Board index Razni Sportovi Atletika

Mlade nade atletike

Re: Mlade nade

Postby AirBall » 24 May 2016, 21:42

Jel ziv Bekric, zna li se nesto o njemu?

Da li ce makar pokusati da dodje do norme za Rio, ili planira da sprinterice okaci o klin?
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby octopus » 24 May 2016, 22:07

Uglavnom napisemo sve o njemu kad nam da povoda, ali slabo ga nesto pominjemo u poslednje 2 godine.

Vec drugi-treci put postavljas ovo pitanje i svaki put dobijes neodredjen odgovor, jer mislim da ni on sam ne bi umeo da ti odgovori.

Dok kaplje lova od sponzora, zivece i prica o povredama. Kad ga napuste, verujem da ce tek tad pokusati 100% da se suprotstavi duhovima u svojoj glavi, koja nikako da se prizemlji. Cenim da ga je sramota da se pojavi dok ne bude u stanju da trci bar malo ispod 52s. Raovic je napravio dobar potez promenom trenera. Mislim da bi i Emiru to prijalo, za pocetak (nadam se da gresim - prekasnog) zaustavljanja krvarenja.
octopus

Postby jabukamen » 25 May 2016, 07:08

Jelena je trcala 60.43 na 400 prepone sto je 32 sekunde bolje od norme za Poljsku.

Lepe vesti za Raovica, mozda nece biti ono sto je obecavao, ali neka se vraca. Ko su preostala dvojica, jedan je verovatno njegov brat koji se mota oko Topica, da li kao takmicar ili trenira klince, nisam siguran, a ko je cetvrti stvarno ne bih znao.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby octopus » 25 May 2016, 07:35

Dobre su sestre. Mislim da bi njima bas prijalo studiranje u SAD nakon ovog kambeka. Atina Kamasi izjavila da sledece godine nastavlja karijeru u okviru studija u SAD. Mislim da bi uz brata bolje napredovala, ali sigurno je pored tog uzeto jos nekoliko aspekata prilikom donosenja odluke.

Rec je o bivsem Bekricevom sparing partneru, Nemanji Kojicu, za kog mislim da je zavrsio karijeru. Em su mu rezultati bili u velikom padu (kao i svima u kruzoku), em je mislim suspendovan na 2 godine zbog koriscenja diuretika. Ej atleticar srednjeprugas da koristi lekove za smanjivanje kilaze! To jos nisam cuo. :krsti:
On se branio da je medikament uzeo slucajno...
Nesto razmisljam, da li postoji mogucnost da mi obicni gradjani svakodnevno ili povremeno uzimamo doping, a da toga nismo ni svesni? Da li su propisi WADA toliko prestrogi ili se sportisti dopinguju iskljucivo namerno ili ne citanjem uputstva na leku, sto je za mene vise nego smesno obrazlozenje.
octopus

Postby jabukamen » 26 May 2016, 05:02

Brat provodi vreme na egzoticnim mestima sa Dudasem (ili Dudasom, ipak je Dudasem) tako da ne verujem previse u plodonosnost rada na daljinu. Ali, da to zanemarimo, da meni neko ponudi da biram da li bih da mi dete ima karijeru Dragane Tomasevic koja je ucestvovala na vise olimpijada i ulazila u neka finala i sa 35 verovatno mora da se uclanjuje u stranke i sklapa paktove sa djavolom da bi se uvalila u neku opstinsku sportsku instituciju ili Marije Vucenovic koja ce pomocu sporta zavrsiti neki americki univerzitet, verovatno dobiti dobar posao bilo gde u svetu ja bih izabrao ovo drugo pa makar niko ne znao za Mariju Vucenovic ili Dina Dodiga.

