Board index Razni Sportovi Odbojka

Ženska reprezentativna odbojka

Re: Ženska reprezentativna odbojka

Postby Milutinov Tata » 07 Aug 2024, 00:33

Za mene je ovo sto se desilo u Parizu bas "debakl" , jer smo mi sve karte bacili na Oi, zrtvovali LN i plasman na listi koji je odredjivao fakticki zreb za grupe. U biti ucinili smo sve u startu da sebi otezamo put do cilja, radi toga da bi igracice bile maksimalno spremne za igre. Na zalost ucinak je katastrofalan, pobeda protiv nedorasle Francuske i 3 poraza od ozbiljnih selekcija, svaki sledeci je bio ubedljiviji, a igra losija. Sada se moze slobodno reci da je sve promaseno.

U sve ovo se uklopio i selektor. Nista ne treba analizirati dalje od spisak za same OI i izbora igracica tokom turnira. Ide Jegdic, ne ipak ide Silvija. Bjelica je 13. igracica, ne ipak je Mina Popovic. Hena Kurtagic pocinje u prvih 6 turnir, posle SAD nestaje, a upada Mina koja pocinje mec 1/4 finala. O rotacijama primacica da ne pisem to smo vec pominjali na temi poslednjih godinu dana, a bilo je primetno i tokom igara. Gvideti nije verovao samom sebi sve vreme, stalno u nekoj dilemi. Sam je napravio i dilemu na mestu tehnicarke, vrativsi Maju u reprezentaciju prosle godine. Dobru hemiju u ekipi na terenu sam poceo da osecam tek tokom LN ove godine, medjutim u biti to je bilo obesmisljeno jer 7 najboljih igracica nije ni bilo tu. A tokom samih OI je postojala napetost na terenu, ni protiv Francuskinja to nije islo glatko kako bi trebalo.

Savez je itekako odgovoran za sve sto se desilo od Tokija. Situacija oko Santarelija mi je neverovatna i zasto se uopste doslo do toga da on razmislja da ide negde drugde pre zavrsenog ciklusa. Da li je moguce da nismo imali nikakvu dojavu sta se dogadja i nije odreagovano na pravi nacin? Tu je vec narusen neki mir u ekipi, jer su igracice sa Italijanom uspostavile izuzetnu konekciju koja se videla i tokom LN i na SP. Te 2022. je nasa reprezentacija igrala najbolju odbojku za sve ove godine, dovoljno je samo podsetiti se polufinala i finala sa SP. Nakon njegovog odlaska smo bili verovatno u stani pani situaciji, i Gvideti se nametnuo kao neko iznudjeno resenje. Na zalost nakon godinu i po dana, pokazalo se da je bio pogresan potez. Da li ce neko za sve ovo da snosi odgovornost videcemo.

Igracki gledano usli smo sa dosta problema u ovo leto. Teodora je otisla u Milano gde je bila uglavnom zamena za Kastiljo. Jovana Stevanovic je iz nekih razloga bila "klupirana" u Ezacibasiju, a meni je zaista tesko da poverujem da je Bejza Aridzi bolja igracica od nje. Sta god da se tu desavalo, Jovana je ispala iz takmicarskog ritam precestim sedenjem na klupi. Isto vazi i za Busu. Mozda igranje u Vakifu lepo stoji u CV-u, ali igranje u timu gde je Gabi kapiten, a tu su jos bar 3 elitne strankinja, meni deluje kao izgubljeno vreme i to bas u olimpijskoj godini. Da sve bude jos grdje, trener Vakifa je Gvideti. Dakle selektor Srbije je na neki nacin samog sebe sabotirao. Ni Busa nije imala ove godine rutinu takmicarskog igranja zbog previse sedenja na klupi. Tijana je u Ezacibasiju imala dosta promenjlivu sezonu, a bilo je primetno da je iz nekog razloga kod servisa potpuno izgubila kontrolu, sto u situaciji gde jedino ona ima smec servis i mogucnost da u seriji uzima poene, veliki hendikep za nas.

