Board index Razni Sportovi Atletika

Atletski mitinzi, vesti, aktuelnosti i zanimljivosti

Re: Atletski mitinzi, vesti, aktuelnosti i zanimljivosti

Postby Dylam Dop » 20 Aug 2023, 20:47

Cura šampionskog kova. Alal joj vera za sve urađeno do sad - u potpunosti zavređuje nac. penziju. Nadam se da Angelina nastavlja njenim stopama.

Edit - e da, šta ono bješe razlog pa je u Tokiju 7m bilo dovoljno za zlato?
Dylam Dop
Guest

Postby jabukamen » 21 Aug 2023, 01:19

Čestitke Ivani na ubedljivoj pobedi. Drago mi je što će pored ličnog stajati da je ostvaren na svetskom prvenstvu, a ne na vašaru.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby Tegi » 21 Aug 2023, 01:40

Utiska sam da zbog Ivaninih brojnih medalja u dvorani šira javnost nije dovoljno svesna veličine ovog rezultata. To je tipično za naše medije i analitičare, primorani su da iz društveno-političkih potreba veličaju svakojake rezultate, pa običan čovek nije sposoban da prepozna titanske poput ovog.

Verovatno najveći uspeh u istoriji srpske atletike. A mi smo toliko razbijeni, dezorijentisani i ubijeni u pojam kao društvo da to nećemo znati svojski ni da obeležimo.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Radonjaa » 21 Aug 2023, 02:30

Čini mi se da je čak daleko veća euforija nastupila oko Bekrićeve bronze u Moskvi, iako je razumljivo da su trkačke discipline ipak malo atraktivnije, a i trka je bila spektakularna, uz faktor da šira javnost nije imala nikakva očekivanja od Bekriča.

Ivanin nastup danas je vjerovatno malo potcijenjen i zbog izostanka konkurencije koja bi unijela bilo kakvu neizvijesnost (srebro je otišlo na nivou ličnog rekorda Gardaševićke), već na 7,05 smo znali da ima medalju, na 7,14 se nije ni razmišljalo o preostalim skokovima. Možda i nemamo kulturu praćenja da shvatimo šta znači uopšte skočiti lični i nacionalni rekord u ovoj fazi karijere, plus na SP, pa i ako završiš poslednji, kamoli uz svjetsko zlato.

U svakom slučaju, Dylam je prizvao jedan istorijski rezultat za srpski sport u 2023. :biggrin:

Pročitah par spekulacija na temu toga da je kod petog skoka ,,u nogama'' možda imala i veću daljinu od 7.14, a da je razlog nezadovoljstva neka sitna greška zbog koje je možda izgubila par cm, uopšte nemam pojma koliko je to realno, možda je logičnije da je mislila da je prestupila, ali mi je djelovalo da baca pogled ka pijesku

Dylam Dop wrote:Edit - e da, šta ono bješe razlog pa je u Tokiju 7m bilo dovoljno za zlato?

Čini mi se da se visoka vlažnost vazduha pominjala kao jedan od faktora
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Tegi » 21 Aug 2023, 02:36

Da, u Tokiju se skakalo u 3-4 ujutro po našem vremenu.

Ako pogledamo period od 2013., ovo juče jeste uverljivo najslabija konkurencija koju je Ivana imala, posebno u poređenju sa najboljim danima Bartolete i Britni Riz. Ali su se zato godinama ranije, konkretno prvoj deceniji ovog veka, olimpijska i svetska zlata delila u rasponima od 6,90 do 7,00. Daleko od toga da je ovo zlato iskorišćavanje slabe konkurencije, to bi pilo vodu da je uzela zlato sa tim gardaševićevskim daljinama.

