Board index Razni Sportovi Atletika

Domaća takmičenja i srpski atletičari u svetu

Re: Domaća takmičenja i srpski atletičari u svetu

Postby Playmaker » 20 May 2015, 01:01

Raoul Duke wrote:Само да вам захвалим на сјајним уписима. Иако мало ко пише овде, сигуран сам да нас има доста који читамо.

+1

Pohvale za Jabukamena i Octopusa, nisam bas strucnjak za atletiku pa nemam sta mnogo da kazem pored ove dvojice eksperata, ali redovno citam. Svaka cast momci!
Playmaker

Postby Milutinov Tata » 20 May 2015, 19:22

Raoul Duke wrote:Само да вам захвалим на сјајним уписима. Иако мало ко пише овде, сигуран сам да нас има доста који читамо.

Juce ujutru sam bas ovo hteo da napisem i onda videh tvoj post, a zatim i jos par njih koji su se nadovezali. Kakav Zurnal, Sport ili neko treci, ovde se moze saznati sve u vezi atletike od seniora pa do pionira. Skriveno mesto na forumu, ali izuzetno bogato informacijama. Hvala obojici, samo nastavite tako, meni je zadovoljstvo da vas pratim :okk:
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby gogo23 » 21 May 2015, 00:33

Milutinov Tata wrote: Hvala obojici, samo nastavite tako, meni je zadovoljstvo da vas pratim :okk:
gogo23

Postby Hezonja » 21 May 2015, 00:41

gogo23 wrote:
Milutinov Tata wrote: Hvala obojici, samo nastavite tako, meni je zadovoljstvo da vas pratim :okk:
Hezonja

Postby jabukamen » 21 May 2015, 04:58

Danke sen. Kad se vidi da ova tema ima 300 odgovora i preko 9000 gledanja to je dovoljan znak da ovo neko cita i da se ljudi zanimaju, jos kad bi se manje stideli i vise upisivali gde bi nam bio kraj. Meni je drago sto je ovo jedini forum na kom atletika ima svoj pdf, a drago mi je sto nas pdf vise cak nije ni najmanji. :biggrin:
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby MilosRS » 21 May 2015, 10:18

Da se i ja pridruzim pohvalama. Sigurno jedan od najboljih dijelova foruma zahvaljujuci jabukamenu i octopusu. Obilje informacija koje je skoro nemoguce naci bilo gdje drugo, strucni i pismeni postovi.
Da je normlnog drustva, neki medij bi ih pristojno placao za pracenje i izvjestavanje.
Sto vise upoznajem ljude, to mi je draze sto radim sa masinama
MilosRS

Postby Milutinov Tata » 24 May 2015, 06:30

#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby jabukamen » 24 May 2015, 19:58

Jos malo rezultata od vikenda: Trninic na 100 11.89 sto je za pocetak sezone bas dobro, licni rekord i najbrze vreme u Srbiji u poslednje tri godine, Salaski na 400 53.75 sto je takodje vise nego ok i Bekric na 400 prepone 55.75, jeste trcao van konkurencije, ne znam ni sta ni kako, ali ove uznemirujuce brojke stoje pored njegovog prezimena.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby octopus » 25 May 2015, 10:20

Bekric je na kvalifikacijama za Kup Srbije bio skoro 2 sekunde iza prvoplasiranog! Ne treba dalje komentarisati. Sta su oni radili u toj Africi, mislim da ni oni ne znaju.
Raovic je na 400m imao daleko bolje vreme u svojoj disciplini, 47.80. Tokom sezone bi mogao da skine jos mozda 2 sekunde, ali morace jos ako zeli olimpijsku normu, sto ce biti bas tesko. Ja sam se nadao prvoj trci, tacno jednu sekundu brze od ovog vremena.

