao » 30 Apr 2011, 10:59

Dalton wrote:Realno i Pantelic bi sabijao u Kineskom prvenstvu. Garantujem da bi nas osrednji superligas bio medju 10 najbojih tamo. Vise bih voleo da se Lazovic vrati, pored njega imamo i Zigica koji ima solidnu sezonu. Ruzno bi bilo da nam za reprezentaciju igra igrac koji je u Srbiji proveo 2 godine i ne zna 20 reci.

Pretera ga coveche.Kao da si rekao prosecni premijerligash bi kidao kod nas.Jbt znash ti gde smo mi a gde je Kina jbt...
Felipao

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja