Čini mi se da je čak daleko veća euforija nastupila oko Bekrićeve bronze u Moskvi, iako je razumljivo da su trkačke discipline ipak malo atraktivnije, a i trka je bila spektakularna, uz faktor da šira javnost nije imala nikakva očekivanja od Bekriča.
Ivanin nastup danas je vjerovatno malo potcijenjen i zbog izostanka konkurencije koja bi unijela bilo kakvu neizvijesnost (srebro je otišlo na nivou ličnog rekorda Gardaševićke), već na 7,05 smo znali da ima medalju, na 7,14 se nije ni razmišljalo o preostalim skokovima. Možda i nemamo kulturu praćenja da shvatimo šta znači uopšte skočiti lični i nacionalni rekord u ovoj fazi karijere, plus na SP, pa i ako završiš poslednji, kamoli uz svjetsko zlato.
U svakom slučaju, Dylam je prizvao jedan istorijski rezultat za srpski sport u 2023.

Pročitah par spekulacija na temu toga da je kod petog skoka ,,u nogama'' možda imala i veću daljinu od 7.14, a da je razlog nezadovoljstva neka sitna greška zbog koje je možda izgubila par cm, uopšte nemam pojma koliko je to realno, možda je logičnije da je mislila da je prestupila, ali mi je djelovalo da baca pogled ka pijesku
Dylam Dop wrote:Edit - e da, šta ono bješe razlog pa je u Tokiju 7m bilo dovoljno za zlato?
Čini mi se da se visoka vlažnost vazduha pominjala kao jedan od faktora