Tatjana Jelaca je objavila da je trudna i da u septembru treba da se porodi. Ona i dalje trenira iako je 5. mesec i trenirace do ulaska u sedmi. Propustice SP, ali kaze da ima velike ambicije za EP i OI. Evo i teksta, koga vise zanima:
http://www.hellomagazin.rs/top-story/po ... kuje-sina/

Kad smo vec kod trudnica, posle 3 godine, polu-rekreativno se takmicenju vratila Bilja Topic i to sa nimalo naivnih 13.34. Na Kupu Beograda je bila preko metar ipo ispred drugoplasirane. Bice zanimljivo videti da li 38-godisnjakinja ima ambicije da ove godine preskoci 14m. Razmisljanje o SP bilo bi previse. Mada, preziva se Topic, pa je sve moguce. :biggrin:

P.S. Pozdrav za Milosa i Republiku Srpsku!
octopus

Postby AirBall » 25 May 2015, 10:26

Topici su uvek aktivni pred Olimpijadu, dobra prilika nesto da se zaradi pa ne sumnjam da ce gospodja dobrano da se potrudi da prekoci normu u Bajinoj Basti ili Baru, tamo se uvek izmeri koji centimetar vise...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby octopus » 25 May 2015, 10:32

Trebace da se izmeri koji decimetar vise! :biggrin:

Nema vise b normi, kao pre. 14.20 ili nista.
octopus

Postby AirBall » 25 May 2015, 10:35

To je ipak preveliki zalogaj...

Nisi ti bio na forumu pred prosle OI, kad me kap nije udarila kad je bilo objavljeno da je Topic ispunio olimpijsku normu jer je u Kragujevcu preskocio valjda 224 cm ili tako nesto...

On i onaj nesrecni hodac Filipovic iz Vlasotinca su ojadili budzet, zbog njega se menja satnica ukoliko ga prethodno ne diskvalifikuju...

Razumem sve, ali nema tu ni trunke sportskog, klasicno grebanje za privilegije i zloupotreba prava...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby octopus » 25 May 2015, 10:40

Imam isto misljenje o njima, tako da nemam sta da dodam, osim da mislim da je Topic tad preskocio 2.28. Secam se i da Bilja prvo nije htela da putuje, jer nije dobila neke privilegije. Pa kad je Top ispunio normu, onda se predomislila. Mozda su i ustedeli koji dinar, ako su umesto dvokrevetne sobe uzeli jednokrevetnu sa uzim bracnim krevetom.
I sada ce biti turista, ali mnogo manje. Pisacemo i o tome, ali na drugom pdf-u, kako se igre budu primicale.
octopus

Postby Dylam Dop » 25 May 2015, 11:23

Aaa, zanimljiva skroz diskusija na ovom topiku, cudim se kako nisam ranije bacio oko u ovaj kutak.. :content: Poz od jos jednog fana kraljice sportova! :hatman:

E sad odmah da izrazim razocaranje aktuelnim rezultatima nasih i skepsu u vezi sa njihovim dometima na predstojecim OI.

Ja zaista nikog ne vidim kao iole ozbiljnog konkurenta za medalju, pa ni Spanovicevu koja u ovom momentu mozda najvise obecava.. Ne zaboravite da ce joj tamo konkurentkinje biti ('nadopingovane'!?) amerikanke, karibljanke i afrikanke uz naturalizovane Britanke (neke i nisu ucestvovale lane na SP-u u Moskvi) i onu talentovanu Njemicu.., jednom rijecju citajte: tamnopute gazele! A tu su jos uvijek nepredvidive Ruskinje. Mislim da ce i domacin Brazil (juzna amerika) da imaju svoju favoritkinju. Da bi se moglo pricati o medalji Ivana prosto mora da preskoci 7m, a to za nju jos izgleda magicna granica.

Adekvatno bi vazilo i za Bekrica, gdje su mu takodje srednje- i sjevero-amerikanci skoro nenadmasna konkurencija, a jos vise me razocaravaju njegovi trenutni rezultati.. Prosto sramota!

Kolasinca i Dudasa sam otpisao nakon Londona.. Isuvise mi djeluju neozbiljni svojim pristupom, posebno Dudas koji se vise samopromovisao. Pored svih, nadao sam se potajno da Jelaca eto moze da se trgne i najvise iznenadi, ali sad ova prica sa bebom nikako ne ulazi u ovaj kontekst priprema za OI. To takodje prosto ne vidim da ce ikako moci..

Za Amelu mislim da je odavno prerasla licnog trenera i da u Srbiji i nema covjeka koji moze kvalitetno da radi sa njom, otud i stagnacija vec par godina..

