Da samo Duvnjak i Cindrić kao osvajači nagrada za najbolje igrača svijeta i Evrope 10 godina igraju zajedno za Srbiju i imaju 0 zlata i tek poneku medalju uglavnom na račun lakšeg žrijeba i olimpijskih godina, bili bi proglašeni za najveće luzere u istoriji rukometa, o tome nema svrhe raspravljati.
White Mamba wrote:Izvanredna partija hrvata. Kontrola utakmice od pocetka do kraja
Za mene među 2 ili 3 iznenađenja turnira, ne jer je tolika razlika u klasi, nego jer su Hrvati odigrali furiozno protiv Islanda, pa se vratili iz mrtvih protiv Mađara, i djelovalo je da su ispucali sve rezerve, i da nailaze na mnogo jačeg od sebe, i onda su u tom momentu odigrali meč turnira. Naravno, pomogli su i Francuzi koji su prvo ušli loše u meč a onda dozvolili da ih to poremeti psihički, Žil je donekle reagovao na poluvremenu, ali ih je previše loše spremio za meč da bi se izvadili.
Posebno sam izdvojio golmane, jer za razliku od napada, odbrana Francuske uopšte nije funkcionisala toliko loše da bi primili 18 za poluvrijeme, samo su redom ulazili šutevi sa 10+ metara. I u završnici su primili 2 ili 3 skandalozna gola, čini mi se da je tad branio Debone, iz onih situacija gdje bi slijepom bilo jasno da ide šut u dalji ugao, a oni pokrivali bliži. Što je najbolje, da Min nije dobio crveni i da su iskoristili sedmerce (i eventualno da Remili nije dobio ono smiješno isključenje na 5 minuta do kraja), vjerovatno bi ih i uhvatili. Što bi, makar iz moje perspektive, bilo dosta bezvezno i nezasluženo, jer nisu mogli da mrdnu dok se ,,igrao'' rukomet, pa su prodisali pred kraj na račun bolje fizičke spreme i manje akumuliranog umora.
Gledajući ovu utakmicu, nije isključeno ni da će biti zanimljivije finale sa Hrvatima umjesto Francuza, jer su izuzetno disciplinovani, i kad napadaju i u tranziciji, i kad se brane. Nema poklonjenih lopti, nema kontri protiv njih, u tom pogledu su impresivni. Naravno da neće biti isto na neutralnom terenu, i noćas su u tom pogledu malo pali u završnici pa su napravili par gluposti, ali bi Francuzi vjerovatno prošli malo bolje nego Njemci, možda bi i dogurali do 30 datih, ali bi sigurno išli na 35+ primljenih.