Board index Razni Sportovi Odbojka

Muška reprezentativna odbojka

Re: Muška reprezentativna odbojka

Postby Novosadista » 23 Jun 2024, 13:12

leteceprase wrote:Srecne nam igre,zasluzene . Ovako stoje stvari za dalje:
Za OI smo sigurno u poslednjem sesiru sa nemcima i egiptom. Kanadjani nam beze 19 bodova i ne mozemo da ih stignemo. Ako vcrs tucemo Slovence 3:0 ili 3:1 idemo na zavrsni turnir LN kao osmi upravo protiv Poljaka. Ako ih tucemo sa 3:2 imacemo isti broj bodova i -1 setova kao i Argentinci mi 24:25 oni 23:24. Nisam siguran da li se onda gleda poen kolicnik ako neko zna neka kaze.

Gleda se poen kolicnik. Ovim redom se gleda ko ce biti bolje plasiran na tabeli u slucaju da je isto ide se na sledeci korak:

1. Broj pobeda
2. Broj bodova
3. Set kolicnik
4. Poen kolicnik
5. Medjusobnu skor
Novosadista

Postby Dexi » 23 Jun 2024, 13:13

Nek su nam srecne OI u odbojci :okk: Bilo je stresno pratiti ovogodišnju LN,puno oscilacija,preokreta,izgubljena situacija posle Brazila i poraza od Nemačke.

Ovi momci su pokazali karakter,kulturu,skromnost,borbenost želju i zaslužili su da odu na OI.Nikad skandali,nikad sukobi,uvek pristojni i skromni to su naši odbojkaši.

Iako možda po kvalitetu nisu više u samom vrhu,ovaj plasman na OI je fenomenalan rezultat i veliki plus za mušku odbojku za dalje.

Poseban :blue: Marku Podrascaninu.Momak je tu od 2007,uvek skroman,uvek tu za ekipu pošten odnos prema dresu.Mladim momcima,budućim sportistima treba uvek prikazivati i govoriti takve primere poput Marka,a ne tamo neke fudbalere ,košarkaše pojedine itd.

OSS kao svakako najbolja organizacija u nas već 30 god.zasluzuje ovaj rezultat i dokaz da su se održali u vrhu već 30 god.uprkos ogromnoj konkurenciji. :okk:

Za kraj i Nikoli da poželim sve najbolje i da uzme te OI :okk: ,pokazao je i on karakter,profesionalnih,sve najbolje majstore.

Večeras ako dobijemo idemo čak i na finalni turnir LN,ali je to sada apsolutno nevažno.
Dexi

Postby Storm » 23 Jun 2024, 13:17

Cestitke nasim odbojkasima na plasmanu na OI! Gotovo jeee!!!

8, 9 mjeseci njihovog truda, zalaganja, uspona i padova, nasih gubljenja zivaca, nerviranja i radovanja, ali kada se crta podvuce - cilj je ispunjen
Odbojkasi Srbije su posle 12 godina na OI!

Apsolutno zasluzeno, iako je i Kuba zasluzila svojim igrama i skidanjem skalpa velikima. Mada, jako lose i blijedo su odigrali danas, a vaznost meca ogromna.
Nikoli hvala na profesionalizmu i zelim mu i olimpijsko zlato (ako Srbija ne uzme slucajno :biggrin: ).

Cestitke i svima ovde na forumu koji su bodrili i vjerovali u plavu cetu. Moram priznati da sam posle poraza od Njemacke i 0-2 od Kube bio stava da od OI nema nista. Drago mi je da sam demantovan.
Ja sam se ovde vama pridruzio zbog OI a konkretno zbog odbojke i u toku iliti pred pocetak olimpijskog kvalifikacionog turnira.

Jos jednom, moram istaci da sam presrecan jer su ovi momci u dresu Srbije apsolutno zasluzili plasman na olimpijske igre. IDEMOOOOO!!!!
Last edited by Storm on 23 Jun 2024, 13:20, edited 3 times in total.
Storm

Postby Fudbaloman » 23 Jun 2024, 13:18

Pa da nam cestitam OI posle 12 godina! :truce: :truce: :truce: Moram da kazem da skoro nisam video da neko ovako skandalozno lose odigra tako vazan mec kako je odigrala Kuba. Milion servisa u mrezu, mlako u polju, bez energije, bez bloka, ocajno! Ko bi rekao da ce bas toliko losi biti, ocekivao sam da grizu danas parket. Inace situacija u kojoj Leon zakucava svoje je toliko bljutava da nemam reci. Jel moze neko da zamisli situaciju u kojoj Miljkovic pocekom 2000-tih menja nasu reprezentaciju za italijansku i u onoliko puno meceva koliko smo sa njima igrali svaki put igra protiv nas kao da je Srbija Malezija iz njegove perspektive. P.S. Jel video neko onaj njegov servis sto je otisao na tribine? :biggrin:
Fudbaloman

Postby Olimp » 23 Jun 2024, 13:26

leteceprase wrote:I da ne zaboravim : Veliki si Nikola,pravi sportista,Srbija se ponosi tobom.