Ona proslogodisnja moskovska bajka mi vise lici na onu iz Pariza 2008-e, tacnije onog RG-a (kad je vec aktuelan ovih dana) kad su naglo bljesnuli svi nasi teniseri i teniserke: Nole, Ana, Jelena i Janko... njih troje doguralo do 1/2-finala i kad su iz omaza turnir te godine novinari nazvali Roland Garosovic. (Novaka cemo ipak na kraju izuzeti)
Poenta je ovde u tome da su tog proljeca svi oni medjusobno magicno "gurali" jedne druge ('ima neka tajna veza') do krajnjih limita u tom trenutku.

Isto bih mogao reci i za uspjehe nasih atleticara u Moskvi proslog ljeta. I to je to - bajka se zavrsava! Kljucni problem je sto zaista nema na vidiku nijednog atletskog "Novaka Djokovica" koji bi svojom harizmom uticao na ostale.

Jako cijenim entuzijazam i angazman pojedinaca oko atletike poput onog Jevrosimovica, ali sve to cini mi se i dalje nedovoljnim da bismo uspostavili neki dalji kontinuitet u ovom sportu.

Ako u sve ovo ubacimo i onu neuspjesnu pricu o atletskoj hali na Banjici koja je navodno trebala biti gotova vec prije godinu i po da bi reprezentativci mogli da treniraju u adekvatnim uslovima i zimi, onda cini mi se da zaista i nemamo mnogo o cemu da pricamo u skoroj buducnosti, nazalost.. :sad10:

Sve mi se cini i da ce prica o Riju 2016 u najboljem slucaju zavrsiti na cuvenoj 'drvenoj medalji' - nama toliko tipicnoj kad se radi o OI.
Dylam Dop
Guest

Postby jabukamen » 26 May 2015, 04:52

Bas dosta upisa od juce, pozdrav za Dylam Dopa.

jabukamen wrote:Trninic na 100

Tirnanic

octopus wrote:Bekric je na kvalifikacijama za Kup Srbije bio skoro 2 sekunde iza prvoplasiranog! Ne treba dalje komentarisati. Sta su oni radili u toj Africi, mislim da ni oni ne znaju.

Tatjana Jelaca je objavila da je trudna i da u septembru treba da se porodi. Ona i dalje trenira iako je 5. mesec i trenirace do ulaska u sedmi. Propustice SP, ali kaze da ima velike ambicije za EP i OI. Evo i teksta, koga vise zanima:
http://www.hellomagazin.rs/top-story/po ... kuje-sina/

Kad smo vec kod trudnica, posle 3 godine, polu-rekreativno se takmicenju vratila Bilja Topic i to sa nimalo naivnih 13.34. Na Kupu Beograda je bila preko metar ipo ispred drugoplasirane. Bice zanimljivo videti da li 38-godisnjakinja ima ambicije da ove godine preskoci 14m. Razmisljanje o SP bilo bi previse. Mada, preziva se Topic, pa je sve moguce. :biggrin:!

Tog dana su bili oni pljuskovi pa sam pomislio da mozda njegova trka nije bila usred nekog kijameta, ali opet vremenske (ne)prilike bi smetale i tom decku koji je pobedio. Ako je problem motivacija, ovo mu je prva trka posle 9 meseci, sezona mu traje brutalno kratko (ajde sto se 2013. nije takmicio po mitinzima posle SP, a mogao je malo da unovci medalju, ali sam lane ocekivao da ce da se takmici posle sredine avgusta da skine fleke i pokaze da vredi vise nego na EP, ali ne), skoro da ga i nema po mitinzima, sastavi 5 nastupa godisnje, ako je vec tako onda bi mogao ostvariti rezultat koji nije pionirsk. Sledeceg vikenda se odrzava kup sampiona gde ucestvuje Radnicki ciji je Emir clan pa cemo tu izvuci opipljivije zakljucke.

Kad smo naslutili trudnocu pomislio sam da na decembar, ako beba stize u septembru onda mozda ima nade za sezonu 2016.

Meni uopste ne bi bilo zanimljivo da u reprezentaciji za OI imamo dve takmicarke u 40-oj, a nijednu u 20-oj godini samim tim sto svi znamo da se njohove ambicije zavrsavaju ostvarivanjem norme.

Nego stvarno, sta je sa Bajinom Bastom, nesto u poslednje vreme tamo nema takmicenja pa i rekordi slabije padaju? :nisamja:

U Mitrovici za vikend Samac preko 78m, a Dudas se takmicio u dve discipline sto ce reci da mu nije nista.
jabukamen

PreviousNext

Return to Atletika