Board index Razni Sportovi Odbojka

Muška reprezentativna odbojka

Re: Muška reprezentativna odbojka

Postby Fudbaloman » 22 Jun 2024, 20:57

Skandalozno. Mi smo cak dva puta bili zrtve toga da kontinentalni prvak nema prolaz na OI na osnovu titule, i 2012. i 2020., s tim da smo eto 2012. uspeli preko tada ipak podnosljivih kvalifikacija da prodjemo. Ne ide, prosto ne ide da ti naguras toliko vrhunskih evropskih reprezentacija na jedan turnir i kazes "evo igrajte pobednik odlazi", u par dana i cao. Jedno EP ili SP se igra po dve nedelje, pa lepo dokazes svoj kvalitet ili ne dokazes. Ovo je bas sramotno sto su radili i mi smo direktne zrtve toga bili, bez obzira sto smo podbacivali sa igrom, to niko ne spori. Sustina je da su ti bile obezvredjene prethodne velike zasluge na najvecoj sceni i da si bio prepusten trenutnom raspolozenju u par nekih dana odmah posle NG, pa sta ti bude. Krajnje idiotski od onog ko je to smislio tako.
Last edited by Fudbaloman on 22 Jun 2024, 20:58, edited 1 time in total.
Fudbaloman

Postby Dexi » 22 Jun 2024, 20:58

Jbg ,takva su kakva pravila.Ono što znam nikad se u odbojci nije išlo sa EP,SP,nikad,čak ni šampion.Uvek si imao tri šanse,svetski kup,Evropske kvalifikacije i internacionalni kvalifikacije.

Uostalom to nije samo slučaj u odbojci u kosarci je Slovenija kao prvak Evrope morala preko kvalifikacija na OI.

Naša ekipa se na OI uvek kvalifikovali preko tih dodatnih kvalifikacija,dal iz prve,druge ili treće šanse i to je činjenica.Poslednja dva puta je nešto nedostajalo,jer oba puta su ključne utakmice gubljenje lagano i ne može da se kaže da je bilo neke nepravde.

Nešto im je falilo u tim kvalifikacijama,šta ne znam.SL 2016 je osvojena jer su sve druge ekipe bile u pripremama za OI .

Ova generacija je imala kvalitet da ode na OI 2016,2021,a sada objektivno je taj kvalitet najmanji.Imate Podrascanina koji je na zalasku karijere,odnosno ove lidere koji su u ozbiljnom padu forme.

Nemojte da prebacujete nista Nikoli,ako odemo na OI jedan od razloga biće i tih 17 pts prošle godine kada je izveo 3 tim protivu nas i hvala mu na tome :okk:

Danas je izveo kombinovan tim.
Dexi

Postby Storm » 22 Jun 2024, 21:03

Dexi, niko ne kaze da pravila nisu bila takva. Samo konstatujemo da nije korektno da kontinentalni prvak godinu pred OI nema ucesce na OI.
Znam ja da nikada ranije nije imao, ali to ne znaci da je taj sistem dobar. Sreca pa vise nece biti tako.
Storm

Postby Dexi » 22 Jun 2024, 21:03

Fudbaloman wrote:Skandalozno. Mi smo cak dva puta bili zrtve toga da kontinentalni prvak nema prolaz na OI na osnovu titule, i 2012. i 2020., s tim da so eto 2012. uspeli preko tada ipak podnosljivih kvalifikacija da prodjemo. Ne ide, prosto ne ide da ti naguras toliko vrhunskih evropskih reprezentacija na jedan turnir i kazes "evo igrajte pobednik odlazi", u par dana i cao. Jedno EP ili SP se igra po dve nedelje, pa lepo dokazes svoj kvalitet ili ne dokazes. Ovo je bas sramotno sto su radili i mi smo direktne zrtve toga bili, bez obzira sto smo podbacivali sa igrom, to niko ne spori. Sustina je da su ti bile obezvredjene prethodne velike zasluge na najvecoj sceni i da si bio prepusten trenutnom raspolozenju u par nekih dana odmah posle NG, pa sta ti bude. Krajnje idiotski od onog ko je to smislio tako.

Ne blamiraj se ,od kad pratim odbojku,a pratim je od 94' nikad prvak Evrope,ni sveta nije imao zagarantovano mesto.Dal je pošteno ili ne,ali tako je.

I uvek smo uspevali do 2016,bez nekih prevelikih problema da izborimo OI ,jednom protiv Nemačke,Poljske i to na njihovom terenu,jednom protivu Španije.Uostalom ta Španija kao prvak Evrope čini mi se nije išla na OI 2008 u Pekingu,možda grešim.

Dakle i tada si mogao da izgubiš na slab dan,ludilo rivala,ali to se nije dešavalo na sreću jer je ta ekipa ima taj ekstra kvalitet.

