Board index Razni Sportovi Atletika

Atletski mitinzi, vesti, aktuelnosti i zanimljivosti

Re: Dijamantska liga

Postby jabukamen » 07 Jul 2013, 07:19

Sjajno vece u Parizu, ocigledno je da se blizi pocetak SP pa su rezultati bolji i takmicenja uzbudljivija. Na 200m Jusa ostvario rezultat sezone 19,73, a popravljena su i najbolja vremena u stiplu, na 400m i na 5000 ko zena, a na 110 prepone je pobedio Merit dok je sesti zaostao nekih 6 stotinki.

Poslednja stanica pre Moskve je Monako.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby nightwalker988 » 07 Jul 2013, 19:30

Evo i trke Bolta.

Život je k'o BMW pazi kako parkiraš...
nightwalker988

Re: Vesti i aktuelnosti

Postby jabukamen » 14 Jul 2013, 18:23

Tajson Gej pozitivan na doping kontroli i propusta prvenstvo u Moskvi. Blejk verovatno takodje (zbog povrede). Sprint zestoko osakacen.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby DIFovac » 14 Jul 2013, 21:33

I Asafa Pauel pao na dopingu,nije ovo vise sport!
"Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da im ga damo? Ako je njihovo, zasto ga otimaju? A ako vec mogu da ga otmu, ne znam zasto se toliko ustrucavaju?" "
DIFovac

Postby lockdown » 14 Jul 2013, 22:23

Uopste me ne cudi ... Kroz par godina ce isto objaviti i za Phelpsa ... Zivi bili pa videli .
Danju fin, noću Čarli Šin.
lockdown

Postby Hezonja » 15 Jul 2013, 14:24

Adidas ocekivano raskinuo ugovor sa Gejom.
Hezonja

Postby Hezonja » 15 Jul 2013, 16:55

Policija našla lekove kod Asafe

Italijanska policija pronašla je u hotelskoj sobi Asafe Pauela pedesetak kutija i bočica lekova, prenose italijanski mediji.

Atletski savez Jamajke u nedelju je objavio da je Pauel pao na doping testu tokom šampionata te zemlje prošlog meseca.

Karabinjeri su noćas upali u njegovu i sobu njegove koleginice Šeron Simpson, koja je takođe bila pozitivna na prvenstvu Jamajke. Oni su se spremali na severoistoku Italije, uz slovenačku granicu.

Šef policije u Udinama Antonio Pizapija potvrdio je da su karabinjeri iznenada posetili i sobu njihovog trenera, Kanađanina Kristofera Zereba, kao i to da niko nije priveden.

Još uvek nije obavljena analiza koja bi pokazala da li pilule u sobama hotela “Fra i Pini”, u gradiću Linjano Sabjadoro, sadrže bilo šta nelegalno.

Pauel je bio pozitivan na zabranjenu supstancu oksilofrin. Jamajčanin tvrdi da nikada nije koristio doping.

“Nisam varao nikad, i ne bih to nikad radio. Ako je istina da je kod mene pronađena ta supstanca, voleo bih da znam otkud ona u meni, jer je svesno nisam uneo”, tvitovao je Pauel.

Doping je glavna priča vikenda, jer je istog dana objavljeno da je Tajson Gej bio pozitivan na testu obavljenom u maju, kada nije bilo takmičenja.
Hezonja

Postby Hezonja » 17 Jul 2013, 10:20

Johan Blejk propušta SP u Moskvi.
Hezonja

Postby Hezonja » 22 Jul 2013, 12:26

Dejvid Rudisa propusta ostatak sezone zbog povrede kolena.Vratice se tek u martu naredne godine.
Hezonja

Postby nightwalker988 » 22 Jul 2013, 12:43

Атлетика је озбиљно уздрмана повредама, аферама...
nightwalker988

Postby Hezonja » 23 Jul 2013, 13:53

Terzićeva: Uslovi su mi nemogući

Evropska šampionka Amela Terzić rekla je da trenutno radi u gotovo nemogućim uslovima, ali da gleda unapred i da očekuje pozitivne promene u budućnosti.

„Imamo teške uslove. U stvari, nemamo uslove za trening, počevši od svlačionice koju nemamo. To je problem pogotovo kad je napolju hladno, a pritom imamo i muške i ženske takmičare. Nemamo ni stazu, stalno idemo u Rašku. Snalazimo se kako god možemo, a pokušavamo da se što bolje spremimo“, rekla je Terzićeva.

Terzićeva je nedavno došla do zlata u trci na 1.500 metara na Evropskom prvenstvu u Tampereu za mlađe seniore.

„Motivacija mi je baš potrebna, ali gledam unapred. Mislim da će biti bolje, nadam se tome“, navela je Terzićeva.

Mlada atletičarka navela je da dobija i određenju pomoć od grada Novog Pazara.

„Imam stipendiju od grada, ali nisam potpisala ugovor. Ne znam kada će da mi plate. Nekad redovno plate, a nekad ne, kako kad. Postoje ljudi iz grada koji mi žele dobro, ali nisu tako moćni da bi mogli da mi pomognu“, poručila je Terzićeva.

Njen trener Rifat Zilkić istakao je da je vreme da dobri rezultati koje su takmičari atletskog kluba Novi Pazar ostvarili poslednjih godina donesu i poboljšanje uslova.

„Vreme da konačno svi članovi kluba dobiju prikladnu prostoriju, naročito važnu za zimski period. Imamo povezane sve generacije, žensku i mušku populaciju. Tu su i materijalni problemi, nepoštavanja kriterijuma koje je sportski savez Novog Pazara usvojio, pre svega odlazak naših atletičara na takmičenja“, naveo je Zilkić.

Zilkić je dodao da je važno da država i lokalne sredine vode računa o atletiči.

„Nedostatak staze nadoknađujemo odlaskom u Rašku, ali taj grad nam je barem blizu, iako i tu imamo velike finansijske troškove. Moramo tamo da idemo tri do četiri puta nedeljno“, rekao je trener evropske šampionke.

Zilkić je dodao da Novi Pazar ima 20 takmičara koji redovno učestvuju na raznim prvenstvima, kao i školu atletike sa 100 polaznika.

„Što se tiče države, imamo Amelu Terzić koja je ispunila sve moguće kriterijume. Ona je pod okriljem države, tu nema problema. Ostali idu na teret lokalne samouprave. To nadoknađujemo na različite načine, sponzorima, donacijama roditelja. Lokalna samouprava zadnjih nekoliko puta uspešno nam je pomogla da vodimo takmičare na pripreme“, objasnio je Zilkić i dodao da Sportski savez mora da shvati kako i atletičari moraju da imaju određenju novčanu nadoknadu, jer rade na afirmaciji bazičnog sporta i grada Novog Pazara.
Hezonja

Postby Hezonja » 24 Jul 2013, 11:51

Jelena Isinbajeva zavrsava karijeru nakon SP u Moskvi.

Kako li ce Dusko Korac ovo podneti....
Hezonja

Postby nightwalker988 » 27 Jul 2013, 14:40

Bolt sinoc postavio lidersko vreme u sezoni na 100 metara - 9.85
nightwalker988

Postby jabukamen » 31 Jul 2013, 16:25

Blanka Vlasic i Dzesika Enis prosiruju spisak izostanaka iz Moskve.
jabukamen

Postby Hezonja » 31 Jul 2013, 19:06

Pa sta je sa Blankom?
Hezonja

PreviousNext

Return to Atletika