by Milutinov Tata » 07 Aug 2024, 00:33
Za mene je ovo sto se desilo u Parizu bas "debakl" , jer smo mi sve karte bacili na Oi, zrtvovali LN i plasman na listi koji je odredjivao fakticki zreb za grupe. U biti ucinili smo sve u startu da sebi otezamo put do cilja, radi toga da bi igracice bile maksimalno spremne za igre. Na zalost ucinak je katastrofalan, pobeda protiv nedorasle Francuske i 3 poraza od ozbiljnih selekcija, svaki sledeci je bio ubedljiviji, a igra losija. Sada se moze slobodno reci da je sve promaseno.
U sve ovo se uklopio i selektor. Nista ne treba analizirati dalje od spisak za same OI i izbora igracica tokom turnira. Ide Jegdic, ne ipak ide Silvija. Bjelica je 13. igracica, ne ipak je Mina Popovic. Hena Kurtagic pocinje u prvih 6 turnir, posle SAD nestaje, a upada Mina koja pocinje mec 1/4 finala. O rotacijama primacica da ne pisem to smo vec pominjali na temi poslednjih godinu dana, a bilo je primetno i tokom igara. Gvideti nije verovao samom sebi sve vreme, stalno u nekoj dilemi. Sam je napravio i dilemu na mestu tehnicarke, vrativsi Maju u reprezentaciju prosle godine. Dobru hemiju u ekipi na terenu sam poceo da osecam tek tokom LN ove godine, medjutim u biti to je bilo obesmisljeno jer 7 najboljih igracica nije ni bilo tu. A tokom samih OI je postojala napetost na terenu, ni protiv Francuskinja to nije islo glatko kako bi trebalo.
Savez je itekako odgovoran za sve sto se desilo od Tokija. Situacija oko Santarelija mi je neverovatna i zasto se uopste doslo do toga da on razmislja da ide negde drugde pre zavrsenog ciklusa. Da li je moguce da nismo imali nikakvu dojavu sta se dogadja i nije odreagovano na pravi nacin? Tu je vec narusen neki mir u ekipi, jer su igracice sa Italijanom uspostavile izuzetnu konekciju koja se videla i tokom LN i na SP. Te 2022. je nasa reprezentacija igrala najbolju odbojku za sve ove godine, dovoljno je samo podsetiti se polufinala i finala sa SP. Nakon njegovog odlaska smo bili verovatno u stani pani situaciji, i Gvideti se nametnuo kao neko iznudjeno resenje. Na zalost nakon godinu i po dana, pokazalo se da je bio pogresan potez. Da li ce neko za sve ovo da snosi odgovornost videcemo.
Igracki gledano usli smo sa dosta problema u ovo leto. Teodora je otisla u Milano gde je bila uglavnom zamena za Kastiljo. Jovana Stevanovic je iz nekih razloga bila "klupirana" u Ezacibasiju, a meni je zaista tesko da poverujem da je Bejza Aridzi bolja igracica od nje. Sta god da se tu desavalo, Jovana je ispala iz takmicarskog ritam precestim sedenjem na klupi. Isto vazi i za Busu. Mozda igranje u Vakifu lepo stoji u CV-u, ali igranje u timu gde je Gabi kapiten, a tu su jos bar 3 elitne strankinja, meni deluje kao izgubljeno vreme i to bas u olimpijskoj godini. Da sve bude jos grdje, trener Vakifa je Gvideti. Dakle selektor Srbije je na neki nacin samog sebe sabotirao. Ni Busa nije imala ove godine rutinu takmicarskog igranja zbog previse sedenja na klupi. Tijana je u Ezacibasiju imala dosta promenjlivu sezonu, a bilo je primetno da je iz nekog razloga kod servisa potpuno izgubila kontrolu, sto u situaciji gde jedino ona ima smec servis i mogucnost da u seriji uzima poene, veliki hendikep za nas.
Ja sam se ipak naravno nadao da ce se nesto ipak desiti, da ce ekipa prodisati i naci zicu da ide do kraja i da cemo uzeti medalju, ali eto ne moze bas svaki put da nas neko odozgo pogleda, valja to i zasluzti nekako. Ipak 9 godina, 9 medalja, jednom je morao doci kraj tog niza.
Za kraj samo bih podsetio da se od naredne godine SP igra svake neparne godine, dok ce kontinetalna prvenstva biti parnih godina. I da ce rang lista biti bog i batina za kvalifikovanje na bilo koje prvenstvo u organizaciji FIVB. Vec za neki dan treba krenuti u operaciju LA2028 i dobro razraditi taktiku kako stici tamo.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.
#8 #24
OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018
OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!