Илић показао величину: Какав би човек био да кажем не репрезентацији која је у проблему?!20 мар, 2013
Седам, осам, десет голова… Капитен репрезентације Србије Момир Илић (31) у последње време игра одлично.

(ФОТО: М. Рашић)
Уз сјајан голгетерски учинак у последње време, редовно обавља и тешке задатке у одбрани. Велика разлика у односу на оно што је пружао у првом делу сезоне у дресу немачког и европског шампиона Кила.
- У јесењем делу сезоне знатно мање сам играо у нападу, али откако сам се врати са Светског првенства из Шпаније све се окренуло. Не знам тачно шта се променило код тренера, каква му је визија, али чињеница је да много више добијам прилику да играм и у нападу. То је добро по мене, а испало је добро и по све друге – наводи Аранђеловчанин.
Добро је то и по селектора Веселина Вуковића, нарочито пред два предстојећа квалификациона меча за Европско првенство 2014. са Аустријанцима. Долазите ли, пошто сте најављивали могуће пензионисање, бар што се тиче репрезентације?
- Не може да игра Манојловић, повредио се Ненадић, још неки имају проблеме са повредама. Какав би то човек био да у овом моменту кажем не? И не само ја, већ и други који су најављивали тај чин. Зато смо се чули телефоном и договорили да дођемо и одрадимо посао, победимо два пута Аустрију, обезбедимо одлазак у Данску, а онда ћемо на лето сести на миру и договорити се са селектором и председником Савеза шта и како даље.
БАРСЕЛОНА, ЛВЕН ИЛИ ВЕСПРЕМ
Где ће капитен Орлова да настави каријеру још није познато, али једно је сигурно:
- У Килу не остајем. Зебре ми јесу нудиле продужење сарадње, али ми се понуда није свидела. Када смо причали они су се определили за смањење буџета, па је и понуда била у складу са тим. Зато и јесу пустили Омејеа, Нарсиса и Алма. Тада сам им рекао да не остајем, због чега су они и довели младе Ваела Жалуза и Расмуса Лаугеа.
Многи су се помињали као следећа дестинација, а у причи су остали…
- Барселона, Веспрем и Рајн-Некар Лвен. Где ћу, то још не знам. Мада, било би лепо да се то што пре заврши. Ипак, не секирам се. Тиме нисам оптерећен, уживам у овоме што радим, што се и види на терену.