Ova generacija očigledno to nije imala,jel se raspadala u tim najbitnijim mečevima.Nesto je tu falilo očigledno.
Last edited by Dexi on 22 Jun 2024, 21:10, edited 1 time in total.
Dexi

Postby Foteljas » 22 Jun 2024, 21:05

Problem je samo sto je svaki mec na tim turnirima bio "najbitniji"... :roll:

Nasi bodovi za sutrasnji mec:

14.9
12.4
9.9
-0.1
-2.6
-5.1
Last edited by Foteljas on 22 Jun 2024, 21:10, edited 1 time in total.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Dexi » 22 Jun 2024, 21:09

Foteljas wrote:Problem je samo sto je svaki mec na tim turnirima bio "najbitniji"... :roll:

Pa uvek je bio,od 95' i čuvenog turnira u Danskoj,kasnije i Nemačkoj,potom za OI 2000'turnir u Poljakoj itd.itd.

Takva su pravila bila oduvek,I važila su za sve reprezentacije.
Dexi

Postby Fudbaloman » 22 Jun 2024, 21:10

Pa idiotska su pravila Dexi, o tome pricamo :question: Ako je nesto pravilo, ne znaci da je ok, jer pravila neko smislja, a to ne znaci da je taj neko to uradio na logican i pravedan nacin. Sto se kosarke tice, to se prvi put odnosilo na 2017. godinu kada su Slovenci uzeli titulu, jer su do tada EP u kosarci bila na dve godine a od tada na 4. Pre toga, svako EP pred OI je davalo direktne plasmane na iste finalistima, to si zaboravio. Cinjenica je da odbojka glumi nesto sto niko drugi ne radi, iz samo njima znanih razloga i ako je istina da se to menja od sledecih OI, to vec ima smisla, samo sto sad jbg mi necemo biti prvaci ko zna kad :biggrin: Mada opet ko zna, nismo mi ni te 2019. ocekivali, ni bili ni u nekom drugom krugu favorita pa smo pocistili sve. Ne treba nasu odbojku nikad otpisati, mozda nismo krem kao pre ali ja se i dalje nadam da necemo pasti na neke niske grane, vec odrzavati status uz najbolje ako nista vise od toga. :okk: Jos nesto, stvaram sliku da je recimo na Nikolinom mestu Vanja, mislim da se nasa pobeda danas ne bi dovela u pitanje ni da smo izasli sa reketima :biggrin: Nikola je uvek previse hladan lik za razliku od Vanje kod kojeg je sve prstalo, ali dobro, ajde da se ne bavimo Nikolom vise, ja se samo nadam da nece doci u situaciju da nemirno spava posle sutrasnjeg dana, iako on nista nije kriv u onom pravom smislu da se razumemo, ali ipak ako imas dovoljno patriotskog u sebi kao sto sam siguran da ima, ne moze da te ne proganja cinjenica da si imao priliku pustiti svoju reprezentaciju na OI, a nisi, naravno u slucaju da ne daj Boze sutra nesto krene po zlu u mecu sa Kubom.
Fudbaloman

Postby Fudbaloman » 22 Jun 2024, 21:12

Dexi wrote:
Fudbaloman wrote:Skandalozno. Mi smo cak dva puta bili zrtve toga da kontinentalni prvak nema prolaz na OI na osnovu titule, i 2012. i 2020., s tim da so eto 2012. uspeli preko tada ipak podnosljivih kvalifikacija da prodjemo. Ne ide, prosto ne ide da ti naguras toliko vrhunskih evropskih reprezentacija na jedan turnir i kazes "evo igrajte pobednik odlazi", u par dana i cao. Jedno EP ili SP se igra po dve nedelje, pa lepo dokazes svoj kvalitet ili ne dokazes. Ovo je bas sramotno sto su radili i mi smo direktne zrtve toga bili, bez obzira sto smo podbacivali sa igrom, to niko ne spori. Sustina je da su ti bile obezvredjene prethodne velike zasluge na najvecoj sceni i da si bio prepusten trenutnom raspolozenju u par nekih dana odmah posle NG, pa sta ti bude. Krajnje idiotski od onog ko je to smislio tako.

Ne blamiraj se ,od kad pratim odbojku,a pratim je od 94' nikad prvak Evrope,ni sveta nije imao zagarantovano mesto.Dal je pošteno ili ne,ali tako je.

I uvek smo uspevali do 2016,bez nekih prevelikih problema da izborimo OI ,jednom protiv Nemačke,Poljske i to na njihovom terenu,jednom protivu Španije.Uostalom ta Španija kao prvak Evrope čini mi se nije išla na OI 2008 u Pekingu,možda grešim.

Dakle i tada si mogao da izgubiš na slab dan,ludilo rivala,ali to se nije dešavalo na sreću jer je ta ekipa ima taj ekstra kvalitet.

