Board index Razni Sportovi Atletika

Domaća takmičenja i srpski atletičari u svetu

Re: Domaća takmičenja i srpski atletičari u svetu

Postby jabukamen » 29 Jun 2025, 04:44

bowie wrote:Odličan prvi dan, ali i dalje nismo sigurni za opstanak u diviziji.

Apsolutno, bitno je da smo ostali bez ijedne nule. Mnogo dobrih, najbolji Milica, Bašić i Gajić, više su trebali doneti sprinteri. U muškoj konkurenciji smo danas u nekoliko disciplina apsolutni favoriti za poslednje mesto, u svim ostalim 5 i manje poena. Navijamo da devojke iščupaju opstanak.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby Old school » 29 Jun 2025, 15:23

Ako može manji rezime sem Milice i Gajićke šta je to bilo toliko odlično juče?
Zar je moguće da nemamo atletičarku koja može da preskoči 3m u skoku v. Ili atletičara koji skače u vis preko 210m što je realno visina za 10boj?
Zar ne možemo da "kupimo", uvezemo kao što drugi rade?
Sve trkačke dislcipline izuzev sprinta gubimo drastično u poslednjih 100-200m. Nema se snage za završnicu, produženi sprint i to je postalo endemski.
Sinančević je od veoma perspektivnog bacača pre par godina došao do C klase evropskog bacanja kugle. 21m mu je postala misaona imenica.
Vilagoš i dalje "tremaroš". Redovno podbaci na nekom zvučnom takmičenju.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby bowie » 29 Jun 2025, 17:31

Pali smo na 13. mesto posle 31 od 37 disciplina, biće gusto:

12. Izrael 223.5
13. Srbija 212
==================
14. Kipar 207.5
Takav je mentalitet u Srbiji. Mi ne volimo sport, ne volimo košarku, mi volimo da pobeđujemo. - Nikola Jokić
bowie

Postby Old school » 29 Jun 2025, 17:57

bowie wrote:Pali smo na 13. mesto posle 31 od 37 disciplina, biće gusto:

12. Izrael 223.5
13. Srbija 212
==================
14. Kipar 207.5

Dečko bacio disk 25.86m. Dal' me neko zeza, kakva je ovo zajebancija... :question:
Old school

Postby octopus » 29 Jun 2025, 18:07

Old school wrote:
Dečko bacio disk 25.86m. Dal' me neko zeza, kakva je ovo zajebancija... :question:

Jabukamen je skoro kačio da imamo oko 40-ak aktivnih muških seniora… Kad nema ko, moraju dečica da bacaju i to sprave za koje nisu specijalizovani… Tuga.

Slovenija zato ide ka elitnom rangu.
octopus

Postby Old school » 29 Jun 2025, 18:26

Napisaću kratku opservaciju sutra s' posla kad budem imao vremena. Ima tu ok stvari ali brdo loših, sad navijamo da nekako održimo razliku između nas i Kipra. Rezultat na 3000m ne obećava.
Old school

Postby bowie » 29 Jun 2025, 18:30

Još 4 discipline ostale ...Topić nas drži u životu sa 15 poena....

11. Estonija 237.5
12. Izrael 237.5
13. Srbija 232
========================
14. Kipar 223.5
Takav je mentalitet u Srbiji. Mi ne volimo sport, ne volimo košarku, mi volimo da pobeđujemo. - Nikola Jokić
bowie

Postby octopus » 29 Jun 2025, 18:41

4 ipo boda prednosti nad Kiprom pre poslednje discipline, miks štafete…

U istoj smo grupi. Treba se sad fokusirati samo na Kiprane i pratiti njihov tempo…

Bravo deco!
octopus

Postby werbatim » 29 Jun 2025, 18:51

Ako ne diskvalifikuju styafetu, izboren opstanak. (izracunao ipak, i ako diskvalifikuju, opstanak osim ako ne podbace sve stafete iz prve grupe).
po 15 bodova Angeline i Ivane, PB Ilica u troskoku. 3 boda u koplju sa 54 m... :lollol: :lollol: :lollol:
werbatim

Postby jabukamen » 29 Jun 2025, 21:54

octopus wrote: Kad nema ko, moraju dečica da bacaju i to sprave za koje nisu specijalizovani… Tuga.

Slovenija zato ide ka elitnom rangu.

Postoje neki atleticari koji su bolji od ovih koji su nastupali poput Boska i Kostica (ovo nije nikakvo opravdanje, falili su Jakob, Varholm i Gucek pa ljudi udju u top3), postoje ok takmicarke koje nisu imale mesta poput Aleksandrije i Anje Lukic, ali u problematicnim disciplinama nema nikog boljeg od juniora ciji rezultati nisu ni blizu normi cak ni za juniorska evropska.

Slovenija je u poslednjih mesec dana imala pet mitinga gde su se takmicili ne samo slovenacki nego i solidni takmicari iz okolnih zemalja, slicna je prica i sa Hrvatskom, pored Hanzeka postoje i nekoliko manjih mitinga, mi hocemo evropska i svetska, mitinge sa Duplantisom, a Tara Vuckovic ide iz Grcke preko Madjarske i Slovenije do Krusevca, otprilike nema takmicenja u krugu od 200km. Neki se iscrpljuju, drugi to ne mogu ni priustiti. Problema je bezbroj, a na vrhu svih je verifikovana staza u BG.

Osovina hrvatske ekipe su Bloudek, Drljacic, Markovic, takmicari oko 25 godina kojim su pridodali ekstratalente Vild i Koscak, slovenacke rekorde tokom vikenda rusili momci rodjeni 2000. i 1997. kod nas ako nisi nivo Angeline ili u najgorem slucaju Gardasevic ti odustajes (verovatno povezano i sa proslim pasusom gde se ne moze zaraditi nego se samo trosi), a tesko se mogu postizati vrhunski rezultati u muskim bacanjima pre 23, a kod nas se ni ne bave atletikom u najboljim godinama, sad bi u tim godinama bili Malesevic, Micevic, Sekulic koji su uzimali medalje u mladjim kategorijama, a nema ih vec dugo. Samo u poslednje vreme sam primetio da nema Amidzic i Muric koje su postizale rekorde kroz pionirski i mladjejuniorski staz i sad kad bi trebalo da se to materijalizuje nema ih. A deca ne mogu to da nadoknade. Zato takmicari poput Gajic i Palkovica vrede puno i Slovenci ih imaju na desetine, a mi ih imamo dvoje i to je jos jedan razlog zasto su oni petnaesta, a mi trideseta evropska reprezentacija iako su puno manja zemlja.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Previous

Return to Atletika