Board index Razni Sportovi Odbojka

Ženska reprezentativna odbojka

Re: Reprezentacija Srbije ( Ž )

Postby Cuckica » 04 Jan 2014, 16:20

SENIORKE – KVALIFIKACIJE ZA XVII SP 2014

Seniorke Srbije ostvarile drugu pobedu u Bakuu

Image

Ženska seniorska reprezentacija Srbije ostvarila je drugu maksimalnu pobedu na turniru J grupe kvalifikacija za SP 2014. Srbija je danas, u 2. kolu, u Bakuu, savladala Izrael sa 3:0, po setovima 25:9, 25:12 i 25:20

Srbija će sutra, u poslednjem, 3. kolu, igrati protiv Azerbejdžana od 16,00 časova po našem vremenu, uz direktan prenos na RTS.

1. KOLO – PETAK, 03. JANUAR:
SRBIJA – ESTONIJA 3:0 (25:21, 25:18, 25:15)
AZERBEJDŽAN – IZRAEL 3:1 (25:15, 25:21, 19:25, 25:15)
2. KOLO – SUBOTA, 04. JANUAR:
SRBIJA – IZRAEL 3:0 (25:9, 25:12, 25:20)
AZERBEJDŽAN – ESTONIJA 19,00 (16,00)

TABELA:
1. SRB 2 2 0 6:0 6
2. AZE 1 1 0 3:1 3
3. ISR 2 0 2 1:6 0
4. EST 1 0 1 0:3 0

3. KOLO – NEDELJA, 05. JANUAR:
SRBIJA – AZERBEJDŽAN 19,00 (16,00)
IZRAEL – ESTONIJA 16,00 (13,00)

Plasman na XVII SP 2014. u konkurenciji odbojkašica iz III runde kvalifikacija izboriće pet pobednika grupa, kao i dve najbolje drugoplasirane selekcije.
XVII SP 2014. u konkurenciji odbojkašica odigraće se od 23. septembra – 12. oktobra u Italiji.

IZVOR; http://www.ossrb.org/news-mainmenu-2/se ... bakuu.html

Image
..Cast se ne moze oduzeti, ona se moze samo izgubiti..
Cuckica

Postby Hezonja » 04 Jan 2014, 18:58

Terzić zadovoljan: Hrabri igra

Selektor odbojkašica Srbije ZoranTerzić rekao je da ga raduje dobra partija njegovog tima protiv reprezentacije Izraela (3:0).

Terzić je istakao da je dobra igra važna pred odlučujući meč sa Azerbejdžanom za plasman na Svetsko prvenstvo u Italiji.

"Sigurno je da smo mnogo bolje odigrali današnji meč, nego sa Estonijom. Igrali smo sa mnogo više motivacije i koncentracije, što je dalo rezultat."

"Ova igra može da nas ohrabri pred odlučujuću utakmicu sa Azerbejdžanom, gde će biti mnogo teže, nego prva dva meča, kako zbog atmosfere, tako i zbog kvaliteta protivnika. Nadam se da možemo da odradimo posao na pravi način i kvalifikujemo se na Svetsko prvenstvo", rekao je Terzić posle utakmice sa Izraelom.

Libero reprezentacije Srbije Suzana Ćebić veruje da pobeda nad Azerbejdžanom neće doći u pitanje, ukoliko ponove današnju igru.

"Ozbiljnije smo shvatili protivnika i najbrže moguće smo završili meč. Azerbejdzan je najteži protivnik, ali ako ponovimo današnju partiju, ne bi trebalo da bude problema. Moramo da pokažemo zašto smo godinama u vrhu reprezentativne odbojke", zaključila je Ćebićeva.

Utakmica trećeg kola J grupe izmedju Srbije i Azerbejdžana igra se sutra od 16 sati, a pobednik meča će obezbediti plasman na Svetsko prvenstvo u Italiji.
Hezonja

Postby -Lepi- » 05 Jan 2014, 18:13

Ajde bre Terzicu teraj se vise sa klupe.Kao diktator zaseo i pored brojnih neuspeha ne pada mu na pamet da se skloni.
Pa jbt ko je taj Azerbejdzan, koji su oni uspeh postigli.Mamadova mu igra u njegovom klubu, vode 12-8 u petom setu i izgube.On se gubi na klupi,zvace zvaku i pravi neke grimase.Ljigav mi je postao.I sta sad, kao i obicno ide izgovor da nismo imali srece.

Ima jos nade da prodjemo kao dve najbolje plasirane drugoplasirane iz grupa ali ovo je vec ponizavajuce.
Ne mogu da zamislim da mi ne igramo SP sa ovakvim igracicama.Ako se to ne daj Boze desi Terzicu znas sta ti je ciniti.Dovidjenja, prijatno.
-Lepi-

Postby werbatim » 05 Jan 2014, 18:30

Još odavno mi nije jasno to forsiranje Terzića od OSS, ali ajde... Šta se gleda za najboljeg drugog, set ili poen količnik? Ako se gledaju setovi, ne znam kako bi bilo ko mogao da bude bolji. Dve pobede po 3-0, i poraz 2-3. Ako je poen količnik, onda već nisam ni siguran da ćemo biti medju ta dva najbolja. Igraju Cro-Ned u Cro za prvo mesto a oba tima imaju po dve pobede i odličan poen količnik, i igraju Pol-Bel u Pol i ista je situacija, po dve pobede i odličan poen količnik. Ako bilo ko pobedi 3-0 ili 3-1 u bilo kom meču - naše su ipak prošle.
werbatim

Postby Hezonja » 05 Jan 2014, 18:36

werbatim wrote:Još odavno mi nije jasno to forsiranje Terzića od OSS, ali ajde... Šta se gleda za najboljeg drugog, set ili poen količnik? Ako se gledaju setovi, ne znam kako bi bilo ko mogao da bude bolji. Dve pobede po 3-0, i poraz 2-3. Ako je poen količnik, onda već nisam ni siguran da ćemo biti medju ta dva najbolja. Igraju Cro-Ned u Cro za prvo mesto a oba tima imaju po dve pobede i odličan poen količnik, i igraju Pol-Bel u Pol i ista je situacija, po dve pobede i odličan poen količnik. Ako bilo ko pobedi 3-0 ili 3-1 u bilo kom meču - naše su ipak prošle.

