Board index Razni Sportovi Rukomet

Muski reprezentativni rukomet

Re: Reprezentacija Srbije... Reprezentativna takmicenja u sv

Postby Stoxan » 09 Jul 2012, 17:10

СП: Јуниорке у четвртфиналу

Србија – Конго 37:19 (21:9)

Острава.– Дворана: Дубина. Судије: Елмоамли и Ел Сајед (Египат). Седмерци: Србија 3 (2), Конго 3 (2). Искључења: Србија 6, Конго 4 минута.

СРБИЈА: Т. Поповић (2 одбране), Рибичић 3 (1), Гавриловић, Пријовић 2, И. Поповић 4, Радосављевић 3, Јањушевић 1, Јеремић (6 одбрана), Филиповић 8 (1), Обрадовић 7, Рисовић (11 одбрана), Павловић 2, Н. Поповић 1, Георгијев 6, Петровић, Васић 1.

КОНГО: Мамбу 5, Батола 1, Дивоко 3, Окоуа 1, Сала 4, Моуангомо (4 одбране), Зоубабела 5, Нгоје, Илоки 84 одбране).

Играчица утакмице: Сандра Филиповић (Србија)

Парови четвртфинала (уторак):
Шведска – Русија у 12
Јужна Кореја – Француска у 14.45
Србија – Норвешка у 17.30
Пољска – Мађарска у 20.15.
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Tumbas » 10 Jul 2012, 16:59

Juniorke protiv Norveske! Za sada egal!
Velika pobeda 25-22 i polufinale Svetskog Prvenstva!! Bravo devojke!!!
Moj tata je vaš kolega!
Tumbas

Postby Stoxan » 10 Jul 2012, 20:50

Tumbas wrote:Juniorke protiv Norveske! Za sada egal!
Velika pobeda 25-22 i polufinale Svetskog Prvenstva!! Bravo devojke!!!

Svaka čast za devojke. Protiv možda i prvog favorita turnira :blue:
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Tegi » 10 Jul 2012, 23:58

Svaka cast devojkama. Vedro je nebo nad rukometnom Srbijom. :laugh:
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Stoxan » 14 Jul 2012, 18:52

Juniorke na kraju 4. na SP. Juče poraz u polufinalu od Švedske. Danas poraz od Mađarica posle produžetaka,

I pored toga što su ostale bez medalje svaka čast devojkama na ovom uspehu.
Stoxan

Postby Djoni Negro » 19 Jul 2012, 11:53

Srbi sa Slovencima

Glavni grad Španije Madrid je danas bio mesto gde su izvučene grupe za Svetsko prvenstvo koje će se sledeće godine održati u Španiji. Za nas su posebno zanimljive grupe B, C i D, gde igraju reprezentacije sa prostora bivše Jugoslavije.

Makedonija je voljom žreba smeštena u nimalo naivnu grupu C gdje se još nalaze Island, Rusija, prvak Evrope Danska, Katar i Čile. Makedonci imaju velike šanse da se plasiraju u osminu finala, jer sa Katarom i Čileom ne bi trebali imati problema.

Reprezentacija Hrvatske i izabranici Slavka Goluže su smešteni u grupu D sa Španijom, Mađarskom, Alžirom, Egiptom i Australijom.

Reprezentacija Srbije će u grupnoj fazi odmeriti snage sa još jednom reprezentacijom sa prostora bivše države. To je Slovenija. Uz Sloveniju u ovu grupu su još smešteni Poljska, Koreja, Belorusija, Saudijska Arabija.

Donosimo vam pregled svih grupa:

Grupa A:
Francuska, Nemačka, Argentina, Tunis, Crna Gora, Brazilu

Grupa B:
Danska, Makedonija, Island, Katar, Rusija, Čile

Grupa C:
Srbija, Slovenija, Poljska, Koreja, Belorusija, Saudijska Arabija

Grupa D:
Španija, Hrvatska, Mađarska, Alžir, Egipat, Australija
Djoni Negro

Postby Tumbas » 19 Jul 2012, 15:34

Mi i Poljaci u borbi za prvo mesto... Realno, trebali bi da završimo kao prvi u ovoj grupi. SP i OI duplo slabije od EP!
Moj tata je vaš kolega!
Tumbas

Postby Tegi » 19 Jul 2012, 20:49

Valjalo bi biti prvi u grupi. Igra se 1/8 finala, a ukrstamo se sa grupom gde su 2 ekipe bolje od nas i jedna je na nasem nivou.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby DON » 19 Jul 2012, 20:51

СКАНДИНАВИЈА ОПЕН: Орлови изнад Шведске!