Ovo poredjenje je nategnuto zato sto niko ne moze dati garancije da ce Atina koja je na pragu seniorskog uzrasta kao trenutno treca ili cetvrta srpska kopljasica uopste stici do visina Dragane Tomasevic ili bi mozda kao "profi atleticarka" (sta god to znacilo) u Srbiji stigla do nivoa Teodore Simovic ili Nemanje Kojica.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby Milutinov Tata » 27 May 2016, 16:22

jabukamen wrote: "profi atleticarka"

Da li ovo uopste postoji u Srbiji, izuzev par vrhunskih atleticara? Da li se dobijaju ikakve stipendije, moze li se uopste kako tako ziveti od bavljenja atletikom ili je neophodno biti neki evropski ili svetski nivo? Vidim da mnogo nasih ide na studije u SAD pa pretpostavljam da je situacija nikakva, ali ako znate nesto vise napisite.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby jabukamen » 28 May 2016, 04:17

Naravno da ne postoji, na onaj najklasicniji nacin da nekog angazuje ekipa da se za njih takmici na drzavnom prvenstvu ili kupu pa da ga za to plate ili da zivi od nagrada na ulicnim trkama. Kao i u drugim sportovima pare su nesrazmerno rasporedjene. Secam se pre 20 godina kad su ljudi ziveli od saha ili kad je u kosarci SRJ imala 8 konkurentnih ekipa da najplaceniji kosarkas nije imao preko 100000 maraka, ali sam u isto vreme poznavao lika koji je bio pun para iako nikad nije stigao do I-b lige nego je isao od jedne do druge seoske ekipe koje su te godine imale novca. Sada ni cetvrta ekipa u Srbiji nema nista, ali zato prva placa ko zna koliko. Isto tako i Ivana dobija bas bas dosta (sto se moze razumeti jer da nema nje pitanje da li bi RTS prenosio velika takmicenja i da li bi se atletski klubovi omasovljavali), a veliko je pitanje da li mladi dobijaju ista. Uslovi za treniranje jesu bolji, ali kao u sto postoje u kosarci, tako verujem da je kompletna srpska atletika na "otvorenom ugovoru", tu smo dok ne naleti prilika u SAD.
jabukamen

Postby jabukamen » 01 Jun 2016, 18:13

Odgledah miting u Zenici. Katarina Sekulic se lane nametnula kao jedan od najvecih prospekata srpske atletike, ali ove godine to ide malo teze, vremena ni blizu proslogodisnjih.

Jos jedan ima vremena ni blizu proslogodisnjih. Bibic je lane trcao na 3000m 8.19 sto je bilo odlicno. Ova sezona nije jos ni upolovila, a on je vec stigao do fantasticnih 8.01 (mislim da je i 50 stotinki, ali nisam siguran :biggrin: ) Ovo vreme je novi drzavni rekord za starije juniore sto on jos nije postao i trenutno prvo vreme u svetu u njegovom uzrastu! Trka je bila sjajna, ostavio je dvojicu garavih iza sebe, a publika i zvanicni spiker Rale su bili u transu. Stvarno nemam pojma gde su granice ovog momka, ali ovo danas je bilo senzacionalno.
jabukamen

Postby octopus » 04 Jun 2016, 22:35

Otprilike jednom u par godina se desava da imamo starijeg juniora koji u srednje ili dugoprugaskim disciplinama ima licni rekord na nivou zenskog svetskog rekorda. Jednom u 10 godina se pojavi mladji junior, koji je u stanju da napravi takav rezultat. Elzan je sve ovo postigao i to u cak 3 discipline! Cak je i na 800m pokazao da je klasa za vrsnjaka, koji se prosle godine svojim rezultatima predstavio kao nasa velika nada.

Rezultat na 3000m nije neocekivan. Jos zimus nakon one trke na Serbian Openu, rekao je da je tih 8:09 u dvorani ekvivalent sa 8:00 na otvorenom. Ja ocekujem realno jos 6-7 sekundi bolje vreme do kraja sezone, ali sta je realno kada je Elzan u pitanju...
Vec nas je navikao da u svojim trkama obara po 2 nacionalna rekorda, ali ono sto cekamo kao ozeblo sunce jeste jedna bar evropska medalja u muskim trkackim disciplinama. Kazem bar, jer ni svetske medalje ne mogu vise biti iznenadjenje, sto govore i njegovi renkinzi na ovogodisnjim svetskim tablicama.

Elzan je danas u finalu kupa za seniore u trci na 1500m po drugi put u sezoni imao trku od 3:47. Ovaj put par desetinki bolji rezultat - 3:47:40, sto je novi mladjejuniorski rekord Srbije. Kolekcija njegovih rekorda se neprestano povecava.

