by jabukamen » 22 Jul 2024, 11:59
Tacno, to je ono sto me je nerviralo u Rimu, ne moras biti prvi, ali ostvari maksimum. A ovde licne je nemoguce pobrojati. Drzavni Djuric, Ilic, Tomic, muska stafeta, Tara i Golubovic izjednacila u preponama, malo li je. Zao mi je Tare, da je iz neke vece zemlje, mozda bi tu pala i neka diskvalifikacija Svedjanke, ali nebitno, pri vrhu je, a rezultat je sjajan, srusena Pajkic posle 38 godina, a Tara je junior i dogodine.
Tri medalje, sve tri muske, ne pamtim dugo takav odnos kod nas i drago mi je jer atletika, kao i odbojka je isto muski kao i zenski sport, mozda Catke i Solaja ubuduce uticu na veci broj decaka da krenu na taj sport kao sto je Nole pre 20 godina sa tenisa skinuo etiketu sporta za zene.
Za mesec dana je svetsko prvenstvo za starije juniore, ali za razliku od mladjih kolega oni posle drzavnog prvenstva nece imati priliku da se na balkanijadi okusaju sa vrsnjacima, govorilo se da ce domacin tog takmicenja biti Srbija, ali nama je potrebnije svetsko u krosu. Za razliku od susjeda nemamo ni petoboje sa okolnim zemljama ni alpeadria, ni mitinge, uzdamo se u talenat te dece, ali bilo bi lepse kad bi im jos nesto priustili.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.