Što je najgore imale bi dobru šansu u četvrtfinalu, jer bodom ne bi išle među trećeplasirane (kao što bi da je bila bolja gol razlika, pa ukrštanje sa Danskom), nego bi bile druge u grupi i išle na Hrvatsku, tu bi bile makar blagi favorit.
SrbijaNS wrote:Jedino se slažem sa drugom stavkom, sa prvom i trećom svakako ne.
Pogotovo ne sa trećom jer ti ta priča ne pije vodu jer se utakmica protiv Finske nije uopšte računala za drugu fazu. Ta utakmica je verovatno odigrana kako je odigrana jer je već sve bilo rešeno i pre nje. Prenela se samo gol razlika protiv Švedske koja je sa nama prošla u drugu fazu.
Što se tiče poraza od Španije, mislim da ga nikako nisu zaslužile. Imale su +3 na 18 min do kraja protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi, i napravile grešku na kraju kakva se pravi jednom u 10 godina. Nesrećan poraz apsolutno.
U pravu si, smetnuo sam s uma da se Finska nije računala za drugu fazu a da je poredak već bio riješen, potpuno logično i neprimjerena zamjerka sa moje strane.
Što se tiče meča protiv Španije, moj generalni stav je da si (pogotovo u sportovima koji se ne zovu fudbal) zaslužio onoliko koliko izboriš, sem ako sudija ne odluči ishod. Da, vodile su većim dijelom drugog poluvremena (na manje od 10 minuta do kraja imale i +2 i to im je igrao i remi), ali su isto tako iz te pozicije došle u situaciju da u poslednji minut uđu sa minusom, pa da Otašević iz dosta teškog šuta izjednači, pa da Činku skine nimalo laku loptu u poslednjem napadu Španije, znači uz nemalu prednost i par individualnih minijatura u završnici ne izvučeš ni remi, jbg, teško je označiti sreću kao faktor broj 1.
U kombinaciji sa utakmicom protiv Njemačke gdje si dozvolio da te deklasira rival sa kojim je ta Španija remizirala, a protiv kog su i naše itekako parirale (i vodile bi na poluvremenu da realizacija sa igračem i dva igrača više nije bila katastrofalna), više imamo razloga da krivimo sebe nego sreću.
Svakako sam pri stavu kao i za košarkašice, lako ćemo prežaliti ovu medalju (iako bi rukometna bila mnogo ,,vrednija'' nego košarkaška) ako dočekamo seniorski rezultat, više me strah da je ovo uvertira da se neka slična situacija desi i na velikoj sceni za koju godinu.