Trener Zilkic zaista ima vise razloga da bude ponosan ovih dana.

Atina Kamasi je dobila drustvo. I Dina Cosic ispunila normu u bacanju koplja za juniorsko SP. Rezultat sa danasnjeg Kupa 50.25m.
octopus

Postby octopus » 09 Jun 2016, 19:35

19-godisnji Konrad Bukoviecki postavio je novi APSOLUTNI svetski juniorski rekord sa seniorskom kuglom i to na mitingu DL u Oslu!

Njegovo ostvarenje glasi sjajnih 21.14m. Do sad je ovaj svetski rekord bio u vlasnistvu jednog Amerikanca i to iz dvorane i iznosio je 21.05m, a trajao je cak 42 godine! I dalje traje, ali ne vise kao apsolutni, vec samo kao dvoranski, no i on ce verovatno u novembru ili decembru pasti.

Podsecam, Konrad je junior do kraja godine, pa ima jos dovoljno vremena da obori i dva preostala svetska juniorska rekorda - na otvorenom sa juniorskom kuglom i u dvorani - sa seniorskom. Mislim da nece biti problema.
octopus

Postby octopus » 12 Jun 2016, 15:07

Na drzavnom prvenstvu za starije juniore, najvise su se istakli dvojica sprintera, u trkama na 100m. Obojica su postigli licne rekorde.

Stariji junior Kijanovic je istrcao 10.77s, dok je mladji junior Djurovic trcao 10.94s. Ako neki slovenacki ljubitelj atletike ovo cita, verovatno se smeje o kakvim rezultatima ja pisem kao vrednim paznje. Ali za srpske uslove, to je itekako znacajno, narocito Djurovicevo vreme.

Milos Mitrovic ispunio normu za mladjejuniorsko EP skokom uvis od 2.02m.
octopus

Postby jabukamen » 13 Jun 2016, 04:54

Ako se uzme u obzir da su sprinteri imali vetar -1.5 onda su to sasvim dobri rezultati. Kod devojaka drugo mesto osvojila devojcica 2002. godiste sto govori o njenom kvalitetu, ali i nekvalitetu konkurencije jer je pet godina u tom uzrastu ogromna razlika. Lose je kad neko od 19 ne moze pobediti 14-godisnjakinju, a ova mladja ce vec naci nacin da stagnira i posustane u razvoju.

Kamasi i Sekulic su posle prosle sezone isle ka brojci 55 i do nje su trebale stici tako sto ce Atina povecavati duzinu, a Katarina smanjivati vreme. One su se malo zbunile i permutovale tako da su obe mnogo dalje od cilja nego pre desetak meseci.

Bibic i Gardasevic se nisu takmicili, Emini NZT, Mijailovic NS, onda nije ni cudo sto nema nekih rezultata za nezaborav.
jabukamen

Postby octopus » 26 Jun 2016, 12:02

Na prvenstvu Srbije za mladje juniore, prvog dana su postignuta dva lepa licna rekorda, koji su trenutno osmi rezultati u Evropi.

Jasmin Halili 2.08m u skoku uvis i Bogdan Zdravkovic 18.42m u bacanju kugle.
octopus

Postby jabukamen » 28 Jun 2016, 14:25

U troskoku pobedio decak visok 3 metra, mozda koji cm nizi.

Prosla prva polovina sezone i umesto da mlade nade ruse drzavne i licne rekorde, vise takvih dostignuca smo videli kod seniora. Bibic je pokazao klasu, Grujiceve nadmasile svoja dostignuca, a ostali nisu pokazali neku spremnost za velika medjunarodna takmicenja kakvih ce u julu biti nekoliko. Prva na redu je balkanijada za mladje juniore sledeceg vikenda u Krusevcu.
jabukamen

Postby Holden » 28 Jun 2016, 15:41

jabukamen wrote:U troskoku pobedio decak visok 3 metra,

Daj ga u Partizan pa da napadamo EL. :D
mudrovsukilo wrote:
ima raznih al ovaj holden najludji
Holden

PreviousNext

Return to Atletika