Ja sam se ipak naravno nadao da ce se nesto ipak desiti, da ce ekipa prodisati i naci zicu da ide do kraja i da cemo uzeti medalju, ali eto ne moze bas svaki put da nas neko odozgo pogleda, valja to i zasluzti nekako. Ipak 9 godina, 9 medalja, jednom je morao doci kraj tog niza.

Za kraj samo bih podsetio da se od naredne godine SP igra svake neparne godine, dok ce kontinetalna prvenstva biti parnih godina. I da ce rang lista biti bog i batina za kvalifikovanje na bilo koje prvenstvo u organizaciji FIVB. Vec za neki dan treba krenuti u operaciju LA2028 i dobro razraditi taktiku kako stici tamo.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby tremi08 » 11 Aug 2024, 22:14

Za novi ciklus gurati nove i primace i blokere i tehnicare, jedino na poziciji korektora imamo zakucano.

Maja, Drca, Stevanovic, Popovic Mina i Silvija i Busa za SP ne trebaju da budu pozivane, vec treba dati sansu mladjim devojkama. Italijanke imaju jako mlad roster i opet su se prosetale do zlata.

Uzelac treba da budu u startnoj postavi, kao i Hena Kurtagic
tremi08

Postby Milutinov Tata » 11 Aug 2024, 23:50

Uh, ne moze to bas tako da se sece. Nemamo mi toliki kvalitet koji bi mogao da nadoknadi odlaske svih nabrojanih. Mi smo se ove godine itekako unazadili i mora se pametno odmeriti sta, kako i sa kime u narednim godinama.

Sa Bojanom razgovarati i videti ima li zelju da igra u ovom ciklusu po potrebi, Sladja Mirkovic je napredovala, ali nije onaj taj nivo da izvuce ekipu na nekom takmicenju.

Bar jednu od Jovane ili Mine bih ostavio u sastavu. Hena je trenutno "rupa" u napadu, sa njom se mora raditi na tome, nadam se da ce u novom klubu tu napredovati. Zanimljva mi je bila Cikuc u onoj trecoj nedelji LN, mozda bi ona mogla da upadne tu.

Busa mora da ostane na prijemu, preveliko je njeo iskustvo da bi je se lako odrekli, uz to jedina na koju se koliko toliko mozemo osloniti i u odbrani i u napadu. Nadam se da ce sledece godine biti negde gde ce igrati i time se vratiti u formu. Katarina Lazovic zasluzuje vecu sansu, dok za Bojanu Milenkovic nisam siguran da li moze bolje od ovoga. Napadacki je najslabija od svih 5 primacica, a mislim da nije toliko bolja na prijemu od ostalih, da bi sluzila da igra u drugoj liniji po potrebi. Vanja Ivanovic je igrala LN, ali koliko sam video, ona je tip kao i Lozo i Uzelac, odlicna u napadu i na servisu, ali zato skripi na prijemu. Uzelac ima potencijal, ali nema iskustva, mora da nauci da dobija poene blok autom ili na neki drugi jednostavniji nacin. Lozo je igrala mnogo bolje kod Santarelija koji je ocito imao poverenja u nju, kod Gvidetija je bila previse nesigurna.

Nadam se da ce Teodora otici negde gde ce igrati, pa videti izmedju nje i Jegdic, obe su odlicne na pozicji libera.

Bukulic je igrala korektora u LN i pokazala da bi mogla naslediti Bjelicu kao rezerva Tijani, samo mi se ne svidja sto igra u korejskoj ligi, bolje bi bilo da je negde u Evropi.

Mozda se pojavi i neko novo ime, duge su 4 godine.