Upravo tako!
Srećne nam igre, vrlo vjerovatno i rekordne po broju učesnika.
Olimp

Postby Tegi » 23 Jun 2024, 13:32

Kolak 3 od 3 u pokušajima da odvede našu reprezentaciju na Olimpijske igre. :okk:
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby cole » 23 Jun 2024, 13:42

Bravo za odbojkaše!
Duge i turbulentne kvalifikacije su iza nas, no jedino je važno da su naši odbojkaši uzeli vizu za Pariz.

Zna li neko šta je sa Lisincem?
Postoji li šansa da bude spreman za OI?
cole

Postby Tegi » 23 Jun 2024, 13:44

Ne postoji.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Fudbaloman » 23 Jun 2024, 13:44

Olimp wrote:
leteceprase wrote:I da ne zaboravim : Veliki si Nikola,pravi sportista,Srbija se ponosi tobom.

Upravo tako!
Srećne nam igre, vrlo vjerovatno i rekordne po broju učesnika.

Za rekord nam treba 117+, ako smo sada na 109, gde jos vidimo 8 kvota?! :nisamja:
Fudbaloman

Postby leteceprase » 23 Jun 2024, 13:47

Novosadista wrote:
leteceprase wrote:Srecne nam igre,zasluzene . Ovako stoje stvari za dalje:
Za OI smo sigurno u poslednjem sesiru sa nemcima i egiptom. Kanadjani nam beze 19 bodova i ne mozemo da ih stignemo. Ako vcrs tucemo Slovence 3:0 ili 3:1 idemo na zavrsni turnir LN kao osmi upravo protiv Poljaka. Ako ih tucemo sa 3:2 imacemo isti broj bodova i -1 setova kao i Argentinci mi 24:25 oni 23:24. Nisam siguran da li se onda gleda poen kolicnik ako neko zna neka kaze.

Gleda se poen kolicnik. Ovim redom se gleda ko ce biti bolje plasiran na tabeli u slucaju da je isto ide se na sledeci korak:

1. Broj pobeda
2. Broj bodova
3. Set kolicnik
4. Poen kolicnik
5. Medjusobnu skor

Zar nemamo mi onda veci set kolicnik od Argentine???
24:25 >23:24
leteceprase

Postby leteceprase » 23 Jun 2024, 13:49

Da se ne zaboravi koliko ovoj ekipi fali Lisinac uz duzno postovanje Krsmanovicu i Nedeljkovicu sa njim smo u bloku makar 50 posto bolja ekipa.
leteceprase

Postby Pit Bull » 23 Jun 2024, 14:12

Prvo cestitke nasim igracima i strucnom stabu.

Ocajan pocetak Lige nacija, ali uspjeli su da se dignu. Pobjeda protiv Kube defitivno kljucni momenat pogotovo nakon 0-2.

Grbicu isto hvala. Da je bio neki francuski selektor ili tako nesto kod njih, lako je moglo da se desi da Leon i druzina igraju protiv nas,a da B tim igra protiv Kube. Nama je dao sansu tako sto je odmorio neke od najboljih igraca, a protiv Kube je izveo A tim. Tako da svaka cast.

Konacno odbojkasi na OI. :okk:
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Hajzenberg » 23 Jun 2024, 14:16

Ja očekivah slavlje oko 3 kad ono 47 minuta ranije završili posao Poljaci :biggrin:

Sve je već rečeno i napisano a Fudbaloman može da otvori šampanj piće :biggrin:

Zeznula nas Kanada za jedan šešir više ali stvarno su brutalno odigrali završnicu LN, a možda nam i zapadnu iz tog trećeg šešira ko zna. Tri jaka meča na OI pa šta bude biće, eventualni plasman u 1/4 finala bi bio ako ne senzacija a ono baš, baš veliki podvig.
Hajzenberg

Postby Foteljas » 23 Jun 2024, 14:19

Sve je vec receno i malo sta se ima dodati. :okk:
Vratilo nam se sada za nezasluzene izostanke sa turnira 2016. i 2020, kada smo realno vise zasluzivali da idemo, nego sada kada smo vec malo prezreli (a ne treba zaboraviti da nema ni Rusa sada).
Neka momci opusteno odigraju poslednje reprezentativno leto, a od jeseni ce nas ocekivati tezak zadatak da se pravi skroz novi tim za naredni olimpijski ciklus.

Fudbaloman wrote:Za rekord nam treba 117+, ako smo sada na 109, gde jos vidimo 8 kvota?! :nisamja:

Rekord je 164 ucesnika iz Moskve 1980, tesko da ce biti dostignut u dogledno vreme... :biggrin:
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Fudbaloman » 23 Jun 2024, 14:25

Hajzenberg, nema sampanjca ali i spricer dobro dodje :biggrin:

Foteljas, kad bi bili do kraja ozbiljni ta brojka bi i sada trebala da nam se negde podrazumeva, ako pogledamo da cemo u Parizu postaviti rekord sa cak 5 ekipa koje naravno najvise mesta u olimpijskom timu nose, a i dalje smo ispod modernog rekorda iz Londona koji glasi "samo" 116, dolazimo do zakljucka da mnogo toga ne stima. Moramo napraviti strategiju za vise i bolje. Da nas nisu nikad gori strelci i atleticari razocarali ladno bi 120 prebacili, ovako mrsavo i dalje a toliko ekipa izvlaci brojku.
Fudbaloman

PreviousNext

Return to Odbojka