Шведска – Србија 21:23 (10:8)

http://www.zurnal.rs/2012/07/19/skandin ... index.html

Bravo!

Dobar zreb...
DON

Postby Tegi » 19 Jul 2012, 23:07

Tumbas wrote:Mi i Poljaci u borbi za prvo mesto... Realno, trebali bi da završimo kao prvi u ovoj grupi. SP i OI duplo slabije od EP!

Inace, ovo je prvo veliko takmicenje od Tunisa 2005. na kome nismo u grupi sa Danskom.
Tegi

Postby Houdini » 13 Aug 2012, 17:59

najjace sto se Karabatic tri puta ljubi sa crnjom :triprsta:
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby AirBall » 17 Aug 2012, 15:02

Ovako se bori za otadzbinu... Bog ti dao srecu i zdravlje junace...

Portner: "Orlovi" oduvek moj san!

Srbija nikako ne sme da zaboravi na mladi talas iz inostranstva. Ako bih postigao dogovor sa ljudima iz reprezentacije, spreman sam da pauziram tri godine – kaže mladi golman

Image

Svi koji imaju kvalitet i žele da igraju za reprezentaciju Srbije, moraju da imaju mesta u nacionalnom timu. Gde god se nalazili. Na kojoj bilo geografskoj širini.

To što je daleko od oka, ne znači da treba tako i da ostane. Jednostavno, rukometna baza nije tolika da bismo bez problema mogli da se lišimo kvalitetnog igrača. To je i istakao tehnički direktor muškog nacionalnog tima, Vladica Spasojević, apostrofirajuči dva imena, Petra Đorđića i Nikolu Portnera.

Trenutno se Portner nalazi u Gumersbahu, na pripremama. Radi se o mladom i perspektivnom golmanu Bern Murija, koji ima tek 19 godina. Nije tajna da ga je u svojim redovima već ovog leta hteo da vidi Kretej. Sve je manje klubova, posebno sada, u vreme ekonomske krize, koji kupuju "mačku u džaku"...

- Moj san je uvek bio da branim za reprezentaciju Srbije – počinje za „Sport“ priču Portner. - Niko me, međutim, još nije zvao da razgovaramo na tu temu.

Reče direktor Spasojević da će u slučaju vašeg pozitivnog odgovora sesti na prvi avion za Švajcarsku?

-- Ako postoji namera i želja da se razgovara samnom, naravno da sam otvoren za to.

Ono što je problematično u celoj priči je činjenica da ste igrali za Švajcarsku, pa biste morali da čekate tri godine da zaigrate za Srbiju?

- Ukoliko bismo postigli dogovor, ne bi mi to bio problem. Pauzirao bih tri godine, da bih kasnije mogao da igram za Srbiju - više je nego jasan Portner.

Nema čekanja - odmah preduzeti konkretne korake da se ovako talentovani čuvar mreže dovede na gol Srbije. Pred njim je velika karijera. Uz to ima i rukometni pedigre. I to kakav... Otac mu je čuveni srednji bek one čuvene generacije Metaloplastike, Zlatko Portner.

SA MARJANCEM NA "VEZI"

Na golu Bern Murija nalaze se sadašnji i nadamo se budući reprezentativac Srbije, Dragan Marjanac i Nikola Portner.

- Stalno pričam sa Marjancem o tome kako mu je u reprezentaciji Srbije. Sada mi je prenosio iskustva sa Olimpijskih igara u Londonu. Vuče me sve to - iskreno će Portner.

Novosti
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby harper lee » 17 Aug 2012, 15:08

Vucko, jel' ovo sin najveceg genijalca u istoriji jugoslovenskog rukometa?
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby kotrljko » 17 Aug 2012, 15:12

citaj Harper,sve pise :biggrin:

Otac mu je čuveni srednji bek one čuvene generacije Metaloplastike, Zlatko Portner.
kotrljko

PreviousNext

Return to Rukomet