Drugu godinu zaredom je upalila taktika da se u prva dva skoka maksimalno napadne daska kako bi se konkurencija deprimirala. Prošle godine je te upalilo protiv Mihambo koja je dosta bolja od rivalki sa ovog prvenstva.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Old school » 21 Aug 2023, 10:45

Kraljica! Kada si najbolji onda si najbolji i kad treba.
Došla iz senke ( bez nekog ovogodišnjeg najavnog rezultata) i pokorila konkurenciju ubedljivo.
Čini mi se da je prvi skok sa malim prestupom od +1,3cm bio i preko 7.20m.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby NEDJA » 21 Aug 2023, 10:53

Bila bi filmska prica da Ivana posle silnih malera uspe da krunise sjajnu karijeru zlatnim medaljama na dva najbitnija takmicenja koja su joj ujedno i poslednja u karijeri
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Foteljas » 21 Aug 2023, 11:04

Tegi wrote:Utiska sam da zbog Ivaninih brojnih medalja u dvorani šira javnost nije dovoljno svesna veličine ovog rezultata. To je tipično za naše medije i analitičare, primorani su da iz društveno-političkih potreba veličaju svakojake rezultate, pa običan čovek nije sposoban da prepozna titanske poput ovog.

Verovatno najveći uspeh u istoriji srpske atletike. A mi smo toliko razbijeni, dezorijentisani i ubijeni u pojam kao društvo da to nećemo znati svojski ni da obeležimo.

Definitivno je najveci uspeh (uz onaj svetski rekord Vere Nikolic) i tu nema sta da se prica.
Ali Ivana ipak nije medijski eksponirana kao Novak Djokovic (da igra na turnirima svako malo i redom ih osvaja), pa da bude ikona obicnog naroda poput njega.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby octopus » 21 Aug 2023, 11:28

Totalno sam ispražnjen nakon ovog uspeha, koji smo godinama čekali, da nemam ništa pametno da napišem. I drago mi je da danas i sutra nema naših, da možemo malo da predahnemo i uživamo u kraljici dok ne dođu preostale 3 devojke. Svi do sada, sem Gardaševićke, opravdali očekivanja. Generalno, lep osećaj.
octopus

Postby Baxter Stockman » 21 Aug 2023, 20:38

Kakav finiš diska :biggrin:

Čeh poslednjim hicem preuzima prvo mesto, a onda u poslednjem pokušaju Šveđanin se vraća na prvo mesto uz CR.
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Radonjaa » 21 Aug 2023, 20:41

Ne znam je li Štol i sam u šoku ili je inače ovako hladan, ali je ovo bilo brutalno :biggrin:
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby octopus » 21 Aug 2023, 21:12

Sa strane je izgledalo u trci na 100m da su Šeli i Šerika gledale jedna drugu i da se Šerika na samom kraju opustila, misleći da je pobedila. Ipak, vreme pobednice je 10.65s što je prebrzo, pa ta logika onda ne bi trebalo da pije vodu. Nisam siguran.

Dosta je Čehu srebro ovaj put. Premlad je, naosvajaće se zlata. :biggrin:

Navika u sportu još od najranijeg detinjstva da se navija za sirotinju i za najcrnju Afriku. :biggrin: Tako da sam srećan zbog pobede Zangoa.
octopus

Postby Old school » 21 Aug 2023, 21:23

Izgleda da je Varholm diskvalifikovan ali nisam video zvaničnu potvrdu sem snimka?
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby octopus » 21 Aug 2023, 21:27

I ja isto čuh, pre 5 minuta proveravao, stajalo je da je 1. i (Q). Videćemo šta će biti. Bas bi mi bilo krivo ako ga ne bude u finalu.
octopus

Postby Milutinov Tata » 22 Aug 2023, 00:23

Gledam sad na sajtu, stoji da se kvalifikovao.

Nije mi jasno kako je Ricardson dobila tek 9 stazu, to joj je bas leglo da bude van vidika i pobedi. Sjajno je istrcala, rezultat karijere u najvaznijoj trci. Mada mi se njen imidz ne svidja od prvog puta kada sam je video, one nokte jednostavno ne mogu da "svarim" :D. A Rale Simic gledao u Dzekson i Frejzer-Prajs pa je nije ni primetio do samog kraja.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

PreviousNext

Return to Atletika