Ova generacija očigledno to nije imala,jel se raspadala u tim najbitnijih mečevima.Nesto je tu falilo očigledno.

Druskane, gde sam ja napisao da je ikad prvak Evrope imao mesto na OI? Sta sam se ja i gde tacno izblamirao? Izmisljas nesto sto ja nisam rekao pa dajes sebi za pravo da nekom kazes da se blamira? Jedini koji se blamira si ti, jer si naveo primer Slovenije u kosarci, a to je tek prvi primer takvog pravila, s obzirom da je EP u kosarci uvek davalo mesta na OI, i upravo sam to i naveo u kontekstu odbojke koja glumi ludilo i ne daje mesta kontinentalnim prvacima. Dakle, prvo nauci da citas pa onda da razumes sta si procitao pre nego das sebi za pravo da nekom kazes da se blamira.
Fudbaloman

Postby leteceprase » 22 Jun 2024, 21:14

Polako momci Urke cita sad sta pisete uz ladno pivo i ima potrebu da predje na nesto zestoko :biggrin: lagan je Nidza surra ,prelagan :beyond:
leteceprase

Postby Foteljas » 22 Jun 2024, 21:14

Dexi wrote:
Foteljas wrote:Problem je samo sto je svaki mec na tim turnirima bio "najbitniji"... :roll:

Pa uvek je bio,od 95' i čuvenog turnira u Danskoj,kasnije i Nemačkoj,potom za OI 2000'turnir u Poljakoj itd.itd.

Takva su pravila bila oduvek,I važila su za sve reprezentacije.

Ne mozes da mi kazes da je pravedan sistem gde o jednoj jedinoj kvoti treba da odlucuju Francuska, Srbija, Slovenija, Nemacka, Bugarska, Holandija..., podeljeni u dve grupe od po cetiri ekipe, sa polufinalom i finalom. Gde treba odigrati pet meceva u sest dana, kao sto rekoh bez prava ni na jedan poraz ili slab dan.
Foteljas

Postby Storm » 22 Jun 2024, 21:19

Nasi bodovi za sutrasnji mec:

14.9
12.4
9.9
-0.1
-2.6
-5.1

To je to. Pobjeda Poljske i zvanicno vodi plavu cetu na olimpijske igre. U najgorem slucaju +3 (sa minimalnom pobjedom Poljske i 0-3 porazom od Slo)
Dobro sam sinoc prognozirao, 5 poena bi izgubili sa 0-3 porazom od Slovenije.
Last edited by Storm on 22 Jun 2024, 21:21, edited 1 time in total.
Storm

Postby Fudbaloman » 22 Jun 2024, 21:20

[/quote] Ne mozes da mi kazes da je pravedan sistem gde o jednoj jedinoj kvoti treba da odlucuju Francuska, Srbija, Slovenija, Nemacka, Bugarska, Holandija..., podeljeni u dve grupe od po cetiri ekipe, sa polufinalom i finalom. Gde treba odigrati pet meceva u sest dana, kao sto rekoh bez prava ni na jedan poraz ili slab dan.[/quote]

Decko se pogubio malo. Ne kapira da takvo pravilo koliko god na papiru vazilo za sve, nije isto iz ugla neke Bugarske koja je pre toga zavrsila 9. na EP npr. i Srbije koja je pocistila sve redom i osvojila titulu prvaka Evrope. Upravo na taj nacin stavljas Bugarsku (uzeo sam ih slucajno sad kao primer) i Srbiju u isti kos i dajes sansu da 9. reprezentacija spletom okolnosti ode na OI a prvak Evrope ne ide zbog jednog kiksa. Ne bi trebalo da je to tesko shvatiti, tu razliku i nepravdu.
Fudbaloman

Postby Foteljas » 22 Jun 2024, 21:27

Posteniji sistem kvalifikacija je ovaj sada sa grupama od osam gde igra svako sa svakim. Pravi turniri, ravnomerniji raspored ekipe, po dve idu dalje, pa se moze imati i luksuz da se izgubi jedan mec iz ovog ili onog razloga.
Foteljas

Postby Dexi » 22 Jun 2024, 21:31

@foteljas Sistem je surov bio ,ali posle toga si uvek imao još jednu sansu tj.jos jedan interkontinentalni turnir.Gde si imao jednu jaču ekipu kao rivala.

Ma nije ni bitno na kraju krajeva,bitno je da odemo na OI sada :okk:
Dexi

Postby Fudbaloman » 22 Jun 2024, 21:34

Bilo bi kulturno i posteno da se decko makar izvini za bezobrazluk kojim je sebi dao za pravo da nekom imputira nesto samo zato sto se zaleteo i shvatio nesto sto nije napisano, ali dobro izgleda da je lakse biti bezobrazan nego priznati gresku :roll:
Fudbaloman

PreviousNext

Return to Odbojka