Nismo bas u dobroj situaciji, ali verujem da ako tu budu Bojana i Tijana, kao osovina ekipe, nema zime.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Foteljas » 12 Aug 2024, 10:06

Drca ce u LA imati 40, bas kao i Maja sada, a Sladjana Mirkovic kao trenutno glavna alternativa 33. Ovde ni sam ne znam sta je pametno. Na primacici staviti Lazovic i Uzelac u prvu postavu, Busa mislim da je jos od proslog EP u padu, a i ona ce u LA imati 34 godine. Ostatak primacke linije osveziti sa nekom novom mladjom devojkom (pored ovih koje je MT pomenuo, tu su i Una Vajagic, Mina Mijatovic). Na bloku, sto kaze, jedna od ove dve bi mogla da ostane neko vreme dok Hena jos malo ne stasa, ja sam mozda pre za Minu. I svakako bi trebalo polako traziti i neku mladju alternativu za Tijanu (Jovana Zelenovic?), jer vidimo da i nju sve cesce hvataju i da vise nije u stanju da bas tako dominira kao pre.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Milutinov Tata » 12 Aug 2024, 14:36

Zelenovic ne, igrala je proslu LN, gledao sam je i u domacoj ligi, nema ona to u sebi. Tu mora bit jedna skocna igracica koja moze u serijama donositi poene, Bukulic se pokazala solidnom u LN, videcemo kako ce izgledati sledece godine. Tara Taubner se povredila prosle godine i nije igrala u LN, sad nije bila u timu, ne znam zbog cega.

Busa ove godine nije igrala u Vakifu redovno i nisam bio siguran da li moze ona da izgura ovo na visokom nivou. Od nje su u reprezentacija velika ocekivanja jer je fakticki jedan univerzalka, krenuti sa njom pa videti za godinu dve kakva je situacija i da li Uzelac ili Lazovic, i Lozo mogu da je u potpunosti istisnu. Dobro je sto si pomenuo i Minu MIjatovic, nju zaboravih sinoc, imala je solidne partije u LN, treba i nju gurnuti u ozbiljnije meceve.

Jeste kod tehnicarki losa sitaucija sa godinama, ali to je toliko osetljivo mesto da se ne sme seci preko noci. Steta je recimo sto Sladja MIrkovic tokom LN nije mogla igrati sa najjacom postavom pa videti moze li ona to da iznese. Ove godine u LN su bile i Marija MIljevic i Rada Perovic i fino su odigrale, mozda ih treba probati sa najboljim igracicama i u tezim mecevima.

Problem je sto je nasa liga dosata tanka, igra se presporo za ono sto ceka devojke na velikim takmicenjima. Vrujem da je igracicama Jedinsava prosle godine itekako koristilo onoliko meceva u Evropi gde su mogle da osete koji je to nivo igre u odnosu na ono sto imaju vikendom na domacim terenima. Sudbina je i da sve sto vredi mora da ide odavde, tako da igracicama preostaje da pametno biraju gde nastavljaju karijeru u inostranstvu.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Foteljas » 13 Sep 2024, 11:50

Maja Ognjenović: "Gvideti je jedan od najboljih na svetu"

Kapitenska odbojkašica Srbije Maja Ognjenović posle Olimpijskih igara u Parizu, oprostila se od reprezentacije, a u "360 stepeni" na "N1" govorila je upravo o ispadanju u četvrtfinalu OI od Italije.

"Zašto nismo uspele, nekako mi sad provejavaju neke misli, naravno da imam neku svoju teoriju i neko svoje mišljenje. Bilo je tu stvari na koje smo mi kao tim, sigurna sam, mogle više da utičemo, ne bih sada možda duboko ulazila u analizu, jer je sigurno, što se tiče tog trenerskog dela, bilo možda određenih stvari koje nisu bile onako kako smo mi navikle, ja to pripisujem našem mentalitetu", istakla je Maja, pa se dotakla i selektora Gvidetija, koga mnogi već sad otpisuju sa klupe Srbije, premda je preuzeo naše odbojakšice pre godinu dana.

