Dexi, pa kako nece biti nepravedno ako kao aktuelni prvak Evrope nemas zagarantovano mesto na jednim OI? To samo odbojka izmislja toplu vodu, to nigde ne postoji, ni u jednom drugom timskom sportu. Jedan kvalifikacioni turnir je bukvalno trenutna forma ili situacija sa povredama, da ne pricam o uticaju termina u toku sezone kada se igra i slicnim stvarima. I da ne pricam da su se turniri organizovali tako da skupe 8 reprezentacija u januaru i samo pobednik turnira ide na OI, dakle jedan kiks i gotov si. Pa gde to ima?

To je velika nepravda za reprezentaciju koja je pre toga na EP ostvarila 9 pobeda u 9 meceva i suvereno, najubedljivije moguce uzela evropsku titulu

Da ti presudi jedan kiks usred klupske sezone na nekom turniru a ti pre toga dokazao najbolje od sebe i pocistio konkurenciju na takav nacin? To je skandalozno. Pricam naravno o poslednjim OI u Tokiju. Neko spomenu i taj Rio 2016. godine gde smo osvojili SL i bili u sjajnoj formi tog leta, apsolutno nam je bilo mesta tamo. Sto se tice primera o namestanju, nisam video ko je pisao i sta, iako citam komentare, ja zaista i dalje ne znam kako se to radi u odbojci, ali ako je to zaista moguce, onda je ljutnja na Nikolu jos vise opravdana. Ne, nemoj mi glumiti "dao sam ti sansu tako sto sam izveo drugu postavu", nego me poguraj ako postoji dovoljno suptilan nacin za to. To su momci koje je i sam trenirao kao selektor, neke od njih, to je njegova zemlja, njegova reprezentacija, svako bi to izveo na njegovom mestu za svoje.

Ok, nisi, ali onda makar ne pricaj tu bljuc prosere "necu da me prozivaju da ja pomazem Srbiji", ako je i od srpske legende Nikole Grbica mnogo je. Pobedio si, cuti makar, degutantno je slusati da jedna od najvecih legende odbojke u Srbiji, nece da ga "prozivaju zbog Srbije". Jasno nam je, ne moras to da pricas dodatno. Nemam ja sumnje da ce on punim gasom sutra na Kubu, ali to nama nista ne garantuje i veliko je pitanje sta ce biti, a danas si direktno mogao da utices da bude to sto treba. O tome se radi ali dobro eto.