Aaa, zanimljiva skroz diskusija na ovom topiku, cudim se kako nisam ranije bacio oko u ovaj kutak..

Poz od jos jednog fana kraljice sportova!
E sad odmah da izrazim razocaranje aktuelnim rezultatima nasih i skepsu u vezi sa njihovim dometima na predstojecim OI.
Ja zaista nikog ne vidim kao iole ozbiljnog konkurenta za medalju, pa ni Spanovicevu koja u ovom momentu mozda najvise obecava.. Ne zaboravite da ce joj tamo konkurentkinje biti ('nadopingovane'!?) amerikanke, karibljanke i afrikanke uz naturalizovane Britanke (neke i nisu ucestvovale lane na SP-u u Moskvi) i onu talentovanu Njemicu.., jednom rijecju citajte: tamnopute gazele! A tu su jos uvijek nepredvidive Ruskinje. Mislim da ce i domacin Brazil (juzna amerika) da imaju svoju favoritkinju. Da bi se moglo pricati o medalji Ivana prosto mora da preskoci 7m, a to za nju jos izgleda magicna granica.
Adekvatno bi vazilo i za Bekrica, gdje su mu takodje srednje- i sjevero-amerikanci skoro nenadmasna konkurencija, a jos vise me razocaravaju njegovi trenutni rezultati.. Prosto sramota!
Kolasinca i Dudasa sam otpisao nakon Londona.. Isuvise mi djeluju neozbiljni svojim pristupom, posebno Dudas koji se vise samopromovisao. Pored svih, nadao sam se potajno da Jelaca eto moze da se trgne i najvise iznenadi, ali sad ova prica sa bebom nikako ne ulazi u ovaj kontekst priprema za OI. To takodje prosto ne vidim da ce ikako moci..
Za Amelu mislim da je odavno prerasla licnog trenera i da u Srbiji i nema covjeka koji moze kvalitetno da radi sa njom, otud i stagnacija vec par godina..
Ona proslogodisnja moskovska bajka mi vise lici na onu iz Pariza 2008-e, tacnije onog RG-a (kad je vec aktuelan ovih dana) kad su naglo bljesnuli svi nasi teniseri i teniserke: Nole, Ana, Jelena i Janko... njih troje doguralo do 1/2-finala i kad su iz omaza turnir te godine novinari nazvali Roland Garosovic. (Novaka cemo ipak na kraju izuzeti)
Poenta je ovde u tome da su tog proljeca svi oni medjusobno magicno "gurali" jedne druge ('ima neka tajna veza') do krajnjih limita u tom trenutku.
Isto bih mogao reci i za uspjehe nasih atleticara u Moskvi proslog ljeta. I to je to - bajka se zavrsava! Kljucni problem je sto zaista nema na vidiku nijednog atletskog "Novaka Djokovica" koji bi svojom harizmom uticao na ostale.
Jako cijenim entuzijazam i angazman pojedinaca oko atletike poput onog Jevrosimovica, ali sve to cini mi se i dalje nedovoljnim da bismo uspostavili neki dalji kontinuitet u ovom sportu.
Ako u sve ovo ubacimo i onu neuspjesnu pricu o atletskoj hali na Banjici koja je navodno trebala biti gotova vec prije godinu i po da bi reprezentativci mogli da treniraju u adekvatnim uslovima i zimi, onda cini mi se da zaista i nemamo mnogo o cemu da pricamo u skoroj buducnosti, nazalost..
Sve mi se cini i da ce prica o Riju 2016 u najboljem slucaju zavrsiti na cuvenoj 'drvenoj medalji' - nama toliko tipicnoj kad se radi o OI.