"Imale smo za trenera stranca koji je jedan od najboljih trenera na svetu. Đovani je imao svoj doprinos, sigurna sam da je želeo za nas najbolje, ali sa moje neke distance i tačke gledišta, napravio se određeni disbalans koji, apsolutno ne mogu reći da je uticao direktno na naš neuspeh, ali mislim da je ostavilo traga", rekla je Ognjenović.

Dotakla se i kraja klupske karijere.

"Mnogo puta sam sebe demantovala, imala sam neke planove i pre par godina, i posle Rija, razmišljala sam i za reprezentativni deo i za klupski, i posle Tokija, tada sam mislila da ću završiti karijeru, pa se to nije obistinilo, nije se desilo, sada sam definitivno sigurna da je ovo poslednja klupska sezona. Uživam u ovome što radim, prelepo mi je, ali osećam da je vreme za neke druge i nadam se lepše stvari, ova godina, sezona naredna u Italiji će definitivno biti poslednja. Radujem se, ima i prednosti i mana, u smislu da sam sigurna da će to biti jedna sezona u kojoj ću se truditi da uživam što je više moguće, ali verujem da će biti i tužnih emocija, jer je kraj", kazala je Ognjenovićeva.

https://sportske.net/vest/ostali-sporto ... etu-529537
Foteljas

Postby Baxter Stockman » 06 Oct 2024, 20:17

https://meridiansport.rs/ostali-sportovi/gotovo-zoran-terzic-ponovo-selektor-srbije/
Imajući u vidu ko potpisuje vest, to je to.

Ne znam šta da mislim, nadao sam se da će biti neko drugi.
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby grobar_Zvornik » 23 Oct 2024, 18:01

"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

32 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Foteljas » 17 Dec 2024, 11:20

Obavljen je zreb za svetsko prvenstvo odbojkasica koje ce se u avgustu i septembru naredne godine odrzati na Tajlandu:
https://ossrb.org/seniorke/item/3033-sv ... runom.html

Nase devojke su (iz drugog sesira, zahvaljujuci stvarima o kojima smo ranije pisali) ipak imale srece i zrebane su u grupu H, gde ce im protivnice biti jos selekcije Japana, Ukrajine i Kameruna.
Dve prvoplasirane ekipe ce izboriti plasman u osminu finala, gde ce rivalke biti dve prvoplasirane ekipe iz grupe A u kojoj su Tajland, Holandija, Svedska i Egipat. Ono sto je dobro je to da bi se u eventualnom cetvrtfinalu ponovo ukrstili sa drugom kombinacijom A-H (dakle u cetvrtfinalu ce igrati pobednici A1-H2 i H1-A2), dok bi nam u polufinalu mogle zapasti protivnice iz grupa E i D, gde su SAD, Turska, Kanada, Ceska, Argentina... Sto znaci da sa Italijankama, Brazilkama, Kineskinjama, Poljakinjama... mozemo da se sastanemo tek u finalu.
Foteljas

Postby Milutinov Tata » 17 Dec 2024, 12:06

Ako je tako kako si napisao odlicno je ovo ispalo, bas nas je sreca pogledala. Jos sve vreme igramo u Bangkoku, nema nikakvih putovanja.

Image

Image

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Foteljas » 17 Dec 2024, 12:21

Da, kako je samo moglo da bude, ispalo je super. :okk:

Ali prvo da se nadje selektor, neshvatljivo je da to jos nije reseno i da se razvlaci i ceka Terzic da se smiluje da li hoce ili nece.

Druga stvar je da se napravi plan rada i prioriteti. Ne sme da se dozvoli da kao prosle sezone nijedna od igracica iz prve postave ne odigra ni mec u Ligi nacija, da tu bezveze rasipamo bodove i placamo novcane kazne, a da onda tako neuigrane odu na turnir koji je slovio za "vazniji" i tamo ne urade nista.
Foteljas

Postby Baxter Stockman » 26 Dec 2024, 11:33

Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Previous

Return to Odbojka