Pa pazi imamo maksimum bodova za drugoplasiranog i maksimalni set kolicnik za 2. plasiranog.
Hezonja

Postby werbatim » 05 Jan 2014, 18:48

Pa to sam i napisao. Samo ne znam da li se gleda poen količnik, ili set količnik? Ako je poen količnik i obe one utakmice koje sam naveo se završe 3-2 dobre su nam šanse da ne prodjemo.
Ipak, čini mi se gotovo nemogućim da ne idemo na SP.
Last edited by werbatim on 05 Jan 2014, 18:49, edited 1 time in total.
werbatim

Postby -Lepi- » 05 Jan 2014, 18:48

Ma znam to 99 % smo prosli, nego sam se iznervirao zbog poraza.
Idemo na SP ali ovog Terzica ne mogu da smislim vise.

Otpasce jedna od reprezentacija iz cetvorougla HOL - HRV i POL - BEL.Prvi mec je u 20:15 a drugi u 20:30.
-Lepi-

Postby -Lepi- » 05 Jan 2014, 18:55

werbatim wrote:Pa to sam i napisao. Samo ne znam da li se gleda poen količnik, ili set količnik? Ako je poen količnik i obe one utakmice koje sam naveo se završe 3-2 dobre su nam šanse da ne prodjemo.
Ipak, čini mi se gotovo nemogućim da ne idemo na SP.

Mada u pravu si ti.Ako ne daj Boze obe utakmice se zavrse sa rezultatom 3-2 mi i u set i u poen kolicniku bi verovatno zaostajali za svima.Tako da nam treba da bar neko nekog dobije 3-0 ili 3-1.Verujem da Holandija i Belgija imaju prednost samo da se ostvari pobeda bez taj brejka.
-Lepi-

Postby Cuckica » 05 Jan 2014, 22:06

Poljska je dobila Belgiju 3:0, Odbojkasice Srbije plasirale su se na Svetsko prvenstvo, kao jedna od dve najbolje drugoplasirane selekcije u kvalifikacijama. :))))
Cuckica

Postby werbatim » 05 Jan 2014, 22:36

Cuckica wrote:Poljska je dobila Belgiju 3:0,

Obrnuto, Belgija je dobila Poljsku 3-0
Cuckica wrote:Odbojkasice Srbije plasirale su se na Svetsko prvenstvo, kao jedna od dve najbolje drugoplasirane selekcije u kvalifikacijama. :))))

kao najbolja drugoplasirana ;) druga je Holandija koja je izgubila od Hrvatske 3-2
werbatim

Postby -Lepi- » 05 Jan 2014, 22:46

Nije bilo izgleda uopste brige za prolaz.

Do sada je plasirano 16 timova.

Ostalo je jos 6 mesta za timove iz Srednje i Severne Amerike kao i 2 iz Afrike.
-Lepi-

Postby Hezonja » 05 Jan 2014, 22:48

Definitivno je vreme za osvezenje u strucnom stabu.
Hezonja

Postby Cuckica » 05 Jan 2014, 22:51

werbatim wrote:
Cuckica wrote:Poljska je dobila Belgiju 3:0,

Obrnuto, Belgija je dobila Poljsku 3-0
Cuckica wrote:Odbojkasice Srbije plasirale su se na Svetsko prvenstvo, kao jedna od dve najbolje drugoplasirane selekcije u kvalifikacijama. :))))

kao najbolja drugoplasirana ;) druga je Holandija koja je izgubila od Hrvatske 3-2

hahahahha valjda od uzbudjenja, ono u glavi titra "prosle su" :D Izvinjavam se na gresci :D
Cuckica

Postby Hezonja » 09 May 2014, 16:42

Odbojkasko cudo iz Kube. Sa 13 godina debitovala za nacionalni tim.

Hezonja

Postby Ivan Grozni » 14 Jun 2014, 18:59

U ponedeljak pocinju pripreme za WGP i SP... Terzic objavio sastav, ocekivan sastav... :roll:

Tehničar: Maja Ognjenovic, Bojana Zivkovic, Danica Radenkovic, Sladjana Mirkovic
Korektor: Jovana Brakocevic, Ana Bjelica, Tijana Boskovic
Prijem: Jelena Nikolic, Brizitka Molnar, Sanja Malagurski, Tijana Malesevic, Brankica Mihajlovic, Bjanka Busa
Bloker: Natasa Krsmanovic, Stefana Veljkovic, Milena Rasic, Nadja Ninkovic, Maja Savic
Libero: Suzana Cebic, Silvija Popovic

Antonijevic je povredjena koliko je meni poznato, ponovo nema srece... Ponovo su na spisku Nikolic i Molnar, nema Blagojevic i Vesovic... Ne mogu da gresim dusu jer ne znam kakva je situacija sa zdravljem Jovane Stevanovic, ali ako je zdrava a nije na spisku to je zaista vrhunac bezobrazluka/gluposti tece Novaka Djokovica, naseg selektora Terzica... :bravo:
Ivan Grozni

PreviousNext

Return to Odbojka