octopus wrote: Kad nema ko, moraju dečica da bacaju i to sprave za koje nisu specijalizovani… Tuga.
Slovenija zato ide ka elitnom rangu.
Postoje neki atleticari koji su bolji od ovih koji su nastupali poput Boska i Kostica (ovo nije nikakvo opravdanje, falili su Jakob, Varholm i Gucek pa ljudi udju u top3), postoje ok takmicarke koje nisu imale mesta poput Aleksandrije i Anje Lukic, ali u problematicnim disciplinama nema nikog boljeg od juniora ciji rezultati nisu ni blizu normi cak ni za juniorska evropska.
Slovenija je u poslednjih mesec dana imala pet mitinga gde su se takmicili ne samo slovenacki nego i solidni takmicari iz okolnih zemalja, slicna je prica i sa Hrvatskom, pored Hanzeka postoje i nekoliko manjih mitinga, mi hocemo evropska i svetska, mitinge sa Duplantisom, a Tara Vuckovic ide iz Grcke preko Madjarske i Slovenije do Krusevca, otprilike nema takmicenja u krugu od 200km. Neki se iscrpljuju, drugi to ne mogu ni priustiti. Problema je bezbroj, a na vrhu svih je verifikovana staza u BG.
Osovina hrvatske ekipe su Bloudek, Drljacic, Markovic, takmicari oko 25 godina kojim su pridodali ekstratalente Vild i Koscak, slovenacke rekorde tokom vikenda rusili momci rodjeni 2000. i 1997. kod nas ako nisi nivo Angeline ili u najgorem slucaju Gardasevic ti odustajes (verovatno povezano i sa proslim pasusom gde se ne moze zaraditi nego se samo trosi), a tesko se mogu postizati vrhunski rezultati u muskim bacanjima pre 23, a kod nas se ni ne bave atletikom u najboljim godinama, sad bi u tim godinama bili Malesevic, Micevic, Sekulic koji su uzimali medalje u mladjim kategorijama, a nema ih vec dugo. Samo u poslednje vreme sam primetio da nema Amidzic i Muric koje su postizale rekorde kroz pionirski i mladjejuniorski staz i sad kad bi trebalo da se to materijalizuje nema ih. A deca ne mogu to da nadoknade. Zato takmicari poput Gajic i Palkovica vrede puno i Slovenci ih imaju na desetine, a mi ih imamo dvoje i to je jos jedan razlog zasto su oni petnaesta, a mi trideseta evropska reprezentacija iako su puno manja zemlja.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.